COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 18, 2010

Tiap Kali Pegi Kalau Tak Singgah Sini Tak Sah!


3 Kali pegi Bali... 3 kali jugak we both tak penah missed to have our dinner here!



_DSC0039 copy
Sapa yg dah biasa pegi Bali mesti tahu kat mana tempat nie!


_DSC0041 copy
It's Jimbaran Bay!

Ok... kalau sapa2 pegi Bali... tak singgah sini cam ibarat kerugiaan jugak lah! nama tempat nie adelah Jimbaran Bay.. kat sini merupakan satu kawasan tepi pantai yg menyediakan sajian seafood 100% di sepanjang perairan pantai Jimbaran! perjalanan dari Kuta Town ke Jimbaran nie lebih kurang 1/2 hour jek! Memang every night kat sini happening giler.. ramai tourist2 yg dtg just to have the fantastic seafood! In spite of that... ramai jugak yg datang awal kat tempat makan nie just to enjoy da sunset!


_DSC0042 copy
termasuk lah we both hari tu dtg awal kunun2 nak tengok sunsett... tapi malangnyer sunset tak berapa nak menjadik sbb awan tebal!


_DSC0045 copy
Kiteorg dpt special table lagi... meja kiteorg dah di reserved kan awal2 dibahagian 1st row sekali which is betoi2 depan pantai & also siap ade payung coz org yg bawak kiteorg gi situ dah bagi tau siap2 kat restaurant tu yg we both nie honeymoon couple (iyolah dah 5 tahun pun masih hanimun jerk keje nyer! hehehehe) so diaorg kat sini biasanyer akan set up kan meja yg paling special tuk honeymoon couple! :D

Concept makan kat sini... bergantung pada you ollzz nak makan secara package atau nak ala carte! harga dia tu aku tak lah nak kata murah sbb memang harga dia boleh tahan jugak lah tahap ke-mahal-lan nyer tu! BUTTTTT!! remember... kat sini giler punyer fressshh from the sea okkk dia punyer segala tok nenek sea food!! In fact bukan saja fresh! but all got quality! kalau Ikan.. besaarrrrrrrrrr punyerrrrrrrrr!! kalau sotong pun... besarrrrrrrrr punyerrrrrrrrr!! tu korang lom tengok Lobster dia lagi! Hah! sat lagi aku tunjuk! :D Aku mula2 tu cam tak percaya gak lah... tapi biler tengok sendiri kualiti all the seafood tu... baru aku percaya memang sgttt fresshh dan terbaikk all the seafood that they offering here! Jom tengok gambar nie!


_DSC0047 copy
all da seafood are here... So, customer boleh pilih sendiri berapa banyak seafood yg diaorg nak! then baru seafood tu akan di timbang mengikut kilogramnyer! *korang nampak tak apa si waiter tu buat? cam ckp talipon kan? ha'ah... dia guna Lobster sbb ganggang talipon tu! hahahaha*


_DSC0050 copy
Nie segala jenis ikan! Kalau tengok pada mata ikan tu pun dah tau yg ikan2 tu sangat fresh! bercahaya putih jerk mata2 ikan tu...


_DSC0056 copy
Yeeeeaaaaaaa!!! that's the Lobster!!!!!!!!! The King of Prawn!


_DSC0051 copy
Gerammmm okkkkk aku tengok lobster2 nie!


_DSC0048 copy
Nie udang 2nd Grade after Lobster i.e. Udang Galah!


_DSC0052 copy
Longgokkan Udang Galah!


_DSC0053 copy
Nie udang yg last sekali grednyer after Lobster & Udang Galah... but yet udang nie sangat besarrr okkkkkkkk.....


_DSC0054 copy
Sotong Suntun! Fuh ade satu tu aku tengok.. besarr giler okkk saiz nyer! ngeri lak rasanyer nak makan! hahahaa....

Malam tu kiteorg memilih tuk memancing sendiri jerk! hehehe... means we both choose to have an ala carte menu! so sendiri pilih seafood apa yg berkenan di hati! Maka inilah hasil tangkapan kami malam tu!


_DSC0061 copy
Cukup lah tuk 2 org makan... itu pun banyakk giler okkkkk! sib baik aku tak diserang sawan tamak haloba sgt time tu! hahaha.... 3 jenis seafood jerk yg menjadik pilihan kami berdua i.e. The Red Snapper, 1 kg of Big Prawns & 1 kg of Squid! Nampak tak betapa besarnyer suntun itu! huhuhu.....


_DSC0057 copy
and the Lobster!!!! Sorry!!! nie pakat takat posing ngan Lobster jerk yer! aku belum cukup mampu nak makan Lobster nie! huhuhuhu... Mahaii giler you olllzzz!! Aku tak ingat sgttt lah harga dia berapa.. but per kg dia yg hampir mencecah RM100++ pun dah cukup membuatkan aku berpikir pikir nak makan!

Tapi dulu2 aku penah makan kat KL... waktu tu ex boss aku belanja makan... fuh! memang patot pun lah Lobster nie mahal nak mammmmmm.... memang tahap kesedapannn isi nyer tu... perrghhhhhh!!! memang mabelesss abis lah! tu jerk lar seekali aku makan Lobster... itu pun org yg belanja... hahaha... tapi tengok lah esok2 kalau aku dah kaya raya sgt sampai tahu nak wat apa duit tu.. leh lar kot aku makan Lobster nie which after that bertukar menjadik taik bahan buangan jerk! hehehehe.... Mmmmmm... nak tengok camner rupe hasil pancingan aku tadi berubah wajah setelah di masak oleh chef di restaurant tu??? tungguuuuuuuuu in my next entry yeah! ;)

28 comments:

eqbalzack said...

wahhh...ada makan2...meletop! hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

scary tengok lobster tue...huhuhuhu corak dia tue.hheheheh..tapi memang best sangat dapat makan seafood yang fresh2 cam nie...sedap kan..lain rasanya makan yang fresh2 nie..sebab dia punya manis tue kekal jerk....huhuhuh teringat kampung halaman ku...semua seafood fresh2 belaka....

TiTin said...

sdpnye seafood...i loike...

ketam takde ke, akak..

Lady of Leisure said...

sedapnya... best makan seafood fresh kan, i love fish... bakar kosong gitu lepas tu cicah ngan apa yg patut kan hehehe..

POSH76 said...

adui besaunyer lobster tu mmg berbaloi yek....sedapnyer kat sana mesti lagi murahkan..mana gambo makanyer pulak hehe

Siti Shuhadah Zainol said...

besaunya lobster tu... takut plak nengoknye..

Jiejah @ Iza said...

glurpppppp sedapnya semua² sifud tuh :-))

♥ Vee Violet ♥ said...

bestnye...
vee suke sgt sunset...
;)

~eZmALiZa~ said...

hasrat di hati mmg nak gi bali dgn family ujung thn ni..haa..nt leyh tnye kak neena..yeay!

Iena said...

wahhhhhhhhhhh... sorga leh mkn sea food beb! aku kalo bercuti hilang segala pantang larang!
aku hari tu blk ganu, musim candat sotong. aku tgu jer sotong naik kat jetty. besar2 gabak rm10 jer sekilo! segar x segar, kaler putih lg sotong tu beb...

SURIA AMANDA said...

Bukan Scary la kak yus..jealousy dah nih...x puah hati tol la..tetiba lapor la plak..baru kul 4 ptg..kak neena nih mmg sengaja la..kang baju pengantin Lisa x muat sia2 jer..lapar gilos babas ni...adeh!!!

mrs.ecam said...

aku pong mkn lobster sbb org banje....x mampu mak nyah nk bli sndririk...hekhek....perghh meja setup tuk hanimun ek....melotup uuu

NeenaAnuar said...

Abg EQ:
hehehe.. jemput makannnn! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
memang syiokk sgt kan dpt makan fresh2 camgitu.. wah lepas nie kite nak ke kg sis lak lah! leh jalan2 kat kedah lak! :D

NeenaAnuar said...

TiTin:
oh ketam dia ade.. tapi yg jenis hitam2 tu.. dia simpan dlm aquarium.. lupa nak snap picture hari tu! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
yup! betoi2... memang mabeless abis kan! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
memang besarrr giler lobster tu babe! harga tu nak kata murah sgt tu tak lah.. kire average lah coz dia bergantung pada per kg kann.. so kalau amik banyak.. memang leh cecah ratusan gak lah!

NeenaAnuar said...

Shu:
tengok memang takot. tapi biler makan... teruih hilang segala ketakutan tu! hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

Jiejah @ Iza:
hehehe... :D

NeenaAnuar said...

Vee:
yeah.. I loike it tooo dear.. tapi tu lah sayang.. sunset tak jelas sggt kelihatan on that day.. so gambar sunset tak berapa nak menjadik! :(

NeenaAnuar said...

Ezma:
wahhhh!! best2... of course! just roger2 akak nanti yer! ;)

NeenaAnuar said...

Iena:
haa.. memang.. ganu skg memang musim candat sotong.... dari bulan 4-6... murah pun murah kan.. puas dpt makan banyak suntun! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
hahahaha... sabaq dik non.. sabaq! :D

NeenaAnuar said...

Ecam:
tu arr.. org belanja sedapp jerk belasah kann! hehehehe...

azzey said...

Neena: Dear... I nak LOBSTER NAK LOBSTER NAK LOBSTER NAKKKKKKKKKKK !!!!!!!!!

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehehe... I pun tak makan sayang... camner nak kasik you?? hahahaha....

Deqna said...

besar giler lobster tuh.. nak makan pun cam takut lah pulak kan...hahaha

NeenaAnuar said...

Deqna:
ha tu lah.. aku pun ngeri gak yg benarnyer! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails