COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 31, 2010

High Maintenance_Part 2!


Hi guysss!! How's your weekend? I'm sure ramai yg gie holiday sana sini kannn? Al-maklum lah.. cuti panjang over the weekend! aku tahun nie tak sekali pun utilize kan public holiday sepenuhnyer! asal public holiday jerk aku lepak kat umah... hehehehe.. biasalah aku memang tak gemar nak berjalan during public holiday & school holiday... unless atas sebab2 yg tak dpt dielakkan... nak tak nak pegi lah jugak kannn! nak2 esok kalau dah beranak pinakk... confirm nak jejalan memana pun gie time cuti sekolah jerk! huhuhu.... abis lah! haruss aku meroyann jerk time tu sbb nak berasak asak ngan org ramai... so skg tengah leh jejalan time un-peak nie.. baik aku gunakan sebaik mungkin! :D


Okk.. panjang tol mukadimah aku... hehehe... actually now sambung about High Maintenance punyer citer hari tu... Selain dari makan madu... Dr. Marsita suggest kat aku tuk amalkan pengambilan olive oil @ minyak zaitun! Dia kata minyak nie bagus tuk kesihatan dalaman kite gak! Dia kata kalau makan madu + olive oil... lagi kite akan rasa sihat & lebih segar! So, aku pun beli lah olive oil niee......


_DSC0346
Pure Extra Virgin Olive Oil ~ made in Italy!

Sebotol tu berharga around RM31.50... So sekarang nie aku memang amalkan pengambilan satu sudu olive oil nie secara pure yer! yup! tak der campur2... ambik jerk olive oil tu camgitu.. tapi percayalah... memang ko takkan lalu nak makan camgitu jerk! tekak ko akan rasa cam terbakar & perit jerk lepas telan! hahaha.. BUT! ade cara tuk menghilangkan rasa scarryy makan olive oil nie... cara yg paling baik adelah.. lepas jerk telan satu sudu olive oil nie... then terus jerk amik satu sudu madu pulak! so.. tak der lah rasa scarryy tu berpanjangan! hehehe... so sebahagian hasil dari pengambilan olive oil nie yg dpt aku rasa adelah segala process2 pembuangan sisa2 kumbahan dlm perot berjalan ngan begitu baik sekali! hehehe.... and then kulit pun bertambah moisture! :D

Dulu2 aku kalau memasak just guna minyak masak jenis canola dari Naturel Blend! but now tidak lagi... aku dah tukar tuk memasak pun aku dah pakai minyak olive oil nie 100%! memang parahhh gak lah nak guna minyak nie tiap kali memasak especially kalau kite rajin wat kerje2 menggoreng... tapi alhamdulillah.. aku takat nie memang jarang masak makanan yg bergoreng.. sekali sekala jerkk... so tak lah berat sangat kalau nak guna minyak nie....

Anyway.. korang jangan risau atau ingat yg kalau makan minyak nie leh menambahkan berat badan lak! ye lah... minyak lah katakann... No.. No.. No... okkk... hehehe.. minyak nie sangat bagus tuk kesihatan.... nak tahu benefits of olive oil.. korang leh jerk gOOgle or click HERE!


19 comments:

-aNida OtHmaN- said...

kakNEEna...TENKIu....coz share good infO..nak try gaklaaa..mana nak tau pasni blew slIm..n kuat lagik cerdas....=)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah olice oil tue virgin lagi tue..hehehehehhe.... :P

POSH76 said...

beb I pun dek sbbkan jarang masak oily food...so mmg dah tukar terus ker olive oil...for health purpose...tp bila org dtg terpaksa ler pakai minyak seri murni mahal beb hehe...

good infola I pun nak telan sesudula lepas ni...hehe

Cik Yayang said...

Tq for da info..:-)

Sofiah Shariff said...

Erm olive oil ni mmg bagus.... tp idok lerr makan mentah2 mcm tu... (should try....) just utk masak yg ringan2 je adelah.... hehehe.. tq neena 4 the rich information~

kak ina mail said...

betul apa yang kajol cakap.breakfast ngan olive oil ngan roti gandum ,good for healthy.buat vege salad letak olive oil pun boleh.

ratusiput said...

isk tang ni yg payah nk telan ni..kang kuo balik...ehehe..

IdzaLia said...

lia dah penah try ni.. tp nak telannya tu Ya Allah susahnya.. tp khasiatnya bagus kan..

Lady of Leisure said...

wah tabik spring i neena ni sangat menjaga kesihatan bagusnya..
:) keep it up..

NeenaAnuar said...

aNida:
hehehee.. nida dah slim pun dear! tapi madu nie memang bagus tuk bagi tenaga & supplement dalaman lah! try yek nanti! ;D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yeah babeh! hehehe.. kalu nak elok memang kene amik yg extra virgin.. lagi virgin.. lagi hebat tahap kecardasan nyer! hahahaa...

NeenaAnuar said...

POSH:
yup! kalau masak sikit2 ok lagi lah nak maintain ngan minyak nie kan.. kalau dah banyak2 confirm fengsan! hahaa.. exactly it is good for health kannn..

so try lah nanti telan pure camgitu jerk tau! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
you're most welcome! ;D

NeenaAnuar said...

Sofiah:
you're most welcome dear! try makan yg pure pulak lepas nie yer! ;D

NeenaAnuar said...

kak ina:
betoi.. betoi.. betoi.. chef ckp harus lah betoii kan! hehehe...

NeenaAnuar said...

ratusiput:
kekekekeke.. memang pun babe.. tapi ko tutup hidung.. tutup mata.. bukak tekak luas luasss.. confirm leh nye! hehehe.. tapi make sure lepas tu sulam ngan madu terus lah.... baru leh tahan sikit! :D

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
hehehehe.. memang pun.. part nak telan tu yg palinggg scarry sekali kann..

NeenaAnuar said...

Lady:
dulu2 tak pikir sangat pun lady.. tapi lepas gi operation nie kan.. lain macam lak perasaan membuak2 nak jaga kesihatan nie! heheheh....

eynda said...

Pernah amal 2 botol pas tu stop sebab malas hehe...nak kena start balik la...akak selalu bangun pagi telan satu sudu besar olive oil + tomato sebijik + green tea satu mug :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails