COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 17, 2010

Jangan lah Terkojot! :p


Hah! amacam?? ade yg terkojott ker ngan cost yg aku papar kan dlm entry yg sebelum nie? hehehe... alaaaaa... jgn lah cepat putus asa korang... mana tau satu hari nanti korang ade rezeki yg berlipat kali ganda... dpt bonoss yg mencanak canakk kerrr.... harus korang leh dpt pegi ke resort2 yg camgini.... tapi kalau kene nombor ekor aku tak suggest korang pegi yek... kang takot silap2 haribulan korang punyer flight tak sempat pun sampai kat sinun! hehehehe....


Actually aku dulu2 pun tak penah mimpi okkkk nak gi berholiday kat tempat2 camgitu... selalu dok teringin teringinn jerk lar... tapi biler ade rezeki yg datang.. alhamdulillahh... sapa tahu satu hari aku dpt jugak menjejakkan kaki aku ke tempat2 yg menarik cam kat Bagus Jati nie kann...

OKkk... kot2 ade yg meluattttt ngan aku coz selalu condemn ngan resort2 dlm malaysia jerk kan... cam lah tak der langsung ker resort2 yg dlm malaysia nie yg best yek? memang tak der pun hakikatnyer! hahahaha.... tak der lah... ade adee... mana leh tak der kann.. but so far yg aku dah penah discover cam kat Lake Kenyir Resort & Spa nie... Dah 2 kali aku ke sana.... memang tempat nie best tuk mencarik ketenangan.... harga pun berbaloi... kalau purchase during matta fair dpt dlm RM200 per deluxe chalet! pada aku harga nie memang berbaloi with the room yg diberikan! Oh Ya! got 1 more... Cyberview Lodge Resort & Spa... tempat nie pun sgt best tuk menenangkan jiwa raga! :D See... adeee gak lah resort2 yg malaysia nie yg offer resort pada harga yg berpatotan! Cuma sayangnyer option nyer tak banyak dlm malaysia nie... yg banyak nyer takat dpt bilik seciput.. harga tak kurang dari RM350++... so tu yg cam tak bestt sikit coz apa yg ditawarkan tak setimpal ngan apa yg di bayar! Like me.. aku prefer kalau ade duit lebih sikit laa... pay a little bit more & you get more and more! :D

Rite! cukup2 lah aku membebel pasal harga2 resort tu... actually aku nak sambung ngan citer holiday aku kat bali lagi nie! hehehee.... korang jgn ingat dah abis taww.. tak abis lagi nie! giler lar kan.. pegi bercuti nyer selama seminggu jerk.. tapi story sampai 2 minggu tak abis lagik! ahaksss!! takpe laa.. nak wat camner.... aku kan kalau bercerita very the detail gitu! :p

Ok... lepas dah menenangkan jiwa raga di kawasan yg sunyi sepi selama 3 hari 2 malam... then kami pun beralih arah ke tempat yg memeningkan jiwa raga lak! hahaha... So on the way nak ke next station.... aku mintak van driver berhenti kat money changer yg bagi the best rates ever! yup! kat sana kalau nak untung korang kene bawak USD... pastu baru tukar ke Ruppiah... kalau RM tak berapa nak laku kat sana but yet diaorg terima! cumanyer ko akan dpt ruppiah ciput lah!

Even waktu nak carik money changer pun nak kene pandai... ade yg tawar tinggi melangit & ade gak yg tawar rendah menjunam! so kene pandai carik lah.... something yg menarik aku nak share about the money changer kat Bali yg aku jumpa this time.... before this dah 2 kali tak penah lagik terserempak ngan money changer sebegini....


_DSC0029 copy
Drive Thru Okkkkkkk!

Aku cam jakun sekejapan kat situ... hahaha.. ingatkan fast food jerk yg ade drive thru... rupe2nyer money changer pun ade drive thru tuuu... hehehe... tapi tak tau lah kot2 ade org dah penah jumpa.. tapi tuk aku nie first time lah jumpa money changer drive thru! :p Harga kat sini ok... not bad.. agak tinggi USD rate yg ditawarkan!

So, lepas dah tukar duit... terus kami menuju ke our next pit stop! will continue in my next entry keh! :D

18 comments:

Liea said...

huhuhu sukanya.. nk tps lagi nak tips lagi!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ingat fast food jerk ada drive thru nyek..ropenyer money changers pun ada..heheheheh cayalah...

Siti Shuhadah Zainol said...

huh..money changer pon ade drive thru? mantop...mesia ade ke?? hehehe..

♥ Vee Violet ♥ said...

hye dear...
tak sempat nak baca habis entry you...
baru start keje today...
sihat ke?
demam hari tu dah ok ker?

mrs.ecam said...

uish drive thru ek...aku g money changer pong x pnah lg kn plak nk tngk drive thru money changer...kwang3

~eZmALiZa~ said...

hahaha... :D

money changer yg canggih.kunun2 cam menyenangkan keje org xyah carik parking lame2..ekekkee... :P

agak2 nyer la kan..pasni, ape mnde la dye wat drive thru lak..hahahaha... :)))))))))))

sisdee said...

wah ada drive tru for money changer ek heheheh..i pun jakun nie hahahahah

Lady of Leisure said...

kikiki lady pun baru tau ada drive thru untuk money changer...
:D

NeenaAnuar said...

Liea:
wah! nie nak kene mintak ko tips nie sbb aku kasik banyak tips! hahaha....

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
ha tu lah pasal! kite pun terkojott tengok tempat nie! hehehe...

NeenaAnuar said...

Shu:
good question! i loikee!! Malaysia adeeeeeeeeee??? hahahaha.... so far tak penah jumpa lagi kannn! :D

NeenaAnuar said...

Vee:
hi darling! oh no worries! you singgah nie pun I dah appreciate dah! :D

alhamdulillah... I dah fully recovery and dah start keje pun! thanks dear! ;D

NeenaAnuar said...

Ecam:
kekekekekee.... takpe.. aku doakan satu hari nanti ko boleh jer ke money changer tu.. bukan susah pun gie jerk mintak nak tukar RM10 ke duit ruppiah or thai bath! sah2 ko dah merasa gie money changer! ahakss!!

NeenaAnuar said...

Ezma:
betoi2.. creative diaorg nie kan... banyak bende yg diaorg leh pikir.. tapi kite kat sini tak terpikir pun! hehehe...

NeenaAnuar said...

Sisdee:
sama lah kite! me jakun tooo waktu tu! hehehe...

NeenaAnuar said...

Lady:
haaa kan! something interesting kan? hehehe...

POSH76 said...

mmg bagusla all the info given...can be a future reference...jenuh nak membudget ni hehe

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe.. my pleasure dear! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails