COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 11, 2010

Ade Satu Lagi Tempat Yang Menarik Kat Sini... Tapiiiiiiiiiiiiiiiii.....

Actually ade satu tempat yg agak menarik kat resort Bagus Jati nie... Tapiiiiiiiii..... errmm... jom lah tengok gambar2 nie senang sikit aku nak citer!


_DSC1096 copy
On the way nak ke tempat menarik tu.... leh jumpa Meditation Pavillion nie...


_DSC1098 copy
ok.. jom turun ke bawah bukit lagi tuk ke tempat itu... nie lagi rendah dari bahagian swimming pool area taw! ko kirelah dah berapa kaki bawah tanah dah aku turun nie kalau nak dihitung dari villa 106 aku tu! huhuhu...


_DSC1100 copy
We're almost there!

Hah! korang nampak tak cam ade anak sungai kat situ kan? actually tempat tu cantikk sangat taww... tempat tu dinamakan Jati River Waterfall & Natural Pond! Tapi malangnyer tempat di tutup! uhuk!! uhuk!! aku dah taw dah tempat tu ditutup... org resort dah habaq mai dah... tapi saja aku nak tengok sendiri camner keadaan tempat tu.... rupenyer diaorg terpaksa tutup tempat tu sbb ade kejadian tanah runtuh kat situ... so ibarat dah tak save lah nak lepak2 kat situ... tu yg resort terpaksa tutup tempat tu... kalau tempat tu tak ditutup... ianyer akan berkeadaan seperti ini.....


Thanks to Mr. gOOgle!
Cantekkk kan? eee... geram tol tak dpt nak lepaking kat tempat yg lagi sejuk & nyaman camgitu!

Kat situ memang laluan anak sungai... so diaorg buat as natural pool lah kat situ.. kirenyer kite memang leh mandi manda jugak lah... ade air terjun gak kat situ.. leh dengar air kuat & derass sgt dtg dari bahagian atas... ye lah tempat nie memang di bahagian kaki gunung kan.. so harus lah ade air terjun & anak sungai.... en. teman nak amik gambar air terjun tu... tapi malangnyer tak dpt coz air tu terlindung ngan pokok2 yg dah runtuh!


_DSC1101 copy
Muke org hampa tak dpt nak beristirehat di natural pond! Di tambah pulak tengah berpikir camner nak mendaki bukit yang melangitt tinggi itu! huhuhu.....

18 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

ala...ciannyer.... xpe kak.. untuk keselamatan bersama..hehehe... tapi kalau dapat gi ke waterfall tu sure cantik kan.. tambah pulak en.teman yg capturekan... rugi..rugi...

Iena said...

cantik mati idop semula aku tgk... gambo2 pon sgt gojes la ko... eeeeeeeeeeeeee... tetiba nk dslr jugak... bukan minat nk amik gambo tp gedix nk bergambo... tlgla suh en teman turun ilmu sipi2 kat achik... biat aku dpt amik gambo cam ko... skill gedix pon cam ko kena tunjuk ajarku sifu gak ni... :)

Mimy Hamid said...

uhh screammmm...tak sangka tempat plg bawah ada ni..sungguh cantik..tp syg jadi hiasan saja...ko ni kaki tak penat ke ...jalan jalan..aduh best tul kaki ko ni..hehe

Nor Aishah said...

cantiknye tempat tu neena.. klulah boleh bersantai lagi bestkan.. lagi menarik gambar2 yg neena upload..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik kan...xpa sis..xcersise..ehehehhe....*lagi kurus la sis pas nie..*

lady XOXO said...

cantik ur page... nampak besh tmpat ur visit nie... ur holiday ker?

Azmiezas said...

bestnye....

POSH76 said...

rasa cam tak nak balik jerkan....mmg heaven tulla tmpt dia...hehe

Lady of Leisure said...

i can imagine mesti cantik tempat tu kan... i dah la suka nature...
:)

NeenaAnuar said...

Shu:
tu lah tu.. memang emo tol lah! hehehe..

NeenaAnuar said...

Iena:
hahahaaaa... apa lagik.. kasik racun lah sama en. achik! angkat DSLR satu!

nak berguru.. anytimeee!! janji ko bawak kiteorg gie holiday on your next trip lak yer! hahahahaa....

NeenaAnuar said...

Mimy:
aku ade masa penat gak beb. tapi kalau ke keje penat arr.. kalau gi jalan2 camgini.. confirm hilang! hahahaha...

NeenaAnuar said...

Aishah:
tu lah.. dah verangan rangan nak bersantai bantai kat situ.. at lasttttttttt.. hampeehhh!! thanks sis! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
huhuhu.. tulah pasal! :D

NeenaAnuar said...

Lady XOXO:
Thanks for following my blog dear! yup! it's my holiday trip @ Bali! :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
memang awesome tempat nie sis!

NeenaAnuar said...

POSH:
exactly! I kalau boleh nak bermastautin jerk kat situ teruih! hahaha...

NeenaAnuar said...

Lady:
Yup exactly! I pun suke sgttt ngan nature! sayang sgtt tempat tu dah ditutup!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails