COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, May 7, 2010

Bagus Jati Resort & SPA!


Sorry lah aku buat korang tertunggu tunggu yek! aku bukan apa.. gambar banyak tuuu... aku nak kene susun bebetoiii.. ikut urutan.... sbb aku tak suke lah buat entry cincai boncai... hehehe...


Ok.. kali nie aku kasik korang layannn gambarrrr jerk banyak2 yek!


_DSC0317 copy
Ini lah Map Kawasan Resort yg aku stay tu... korang bayangkan lah betapa besar & luasnyer kawasan resort nie.... yg highlighted 106 tu lah villa kiteorg!


_DSC1055 copy
Kasik chan sikit korang tinjau2 our villa 106 dari sisi tepi! :p


Kat sini diaorg menyediakan perkhidmatan Buggy Car! kalau agak2 korang nak cepat kurus... memang sgt2 lah digalakkan tuk jalan kaki jerk! Exercise beb! Confirm balik Malaysia korang selim melim... hehehe.. serious aku ckp nie... kawasan dia giler bebukit2 okkk... tinggiii tu dari main road kawasan buggy berhenti nak ke ko punyer villa pun ko kene mendaki okkkk.... tak caya?? tengok nie!


_DSC1122 copy
Yup! That's our Deluxe Villa! :D


_DSC1123 copy
Ni gambar yg en. teman amik secara zOOm in!



_DSC1124 copy
Setelah mendaki hampir 50 anak tangga... sampai sakit2 jugak lah betis & peha... maka ini lah dia our 106 Deluxe Spa Villa! :D


Yerrrr... sila tahu yg Bagus Jati Resort & Spa nie terletak di dlm kawasan hutan yg berada di kawasan kaki Gunung Batur.. cuaca disini amat dinginnnnn yerr.... dia tak lah sesejuk seperti Cameron or Genting sampai sejuk beku gitu..... but yet cuaca sgt dingin & mendamaikan coz dia terletak di kawasan yg tinggi kannn.. pastu dlm kawasan hutan tebal lak tuu... so harus lahhh sejukkkkkkkkkkkk.... aku memang suke tempat sejukkkk2 niee.... hehehehe....


_DSC1119 copy
Nie bilik jenis Superior Villa!

Gedikk aku kannn... nak duduk kat yg Deluxe.. superior tak pandang lar konon... hehehehe... tapi ade sebab musababnyer naper aku pilih yg bilik deluxe tu berbanding superior nie... nanti aku story kat next entry lah yek! alahh.. korang memang kene sabar jerk lar ngan aku nie.. sbb citer aku takkan abis dlm satu entry nyer... ye lah gambar hampir 500 tuu... penin aku nak memilih taww! huhuhu... so, silap hari bulan sampai hari jumaat depan pun tak abis2 lagi story aku kat Bali nie! hahaha.. layannnnnnnnnnnnnn! :p

p/s: perlukah aku sambung update atau tunggu tuk continue minggu depan hari senin ajer?

20 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

Ya Allah akak... cantik giler villa 06 tu.. tu baru tgk dr luar.. kat dalam camner plak..suka sgt la tgk.. sejuk jer... huhuhu... ni wat rasa cam nk pi jer...

aiya... kena tunggu lagi..huhuhu...

Iena said...

beb......... i'm back!!!
wah... sokak aku nengok spa resort tu... next entry please........ :)

bakisz said...

lawanyeeee tmpt holiday kak neena!!!! nk simpan wet gi bali laaa hehehe ;)

Siti Shuhadah Zainol said...

mmg bersesuaian la nama resort tu... BAGUS betul...

Mimy Hamid said...

beb akan ku tunggu...hehe..pehh very the village....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik kan view...sangat mendamaikan

POSH76 said...

cantiknyer view tu...takper2 aku akan setia menanti adegan seterusnyer...walaupun tak sabo hehe

Lady of Leisure said...

wow bestnya.... tulis la banyak2 neena... i suka baca n suka tengok gambo jugak... hehehe... suka neena mengomel n suka gambo2 yang lawa2... puas hati tgk all the pic, sangat clear... dah la suasana sangat cantik... tak sabar tunggu next entry..
:)

IdzaLia said...

cantikkknya.... sejuk mata memandang....

Cik Yayang said...

Sangat cantik pemandangan di Villa tu..itu baru luar kan? cmner kt dalam nya pulak...:-)

NeenaAnuar said...

Shu:
memang chatekk tempat nie shu! yg kat bahagian dalam akan di revealkan tak lama lagi... so tungguuuuuuuuu.... hehehehe....

NeenaAnuar said...

Iena:
welcome home babeh! cepat update citer holiday ko pulak yerrrr... tak sabar aku nak baca nie... hehehee..:p

NeenaAnuar said...

bakisz:
hihihi.. thanks dik! hah! simpan duit dari sekarang.. insyallah one day you boleh jerk ke sana nanti! ;D

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahahahaa... betoi2... akak pun dah terpikir camgitu gak! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
yipppeee.... memang verrryy theee! ;D

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
yup! sgt2 tenang & mendamaikan sis!

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehehe.. sian u ollzz semua ternanti2 kannn.. jahat tol I nie! ok ok.. akan bersambung episod seterusnyer esok yek! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
TQ very much dear coz u suke ngan ngomelan I nie... hehehe.. terharu I taww... ok... keep on reading yeah! ;)

NeenaAnuar said...

Idzalia:
hihihi.. thanks! memang kat situ bukan mata jerk sejuk memandang sis.. ngan diri2 kite pun kesejukkan taw! :D

NeenaAnuar said...

cik yayang:
yup! tu baru tang luar! tang dalam.. tungguuuuuuuuuuu! hehehe.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails