COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 18, 2010

Sampai Nak Termuntah!


Lepas dah pilih2 seafood yg berkenan di hati... terus chef kat restaurant tu memulakan sessi memasaknyer! While us waiting.. aktiviti apa lagi yg ado melainkan fotogediks! hehehehe...


_DSC0069 copy
See betapa meriah nyer suasana malam kat sini.. ramai giler org tuuuuu....


_DSC0074 copy
Nampak takk... sepanjang panjang pantai Jimbaran nie lah adenyer SeaFood Restaurant! nie baru pandangan belah kiri aku... belum yg belah kanan lagi... tapi sama jerk lah permandangan nyer pun.... tapi memang banyak giler lah restaurant along this beach! ko pilih jerk nak dok kat restaurant yg mana satu.... *gambar agak tidak sharp sbb en. teman guna tangan dia jerk so harus lah kurang stabil.... kalau nak amik gambar diwaktu2 camgini.. memang kene guna tripod... baru gambar leh jadik lebih sharp*


_DSC0075 copy
sila lah tahu yg dlm suke suki kami disitu... hati ku berdebar jugak sebenarnyer! kalau silap haribulan kot2 tsunami melanda... waimaaaaaa.... arwah dah aku ngan en. teman kott! huhuhuhu.... tapi alhamdulillah... laut malam tu sangat tenang sekali... and suasanaaa begitu romantisssssss sekali! :p

Okkk.. dlm masa 1/2 hour.... semua lauk pauk kami pun terhidang di atas meja!


_DSC0066 copy
Sotong masak sweet sour!


_DSC0067 copy
Udang Masak Pedas! but for us tak cukup pedas pun! hahaha....


_DSC0068 copy
Kangkung Belacan!


_DSC0076 copy
Red Snapper yg di bakar sahaja!

Overalll.... memang yummmyyyyssss lah all the food! Berbaloi gak rasanyer bayar tuk makan kat sini... Fresh pun fresh... sedap pun sedap... pendek kata kami makan sampai dah nak termuntah! hehehe... terlalu kenyangg giler babass ko! aku sampai dah senak2 perot dah! huhuhu.... oh ya! my motto "no diet during vacation!" :D

Kalau korang nak tahu... kat sepanjang pantai jimbaran nie... semua restaurant2 yg ade kat situ semuanyer menyediakan cara masakan yg sama.... and also pada harga yg sama.... ko takkan jumpa lah kedai yg lebih murah one into another! But yet korang leh dpt discount! cam aku hari tu... agent aku tu dah siap2 arrange ngan pihak restaurant suruh bagi aku 15% discount out of the total bill... kire ok la kannn.... banyak gak tu! hehehehe... so soal discount nie biasanyer bergantung pada agent yg bawak korang ke situ lah.. diaorg yg akan dealkan tuk korang....

Waktu kiteorg makan tu... pihak restaurant menyediakan satu persembahan tradisional buat tetamu yg hadir....


_DSC0077 copy
Balinese traditional dance!


_DSC0084 copy
Tetamu diberi peluang tuk bergambar ngan dancers! *nampak betoiii gaya tourist aku kannnnn! hahahhaaa...*


_DSC0085 copy
Ok... perott aku dah buncit giler!! Jom Balik! Peace Yo!!!


_DSC0062 copy
Bye Bye Jimbaran..... we'll back again! :D

Memang seronokk bersantai kat Jimbaran Bay nie! ko leh jerk lepak lama mana yg ko nak... tak dak sapa nak marah.. and tak dak sapa nak halau! You can just enjoy every moments at your own peace!

Lepas makan kat sini... kiteorg tak der buat apa dah lahhh... perot masing2 dah boyott .... jawabnyer tunggu masa nak ke katilll & terussss zzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz..... :D


p/s: kat Jimbaran nie lah merupakan salah satu tempat berlakunyer tragedi pengeboman di Bali pada tahun 2005 kalau tak salah!

24 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

sib baik xde pengeboman mlm tu..hehehe..jgn marah kak.. gurau jer....

shu suka moto akak.. "no diet during vacation"... hehehe...

Aini said...

santenye tempat nihhhhhhhhhh... Mak aih, bila la dapat merasa g sane =)

♥ Vee Violet ♥ said...

lauk pauknye sangat memikat selera...
nyam nyam...
=)

Nurhidayah Shamsury said...

nice kan mkn tepi pntai tu..bile lg la i nk p sane..

Lady of Leisure said...

sedapnya ikan bakar tu... i like tapi takut tengok penari yg berdiri sebelah neena yg pakai topeng tu hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sedapnya sis..best2....xdapat makan dekat jimbaran dapat makan dekat jeram seafood pun ok la..huhuhuhuhu
scary weh tengok penari yang pakai patung tue...huhuhuhuhu

mrs.ecam said...

uish aku br nk tnya klu ujan cane ek...huhuhuhuhu tp mkanan yg terhidang 2 mmg buat perot aku nari2 dangdut...uhuhuhuuhuhu

[z@ck] said...

nice view sis..
=)

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahaha.. tu lah.. kalau ade... abis lah blog nie dah tak bertuan! ngegegegege....

yeaa.. sila lah amal kan motto tu yer! :D

NeenaAnuar said...

Aini:
insyallah... ade rezeki adik nanti.. pasti 1 day you akan ke sana! ;)

NeenaAnuar said...

Vee:
hehehee.. yes dear! memang delicious! :D

NeenaAnuar said...

Hidayah:
yea.. nice experience actually... insyallah.. 1 day you'll go there dear! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hahahaha... yg tu memang ade dlm some of Balinese Dance.. actually ade yg lagi ngeri dari tu pun ade taw! dia ade cerita disebalik dance dia tu. tu yg diaorg pakai camgitu tu... :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
eh ok lar tuu... at least seafood jugak kannn! :D

hehehehe... yg tu dia pakai topeng jerk... dont worry dia tak makan org okkk! :D

NeenaAnuar said...

Ecam:
oh kalau hujan... diaorg tutup bahagian luar kat pantai tu... so semua org kene duduk dlm kawasan restaurant yg berbumbung!

NeenaAnuar said...

zack:
thanks! ;)

Azmiezas said...

best..best..best..memang best ..tempat ni..tapi takut tak?..maksud akak dari segi keselamatan,..ok tak??..

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
owh okk sangat kak... tak der apa yg nak dirisaukan pun... tenang jerk Bali nie walau dimana pun kite berada.. cumanyer org2 yg suka buat kacau cam buat bombing2 tu jerk lah yg susah nak predict!

kak ina mail said...

OMG Sedapnya .Red snapper tu ,mengecurkan air liur.ngan kankung belacan lagi.lepas makan tu mesti terus tidur, kekenyangan.

azzey said...

Memang cantik gilossss the Sunset view....

NeenaAnuar said...

kak ina:
hehehe... pandai pun akak! memang itulah aktiviti kiteorg lepas makan besarrrrrrr punyer hari tu! hehehee.

NeenaAnuar said...

azzey:
yup! nice sunset you can see there! ;D

Deqna said...

lapar pulak rasa bila tgk makanan2 nie.. especially bila tgk udang itulah...

nyam nyam....

NeenaAnuar said...

Deqna:
heheheehe.. ko skg memang asyikk lapar jerk kann! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails