COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Showing posts with label ThePopLook. Show all posts
Showing posts with label ThePopLook. Show all posts

Friday, January 11, 2013

Ketagih Dengan THE POPLOOK DOT COM!

Actually aku nie memang jenis spesis yg tak berapa berkenan dgn aktiviti online shopping! kalau aku minat macam mana sekali pun.. kalau jual online memang susah aku nak beli! Bukan apa.. aku nie cerewet dlm membeli dan membuat pilihan baju! terkadang kat online nie dia jual lain.. tapi bile kite beli nampak lain! lagi satu kite tak leh rasa dan tengok material dengan jelas... and then dari segi saiz pun satu hal.. memang lah letak saiz S, M, L, XL segala.. tapi bile kite cuba... tak semestinya kite muat saiz S walaupun kite selalu pakai saiz S! so memang adelah satu kepantangan aku kalau membeli baju tapi tak leh nak cuba! aku hanya akan puas hati kalau aku dpt try test & tengok sesuatu baju yg aku nak beli.. kalau semua ok.. perfecto on me.. then baru aku beli!

Tapi online shopping center The PopLook sesungguhnya dah pun mengubah persepsi aku dlm pembelian secara online! Tanpa perlu aku mencuba setiap baju yg aku berkenan.. hanya dengan melayari official website poplook.. then pilih lah apa saja outfit yg berkenan dihati.. then add to shopping bag.. then masukkan credit card details.. then tunggu lah sehari dua..

DSC_9212 copy
then confirm abg posto pos laju akan sampai ke rumah / office ko utk serahkan... 

DSC_9214 copy
your shopping items from ThePopLook!

DSC_9219 copy
Perkara pertama yg membuatkan aku terbukak hati nak cuba beli outfit dari poplook adelah kerana sistem pemulangan baju nie!  in case ko dah beli baju dari poplook.. then tetiba saiz nya tak ngam ke.. or ade manufacture error ker.... and yg paling best even ko rasa tak sesuai ngan diri ko as ko dah cuba kat umah.. then ko boleh return back to them ngan isikan borang yg dicourierkan sekali pada ko nie!  tapi ade terms and condition yg perlu korang patuhi.. korang must make sure items yg korang nak return back tu berada dlm condition sebenar.. jgn bukak ThePopLook labels yg di tag kan di baju kite dpt tu!  tapi lepas korang return.. korang boleh je pilih baju yg lain pulak tapi harga courier diaorg akan re-charge balik laa..   so sistem nie aku rasa cam bestt jerr coz biasanya kalau kite dah beli mana boleh nak tukar² kann.. and tak lah risau sgt kalau in case tersalah beli ke apa ker.. at least kite ade option utk return and exchange to other items!


DSC_9216 copy
Then lagi satu dari segi harga... pada aku not bad jugak lah harga utk setiap baju di PopLook nie!  less than RM100 for one maxi dress which aku rasa quite reasonable lah harganya!
Dulu before aku start shopping kat Poplook.. aku ade lah tanye pendapat member² yg pernah shopping kat ThePopLook nie.. and diaorg pun recommend utk aku shopping kat sini coz katanya collection² poplook nie menarik jugak.. harga pun berpatutan.. material yg digunakan pun cam ade qualiti.. and also service yg diberikan agak baik!

Basically aku start terjebak ngan ThePopLook nie since ever aku berhijab!  dulu before berhijrah aku penah dengar about PopLook nie tapi tak penah amik port pun sbb collection baju² zaman jahiliah dulu dah ade so tak heran pun nak pi terjah kat popLook nie!  Tapi bile aku start je berhijrah.. aku dah mula menggelabarrr bile bukak je gobok almari.. tengok satu cardigan pun takde.. baju yg loose² satu pun nan hadoo! yg ade semuanya ketattt sendattt mendatttttttttttttttt belaka! hahaa... So nak tak nak.. for some casual use aku kene gak buat shoppingg secara berkala!

DSC_9224 copy
dan ini adelah hasil tangkapan terawal aku di PopLook beberapa bulan dahulu!

Ok.. jom tengok some of my PopLook collections!

DSC_1431 copy
Sweetheart Jersey Maxi Fuschia tu je dari PopLook.. yg cardigan warna pink tu aku beli kat KL Sentral.. ade kedai kiosk kecik² yg bukak kat foyer KL Sentral so aku grab cardigan tu kat situ!  harga tak berapa nak ingat but less than RM50 rasanye!  and baby pink shawl tu pun aku beli kat KL Sentral jugak.. harga RM10 je!  the whole outfit are really comfortable!

DSC_1574 copy
Angle Back Maxi Green Inca by PopLook nie pun selesa!  especially bile ko bercuti di tepian pantai.. memang terasa sgt cooling pakai maxi dress nie!


DSC_1555 copy
Aku pakai ngan cardigan sbb maxi dress nie jenis sleeveless!  shawl tu pun aku beli kat KL Sentral.. harga tetap RM10!


Neo Purple Palm Maxi Dress & Waterfall Lapel Black Cardigan by ThePopLook!  Cayla Hijab from Al-Humaira!


DSC_0561 copy
Nadine Brown Paisley Maxi Dress... this is one of my favorite collection from PopLook!

DSC_0672 copy
Luja Hijab from Al-Humaira!  eh.. sorry eh.. ramai yg mintak aku buatkan tutorial hijab.. ampunn sesangat sbb till now aku masih belum sempat record any tutorial lagi!  insyallah.. doakan semoga aku kurang buzy skit di masa akan datang nie!

DSC_0677 copy
sebab suke ngan dress nie.. kite tempek gambar lelebih skit! :p

DSC_1897 copy
Scallop Jersey Maxi Black Skirt from PopLook!

DSC_1873 copy
The only skirt aku beli dari poplook.. bile pakai memang selesa.. cutting pun cantik.. cuma aku rasa aku kurang minat nak pakai skirt kot coz aku lebih prefer pakai maxi dress aje!

DSC_1865 copy
Cardigan coklat tu pun aku beli kat KL Sentral.. borong sekali gus ngan cardigan warna pink kat atas tadi tu!

DSC_1867 copy
Shawl RM10 yg diborong di KL Sentral jugak!


DSC_7864 copy
Staple Maxi Black Dress from PopLook and Ivy Hoodie hijab by Al-Humaira!

DSC_8162 copy
Remy Knit Fuschia Maxi Dress nie adelah collection hari raya by Radzuan Radziwill for Thepoplook! tapi baju nie agak jarang tau.. so bile tiap kali aku pakai baju nie, aku akan pakai baju Staple Maxi Black Dress yg kat atas tadi tu as a inner!  pendek kata dress itam yg tadi tu boleh di guna pakai in 2 version.. nak pakai saja boleh nak pakai as an inner camgini pun boleh! and again Luja shawl from Al-Humaira!

DSC_9026 copy
Nadine Coral Maxi Dress from PopLook & Cayla Hoodie by Al-Humaira!

Heartthrob Green Maxi Dress from Poplook and Ivy Hoodie by Al-Humaira!
#nie gambar kenangan waktu nak pegi confirm my first pregnancy! ohh.. bolattt betol muke ku... hehe..#

Actually ade lagi a few new collections from ThePopLook yg aku dah sempat shopping tapi masih belum sempat amik gambar... takpe nanti bile dah ade gambar nya.. akan aku tepekk kan di entry yg akan datang ok!

My personal opinion.. memang puas hati jugak lah shopping kat PopLook nie.. most of dia punyer collection memang menepati citarasa aku yg sukekan simple but nice!  So takat nak beli baju for casual use like keluar outing over the weekend.. or even nak beli utk bawak gie keje pun ok jerr aku rasa.. harga pun sangattt berpatutan.. and now I'm an addict... Yes! addicted to shop @ ThePopLook! T____T

So sapa kat sini pencinta poplook jugak? sila angkat ibu jari! :D


Friday, December 21, 2012

Our 7th Wedding Anniversary ~ Sunset Dinner @ Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket!

First night kat Impiana Private Villas nie kiteorg memang tak keluar kemana-mana pun.. lepas layan the gorjes sunset.. mandi pool segala...

DSC_8932 copy
pastu amik gambar lagi dan lagi... sbb nampak langit biru di kala senja!

DSC_8933 copy
memang kami pasangan yg sgt tegar amik gambar.. sampaikan sanggup bawak kamera godang en.teman masuk dlm kolam utk amik shoot nie! haha..

DSC_8934 copy
tapi ini memang kerja yg sangattt sangattt merbahaya!  kalau lah tetiba in balance dlm air nie.. uuuuuu.. nauzubilahh... tak leh aku bayangkan camne en.teman akan menangis! huhuhu.... pasal tu lah kami sgt berhati-hati sewaktu amik gambar dlm kolam nie!

DSC_8944 copy
alhamdulillah.. kami & camera godang selamat utk naik ke atas darat semula! hehehe... mula² ingat nak sambung berendam dlm bathtub nie pulak.. tapi dah gelap pulak.. so rasa cam kurang syiok skit nak berendam tanpa menikmati permandangan diluar nun! So, kite mandi rain shower aje udah!

DSC_8948 copy
lepas mandi.. malam tu kiteorg ke mana pun... just laze and chill inside our private villa nie aje!

DSC_8949 copy
rugi pilih tuk stay di resort villa yg ala² persis VIP.. pastu nak kuar gie jejalan.. owh.. cannot.. cannot.. dah lah percutian pendek giler sekadar 3 hari 2 malam je.. so kene betol² full utilize kan villa nie pada kadar maximum yg mungkin!

DSC_8952 copy
First night kiteorg dinner dlm bilik je... as usual Maggi Hot Cup telah di bawa sebagai bekalan utk dinner pada malam pertama!  tapi disaat gambar nie diambil maggi dah selamat masuk ke dalam perot kami! hahaha.. giler vavies punyer kebulurr hokey!  pagi je makan nasi lemak atas flight air asia.. pastu lunch makan buah dan biskut.. then malam baru lah makan maggi.. well.. kiteorg dah biasa kalau travel memang part makann asal boleh je! janji alas perot!  then lepas makan maggi pekena hot chocolate aku bawak sendiri dari umah!  coffee aku tak minum... so walaupun kat sini dia bagi free coffee mixure.. tapi aku tak minum.. so tak berbuaat lah.. en.teman ikut mood kalau nak minum coffee and tea nie!  btw, dlm villa nie coffee & tea tu jer yg free.. yg air Evian, Pringles and segala tok nenek kekacang dan coklat dlm peti sejuk adelah berbayar ye!

Yang kelakar waktu makan maggi malam tuh.. aku punye lah mengantuk.. boleh takkk sambil makan maggi sambil aku tertido tau! hahaha.. en.teman geleng kepala je tengok aku... ye lah... bayang kan... perot bukan main lapar.. tapi tetappp suap maggi masuk mulut! then bile maggi dah abis, ingat nak tido lah.. tapi boleh plak dlm mata yg separa lelap, aku bangun gie mix hot chocolate.. hehehe.. sbb rasa cam teringinnn plak nak minum hot drinks sbb perot masih rasa cam kurang kenyang walaupun dah belasah maggi!

Lepas dah pekena maggi dan hot chocolate.. baru lah terasa nyamannn.! lantas mata pun terus terlelap di atas sofa sambil berbantalkan peha en.teman!  en.teman layan movie.. aku memang dah selamattt dibuai mimpi indah dahh!  Maka berlalu lah first night tanpa sebarang aktiviti extravaganza! haha... :p

Now kite story dinner on second night pulak! 

DSC_8969 copy
Dalam pakej yg aku beli tu.. memang dah termasuk 1 time of Sunset Dinner for 2 person!  Since anniversary kiteorg jatoh pada hari kedua kiteorg kat sini.. so, that's why we both choose to have our Sunset Dinner on the second night it self!

DSC_8975 copy
walaupun namanye Sunset Dinner.. tapi kiteorg tak berSunset Dinner pun sebenarnye! hehehe.. Sebab kiteorg fixed time for dinner around 8 malam.. so tak de lah dpt berSunset Dinner!  aku rasa kalau nak betol² nak berSunset Dinner.. maybe kene dinner awal around 6 petang lah utk dpt tengok Sunset sambil makan malam nie! 

DSC_9022 copy
and maybe kalau nak have the sunset dinner during Sunset.. diaorg akan letakkan korang makan malam kat area courtyard nie or else kat outdoor table restaurant yg kat belakang aku tu!  seriously aku tak berapa nak pasti camne setup nya kalau nak makan during sunset time.. sbb aku pun tak tanye hari tu since aku memilih nak makan lepas maghrib aje.. at one point aku rasa cam rugi plak tak duduk makan during sunset kat sini.. but at another point aku rasa cam rugi plak tak dpt nak mandi private pool sambil layan sunset!  so pilihan harus dibuat.. pas dah bincang ngan en.teman.. dia kata sunset dinner tuh dah banyak kali kiteorg bersunset dinner waktu kat Bali dulu.. so this time just concentrate pada sunset view dari our own private villa yg mana entah bile lagi boleh dpt view camgini! haa.. betol gak kata dia tu kan.. so akhirnya kami memilih utk makan malam tanpa sunset!

Happy 7th Wedding Anniversary to us! :)


DSC_8974 copy
Yang nie starter.. ade udang dan sos² gorjes!

DSC_8982 copy
Tom Yam Kung yg sungguh super power.. sedapp!!!

DSC_8983 copy
nak makan pun excited sbb lapar! haha..

DSC_8985 copy
nasi bungkus yg comel!

DSC_8986 copy
ayam masak tiram ke apa entah.. dah lupa.. sedap jugak!

DSC_8988 copy
mixed veggie!

DSC_8992 copy
Ikan with thai sos kot.. yummy!

DSC_8999 copy
The most super awesome posumm dessert... Mango with Sticky Rice!

DSC_9002 copy
Muke kekenyangan.. terus nampak cam kembang setaman! haha..

DSC_9001 copy
actually waktu kiteorg tengah makan malam tu.. ade org main piano kat sini tau! memang romantik abis lah time tu.. sambil makan berdua.. sambil diiringi alunan muzik piano ngan lagu² yg romantika de amor!

DSC_9004 copy
kat area reception nie ade rak buku..

DSC_9008 copy
kot terasa nak chill out by reading books.. boleh je lepak kat sini!

DSC_9009 copy
aku propa je tuh! muahhahahaa...

DSC_9016 copy
ade rupe org yg dah kawin 7 tahun tak? hahaha.. saja nak budget mude! :p

DSC_9026 copy
again org tua nie nak suruh aku posing kat anak tangga nie!  Dah jom pulang ke villa!  btw, my dress from ThePopLook and tudung from Al-Humaira Contemporary! :)

DSC_8962 copy
bed is calling us.. bed is calling us.. bed is callingg usssssssssss!!! miahahahaa.. :p



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails