COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, May 7, 2010

Duduk Dalam Hutan Pulak!


Lepas check out from Tune Hotel Kuta... we olllzz bertolak ke Ubud lak! Agent yg arrange kan our transportation dah tunggu kat Tune hotel lobby tepat kol 12 tengahari...perjalanan ke Ubud mengambil masa lebih kurang 1 1/2 jam... tapi location hotel yg aku choose kat Ubud nie agak di kawasan hulu of Ubud sikit so ia mengambil masa perjalanan selama 2 jam... adoii.. memang agak tension duduk dlm kereta lelama.. dah lar jalan dia sempit.. berlengkang lengkok... sib baik lah our van mabelesss... so, tak der rasa gundah gelana sangat dlm van tu..hehehe....



_DSC1020 copy
Ni lah antara jalan2 yg kami lalui sewaktu nak ke Ubud!

Ubud merupakan satu kawasan yg sgttt tenang & nyaman di Bali! Kalau org nak kan ketenangan & kedamaian... memang harus stay kat Ubud... nak2 for honeymooning couple! fuh memang tempat nie sgt2 recommended! pasal tu waktu aku punyer 1st honeymooon lepas kawin hari tu aku stayed kat Kamandalu yg jugak terletak di Ubud! Maka... adekah aku akan ke Kamandalu buat kedua kalinyer? hehehehe... jeng.. jeng.. jeng... nak tauuu??? keep on reading babeh! :p


_DSC1015 copy
Permandangan sawah padi yg begitu indah di sekitar kawasan Ubud!

Ubud memang terkenal ngan kawasan sawah padi huma! kalau dia tengah musim menghijau tuuu... subhanallahhh... memang sgt2 lah indahnyer permandangan disitu!


_DSC1021 copy
Masih melalui kawasan sawah padi... and dari sini lebih kurang 5km baru sampai to our resort!


_DSC1023 copy
Yeay!! At last!! Sampai gak to our next pit stop!
Bagus Jati Resort & Spa!


_DSC1034 copy
The reception area! Sgttt tenang okkkkkk... tak dak org punnnn... hehehee.. kiteorg jerk yg check in time tu... :D


_DSC1039 copy
satu lagi bende yg aku suke bangattttt kalau berada di Bali nie... the flowers decoration... diaorg nie sgt2 menghargai alam semula jadi... segala hiasan2 yg diaorg guna bersumberkan alam semula jadik... simple but nice! secara tak langsung ianyer memberi satu feelings yg mendamaikan buat aku...


_DSC1025 copy
Cold Towel upon arrival! Excited akak sbb dah penat 2 jam perjalanan.. dpt refresh2 diri sikit! :D


_DSC1027 copy
tengok en. teman lap peluh! tuk dia memang berguna sgttt cold towel tu sbb dia kuat poloh! hehehe...


_DSC1028 copy
Lepas cold towel... welcome drink pulak! best air dia bagi tu... Lemongrass a.k.a. air serai! tak manis! I loikkee! sgt2 refreshing!


_DSC1031 copy
Ok.. dah relax2... masa tuk check in ke bilik lak...


_DSC1038 copy
Yeay!!! Dah dpt dah kunci bilik!!

Nak tengok our Villa?? Tungggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuu............. :p

24 comments:

Nurhidayah Shamsury said...

still menunggu ni

Siti Shuhadah Zainol said...

tunggu lagi?? huhuhuhu...

mrs.ecam said...

huwaaaaaaa x sabo nyer nk tnggu next n3...cpt la cpt la cpt la...huhuhuhu

sisdee said...

suke deco flower camtu..nmpk tenang kan..dorg guna fresh flower kan...heheheh...

bes..bes.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestkan...hutan memang tempat yang mendamaikan...kita klu balik kampung tengok sawah padi kat kampung tue..fuhhhhhhhhhhh sangat mendamaikan..

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

canteknyer tmpatnyer..

joijoi80 said...

aduhh............lame nya kena tunggu

Azmiezas said...

Neena ni suka tau wat suspenss..

Mimy Hamid said...

sampai ke ubud ko jelajah...cayalah...

POSH76 said...

terasa seperti disana bessnyer lagi2 hehe

Cik Yayang said...

Teringat waktu kita borak2 dulu..
Kata Za "Za rasa cm za dh kat bali dah, bila dgr Neena citer" Hahaha...

Best nyer ler..
Bila la nk smpai bali ek?

ratusiput said...

jap2 aku imagine konon2 aku le yg tgh kat sana tu..ehehe..

NeenaAnuar said...

Hidayah:
TQ dear sbb sabar menunggu! hehehee.. :D

NeenaAnuar said...

ecam:
kekekekeke.. sabarrr itu separuh dari imannnnnnnnnn! :p

NeenaAnuar said...

shu:
kwang.. kwang.. kwangg... :D

NeenaAnuar said...

sisdee:
memang pun.. diaorg kat sana sumer menggunakan fresh flowers jerk!

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
yuup! exactly sis... ;D

NeenaAnuar said...

xkenalmakexchenta:
memang santekk! :D

NeenaAnuar said...

joijoi:
kekekekeek.. sabar yeaa sis! :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
huhuhu... jgn marah year sista! pe-el ku memang beginik! ampunnnnnnnnn kan saya yer! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehehee.. aku kalu gie bali.. tak singgah ubud tak sah beb! hihihihi..

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehehe.. coming soon dear! check it out keh! ;D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
huhuhuhu... tu lah neena namanyer kann.... kalau bercerita.. sgt bersungguh sungguh & penuh detail gittuuuu... ahaksss!!

biler nak sampai? hai! rasanyer hujung tahun nie sesusai kotttttttttttt.. *wink* *wink*

NeenaAnuar said...

ratusiput:
kekekeke... camner? dpt merasakan nyer? :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails