COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, October 23, 2012

Klinik Pakar Wanita Medina @ Taman Melati!

Since aku buat D&C hari tuh.. ramai yg dok tanyer aku tentang klinik Dr. Marsita nie!

DSC_7854 copy
Korang tahu tak taman melati kat mana? Klinik Dr. Marsita nie terletak di deretan rumah kedai di Taman Melati!  kalau korang menyusur jalan MRR2 yg on the way nak ke Gombak/Kuantan... just di sebelah kiri korang insyallah korang takkan missed out kawasan rumah kedai nie!

DSC_7857 copy
Ni lah klinik Dr. Marsita.. Klinik Pakar Wanita Medina!  kalau nak dtg buat appointment dulu yer.. klinik dibukak setiap hari isnin - sabtu dari jam 10 pagi hingga 10 malam!

DSC_7862 copy
ni gambar pada hari sabtu yg lalu... my 1st appointment with doctor marsita after my D&C hari tuh!  so muke adelah cuakk nak jumpa doctor sbb tak tahu camne condition my womb setelah dibuat D&C! uhuhu...

DSC_7840 copy
Walaupun dah buat appointment by phone a day before.. tapi ko kene jugak dtg ke klinik awal sbb nak register nama and be on que.. kalau ko dtg lambat.. siap lah ko nak tunggu turn ko yg boleh membawak ke nombor puluh puluh! btw, kat sini ade Free Wifi.. so nak bawak laptop pun ok jer in order to pass time!

Memang klinik dr. marsita nie patient yg datang ramaiii nya bukan main!  memang kene bawak banyak bersabar kalau berada dlm que! cam aku selalu pegi around kol 11 pagi pun dah dpt que kat nombor 7..  setiap org yg jumpa doctor memang boleh tahan lamanya! aku tak kisah pun org berada lama dlm bilik doctor sbb aku sendiri pun kalau pegi jumpa doctor.. paling kurang lepas 1/2 jam baru keluar! hahaha.. yg lahh kite bayar consultation dia kann.. so kite perlu lah tanye apa saja yg kite nak tanye pada dia.. apa saja keraguan yg ade & apa saja luahan hati dan perasaan yg ade!   and the best part about dr. marsita is.. dia memang tak penah in rush nak rawat dan consult kite.. dia memang cool abis lah senang citer! atas faktor itu jugak lah aku rasa kenapa patient yg datang tak pernah kenal erti jemu walaupun kene menunggu menangga kat klinik dia nie dari pagi sampai lah ke petang just to get a consultation from her!

Terkadang yg jadi lagi lambat tuh sebab Doctor kengkadang on call kat hospital! kalau tetiba ade emergency case & operation... normally doctor memang akan lambat masuk ke klinik dia nie!  tapi doctor biasanya akan call nurse dia kat klinik nie and then nurse akan inform kat kiteorg yg doctor hari nie masuk lambaat skit..! so kiteorg pun kalau rasa cam lama sangat... gie lah makan dulu.. gie jejalan dulu.. sempat lah kalau nak gie Jusco Wangsa Maju tuh.. ataupun WangsaWalk ker.. sbb nanti bile dah dekat nak tiba giliran kite nak jumpa doctor.. nanti nurse akan call HP kite.. so that kite boleh dtg balik ke klinik nie utk berjumpa dgn doktor!

ok.. now my turn utk berjumpa dgn puan doctor!

DSC_7846 copy
nie saja aku nak share ngan korang.. kat klinik doctor nie ade rest room yg mana kalau macam kite buat D&C ke apa ke.. yg perlukan day care.. kat sini kite boleh stay dan chill out just like a ward cam kat hospital tuh lah!

DSC_7847 copy
sgt selesa.. ade aircond.. ade TV with Astro channel.. dan of coz ade katil utk baringg dan tido!

DSC_7848 copy
kalau bilik nie kosong takde org.. if hubby kite nak tompang solat pun boleh kat sini!

DSC_7850 copy
ni lah treatment room yg aku masuk utk buat D&C hari tuh! tapi gambar dlm bilik tak leh amik lah sbb its private.. hanya utk patient masuk buat treatment je!  dari apa yg aku nampak dlm bilik nie hari tuh memang agak complete lah utk buat process D&C.. ade katil dan kelengkapan yg agak selesa utk kite buat treatment!

DSC_7864 copy
Syukurrr alhamdulillahhh... Doctor Marsita ckp my womb dah semakin pulih.! insyallah lepas² ade rezeki nak ade baby lagi! aminnnn! so skg baru boleh tersenyumm leborr skit! :p

Selepas hampir 2 minggu terkurung dlm rumah... bile pergi jumpa doctor bukan main aku berGorjes sakan kan! ye lar, rinduu nak feeling comel² tau! hehehe...  Lepas jumpa doctor baru perot terasa lapar.. dan segala macam perasaan datang.. nak buat itu dan ini! nanti lah aku share ngan korang apa aktiviti yg aku buat selepas aku jumpa doktor marsita nie hari tu! :D

Btw, ade jugak yg bertanya kat aku... tentang harga rawatan kat klinik doktor marsita nie! ok basically soal harga aku tak leh nak ckp ngan korang berapa coz harga nie sangat subjective.. ianya bergantung kepada apa rawatan yg kite terima.. apa ubat yg kite dapat.. so kos rawatan nie memang subjective ye..  so kalau korang nak cuba.. just go for a first visit.. kalau rasa mahal sgt.. rasa tak berbaloi ngan apa perawatan yg korang dapat... or maybe korang rasa cam doctor marsita nie tak menepati piawaian korang.. service nya kurang bagus.. consultation nya tak memuaskan hati dan memberangsangkan korang... then korang boleh je pegi pada doktor² pakar sakit puan yg lain.. ramai lagi doktor² pakar diluar sana.. dan kite sebagai pesakit ade hak utk memilih mana yg terbaik dan sesuai dengan kite!  So pilihan di tangan anda dan buat lah pilihan yg bijak!

As for me.. aku memang sangattt berpuas hati dengan setiap service yg Doktor Marsita berikan pada aku selama hari ni!  siapa yg dah lama follow my blog tahu lah dari awal aku jumpa doctor marsita kat hospital pantai bangsar dulu lagi macam apa dan apa yg aku tulis about Dr. Marsita!  Alhamdulillah.. setakat hari ini.. aku & en.teman tidak bercadang nak tukar my gynae doctor... or even nak mintak opinion dari doktor
² pakar lain diluar sana... kerana hati aku sgt kuat utk memberikan sepenuh kepercayaan pada Dr. Marsita utk menjadi pakar bidan buat diri aku!  Dan aku sentiasa berdoa semoga rezeki Dr. Marsita sentiasa mencurah-curah hendaknya.. amin! :)  


23 comments:

Anum said...

good share

Kak Izan said...

Aminnn...

Qaseh Suhaida said...

Alhamdulillah...semoga Neena cepat2 dpt mengandung semula.

Rara Nasiha said...

baguslah klinik ni. bolehlah rujuk kat sini nanti :)

natrah jaafar said...

sy pon buat rawatan kat sini..dr. Masita besttttt....

Sh@R@ra said...

Kak neena sy pun baru je buat D&C pada end of July. Ni dah almost 3 month kami mencuba masih tak de apa-apa. And saya asyik tanya What is wrong with me? Dan my husband hanya akan cakap SABAR..So bila saya baca kisah Kak Neena rasa macam semangat tu datang balik. Kalau Kak Neena can wait for 7 years saya yang baru kahwin setahun jagung ni apa la sangat. Anyway Thanks :-)

QASEEH HATIKU QASEEH said...

lps d&c...sgt2 mudah utk concieve..yg pnting jaga kesihatan dlm 2 mons nie...its hapen to me...ssh nak concieve...skli concieve lps mkn ubt subur..lps tu bby not growing up well...bt d&c...only one mons gap...lps tu tanpa d sangka2 n i duga2...sy concieve...bby tu skrg dah 6 yrs ol...lps d&c sy pntang mcm lps brsalin...p berurut 3 hari brturut...minum air kunyit...n minum herbs ld venus frm elken produk...cuti 2 wiks only...lps tu p krja mcm besa....semuga sis neena murah rezeki lps ni...gud luck...

Reen Tart Nenas said...

i would also recommend Dr Marsita utk wanita2 kat luar sana. Jumpa la. Memang hilang (insyallah) rasa takut. Coz she is so motherly. Agreed with you, pasal harga adalah sgt subjektif. Tapi bila kite decide nak go through jumpa gynea, kite memang dh kena spare duit siap2. Semoga segalanya dipermudahkan untuk kite selepas ni ye Neena :)

nur ezatul said...

macam mana nak buat temujanji denga dr.masita?

nur ezatul said...

salam semua.. macam mana nak buat temu janji dengan dr.masita ye??

Mardiana Ahmadi said...

Good share Neena, Saya pun buat rawatan di Klinik dia. Alhamdulillah perjlnan dipermudahkan dan Saya baru shj buat operation membetulkan tube fallopian. Skrg sdg berehat n berpntg. Dr Marsita memg dah ramai org dia bantu. Kita doakan dia diberi kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki. Aminnnn.....

Mardiana Ahmadi said...

Alhamdulillah Kita ditemukan dengan insan yg sgt baik dan perihatin. Semoga Dr Marsita diberi kesihatan dan rezeki yang baik. Aminnnn... Saya bersyukur sgt ditemukan dengannya. Terima kasih Allah.

noor lina said...

org yg dh kawin je ke yg slalu g jmp dr mashitah ni,if org yg x kawin leh ke?

noor lina said...

org yg khawin je ke yg always g jmp dr mashitah ni??org yg x kawin lg boleh ke jmp if ada problem?

NeenaAnuar said...

Noor Lina:
boleh aje dear.. :)

chipsmore_83 said...

I also adore Dr. Marsitah. I myself am a doctor and have never had to see a gynae doctor until after delivery bila luka bersalin tak sembuh2 and got infected sbb jahitan from goverment hospital terbuka..bila jumpa dr. Marsitah she removed all the previos sutures (sakitnye bukan main) tp for the better of myself. Alhamdulillah after using honey as dressing for the wound, luka pun dah sembuh..lepas ni plan nak deliver under Dr. Marsitah...sebanyak mungkin mmg nak sokong government hospitals, tp in this area of O&G i have to bow down to private. Maybe different doctors have their own style and Dr. Marsitah's style that i fell in love with. May Allah bless her with more rezeki dunia and akhirat.

Sunz said...

Hi, just nak share..I pun g sana buat treatment utk dptkan baby girl..:) masa 1st time nk set apptment, amik masa almost 2 mths utk dptkan tarikh..tp rasanye wlu pon tulih opening hrs smpi pkl 10pm, kebiasaannya mmg akan lebih dr tu..even staff nurse Dr. Marsita sndri bgtau plg lewat abis dlm pkl 3am! 1st time I gi sana, tggu dr pkl 11pm then pkl 1.30am baru dpt jumpa..almost 2am baru selesai jumpa..&..my 1st bill RM1200..Tp I selesa dgn Dr. Marsita & the way she treats her pt..:)

stephanie said...

Where exactly in Tmn Melati is Dr Marsita's clinic? I cant seem to find the address online :(

Mark said...

kita juga punya nih artikel mengenai 'pakar', silahkan dikunjungi dan dibaca , berikut linknya
http://repository.gunadarma.ac.id/bitstream/123456789/2576/1/232.pdf
terima kasih

мyΞ'™ said...

dr marsita mmg bagus.
sebelum kawin, suspect cyst.. pas kawin, mmg konpem cyst. operation bulan 11, now da masuk dekat 3 bulan tapi masih xde pape lagi.. alhamdulillah doc keep on track nk bg concieve..

kt klinik ni boleh guna panel PMCARE x?

yadah ahmad said...

kalau jumpe untuk check kita sakit ape . berape erk doktor cas ?

yadah ahmad said...

sy nak tanye . kalau kite just nak check dgn atau buat pengesahan lah sakit ape kan . cas dye berape erk .

yanie yusuf said...

yanie pun tringin nak ada baby..tgh usaha kan..moga kita smaa2 dmurahkan rezeki zuriat amin. :)

www.yanieyusuf.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails