COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, May 11, 2010

Breakfast & Afternoon Tea @ Bagus Jati!


Fuh.. biler nak abis citer pasal Bagus Jati nie yek! mau sampai end of this week rasanyer! hehehe... dah tuu.. gambar banyakk tuu... kalau aku tak utilize kan gambar tu.. cam sian lak kat en. teman.. dah susah payah buat kerje penembakkan kannn.. hahaaha.. so aku harap korang semua tak boring lah yer ngan citer2 Bali aku nie! :D


Ok.. as usual lah.. biler kite booking bilik confirm dpt free or complimentary breakfast for 2 person kann... tapi now adays kat Malaysia aku notice some of da hotels diaorg dah pull out complimentary breakfast nie taw! kalau nak b/fast.. sile add on more $$$$... Ishh! manalah aku tak kutuk tempat percutian dlm malaysia nie!


_DSC1143 copy
Jom kite bersarapan di Surya Restaurant! korang tengok lah.. asalnyer batu tu biasa jerk.. biler dia bubuh jerk sekuntum bunga kat situ... teruss tempat batu tu nampak cam lain dari yg lain... look soooo sweett jerk kan! nie lah Bali! diaorg memang sangat pandai dlm menaikkan suasana lain dari yg lain!


_DSC1144 copy
Jom makan! Seee.. that's the restaurant! cantik kan?? cam villa kiteorg gak rupenyer! sometimes kiteorg dah naik confuse yg mana satu villa kediaman and yg mana satu toilet and yg mana satu restaurant! hahaha...


_DSC1135 copy
Our breakfast table! 2 hari breakfast.. 2 hari jugak duduk kat table yg sama... view sgt chantekkk kat sini! :D


_DSC1134 copy
okk... masa tuk pilih our b/fast set menu!


_DSC1137 copy
Juices dah sampai dulu.... Watermelon juice tuk aku... and en. teman pilih Fruit Punch!


_DSC1139 copy
Ikut sunnah nabi... dimulakan dengan memakan buah buahan terlebih dahulu..


_DSC1142 copy
then baru main dish i.e nasi goreng!

Okkk... meh aku nak citer sikit.. tempat nie memang tak buat buffet sytle.. semuanyer ala carte style! yelah.. guess pun bukannyer ramai which memang tempat tu cater bukan tuk org yg ramai pun kann.. so buat apa dia nak buat buffet.. rugi jerk! But yet dia punyer b/fast tu comes in set lar... dia siap ade fresh juices which ko boleh pilih lah ko nak air buah apa... then set buah buahan as starter... then 1 main dish.. which terdiri dari Asian breakfast or English breakfast! then ko akan dpt 1 dessert.... kire complete set lah! Owhh! silalah tahu yg makanan kat sana sangat marvellous! dia punyer chef sgt pandai masak.. kiteorg 2 kali breakfast kat sana.. 2 kali jugak kiteorg amik nasi goreng dia! sgtt yummy taw! then buah buahan yg diaorg kasik pun bukan jenis yg dah busuk2 or dah lembik.. semuanyer fresh2 belaka... pendek kata puas hati sangat2 lah ngan makanan kat situ! as for our dessert... sehari kiteorg dpt goreng pisang & sehari lagi dpt bubur pulut itam (kat sana diaorg panggil bubur injin)... dua2 dessert nie pun sgtt syiokk!


_DSC1387 copy
Nampak tak pintu or window ajaib tu? Memang window tu sangat2 magic & ajaib okkkk...

Haa.. nie pun aku nak story gak! First time aku tengok & experience restaurant yg tak nampak dapur! biasa kite leh nampak gak lah like chef2 diaorg kat belakang tabir kan.. tapi resort nie sgt2 mengutamakan kedamaian taw... sampaikan tempat ko nak makan pun ko hanya masuk satu tempat duduk and relax.. sampai masa.. makanan ko tiba atas meja! tak caya tengok niee...


_DSC1392 copy
Jeng jeng jeng... pintu ajaib dibuka...


_DSC1393 copy
maka... makanan pun muncul tiba dihadapan waiter!


_DSC1394 copy
Waiter bakal mempersembahkan makanan kepada tetamu nyer! hehehe...

Unik tak?? unik tak??? hehe.. kalau korang kata tak unik tak pe... tapi pada aku sangatttt unik... sbb dia punyer dapur kat bahagian bawah tanah taw... biler waiter nak buat order.. diaorg just perlu buat panggilan telefon jerk! nanti chef sediakan makanan daripada dapur dibahagian bawah tanah... pastu makanan kite akan dihantar melalui window ajaib tu! hehehe...

Ok.. as for lunch... kiteorg tak makan sangat... coz pagi dah makan b/fast tu dah cukup kenyang dah.... seyes.. beras padi bukit nie leh tahan gak tahap kekenyangan nyer taw! tapi kalau let say korang pegi.. korang nak makan tengahari.. anytime jerk leh order dari Surya Restaurant tu.. tapi you have to pay on you own lah.. harga biasalah.. standard harga hotel.. like 1 dish dlm RM25++ onwards!

So, biler menjelang petang... kalau agak2 lapar.. kiteorg makan munching2 stuff yg kiteorg bawak jerk... tapi yg best nyer kat resort nie.. diaorg siap bagi everyday 1 time complimentary.......


_DSC1091 copy
Afternoon Tea @ Iswari Poolside Cafe....


_DSC1070 copy
Tea session nie korang leh gi redeem in between kol 3:00 - 4:00 petang jerk!


_DSC1085 copy
Jemput minum kengkawannnnnn... :D

Memang layannn abis lepaking kat area pool tu sambil menikmati keenakkan English Peppermint Tea! sambil dengar air terjun.. sambil dengar air pancut... sambil dengar burung2 yg berkicauan! Owwwhh!! It was just awesome!

Ok.. tiba tang malam lak... as usual.. kalau korang lapar... order jerk lar dari Surya Restaurant tu again.... tapi kalau korang nak jimat cam aku.. bawak jerk maggie in my cup! confirm kenyang! hahaha....

16 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

mmg unik sgt dapor dia kan kak... bagus diorang tu.. mementingkan kesunyian & ketenangan...

Iena said...

waiter... saya xnak mkn... saya nak amik gambar shj...
sebab pemandangan dari restoran ni dah cukup wak saya kenyang... hehehehe

sisdee said...

heheheheh...geramm tgk gambar2 ni tau....esp juice tu hahahhaahah...tgh2 panas dpt minum ni sodap!!! :)

wah cantik tul kat situ kan :)

best le..tgk u ols having tea pun dah cam nk mnum tea lak ptg ni hahahahahahh

mrs.ecam said...

jeles aku nok...hihhi tp walo g mne pong mmg megi la pelengkap mknan ek...kih3

Azmiezas said...

bagus jati ni..sebagus namanya kan?..dan nampak sangat baguss servicenya..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nak fruit punch tue.... :)

POSH76 said...

paling suker tngk pintu ajaib tu...mmg magic...org2 BALI mmg kreatif...masa I gi dulu...kayu buruk tu pun dia ukir leh jadi tong sampah...tp bessla beb...elok gak u kasik2 sikit2 senang nak baca....kalu kasik entry sekaligus susah nak enjoy....teruja tul nak gi sini hehe

Lady of Leisure said...

wow sangat unic masak bawah tanah gitu... bestnya boleh breakfast nasi goreng... untuk bercuti kat asia ni kan... makanan kita semua sedap2 belaka...
i really love the ambience at bagus jati ni... sangat menarik..

NeenaAnuar said...

Shu:
tu lah tu... pasal tu akak suke gie sana taw.. diaorg sgt2 kretif & menghargai alam sekitar! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
wakakakakakaa.... leh jerk kalau ko nak camgitu beb! hehehee...

NeenaAnuar said...

Sisdee:
Thanks sis! so dah minum ker belum nie? hehehee...

NeenaAnuar said...

Ecam:
betoi2.. meggi kalau takdak.. cam tak bestt jerk! hehehe..

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hahahaha.. exactly! I loikee your quotes sis! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
boleh2... camner nak passkan tu? hehehee..

NeenaAnuar said...

POSH:
kannnn.. diaorg memang sgt2 kretif kan!
tu lah I buat sikit2.. kalau tak pening gak org nak baca and tengok gambar bebanyak sekali gus kannn..

apa lagi beb! pujuk Mr. Y ke sini ler! hehehee...

NeenaAnuar said...

Lady:
yeaa... biler dpt jumpa makanan ruji tu cam puasss jerk rasa nyer! hehehee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails