COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Showing posts with label Weddings. Show all posts
Showing posts with label Weddings. Show all posts

Thursday, October 3, 2013

Pengalaman Menjadi Tetamu Majlis Perkahwinan Fouziah Gous & Zhafran!

Ok ini serious gugup!  gugupnya mengalahkan waktu aku yg nak berkahwin dulu! muahahaha...

Giler kauuuuu... attending wedding reception one of Malaysia artist... mauu tak gugup???  ye lah.. siapalah aku dikalangan retis-retis terkenal dlm malaysia nie.. haruslah terasa diri begitu kerdil sekali!  confirm tetamu-tetamu yg hadir tu nanti bukan calang-calang tetamu.. kalau retis yg datang dah tentu-tentu lah diaorg very the vogedevassssssssssssss! while me?? aduiyainyaponnnn.. memang gonjengg ajer lah jawabnya!! huhu...

IMG_3340 copy

Nasib baik lah aku ade baju ala-ala vogue yg boleh dilaramkan pada majlis nie.. so dpt lah kurang kan skit feeling gonjengan itu and at the same time dpt lah fefeling vas pasu bunga! hahaha....

Siapa lah aku utk mendapat undangan dari artis terkenal cam Fouziah Gous nie kan? tapi dah nak jadik rezeki... dpt lah merasa pergi wedding reception nie atas tiket seat tetamu CST Production!  CST Production adelah official videographer and Project2Pi adelah official photographer tuk majlis perkahwinan Zhafran & Fouziah Gous nie!

Ok lah.. jom kite layan gambar-gambar yg sempat en.teman rakamkan sepanjang majlis perkahwinan pasangan ZhaFou nie!

Sebelum aku share gambar pengantin fofular... aku nak share kan dulu gambar gonjengan kami sebelum majlis bermula pada jam 9 malam! hehehe...

IMG_3292 copy
Datin Nin & Puan Sri Za! muahaha...


 
IMG_3299 copy
Fefeeling ala Miss World! ngeeee...


IMG_3304 copy
Fefeeling ala org-org VVIP berborak!


IMG_3326 copy
"Iya Datin??"
"Iyaaaaaa Puan Sri!!"
Ngagagaga....

IMG_3375 copy
Pose in VIP Style!


IMG_3377 copy
Smile in VIP style!


IMG_3316 copy
hoihhh.. boring aaahhh jadik org VIP.. terlalu banyak bende nak kene control! muahaha...


IMG_3317 copy
haaa... nie baru best!


IMG_3320 copy
Just be gorjes and gonjeng! heehehe..


IMG_3334 copy
I Love my Best Friend!


IMG_3337 copy
hahaha... tak abis lagi berselfie... nak buat camner.. wedding reception masih belum bermula.. so kami buat lah hal sendiri!


IMG_3344 copy
Eeehhh.. cer tengok.. pengantin dah sampai ker??


IMG_3356 copy
Oh pengantin masih belum sampai.. jom kite berSelfie lagi! hahaha...


IMG_3371 copy
Eh nampak macam dah ramai org masuk ke dlm ballroom lah... jom kite masuk jom!


IMG_3384 copy
Berdebor weiii nak masuk ke dlm nun!


IMG_3385 copy
Ni kat ruangan legar Ballroom.. time nie dah nampak ramai jugak retis-retis tanahair...


IMG_3388 copy
haa.. kat belakang aku tu Mr. Rashid Sibir kalau tak salah aku!


IMG_3400 copy
eh sapa yg hensem sangat yg bergandingan dengan I nie? ngagagagaga.....


IMG_3405 copy
bergambar kenangan dengan gambar-gambar pre-wedd ZhaFou!


IMG_3407 copy
Registration time! waaahhh.. apasal muke aku cam kekwat sgt tu? ahahaha...


IMG_3409 copy
wahh tetiba ade sorang artis VIP yg berbaju hijau datang buat registration disebelah ku! serious terkesima sekejapan!


IMG_3410 copy
hahaha.. punyer lah terkesima.. sampaikan senyum sengsorang walaupun retis tu dah berlalu pergi!


IMG_3414 copy
Gilerrrr aaaahhhhhhhh... turunkan tandatangan & ucapan tuuuuuu kat guess book! PHewwwwwweewweeee!


IMG_3417 copy
Ok kami dah dpt tempat duduk dlm grand ballroom!  meja kiteorg nombor 22..

tak sangka meja kiteorg nie dekat jugak dgn pelamin pengantin di depan nun! hehe.. excited dpt duduk dekat ngan retis-retis fofular! :D


IMG_3576 copy
MC of the day.. 2 DJ Hot FM.. Faizal Ismail & Sharifah Aleeya!

MC dah pun mengumumkan ketibaan pengantin... Gilerr awesome walkway ni.. Agak menarik ketibaan pengantin dlm majlis ni bila mana pengantin perempuan akan berjalan di atas walkway ini sendirian sambil menuju ke pelamin utama nun dihujung sana yg mana dia akan disambut oleh suaminya! Sweetttt bangatt moment ni!

IMG_3426 copy
OMG.. She's just like a princess!! 


IMG_3433 copy
Aku speechless tgk baju dia!  It's from Butik Cosry!


IMG_3440 copy
 Serious pandai giler Fouziah Gous bawak diri dia dlm busana pengantin yg cukup indah ini.. Gaya dia berjalan.. Gaya dia memandang.. It was extremely perfect! She was smiling all the wayy.. Dan itu semua telah membuatkan dia kelihatan seperti seorang puteri raja dari kayangan!

IMG_3444 copy
And now she meet her Prince Charming!
*terlalu ramai photographer maka ini lah jadik nya.. Ade jer yg nak ganggu angle lakik aku waktu amik gambar! Grrrr*


IMG_3446 copy
And now they will walk together and heading to the pelaminan!



IMG_3462 copy
Just a perfect couple!



IMG_3475 copy
They both Sweet like a candy!



IMG_3490 copy
Cameran sana situ sana sini!


IMG_3493 copy
Ni view pelamin dari meja kiteorg.. Dekat ngan pelamin kann.. And honesty pelamin dia gahhhh and awesome gilerrrrr!!!

IMG_3495 copy
Satu yg menarik about pelamin dia adelah takde kerusi pengantin pun.. Hanya ade backdrop yg meriah & mewah dan kemudian di letakkan kerusi dia just like a banch stool! Simple but really nice!


IMG_3497 copy
Luckily kiteorg tak duduk nuunnn dibelakang sinunn! Duduk depan ni leh nampak ramai celebriti tanahair!


IMG_3499 copy
Cer carik dimanakah kami? Hehe.. Kami terselit dibelah Rosyam Nor pelakon hero sepanjang zaman.!


IMG_3514 copy
Pengantin dah get ready utk Jamuan makan beradap!


IMG_3534 copy
Meja pengantin yg sempoiii gilerr! English garden wedding katanya.. Harus lah nampak simple but yet elegant kan? Hehe..


IMG_3535 copy
Ehhhhhh... Sapaaa tuuuu?? Ehemm ehemm.. 'Ex'boy friend Fouziah Gous... Pelakon Iqram Dinzly turut hadir pada majlis persandingan ni!

IMG_3537 copy
Kenal tak sapa tu? Dafi dan jugak pelakon Anzalna yg berambut panjang membelakangi camera!


IMG_3550 copy
Pasangan Adik beradik Rafar.. Diana & Linda in the house.. Husband Linda.. Aiman pun ade!


IMG_3579 copy
Ehemmmmm!! Aaccccchhhoooommmmm!!! :p


IMG_3586 copy
Ok now dah tiba masa potong kek...


IMG_3596 copy
Pengantin berarak menuju ke meja kek !


IMG_3608 copy
Chomel!


IMG_3619 copy
Happy!


IMG_3630 copy
Matching!



IMG_3645 copy
Loving!




IMG_3657 copy
As usual.. Main suap2 kek mesti ade!


IMG_3663 copy
Caring nya!


IMG_3686 copy
Senyuman sentiasa terukir di bibir mereka berdua!


IMG_3695 copy
Jln membelakangi camera pun masih tersenyum!


IMG_3698 copy
Veil dia... Eeeiiiii.. Gerammm aku tgk sbb cantikkk gilerr!!! Siap ade bentuk love love lagiik!


IMG_3702 copy
Pengantin diminta utk memberi ucapan!


IMG_3709 copy
The bless couple!


IMG_3727 copy
Sama cantik sama padan!



IMG_3735 copy
Bagai pinang di belah dua!



IMG_3739 copy
Bentuk senyuman diaorg berdua ni dah lebih kurang aje aku tengok!


IMG_3774 copy
Pengantin on the way nak ke pintuu utama dewan ballroom.. Sessi meet and greet tetamu yg hadir!


IMG_3789 copy
Tapi kiteorg masih tak keluar lagi.. Tup2.. Aku di tegur oleh dua org insan ini.. Sorang silent reader and sorang lagi wartawan majalah Mingguan Wanita!  Awatt aku gelak sakan tu?? Ok itu gelak terkujat! Terkujat sbb wartawan offer aku utk jadik model tudung! *gulp.. Telan air liur*


IMG_3790 copy
Anyway... Nice meeting you both ladies!


IMG_3794 copy
Kenal tak kedua mereka yg gorjes ini?  Mereka berdua ni selalu buat hosting & modeling kan? Ohh.. They both ade so pretty!


IMG_3796 copy
Mlm Fouziah Gous bersanding ni.. Katanya birthday si Iqram Dinzly!  So Iqram menghiburkan hatinya dgn menari tarian poco-poco bersama beberapa teman karib beliau!


IMG_3802 copy
Pelamin dah free.. So it's ours! Hahaaha!!!


IMG_3815 copy
Sorry Fouziah.. Kami semua cukup geram dgn pelamin anda.. Maka kami tidak mahu melepaskan peluang utk berSelfie! Nggeeeeeee....


IMG_3817 copy
Biler bertemu mereka yg peramah.. 


IMG_3826 copy
Maka ini lah jadik nya! Haha..


IMG_3832 copy
Tuu diaa big boss CST.. Muke letih Lepas abis function! Hehe.. Anyway.. Congrats Lee for the good job!


IMG_3833 copy
Kami pun letih jugak!! Letih amik gambar & letih bergambar! Muahahahaha... 


IMG_3839 copy
Oh pengantin dah back on stage for portraiture picture moment!


IMG_3840 copy
Untung Zhafran miliki Pooja!


IMG_3841 copy
Hahah.. Suke picture ni.. Punyer lah sayang giler si Zhaf kat Pooja.!


IMG_3849 copy
Semoga kalian berdua sentiasa diberkati dan dirahmati Allah SWT selalu!


IMG_3851 copy
Alololololooooooo.... Comeyy sgt!!


IMG_3864 copy
Ok yg ni tak comel tapi comot! Hahah.. Kiteorg semua yg gonjeng lagi comot kembali giler kuasa di atas pentas pelamin!


IMG_3867 copy
Pantang pelamin off stage.. Slumber jerr kiteorg pi Terjah utk berSelfie! Hehee..


IMG_3872 copy
Opppssss!! I'm sorry Fouziah.. 


IMG_3875 copy
Jambangan bunga tangan mu kini menjadik milik ku! Nggeeeeee...


IMG_3890 copy
Kami feFeeling duduk kat meja makan pengantin! Haha...



IMG_3894 copy
Pasangan pengantin Baru ZhaFou yg super gorjes VS pasangan pengantin lama NeenaAnuar yg hyper gonjeng!


IMG_3897 copy
Time ni kelakar.. Before rap the function.. Zhafran ckp dia nak dukung isteri dia!  So cameraman please capture the sweet moment!


IMG_3907 copy
Swetttttttttttt sesangat kan! Haihh.. Tetiba rasa cam nak bersanding kembali! Hahaha...


IMG_3931 copy
Ok.. Maafkan kami kerana berSelfie tak abis-abis lagi! :p


IMG_3934 copy
Honestly majlis ni adelah satu majlis yg tak mungkin aku boleh lupakan! First time kottt in my life dpt tgk artis bersanding depan mata.. And then dpt pulak meet in person!  It was such a wonderful memories!


IMG_3376 copy
I wanna say a Big thank you to my beloved best friend because being me along with her to this memorable wedding!



And of coz thank you so much to CST Production & Project2Pi for making both of us to be part of CSTfamily! 

Gambar kami reramai bersama pengantin tu was captured by Project2Pi the official photographer utk majlis persandingan Fouziah Gous & Zhafran ni!  It was posted on Fouziah Gous' official Instagram account during the live update session!  And then Beautiful Nara pulak share dekat webpage dia.. Ok.. Terasa glam tak pasal-pasal! Muahahahaha..

Anyway, kesemua gambar2 dlm entry ni was captured by en.teman! Tetapi en.teman bukan lah official photographer utk majlis ni.. En.Teman adelah official & personal photographer utk binik dia yg gonjeng ni! Hahaah..  

So, Kalau korang berminat nak buat majlis perkahwinan yg ade live update macam wedding Fouziah Gous ni.. Korang boleh dptkan khidmat Project2Pi ok! :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails