COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 10, 2010

Jom Jalan Bawah Bukit Lak!

Wokeh! now aku nak bawak korang jalan2 kat area bawah bukit lak! hehehehe.... ye lah.. kan ker aku punyer villa tadi atas bukit.. tinggi melangitt kannn.. now jom kite jalan2 kat area bawah bukit lak yer!

First day sampai.. lepas check in semua.. terus aku & en. teman gie jalan2 kat kawasan sekitar resort... nak kata tempat nie banyak sangat faciilties tuh tak lah.. but yet basic facilities like swimming pool tu ade lah kannn... lagipun resort nie mainly tuk berSPA & berYOGA treatment!


_DSC1062 copy
Welcome! hehehe..
Ok.. this is the entrance to SPA lobby which will linked you to the SPA treatment room, meditation room, yoga room, salon, gym & also the swimming pOOl!


_DSC1065 copy
as ko masuk kat ruang lobby SPA tadi.. korang akan nampak this type fo view! Tinggi kannn! Haaa... ko bayangkan lah villa aku yg lagi tinggi dari tempat SPA nie ok! hehehe... Ok ok.. korang nampak tak on da left & right of this picture ade 2 bijik room like small villa kan? haa. kat situ lah SPA treatment room!


_DSC1115 copy
Anda mahu berSPA di sini? yer.. silakan masuk... tapi please take note that the price is quite marvelous yeah! hehehee...


_DSC1111 copy
See.. mana lah tak mabeless harga nak wat SPA kat sini.. tempat dia bukan calang2 ok... very the relaxx gitu.. tempat nie akan facing swimming pool & hutan yg menghijau disitu!


_DSC1109 copy
Ini adelah tempat spa yg seperti diatas tadi tu.. tapi dia tutup this room! so aku pun posing lah ngan muke ketensionan disitu... sbb harga dia giler vavis nyer mahal! ye lah.. al maklum lah SPA di resort lah pulak kann.. harus lah harga diaorg mark up... tapi mat salleh diaorg ok jerkkkkk! isk! geram tol ngan mat salleh nie.. duit diaorg besar.. best tol lah! nak wat apa pun rasa cam murahh jerk!

Ok lah.. lupakan soal SPA kat resort tu... sesungguhnyer sekali pun aku tak merasa SPA disitu... tapi tak pe... kat bilik aku telah diSPA kan oleh en. teman yer! :p

Rite... now kite turun ke bahagian bawah sikit lagi.. then ko akan jumpa.....


_DSC1105 copy
Gym Room! en. teman memang kene banyak exercise skg nie.. porot dah semakin meninggi dah nie... :p


_DSC1107 copy
and Salon Room! hah! kat sini pun diaog leh set up salon taw! aku mula2 ingatkan like ishh! ade ker org nak buang duit just for hair doing kan? but percayalah yg sesungguhyer ade yerrr... mat2 salleh lar yg suke sgt... ye lah.. duit diaorg besar kan.... so takat nak gie hair salon kat sini tak der hal lah tuk kocek diaorg! aku tak der lar nak buang duit tak tentu pasal camgini.. tu kat gambar tu aku pakat posing and amik berkat jerk! jgn org kata tak try test tengok kan! hahaha....


_DSC1110 copy
belakang aku tu adelah Yoga room! everyday in every morning diaorg akan ade kelas yoga kat situ.. and it's free... yg salon & spa tak free.. but gym & yoga room nie free! tapi aku tak joint pun aktiviti yoga diaorg tu... baik aku beryoga ngan en. teman dlm villa tu lagi bagus berdua duaan! hahaha... :p

Ok... dah ronda2 tempat buat treatment segala... now kite turun ke bawah lagik...


_DSC1102 copy
Swimming pool!


_DSC1095 copy
Laluan anak tangga yg sgt chantek seni binanyer!


_DSC1090 copy
Yup! here you are the scenic swimming pool! Pool nie tak lah besar mana.. but yet just nice tuk org2 yg stay kat sini.. coz ye lah.. org dtg sini bukan nyer at 1 time ramaii terus kan.. kalau dtg pun hanya couple2 jerk... so memang sunyi & aman jerk lar kalau lepak2 kat are swimming pool nie!


_DSC1089 copy
Percayalah bahawa se nyer kami berdua sahaja yg berketurunan Asia disitu yer! yg lain semuanyer mat salleh belaka! haha.... terus dan dannnnn aku terasa mau pakai bikini disitu & terus terjun ke dlm pool itu!! ahaksss!! :p

20 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

kak neena.. nak tanya skit ni..

agak2 akak la kan.. bila akak nak belanja shu gi sane? geram tol tgk.. hehehe...

btw, akak ni sungguh bijak berposing.. leh jadi model la.. sungguh... x tipu... ;)

mrs.ecam said...

whoaaa gile mabeles tmpt die ek....mmg dlm utan btol la....heeee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

auuuwwwwwwwwwww cekca taw pakai bikini..heheheh..memang cantik kan resort kat sana..

ratusiput said...

aduh neena....cantik banggeeettt tmpt ni.mmg bebaloi2 la kalau pegi...mmg relax habis...

Lady of Leisure said...

neena tq for sharing dear... i really enjoy baca entry2 neena today tau... sangat best ada banyak2 entry... i want moreeee.... :D...
teringin giler nak ke sini, lady teringin sebab nak sangat rasa berspa kat bali... nak ada dayang2 dok mengulit bestnya kan hehehe... dah la senibina tempat ni pun lawa...
nak lagi neena plis...pandai yr hubby ambik gambar, lawa betul..

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahahahaha... biler yek?? errrmm.. errmmm.... hehehehe...

hehehehee.. thanks shu! takat model kat blog sendiri ok lar kot! :p

NeenaAnuar said...

Ecam:
yup! memang dlm hutan belukar! hehehe..

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hihihihi... cekcaaa?? ker cekci nie? :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
yup! exactly! memang sangat berbaloi2 rasanyer to spent money there! nie apa yg neena rasa lah! coz apa yg kite dpt tu setimpal ngan apa yg kite bayar!

NeenaAnuar said...

Lady:
yep! to me u shud go to Bali beb! sangat indah & romantis tempat nie taw!

huhuhu.. TQ very much dear! don't worry.. I have lots more for you! tungguuuuuuuuuuuuuuuu!

Cik Yayang said...

Tenang tul tgk suasana kt sana...
Ntah bila nk dpt pi sana pn tatau la..;-)

Iena said...

nmpk sgt tenang n cool la beb... x jenjalan memana pon xper... juz habiskan mase relaxing n tenangkn minda kat resort jer pon dah lebey dr best aku rase...
n pastinya 'spa' dari encik teman lebih best sebab free! hahahhaa...

Deqna said...

wah sungguh mendamaikan sekali.. memang sesuai tuk berhanimunan....
malam2 tentu sunyi kat sana kan.. pastu tv pun takde.. so apakah aktiviti yg paling best dilakukan???? teeettt..

Cik E said...

neena,

lawa nye tempat ni..
tgk gbr tu macam neena ngan anuar je yg dok kat situ..

dapat rasa dia punye sejuk ngan tenang...

mesti mahal kan?

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
memang sangat tenang tempat nie cik yayang... takper.. simpan duit.. insyallah satu hari nanti pasti cik yayang leh pegi sini ngan org tersayang! ;)

NeenaAnuar said...

Iena:
exactly! pasai tu aku pilih resort nie.. sbb aku memang tak nak wat apa2 aktiviti.. aku just nak lepaking jerk tanpa keluar dari resort tu... so worth paying kannnn...

NeenaAnuar said...

Deqna:
hahahaha... aktiviti apa lagiiii.. aktiviti ko pandang aku... aku pandang ko lah jawabnyer! pastu adegan seterusnyer..... alah tak yah alah aku eloborate! hahahaha...

NeenaAnuar said...

Cik E:
hehehe.. tak lar sampai we both berdua jerk kat situ.. ade a few other couples yg stay kat sini jugak.. cuma memang agak payah nak jumpa each other kat sini... kalu terserempak pun during breakfast jerk.. and also resort nie memang dia tak cater for many people.. hanya limited guess jerk yg leh stay kat sini.. coz dia nak keep up the privacy kat sini..

harga?? hehe.. nanti i'll update later yeah dear! :D

azzey said...

bp hr u kat sana neena..i mean 4 the holiday..

NeenaAnuar said...

azzey:
kat resort nie hanya 3 Days 2 Night sis! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails