COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, May 27, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 5 @ Motel Cantik di Te Anau Lakeview Kiwi Holiday Park!


Lepas naik train trip yg tak dirancang tu… we all terussss menuju ke Te Anau! Perjalanan ke Te Anau memakan masa lebih kurang 4 jam okk! Sumpah jauh… tapi disebabkan kami bertolak dari Dunedin nak ke Te Anau lebih kurang pada jam 7 malam… Lee jadik driver, so aku ngan en.teman tido jer sepanjang perjalanan sebab dah malam kan.. bukan nampak apa2 permandangan sepanjang perjalanan pun!


Actually agak rugi kalau driving di NZ nie diwaktu malam.. sebab aku rasa kite akan banyak missed out beautiful scenery sepanjang perjalanan kite… so utk perjalann dari Dunedin nak ke Te Anau nie aku tak tahu scenery dia macam mana… maybe cantik.. maybe jugak takde apa2..! tapi like us… memang planning asal dah berubah.. suppose we all punyer target kalau tak naik train trip tu we all nak lepak2 kat Te Anau jer.. sbb bilik yg aku booking kat Te Anau tu nampak macam cantik lah kat website dia sebab ianya berdekatan dengan tasik.. tapi dah si Lee nak naik train.. abis rosak program aku nak lepak2 santai di tepian tasik di TeAnau tu! ahahaha... so nak sedapkan hati ckp… dok ckp kat diri sendiri…. hmm.. maybe tak cantik sgt dan takde apa sgt lah kot kat Te Anau tuu… takpe lah kalau kite pi naik train trip tu… hehe..


1-DSC07663 copy



Alhamdulillah.. Kami selamat tiba di Te Anau Lakeview Kiwi Holiday Park lebih kurang almost pukul 10 malam kot.. aku waktu tido dlm kereta bukan lena sgt pun… sbb seriau si Lee dok merimpit sepanjang perjalanan… huhu…


2-DSC07653 copy



Waktu kiteorg sampai kat motel nie… memang suasana kat sini gulap gulita! Seriously tak nampak apa dgn mata kasar! Tapi gambar nie nampak terang sebab camera setting utk mode malam.. so dia captured kesemua cahaya.. so tu yg nampak macam terangg jer tempat nie!


3-IMG_1147 copy



As usual.. kat NZ nie kebanyakkan motel reception dia bukan berkonsepkan 24 jam! So biasanya diaorg akan letakkan kunci bilik kite kat pintu reception.. all info about your room telah diselitkan sekali kat dlm envelope tu!


4-IMG_1152 copy



Our room number 55.. Jenis bilik Parkview Family Motel – 2 Doubles!


5-IMG_1149 copy



As entered to our motel room.. dah nampak katil utk tido! Ahaha..


6-IMG_1150 copy



Kat hall memang ade 1 double bed and 1 single bed…


7-IMG_1161 copy



Ade meja makan…


8-IMG_1151 copy



Ade ruangan dapur yg lengkap dengan segala kelengkapan di bawah ini!


9-IMG_1159 copy



Pendek kata memang lengkap lah kelengkapan memasak! Tak perlu risau sebab kite boleh memasak dgn senang hati! Hehe..


10-IMG_1154 copy



Oh ya… dekat dgn area meja makan ade corner slot the second bedroom! So kat sini lagi 2 org boleh tido!


11-IMG_1156 copy



And here is the comfortable bathroom!


12-IMG_1164 copy



Gile lapar malam tu.. gigih aku ngan Za masak lauk sardin malam tu! haihh.. sedapp nya laaa haiii walaupun simple camgini! Hehe.. nasik tu kiteorg pakai nasik pack from Brahim’s! kalau tak salah aku tu nasik bryani kambing kot!


Lepas makan… masing2 uruskan diri masing2.. mandi, solat and ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzZZZZzzzz! Esok pagi nya kene bangun awal sebab tour utk esok hari begitu panjanggg!


13-IMG_1168 copy



Gulp!!! Bangun pagi… bukak curtain nampak view nieeeeeee!!!


14-IMG_1207 copy

15-IMG_1206 copy

Huuuwwwwwwwwaaaaaaaaaaa!! Rasa nak nangis tengok view cantik nieeeeeeee dari dlm bilik motel yg aku duduk nie!!


16-IMG_1172 copy



I’ve missed the opportunity to walk along this beautiful road! Ni semua si Lee punyer pasal sebab dia sibuk nak naik train kat Dunedin tuh! Ahaha..


17-IMG_1189 copy



Disebabkan aku tahu tempat nie cantik.. pasal tu aku plan nak sampai kat motel nie before night.. so dpt lah beriadah santai sekejap petangnya tu…


18-IMG_1181 copy



But since dah takde rezeki di petang hari semalam nya tu… so pagi nya tu sementara menunggu Lee and Zaa bersiap.. aku amik lah kesempatan utk menikmati keindahan sekitar kawasan peningapan kami di Te Anau nie!


19-IMG_1177 copy

20-IMG_1178 copy

21-IMG_1184 copy

22-IMG_1209 copy

23-IMG_1200 copy

Walaupun hanya beberapa minit disini… bestnya dpt layan perasan sekejap!


24-IMG_1197 copy

Its sunrise! Cantik sgttt…


25-IMG_1187 copy



Nice Parkview Family Motel room! Memang aku recommend kat korang kalau nak stay kat sini!


26-IMG_1217 copy



Nak tahu berapa harga bilik motel kami disini? Ok utk bilik Parkview Family -2 Doubles (4 pax) we all bayar around RM420! So each couple just bayar around RM210 jerr.. seriously worth it giler rasanya sebab motel dia bersih, besar, view pun cantik menarik tertarik memang dabomb! Hihi..


Ok, our next tour nie sgt menarik dan merupakan salah satu tempat wajib pergi ketika bercuti di south island new Zealand! Tujuan kami menginap di Te Anau nie sebab nak pegi buat tour yg berikut nie lah.. Perjalanan dari Te Anau nak ke sana tu memakan masa hampir 2 jam! So nak tahu ke manakah kami selepas ini.. watch out for my next entry ya! ;)

P/S:

tudung instant ATHIFA tinggal 2 warna ini sahaja! 



Harga tudung Athifa – RM39.90/pcs 

Untuk tudung instant ARDINI (berlapik dagu) pulak tinggal 7 warna ini sahaja! 





Harga tudung Ardini – RM43.90/pcs 

Dan koleksi terbaru dari Naazneen Faiqa iaitu tudung instant NAIFAH nie pulak masih available utk 10 warna.. Coz  hitammmm dah pun sold out! 






Harga tudung Naifah:- 

HARGA DENGAN KADAR GST – RM44.90 

HARGA SELEPAS SERAPAN GST – RM41.90 


FREE POSTAGE UTK PEMBELIAN 2 HELAI KE ATAS! 


Satu aku nak ingatkan korang yg product Naazneen Faiqa tidak akan ade restock ya… Kalau abis … kira abis lah!  So kalau korang berkenan kat mana2 tudung… better grab it now ya… and offer yang sedang berlangsung sekarang ini ialah…  utk pembelian tudung 2 helai ke atas.. korang akan dpt free postage ok!  Seriously rugi kalau korang tak grab it now! 


So cecepattt whatsapp Kak Neen di 019-3769459 yaa…. Or korang boleh jugak email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com  ok! 

Hadiah Buat Ibu Buat Aku Menjadi Sebak!


Diam tak diam.. dah 7 tahun arwah mak pegi meninggal kan aku! Memang kalau nak compare perasaan mula2 kehilangan dia dulu dan sekarang memang lah jauh berbeza! Dulu setiap hari perasaan berkecamuk sbb rasa lostttt sesangat! But now as time flies… memang dah kurang lah rasa tuu.. tapi rinduu tu tak pernah hilang! And ade masa dan ketikanya aku rasa sebakkk sgt bile ade perkara-perkara yg mengingatkan aku pada dia!

Macam semalam.. ade sorang lagi customer order tudung ARDINI Naazneen Faiqa utk ibu dia!

Untitled



Entah kenapa aku rasa sebakkkkkkkkkkk gilerr bile aku dpt order nie! Touching sgt! Maybe aku rasa rinduu nak bagi hadiah arwah mak.. dulu waktu mak ade.. memang lah aku ade bagi dia hadiah jugak.. tapi waktu tu kewangan aku tak sekukuh skg… skg bile kewangan aku lebih kukuh.. so aku rasa cam sedih sgt sebab aku rasa aku nak bagi dia macam2… tapi aku tak dpt nak bagi kat dia! Sobs.. sobs… *tarik tisu*

*Sigh*

Doa jer lah hadiah paling terbaik yg boleh aku bagii dia skg nie… Semoga arwah mak tenang di sana hendaknya… I miss you so much mom!


So guys.. kalau korang masih ade mak… jgn sia-siakan masa indah ini utk terus bersama your mom ok… nanti bile dah takde mak.. trust me.. rinduuu nya tak terucap! You will missed lots of thingssssss… bukan setakat nak rasa air tangan dia.. kite akan rindu setiap perkara-perkara yg melibatkan diri dia!


Minggu lepas pun ade ade terima tempahan dari customer utk bagi hadiah kat Mak dia… Dia order 2 helai tudung Instant Athifa buat mak dia..

Untitled



Untitled

Untitled

Untitled

So you guys kalau nak bagi hadiah for your mom.. korang boleh request to do so okk.. Untuk gift wrap macam nie.. aku charge RM10 siap dengan box, ribbon and wish card!

Setakat nie… stock utk tudung instant ATHIFA tinggal 2 warna ini sahaja!

Untitled


Harga tudung Athifa – RM39.90/pcs

Untuk tudung instant ARDINI (berlapik dagu) pulak tinggal 7 warna ini sahaja!


Untitled

Untitled
Harga tudung Ardini – RM43.90/pcs

Dan koleksi terbaru dari Naazneen Faiqa iaitu tudung instant NAIFAH nie pulak masih available utk kesemua warna.. Cuma hitammmm dah nak almosttttttttt sold out sooon!


Untitled

Untitled

Untitled

Harga tudung Naifah:-

HARGA DENGAN KADAR GST – RM44.90

HARGA SELEPAS SERAPAN GST – RM41.90

Satu aku nak ingatkan korang yg product Naazneen Faiqa tidak akan ade restock ya… Kalau abis … kira abis lah! So kalau korang berkenan kat mana2 tudung… better grab it now ya… and offer yang sedang berlangsung sekarang ini ialah… utk pembelian tudung 2 helai ke atas.. korang akan dpt FREE POSTAGE ok! Seriously rugi kalau korang tak grab it now!


So cecepattt whatsapp Kak Neen di 019-3769459 yaa…. Or korang boleh jugak email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ok!

Have a good day everyone… Love!


Tuesday, May 26, 2015

Koleksi Terbaru dari Naazneen Faiqa – TUDUNG INSTANT NAIFAH!


Assalamualaikum lovelies!

Di sebabkan begitu ramai yg request utk Kak Neen restock semula Tudung Instant ATHIFA.. so hari nie Kak Neen release koleksi tudung yg seakan-akan tudung Athifa! Tapi koleksi nie ternyata lebih gorjes skit dari tudung Athifa.. nak tahu kenapa??? Sebab nyaa… meh tengok gambar2 kat bawah nie!


Naifah (Teal)

Naifah (Purple)

Naifah (Mustard)

Naifah (Maroon)

Naifah (Lilac)

Naifah (Grey)

Naifah (Deep Pink)

Naifah (Brown)

Naifah (Black)

Naifah (Aqua)

Naifah (Dusty Pink)

Naifah Front

Naifah Back

Naifah (Side)

Tudung Naifah nie diserikan dengan layer piping yg sangat sweet! Bak org putih kata.. SWEET LIKE A CANDY gitu! Ahaha…

Ok kat bawah nie sedikit info about tudung Naifah nie ya:-

MATERIAL – High quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)
SAIZ – M (bukaan muka 10.5 inch, labuh dari bawah dagu 20 inch)

Sapa yg dah mengikuti blog kak Neen nie mesti dah penah baca all the happy feedback yg Kak Neen terima dari customer2 yg dah penah beli tudung Athifa dulu… so to you guys yg belum pernah memiliki tudung Athifa dulu.. sila grab tudung Naifah nie ya… ehh… korang yg dah penah grab tudung athifa dulu pun are most welcome utk grab tudung Naifah nie jugak.. sebab nya… lepas nie Kak Neen dah tak keluarkan tudung instant sarung camgini lagi! Sampai bile tu Kak neen tak pasti.. tapi yg pasti utk sepanjang tahun nie memang Kak Neen tak akan keluarkan tudung sarung instant yg design macam nie lagi dah!

So you guys kalau nak grab… do grab it now ya! Nak tahu apa kelebihan tudung instant Naifah nie… lebih kurang sama jer ngan tudung Athifa dulu.. tapi takpe.. kak neen tepek kan kembali kat sini utk peringatan kite bersama ya! Hehe..

Keistimewaan dan kelebihan tudung instant Athifa:-

- Tidak perlu digosok

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur

- Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti dan melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini! Apa??? Korang dah tak sabar nak order??? Ahahahaha… ok.. sila whatsapp Kak Neen di 0193769459 dengan kadar yg paling laju sekarang juga ya! Kalau lambat nasib lah… nak2 pulak color black, grey, brown, dusty pink and teal.. oh itu memang color paling hot tuu! So kalau lambat jangan nak nangis kat tepi bucu katil sgt okkk! Ahahaha...

Eh lupa plak nak bagi tahu harga tudung Naifah nie berapa… Ok.. utk pengetahuan korang.. bukan Mydin jer yg serap GST.. Kak Neen pun serap GST utk korang semua okkk… Hahaha… Kalau harga ikut GST around RM44.90 utk sehelai tudung Naifah… so disebabkan Kak Neen serap GST.. so harga tudung Naifah nie hanya RM41.90 sahaja! And yg lagi besttttttttttt… sesiapa yg purchase more than 2 pieces.. korang akan dpt free postage! OK kak neen repeat yaaaaa..

HARGA DENGAN KADAR GST – RM44.90

HARGA SELEPAS SERAPAN GST – RM41.90

FREE POSTAGE UTK PEMBELIAN 2 HELAI KE ATAS!

So cecepattt whatsapp Kak Neen ok…. Muahciked!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails