COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, September 22, 2014

Finale Cerita Hari Raya 2014... Dapat Jugak Berhari Raya di Rumah Famous Blogger Ni!


Nasib baik kiteorg dpt balik ke rumah pada pagi 20 Syawal tu.. kalau masih tersangkut kat rumah Makhencik nie.. waima memang tak dpt lah aku beraya di rumah seorang famous blogger nie! Siapakah gerangan famous blogger tu?


IMG_9492 copy


Kalau aku tak mention nama pun mesti korang kenal siapakah gerangan kakak disebelahku ini kan? Hihi..


IMG_9494 copy


Yerr.. ini lah dia Kak Diana Ishak seorang blogger yg sempoi... yg kelakar.. yg slumber... yg gonjeng sama cam aku jugak! Hahaha.. Eh.. ramai yg kata muke aku sama macam muke Kak D... sama eh? Bile lah agaknya boleh amik gambar ngan Kajol Mukherjee ngan Kak D sekali... mesti org kata kami 3 beradik kot! Hehehehe...


IMG_9476 copy


Tetiba bile ade kat rumah Kak D.. lakik aku boleh jadik segan gilakk nak amik gambar! Walhal meja buffet Kak D best gilakk... macam2 makanan ade.. ade nasik dagang... ade dessert.. eh macam2 lah.. tapi satu gambar pun tak amik.. en.teman lah nie.. dia yg patotnya jadik photographer.. boleh plak tak amik gambar.. dia kata dia segan sbb cam ramai org kat meja buffet tengah amik makanan.. pastu dia nak snap2 gambo.. so end up dia amik gambar muke aku nie je lah yg dok duduk bawah khemah makan kat rumah kak D.! adoiyaiii..


IMG_9481 copy


Pastu dia amik gambar selfus ! haihhh!


Makan best... memang lapar pun kami waktu sampai kat rumah kak D hari tu.. so belasah lah makan tanpa segan silu.. hehehe.. pastu ade lah beberapa blog reader Kak D yg duduk satu table ngan aku... so kami pun berkenal-kenalan lah!


IMG_9485 copy


Yang nie Lynn... nice meeting you Lynn!


IMG_9486 copy


Yang nie Putri Manja.. dia nie blog reader aku jugak... tak pernah jumpa face to face before this.. so dpt lah kami berborak-borak santai on that day!


IMG_9490 copy


Blogger and the geng! Hihi..


IMG_9495 copy


Betol lah kiteorg nie ade persamaan kot.. mengantok pun sama2 nih! Hahaha..


IMG_9496 copy


Thank you so much Kak D & En. Wan for having during your raya open house! Seriously rumah akak best! Tak tengok dlm pun.. baru usha2 kat luar jer.. tapi memang suker sgt ngan konsep rumah Kak D!


Dari rumah Kak D... kiteorg terus bergegas ke rumah kawan seUniversiti aku!


IMG_9524 copy


Deyna adelah kawan sekelas aku.. kawan satu rumah aku.. kawan satu bilik aku waktu belajar kat UiTM dulu! And now deyna adelah kawan blogger aku.. and deyna nie lah yg memperkenalkan aku dengan dunia blogger! Hehe..


IMG_9515 copy



IMG_9517 copy


Dua org dah anak deyna.. and now coming soon will be the 3rd one.. I’m so happy for her!


IMG_9529 copy


IMG_9531 copy


Nak duit raya kene serah diri kat Untie Nin dulu yer... hehehe..


IMG_9520 copy


Ber Self-Us before balik!


Deyna masak macam2 jugak waktu aku datang.. again nan hado gambar.. en.teman lah nie.. bile dah lapar mula lah lupa nak amik gambar..! gggrrrrrrrrrrr.... antara menu yg aku ingat ade nasik lemak dan mee goreng! Itu pun dah tak larat nak sedap dah! Thank you my fren for having us at your house!


Rumah Deyna nie dekat sgt ngan cousin en.teman.. diaorg jiran setaman... and they know each other as well... So kalau dah pi visit rumah Deyna.. kalau tak pi visit rumah cousin en.teman memang saja aje lah kan... that’s why setiap kali kalau aku visit anyone of them.. mesti aku akan singgah to both houses!


IMG_9537 copy


Aku dah pesan sesiap kat cousin en.teman.. jgn masak and prepare apa2.. kuih raya je cukup utk kami.. giler tu makan seharian dah berat2.. memang confirm tak larat dah nak consume apa2 makanan lagi bile kat rumah terakhir nie! Hehehe..


Ok.. settle citer raya.. lepas nie akan aku cuba settlekan cerita percutian di New Zealand pulak! Checkidout ok!

Friday, September 19, 2014

Tragedi 19 Syawal!



Ok... ini perkara normal... followers kesayangan akak gonjeng sesungguhnya dah biasa dah baca cerita basi! Sib baik baca blog basi nie tak cirit birit... kalau boleh jadik cirit birit... mesti blog aku nie takde pembaca kekdahnya! Muahahaha...


IMG_9373 copy


15 August bersamaan dgn 19 Syawal... akhirnyaaa dapat jugak berhari raya dgn makhencik nie!


Punyer lah susah kiteorg nie nak beraya... asal plan nak datang beraya umah makhencik nie.. mesti ade jerrr halangan saat akhir yg menerpa! memula nak buat port luck raya.. aku nak masak mee kari lah konon... pastu bile ade family member punyer urusan berhari raya yg muncul secara tiba-tiba.. ok, plan beraya ngan makhencik nie terpaksa di postpone! Postpone punyer postpone sampai lah terpaksa plan last minit visit ke rumah dia! Hari jumaat pun jadikkkk.. lepas abis kerja.. lepas maghrib baru gerak gie umah dia!


IMG_9375 copy


Disebabkan beraya di hari bekerja.. waima takde lah aktiviti beraya secara port luck... mana sempat aku nak balik masak kuntau segala... so makhencik ngan baik hati prepare simple dish for us that night! Oh aku suke simpel2 camgini pun layan abis...


IMG_9380 copy


Ni lah dia makhencik yg nama penuh nya ialah Azlina Hasan!


IMG_9381 copy


Dia seorang kawan yg sgt sengal.. ahaha.. tapi sengal dia tak sia-sia sgt lah sbb bile tiap kali berjumpa ngan dia mesti ade sessi usrah... itu antara itinerary wajib dlm setiap perjumpaan! In fact during usrah pun boleh datang sengal kami berdua nie! Ahahhaa..


IMG_9385 copy


Dah nama pun beraya... so gambar berhari raya ke lah ade! Hihi..


IMG_9389 copy


Semoga gambar kami ini tidak digunakan utk mana-mana majalah muslimah ataupun di mana-mana kedai online muslimah! Hahahaa..


IMG_9447 copy

Wakut kiteorg posing2 nie dah pukul 3 pagi okkk... biasalah dah nak balik baru amik2 gambar segala.. aku kalau jumpa pasangan pakhencik & makhencik nie bukan boleh kejap2.!


IMG_9453 copy


Kiteorg kalau beraya bersama memang diwajibkan memakai baju raya... ye lah dah nama pun berhari raya kan.. so harus lah fully utilize kan baju raya yg ade tu! hihi..


IMG_9395 copy


Ohh.. gambar tuan dan puan gorjes gonjeng mana boleh takde..! ahaha... sila scrol lelaju kalau penat bijik mata tengok gambar lakik binik nie ya! :p


IMG_9396 copy


IMG_9405 copy


IMG_9409 copy


IMG_9412 copy


IMG_9417 copy


IMG_9420 copy


IMG_9425 copy


IMG_9427 copy


IMG_9429 copy


IMG_9435 copy


IMG_9442 copy


Itu semua gambar2 versi gorjes lah kekonon nya... now sila layan gambar-gambar kami yg versi gonjeng plak!


IMG_9406 copy


IMG_9408 copy


IMG_9423 copy


IMG_9424 copy


IMG_9428 copy


IMG_9465 copy


IMG_9468 copy


IMG_9472 copy


Ini reaksi apabila mengetahui yg pada waktu itu sudah pun mengijak ke pukul 4 pagi! Hahahaha...


Gile mambang betol pukul 4 pagi tak balik lagi... dah lah pada keesokkan hari nya tu aku ade open house full day dari tengahari sampai lah ke malam... rabakkk lah mata gie beraya umah org! End up pukul 4 pagi baru kiteorg balik... very konfiden nak balik umah.. tup2 sampai kat kereta... kereta kami sudah kene block! Huuuuwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaa!!! Camne nak balik nie???


Selalunya kalau datang umah makhencik nie, aku dpt jer parking visitor kat dlm kawasan apartment dia.. tup2 on that day tak dpt pulak sbb parking visitor semua nya full! Raya kekdahnya.. sampaikan kat kawasan sekitar before security guard house pun penuh ok.. memang takde tempat nak parking waktu kiteorg datang tu! so dah takde option.. tengok2 kat area sebelah punyer apartment cam ade tempat parking kereta.. kiteorg budget cam utk visitor parking lah kot.. so kiteorg pun parking kat lot apartment sebelah... apartment sebelah tu pulak takde security... so memang tak tahu parking yg mana satu available for visitor.. end up kiteorg gamble jer lah parking kat lot yg kosong kat apartment sebelah waktu datang malam tu!


Tapi dlm hati still rasa cam tak sedap hati... takot2 if parking tu ade milik tuannya yg tak balik lagi! So aku ckp kat en.teman letak nombor phone kite.. so kalau tuan dia balik.. at least dia boleh call kite.. then kite boleh keluarkan kereta kite! En.teman dah sesiap park secara reverse parking so that nombor phone tu boleh jelas kelihatan di dahsboard.. aku memang ade marker pen dlm kereta.. so nombor phone tu ditulis ngan marker pen! So kalau nak kata tak nampak memang tak logik laaa... Kalau kereta yg blocked kereta kiteorg tu letak free gear.. boleh lah kami tolak kereta dia.. ini tak.. pakai handbreak okk! Adoii... waimaa... kami berdua tido lah dirumah makhencik InaAchik kesudahannya! Huhuhu..


By the time aku mandi, jam dah menunjukkan kol 4:45 pagi.. seriously mata aku tak leh nak lelap sebab risau apa2 jadik kat kereta Chevy tu... and takot jugak if org yg double park tu keluar lambatttt.. abisss laa.. macam mana nak gie beraya umah org nie??? Dalam kerisauan end up tido gak lahh secara tido2 ayam.. Around pukul 9 pagi.. hujan turun lebatt mencurah-curah.. adoii.. camne nak turun pi tengok kereta? Sabar.. sabar... around pukul 9:30 dlm hujan yg tak berapa nak lebat tu en.teman turun jugak ke kereta ngan guna payung!


Aku punyer lah berdoa moga2 kereta aku dah tak kena block..end up en.teman roger kereta masih lagi kene blocked! Huuwwaaa... cam takde harapan nak gie beraya lah pada hari tuu... en.teman pun dah susah hati dan sedikit panas hati sebab kenapa org yg block kereta tu tak call malam tadi! Aku pesan kat en.teman jgn marah2 org yg blocked kereta kiteorg tu sebab dah tentu2 kite yg salah.. parking tu parking org.. so maybe org tu marah pasal tu lah dia blocked aje kereta kite!


Tapi en.teman tak puas hati.. dia kata kalau nak marah pun bertempat lah... soalnya kite letak nombor phone kite kot.. bukannya kite parking and buat bodoooh jerr! Aku ckp.. memang lahh... tapi takpe lah... kite mengalah aje.. jgn marah2 org yg blocked kereta kite tu... aku suruh en.teman naik dulu... sebab kalau nak tunggu tak tahu berapa lama plak nak tunggu sampai org yg blocked kereta kiteorg tu nak keluar... tapi en.teman kata dia nak tunggu jugak utk beberapa minit..


Lepas 10 min... en.teman nampak lah org yg blocked kereta kiteorg tu nak keluar! So en.teman pun pegi lah tegur dia.. and ckp sorry sbb parking kat tempat dia! And en.teman kata ade letak nombor phone kat kereta and tertunggu-tunggujugak kot incase ade org call tapi takde pulak yg call! Then org tu kata.. takpe.. dia pun tak perasan ade no phone kat kereta kiteorg katanya... org tu tak marah pun.. dia ok jer lah en.teman kata.. .Fuhhh.. lega aku dengar.. ye lah takot gak if org tu nak marah2 and maki2 ke kannn sebab parking kat tempat dia... huhu..


IMG_9474 copy


So secara offical nya aku balik ke dari rumah makhencik Ina adelah pada pukul 10 pagi keesokkan hari nya... haha.. ini baru betol sakan beraya namanya... sampai overnight okkk... hihi.. anyway, thank you so much Makhencik & Pakhencik InaAcik for having us over the nightt... insyallah tahun depan ade rezeki kite raya secara overnight lagi ya! Aku sesiap bawak baju tido nanti! Ahahahahaha..


Untitled


Sampai2 umah aku received gambar nie kat whatsapp si Ina.. memang sengal si Achik nih! Ahaha..

Wednesday, September 17, 2014

Aku Seorang Blogger Picisan Nie Tampil Dalam Majalah Harmoni Keluaran 15 September 2014?


Assalammualaikummmmmmmmmm!


Arrrgghhh!! Malassssnya rasa nak update blog... rindu tu rinduuu... tapi malasssss tetap lah malass! Ahahhaa... ye lah dah almost 11 hari tak mengadap komputer utk update blog.. so perasaan malas nak mengadap blog nie sama jer macam malas nak masuk office!


Perasaan malas update blog nie kene lawan... sama macam mana aku lawan perasaan malas nak masuk office selepas 11 hari bercuti! Lagi pun aku rindu nak bersua dgn korang kat sini... so tu yg gagahkan diri utk update blog hari nie!

Ikutkan hati memang nak update secepat yg boleh pasal percutian aku baru-baru nie... ramai yg dah mintak aku update secepat mungkin pasal kisah pengembaraan aku selama 10 hari tu... tapi percaya lah kalau korang tak sabar nak baca.. aku lagi tak sabar nak berkongsi pengalaman dan cerita yg aku dah lalui sepanjang tempoh 10 hari yg lalu! Hihihi... So sama2 lah kite bersabar yer.. sbb gambar yg di snap adelah tahap ribu riban... as usual aku kene pilih gambar dulu then baru boleh memulakan penceritaan..! so process memilih gambar makan masa.. then bile dah ade gambar.. aku pulak takde masa nak bercerita... huhuhu... so camne nak selesaikan masalah nie? Memang takde jalan penyelesaian melainkan kite sama2 lah bersabar yea! Aku akan cuba sehabis baik utk update cerita percutian aku nie secepat yg mungkin! Hihihi..


Ok, as for today aku nak kongsikan dgn korang satu lagi kenangan terindah sebagai seorang blogger picisan! Aku nie bukan lah seorang blogger yg fofular... aku nie hanyalah seorang blogger yg gonjeng semata-mata! Tak pernah pun terfikir pun yg satu hari nanti aku akan masuk majalah atas tiket seorang blogger! Seriously aku berblogging bukan utk jadi glamour tetapi aku berblogging atas faktor minat berkongsi informasi, berkongsi kisah peribadi dan jugak berkongsi pendapat!


Sebagai seorang blogger picisan... tak pernah terlintas di fikiran langsung yg satu hari nanti aku boleh tampil dlm mana-mana media cetak! Tapi apa yg tak pernah terlintas difikiran tu lah terkadang boleh datang menerpa depan kite dgn sekelip mata... Di penghujung Syawal hari tu, ade wartawan Majalah Harmoni contact aku... diaog ckp diaorg nak interview aku utk ruangan “Dunia Blogger” bagi Majalah Harmoni! Mau tak melopong mulut aku time tu? tanjattttt okkkkkkkkkk... tanjatttttttttt sangatt!


Dah ade peluang masuk majalah.. takkan lah nak kekwat pulak kan.. retis pun tak menolakk.. ini kan pulak aku yg gonjeng nie.. so harus lah aku kata Yess... yess.. Yess.. boleh.. boleh... bolehh utk di interview ! muahahahha.... serious cam tak percaya nak nie nak kene interview ngan wartawan majalah.. cuak.. nervous.. excited.. semua ade! Ahahaha..


Untitled
So pada 23 August, wartawan majalah hiburan Harmoni datang ke rumah utk interview aku! Kata wartawan nie senang keje dia dpt interview org mcm aku.. tanyer sepatah beribu yg aku jawab! Tak yah tanyer soalan... aku dah bercerita from A – Z... hahahahaha... well.. nak wat camne.. pompuan gonjeng nie memang banyak mulut.. kalau dah pot pet gerenti tak berhenti! Punyer ralit bercakap.. mata pun sampai terpejam-pejam nih! Huhuhu..


Lepas di interview, aku bawak wartawan & photographer ke pool side rumah aku utk photoshoot session!


Thank you so much Ruhaya & Nur Nabila!



So kalau korang nak tahu apakah inti pati interview session antara aku dan wartawan harmoni nie.. korang kene lah beli majalah Harmoni keluaran 15 September nie yer.. cover page dia adelah Dynas & Zahnita ok!





Then terus terjah kat page 34 – 36 tau! Terpampanggg muke akak gonjeng disitu! Waaahh... segannn nihh! *tutup muke ngan tapak tangan*



Paling tak tahan en.teman bukan main interpremm okk.. ade gak cerita pasal dia kat dlm majalah nie... eeeii.. sibuk jer nak tumpang glamour binik gonjeng dia nie! Muahahaha... eh tapi kan.. ini semua adelah gara2 mulut en.teman lah nie.. dia nie memang gila glamour dari aku... sejak awal tahun hari tu lagi dia dok sibuk tanyer aku.. bila lah agaknya aku boleh dpt chan utk masuk majalah? Aku rasa nak lempang je dia bile dia tanyer aku soalan camgitu tau.. apa kejadah nya nak masuk2 majalah nie... ingat binik dia nie artis agak nya ade org nak datang interview like a diva..! huh... aku selalu ckp.. jgn nak perasan lah Bee oiii... binik awak nie blogger gonjeng jer... bukan retis pun yg org nak interview nak masuk majalah bagai! Jangan lah di compare kan dgn blogger2 terkenal tu.. diaorg memang glamour.. jauh lebih glamour dari I so pasal tu lah dpt masuk majalah segala.. binik awak nie blogger gonjeng aje ok.. bukan gorjes sgt pun!


Gulp! Skg aku yg tertelan ailio sendiri... macam masin pulak mulut lakik aku nih..! sibuk sgt nak merasa binik masuk majalah.. so now dah dpt dah... suke la tew! Tapi please eh korang.. jgn ingat aku yg giler glamour tau... skg nie ternyata lakik aku yg gila glamour sbb selalu sgt tanyer kat aku biler gamaknya aku dpt featuring dlm sebuah majalah! Hahaha..


Apa pun I lap my lakik so much lah.. tanpa Anuar siapa lah Neena.. dan tanpa your all my beloved readers.. siapa lah kami NeenaAnuar!


Love you!

Kiss pipi skit!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails