COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, March 27, 2015

Macam Mana Boleh Ade Duit Extra RM3,000 Dalam Account Aku Nie?


Untitled


Ini bukan duit bonus... Ini bukan duit org bagi.. ini jugak bukan duit dari hasil online business Naazneen Faiqa...


So macam mana boleh ade RM3k dlm bank account aku nie? Ini nama nya duit hidup dan tumbuh secara senyap! Macam mana dia boleh hidup dlm senyap? Sapa yg tanam dia boleh bagi hidup camgini?


Sapa lagi yg boleh tanam baja di dalam account sendiri kalau bukan diri sendiri kan?? Aahhaa... alhamdulillah... bulan lepas dah genap 2 tahun aku keje kat tempat keje aku yg skg nie.. since aku mula keje pada Feb 2013... aku menyimpan RM100 satu bulan... so up to last month aku dah keje dlm 24 bulan.... RM100 x 24 bulan = RM2,400! Then mana datang lagi RM600 tu? Well.. bile time dpt bonus... aku just buat tambahan savings... so tu yg dah menjangkau ke RM3k!


Syukur alhamdulillah... diam tak diam... ade duit saving kan? Nak menyimpan nie memang kene disiplin pada diri sendiri.. kene buat mindset dari awal.. kalau kite tak menabung... at the end duit tu akan abis jugak! Macam aku dari kecik aku memang cukup suke menabung ... sebab aku selalu fikir yg takkan ade org boleh tolong diri aku melainkan diri aku sendiri! Aku tak pernah terfikir yg aku ade mak ayah adik beradik sedara mara yg akan tolong aku.. aku anggap semua org pun ade komitmen masing2.. so kite perlu jaga diri kite sendiri dan bukan nya bergantung harap pada org lain!


Tapi tak di nafikan, terkadang kite perlukan jugak bantuan org lain dlm hidup kite terutama apabila keadaan tu mendesak... maybe kite perlukan bantuan.... tapi rasanya adelah lebih baik kite buat preparation awal2 utk persiapan dlm urusan kecemasan dlm hidup kite kan? Macam aku selalu buat savings nie utk backup pada saat2 kecemasan.. sbb terkadang kite tak tahu bile kite memerlukan wang dlm saat kecemasan.. so pasal tu lah aku suke buat savings macam nie!


Before2 this pun aku dah selalu menyimpan.. Cuma macam kat tempat keje yg skg nie, duit gaji masuk kat Standard Chart.. so setiap bulan aku keluarkan hampir kesemua duit gaji aku dan masukkan ke dalam bank lain utk urusan bulanan.. tapi aku akan tinggal kan RM100 dlm standard chart sebagai duit savings... simple thing nak motivate kan diri utk menyimpan, kalau kite naik gaji.. anggap lah kite tak dpt kenaikkan gaji tu.. utk kenaikkan gaji tu kite simpan... so kalau naik gaji RM200 kite simpan lah RM100... kalau tak pun paling busuk RM50.. tapi kalau ko dpt kenaikkan RM50 ke bawah.. aku suggest ko belanja jer lah duit tu yer... ahahaa..

So kalau dpt duit kenaikkan gaji lebih.. korang boleh buat sistem bercucuk tanam dlm bank macam aku buat nie... sbb cuba kite fikir, kalau kite tak dpt increment tu.. kite still berada pada tangga gaji yg sama kan? so bile kite dpt lebihan tu.. tak salah kalau kite menyimpan skit dan belanjakan skit!


At the end, kite yg menguruskan kewangan kite.. kalau kite bijak menguruskannya.. insyallah segalanya urusan akan menjadik bijak2 belaka! So happy savings guys.. nowadays kene perbanyakkan savings... sebab world economy is pretty bad...


Sekian khidmat pesanan masyarakat dari saya buat anda semua! Ahahhahaaaa...


P/S:

Untitled


Sekarang tengah trend tudung instant kan? So today nak memperkenalkan product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar ! Tudung Instant Athifa nie sangat sesuai utk dipakai pada bila-bila masa dan ketika... Hanya 3 saat diperlukan utk sarung, betul kan soft awning nya dan kemudian adjust labuh tudungnya!


Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti dan melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini!


Keistimewaan dan kelebihan tudung instant Athifa:-

- Tidak perlu digosok

- Material jenis high quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur


So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa (saiz M) Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)

Thursday, March 26, 2015

Siapa Peminat Phua Chu Kang, Kumar, Douglas Lim and Rizal Van Geyzel Kene Tengok “Laugh Die You” Show Nie!


Aku memang peminat mereka berempat nie! siapa tak kenal phua chu kang kan?? Then yg tengah meningkat naik skg nie adelah Kumar... they both are comedian from Singapore.. diaorg selalu buat standup comedy show!

Untitled


So on this coming 14th and 15th May 2015, Popcorn Studio will bring this Laugh Die You show at HGH Convention Centre, Kuala Lumpur! Its more like Malaysia VS Singapore comedian lah.. siapa tak kenal ngan Douglas Lim kan? Dia salah sorang standup comedian dari Malaysia.. dia penah perform during Lawak Ke Der 3 kat Istana Budaya dulu.. Oh seriously aku tak leh nak bayangkan how Kumar VS Douglas Lim nanti.!

Untitled


Untitled

Untitled

Ni gambar2 waktu press conference yg telah dilakukan pada 18th March yg lalu!

Untitled


Untitled

So you guys should grab the ticket now sebab ade early bird ticket tau.. korang boleh dpt up to 15% discount for VIP and Gold ticket.. beli before 31st March nie ya!

https://docs.google.com/file/d/0B1EJ1ZFjVDTXalppT0tRZU80bDg/edit

For more info, korang boleh layan video from these 4 comedians!


Insyallah aku akan pegi tonton show nie pada 14th May.. so kalau korang pegi.. jgn lupa jerit2 nama kak Neen ya! Jom sama2 kite gelak sampai pecah perot! Hehehe...

Tuesday, March 24, 2015

Cerita En.Teman Warded Di Hospital – Part 1 !


Haluuuuuuuuuuu....


Adoiii.. lama gilakkk rasanya tak update blog... macam2 bende nak cerita... baru je nak niat nak sambung cerita percutian di New Zealand secara marathon.. tup2 terbantut jugak kesudahannya! Adoiyainyaaa punnn.... nak wat camne kan... kite hanya mampu merancang.. tapi Allah jua yg menentukan!


Ok kite mulakan dengan cerita En.Teman dimasukkan ke hospital pada minggu lepas! Selasa lepas after lunch tetiba en.teman whatsapp aku dia kata dia nak balik! Aaahh sudah.. dah kenapa tetiba jer nak balik?? Pagi tu aku drop kan dia kat LRT station utk pegi keje.. dia dlm keadaan baik2 jer.. takde pun tanda2 nak sakit nak demam ke hape... tapi dia memang ade keep on batok2 since ever dia kene infections during Chinese Year Year last month!


Time tu dia memang dah start kene infection dulu... pastu tu yg berjangkit kat aku tu.. memang jahat giler virus tuu... terukkk sgt2 okkk.. aku yg tak pernah bleeding pun boleh bleeding bile kene infections hari tu... tapi lepas aku jumpa doktor and amik antibiotic.. alhamdulilah aku dah kembali pulih sepenuhnya... tapi en.teman agak pelik.. dia kejap baik.. kejap tak.. kejap baik kejap tak... ade jer kahak tu tak hilang2.. batok pun nonstop! Aku dah agak something is not right with him.. sepatotnya lepas dia dah complete course antibiotics dia tu waktu kene infections during raya cina tu... dia sepatotnya dah ok dah..!


Tapi bile tetiba dia whatsapp aku kata nak balik on last Tuesday sebab demam panas secara mendadak... memang aku rasa tak sedap hati sgt2 dah.. ishh.. walaupun demam.. tapi demam skg bukan boleh buat main2 ok... demam skg punyer perangai memang boleh bawak maut kalau tak treated well..!


Petang selasa lepas kerja aku sampai umah tengok dia dok terbaring atas katil.. muke merahhh macam udang kene bakar... haihh... aku check temperature dia 39.3c! aku dah ajak gie hospital, tapi dia kata nak cuba makan ubat demam and dulu... aku ckp ok lah... cuba lah.. aku ckp kalau malam tu demam still on balik... esok macam mana pun kene gie hospital! Memang betol, lepas makan ubat demam petang tu memang lah demam dia kebah utk tempoh masa 6 jam jer.. lepas pada tu, demam dia naik balik!


So pagi rabu, terus pi klinik utk mintak refer letter utk pi Gleneagles Hospital! Disebabkan en.teman penah ade kes Influenza in somewhere around 2010 dulu.. so we all refer pada doctor yg sama treated dia dulu kat Gleneagles jugak! Bile call doctor tu nak slot timing appointment, katanya doktor dah full with appointment for the whole day! Ok.. belasah jer pi walk in... sebab kalau pegi emergency dah tentu2 akan bertukar doctor..


Aku malas nak explained history penyakit tu dari A – Z.... walaupun history file pesakit tu ade.. tapi rasanya lebih senang kalau doctor yg sama treated sebab dia yg tulis segala mak nenek report tu so lebih pantas lah dia nak pick up apa penyakitnya tuh...



Keletihan menunggu giliran nak jumpa doktor.. bile walked in kite kene lah tunggu sampai tibanya giliran kite... huhuhu... btw, nasib baik lah ade tudung instant Naazneen Faiqa nie.. bile dlm keadaan nak cepat seperti kes2 emergency camgini.. memang tudung instant camgini is da best da bomb laa kekdahnyaa! Tak sempat make up kat umah takpe lagi.. kite boleh make up dlm kereta or bile dah sampai kat hospital sementara nak menunggu giliran boleh jer main calit2 muke ngan makeup... tapi utk tudung.. kat dlm umah capai jer tudung instant yg tak perlu digosok nie... sarung kat kepala and zzaaazzzzsss jalannnnn!

Untitled


Walaupun meter tu menunjukkan full tank.. tapi dia takde tenaga! Ahahaa..


Alhamdulillah... before doctor keluar lunch, dpt lah kiteorg jumpa doktor.! Lepas baca history penyakit en.teman in 2010 tu, doctor terus nasihatkan supaya en.teman admitted! Aku dah agak dah.. confirm dia kene tahan punyer sebab dia penah ade kes influenza tuu... doktor kata tak mustahil dia boleh dpt jangkitan tu balik! Huhu... kalau korang yg dah lama mengikuti ataupun dah khatamkan blog aku nie, mesti korang ingat kisah ‘Serpihan Hati Terkeluar’ yg pernah aku ceritakan pada tahun 2010 dulu! Sapa yg tak baca lagi boleh baca kat link entry nie...


Seriously bile kene admit kat gleneagles hospital nie aku teringat kat kisah lawak tu! Ahaha... adoii... anyway, around pukul 12:30 kiteorg que tuk admission.. phewwwww.. punyer lah ramai org.. well.. seriously hospital swasta skg bukan macam hospital swasta dulu2.. duluu kalau nak masuk hospital swasta macam bestt jer.. tak yah pening2 nak tunggu lama2.. nowadays no more.. coz aku rasa kebanyakkan company memang cover staff to go to private hospital and also ramai org dah amik medical insurance.. so that’s why hospital swasta skg boleh pulak full house!


En.teman entitle for 2 bedded.. tapi biasanya kiteorg akan mintak single bed sebab aku akan stay overnight utk jaga dia... tapi boleh plak single bed penuhhh... 2 bedded pun penuh... yg next available category type of room adelah Single Bed Executive! So we have to pay the different sebab company en.teman covered for 2 bedded jer... so end up kiteorg agreed utk amik bilik single executive tu... walaupun kene bayar different dia almost RM180 / night.. tapi aku rela... sebab we need privacy and comfortness! Bile sakit lagi lah kite nak selesa kan.. bukan bercuti jer nak kan keselesaaan...


Disebabkan aku tak bawak apa2 kelengkapan utk bermalam di hospital utk en.teman mahupun utk diri aku sendiri.. so aku terpaksa balik umah utk buat packing barang2, while en.teman terus que kat admission counter! Dlm kol 1:30 tengahari aku gerak dari hospital gleneagles... belikan lunch food utk Pak Joe.. antar kat dia.. pastu baru aku balik umah utk amik barang2..


Tapi aku ade lagi satu tanggungjawab besar yg perlu aku lakukan before pegi ke hospital semula petang tu... nak tahu apa yg aku buat? Tunggu aku update kat dlm next entry pulak yer... ahaha.. sorry lah.. cerita sakit pun aku buat part by part.. nak wat camne... buat masa nie aku sempat utk menulis sampai ke tahap nie jer dulu... kalau aku sambung lagi mau minggu depan baru aku publish cerita nie.. so korang hadap lah citer nie dulu ya! Hehehehe...


P/S:

Untitled


Untitled

So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa (saiz M) Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya!

Monday, March 16, 2015

Sebak Melihat Titisan Air Mata Suami Ku!


Semalam 15hb March birthday en.teman... perancangan awal kengkonon nya nak keluar pi dating lah... alah.. kalau takat kat KL nie apa lagi aktiviti kiteorg melainkan pegi makan2 and tengok wayang jer... nak pegi holiday tak leh sbb now dah start cuti sekolah.. so kiteorg dah set utk celebrate together2 jer bulan depan sekali gus ngan b’day aku nanti! Hehe..


Tapi kiteorg hanya mampu merancang.. Allah jua yg menentukan.! Dari hari sabtu, jadual aku pack giler... bermula seawal jam 7 pagi.. dah bersiap-siap nak pegi Gleneagles Hospital! Bawak Pak Joe jumpa doctor pakar Neurosurgery & Spine Surgery..

Untitled


Pak Joe ade masalah saraf yg agak kritikal skg nie.. so maybe dia perlu jalani pembedahan... well.. its hard to explain how I feel.. but I know Allah SWT is always there for us.. semoga Allah permudahkan segala urusan hendaknya nanti.. now belum decide lagi bile nak buat operation ni... nanti lah will update it from time to time ya.. it just that aku harap sgt korang semua dpt doakan yg terbaik buat Pak Joe.. semoga segala urusannya di permudahkan nanti hendaknya! Aminn..


Lepas dah jumpa doktor pakar.. antar Pak Joe balik umah.. then aku ngan en.teman running here and there utk selesaikan beberapa urusan.. by the time settle down.. sampai umah dah malam... gedebak gedebuk dah dekat pukul 11 malam.. adoii.. penatt! Tapi tak leh nak restt sebab by hook or by crook aku kene jugak siapkan postage first batch utk tudung Athifa & Inner Neck from Naazneen Faiqa!


Dlm masa 3 hari release... alhamdulillah... rezeki tudung Instant Athifa & Inner Neck from Naazneen Faiqa amat memberangsangkan! In total ade 45 postage yg aku kene buat.. dan jumlah tudung Instant Athifa & Inner Neck yg dah terjual melebihi 100 pieces! Thank you so much buyers... muahciked!!


Sesungguhnya bukan mudah nak carik duit.. terkadang dari segi faktor masa & tenaga terpaksa dilupakan dlm kiraan kos keuntungan... yup.. at times jadik peniaga nie ade bende yg kite kene sacrifies! Sebab kalau nak berkat dlm perniagaan.. kite tak leh tamak.! Itu prinsip aku dlm berniaga... iklas.. tidak tamak dan berikan yg terbaik buat para pembeli!


Before aku buat packing for each inner neck or tudung... aku mesti buat quality control checking dulu.. aku make sure setiap items yg aku nak antar kat customer tu in a good condition.. itu yg makan masa tu... sudahnya kerja yg bermula lebih kurang 12 tengah malam tu telah pun membawak sehingga jam 7 pagi keesokkan hari nya! Memang dah macam zombie dah aku ngan en.teman on that night.. huhuhu...


Macam biasa en.teman memang kerja dia menulis address... as dia start tulis address kat consigment notes.. aku tak start lagi packing product Naazneen sbb aku sibuk update birthday wishes utk dia kat IG and FB! Hehe... dia memang tak tahu apa yg aku update.. lepas aku dah update wishes tu, baru aku start buat packaging...

Untitled


Dah rasa macam buat kuih gulung rasanya aku malam tu.. ahaha.. dan nie adelah antara 2 org customer yg borong tudung instant Athifa!

Untitled

"Terima lah hadiah harijadi dari binik mu! Kau ingat harijadi kau Aku nak manja2 kan kauu?? Jgn harap okk.. Ko yg suruh Aku buat business ni kan??? So Hadap lah hazab ni pada jam 3 pagi!"

Ini gambar pukul 3 pagi... dan caption tu yg aku update kat social media aku! Hahaha.. memang dah senggal sgt rasanya time nie.. tapi kami tetap teguh meneruskan usaha kami! As for our address memang kiteorg dah ade chop.. itu memang dah kurang beban lah... yg bebanan terbesar skg nie adelah part nak tulis address customer tu... huhu.. kalau nak beli printer machine utk consignment note nie berapa ek? Ade sesapa tahu tak macam mana cara dia? Nak beli kat mana and berapa harga dia?

Untitled


Around 7 pagi hari ahad (semalam) baru lah siap kesemua 45 bungkusan postage! Phewwwwwwwwwwwwww............. letih tak yah ckp lahh.. memang lemauu giler hampir 24 jam tak tidooo... tapi bile dah tengok all this packaging dah ready to be pos.. memang legaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgtt!! Kalau aku tak paksa diri utk buat jugak malam tu.. confirm tido pun tak lena gamaknya.. otak serabuttt selagi tak settle.!


So kesimpulannya.. kami berdua masuk tido pada pukul 7:30 pagi ahad... en.teman dah baring atas katil.. aku masuk kemudian.. tetiba dia ckp... “Sayang... Sedih laa... touchingggg sgttt!” aku macam blurrr.. dah kenapa kauu nak touching pepagi butaaa nie??? sedih sbb kene buat keje banyak sampai tak tido utk naazneen faiqa kerr??? Sekali dia ckp.. dia sedih baca birthday wish yg aku buat utk dia nie..


IMG_2881

Dan ini lah dia wish yg aku tulis kat IG aku...


“Setiap tahun wish bende yg sama... dan setiap tahun jugak ade perasaan yg sama.. dan sesungguhnya rasa itu takkan pernah berubah sehingga ke akhir nafas ku!

Kalau boleh tak nak ucap bende yg sama.. tapi tak boleh lah.. end up aku tetap akan terucap bende yg sama jugak bile tibanya tanggal 15 March nie!
Ya Allah... Engkau panjangkan usia suami ku.. murahkan rezeki buatnya... lindungilah dia dari segala musibah, ampuni segala dosa2 nya... dan semoga kami dpt sehidup dan semati hendaknya!

Bee.. you know how much I love you, how much I need you in my life.. you're my heartbeat Bee.. where I am now... and what I am now is because of you with Allah's will!
No one understand me how you do... Nobody loves me like you do.. No one can make me laugh like you do.. Nobody inspire me like you do!

I love you Bee.. no words can describe my love for you... May Allah Bless you forever le hubs! You are the reason I smile and why our love thrives across the miles.. May you have the happiest birthday ever!”


Memang betol touching lakik aku tuh.. meleleh air mata dia aku tengok! Adoiii.. baru rasa mengantok nak tido.. dah dia buat drama swasta atas katil pulak dahh.. terus aku pun touching sama bile tengok dia menitiskan air mata... huhuhu.. mahal tu air mata dia tu.. bukan senang nak tengok seorang suami menitiskan air mata utk seorang isteri... so harus lah aku touching kann...

Lepas aku lapkan air mata dia.. baru lah kiteorg tido... tido pun tak lama.. by pukul 11 pagi kiteorg dah bangun.. anak bulu aku dah mengiiaaauuwww kat luar tu mintak makan... So kene lah bangun... then terus get ready nak pegi pos laju kiosk kat LRT Ampang.! Aku memang buat postage seminggu sekali iaitu setiap hari ahad.. sebab pos laju kat LRT ampang is da best... dia tutup by 3 petang.. and service pun tip top... biasanya aku buat postage hari ahad... setiap hari isnin kalau takde apa2 masalah mesti customer dah dpt dah parcel di tangan diaorg!


Lepas buat postage... fuhhhhhhhhhh.. .legaaa nya yaa amatt! Hehee.. so plan semalam nak gie dating bersempena ngan birthday en.teman kiteorg postpone ke minggu depan aje lah kekdahnya.. lepas balik dari buat postage.. balik umah kami qada’ tido lagi! Ahaha.. tapi still rasa tingtong sebab tido tak betol.. huhu..


Anyway, tudung Instant Athifa warna Brown, Black and Grey dah sold out.. yg tinggal hanya 7 warna dibawah ini sahaja ya...


Athifa Dusty Pink


Athifa Aqua


Athifa Teal


Athifa Maroon


Athifa Mustard


Athifa Purple


Athifa Deep Pink

So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa (saiz M) Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya!

Friday, March 13, 2015

Tak Sampai Hati




Semalam Whatsapp aku jammed!
Oh.. terharu sgt.. thank you so much to you guys yg sudi shopping with Naazneen Faiqa by Neena Anuar!  Thank you so much for your kind support… 



Syukur Alhamdulillah… kepada yg dah purchase, Insyallah on this Sunday aku akan buat postage korang yer.. fyi, aku memang buat postage on every Sunday.. biasanya kalau takde apa2 masalah, by Monday parcel dah boleh sampai kat tangan korang… aku guna perkhidmatan poslaju.. so far memang puas hati with their service! 



Pagi tadi Kak Neen terlewat bangun dari tido.. tak sempat nak gosok tudung… so terus capai tudung instant Athifa from #NaazneenFaiqa yg tergantung kat hanger selepas dicuci and terus sarung je kat kepala.. ehhhhhh.. ohsemmm gilerrr lah tudung niee.. tak yah gosokkk pun gorjes camgini??  







Actually offer 10% discount utk tudung instant Athifa nie hanya valid utk satu hari iaitu pada hari aku launching, tapi aku tak sampai hati pulak nak stop bile semalam masih ramai yg nak place order… huhu.. payah bile ade hati tisu macam aku nie… so dengan ini, offer 10% discount utk tudung nie BERAKHIR HARI INI ya… mulai esok harga akan balik kepada harga asal iaitu RM39.90/pcs!  So let’s grab them fast.. just whatsapp me at 019-3769459 or email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ! :)









Wednesday, March 11, 2015

SPECIAL DISCOUNT OFFER Untuk Product Terbaru Instant Tudung Naazneen Faiqa!


Syukur alhamdulillahhh.... akhirnya hari nie Kak Neen keluarkan lagi satu product terbaru under Naazneen Faiqa! Honestly I should thank all of you guys yg really support my tiny business nie! I come up with this tiny online business nie pun honestly because of you guys! Korang lah pendorong dan pembakar semangat aku selama hari nie! *peluk korang kuat-kuat*


Ok hari nie aku lauch another new product! Skg memang tengah giler ngan konsep tudung instant kan? Yg paling hot dah tentu2 lah tudung instant neelopak skg nie... tapi aku tak lah buat concept tudung neelopak tu jugak.. aku keluarkan tudung yg menjadik kesukaan dan kegemaran aku since ever aku berhijab! Tudung yg kalau ko pakai tak sampai 3 saat ok! Serious.. even tudung neelopak akan amik masa ko more than 10 saat I believe! Hehe...


Takmo citer pepanjang... jom tengok 10 warna tudung instant Athifa yg aku nak release hari nie!


Athifa Black


Athifa Deep Pink


Athifa Purple


Athifa Mustard


Athifa Maroon


Athifa Grey


Athifa Teal


Athifa Brown


Athifa Aqua


Athifa Dusty Pink


Basically tudung nie bersaiz M.. labuh dari bawah dagu lebih kurang 20 inchi dan utk bukaan muka dlm 10.5 inchi! Nie kat bawah nie aku tunjukkan gambaran sebenar tudung Athifa nie ya!


Athifa Side


Athifa Front


Athifa Back


HARGA SEBENAR TUDUNG INSTANT ATHIFA: RM39.90/pcs

HARGA PENGENALAN TUDUNG INSTANT ATHIFA: RM35.90/pcs


So bersempena dengan first launching product Instant Tudung Athifa hari nie, Kak Neen berbesar hati nak bagi korang special price! Harga sebenar utk satu helai tudung Instant Athifa nie adelah RM39.90 tetapi hari nie Kak Neen bagi potongan harga sebanyak 10%.. so korang boleh grab tudung Instant Athifa nie pada harga RM35.90 sahaja! Harga tidak termasuk postage ya! Harga postage bergantung pada berapa banyak pieces yg korang beli.. kalau korang beli 1 or 2 pieces memang muat dlm pack pra bayar pos laju yg berharga RM6 utk semenanjung, tapi kalau korang beli 3 pieces and above harga postage akan jadik RM9 utk semenanjung!


Kalau korang nak tahu, aku & en.teman yg pilih warna2 kain utk tudung Athifa nie! Serious rasa macam nak gile buat pemilihan warna tudung.. tengok semua color coding.. semua pun aku rasa nak grabbbb! Ahahaa.. Ok lah now aku nak cerita ciri-ciri keistimewaan tudung instant Athifa nie...


Yang Pertama, tudung nie diperbuat dari jenis material high quality cotton lycra! Kain dia lembut, sejuk dan sgt mudah dibentuk!


Yang Kedua, sangat sesuai utk golongan traveler.. kain nya tidak mudah kedut... so sgt sesuai utk dipakai ketika bercuti... then ia juga sgt sesuai utk buat aktiviti lasak... kalau pakai tudung belit2 kangg.. kene tiup angin confirm2 terbang tudung belit ko tuh! Hahaa.. tudung nie kalau kene tiup angin pun... dia punyer soft awning tu still maintain gorjesss macam tuu jerr tau! Hehe...


Yang Ketiga, tudung instant nie sgt2 menjimatkan masa! Ko hanya perlukan 3 saat utk bersiap... di saat pertama just sarungkan ke kepala, disaat yg kedua just betolkan awning... disaat ketiga just betulkan bahagian labuh dada dan bahu!


Yang Keempat, tudung instant Athifa nie sgt sesuai utk digunakan pada bila-bila masa dan ketika! Macam contoh pada waktu santai di hujung minggu, nak pegi kedai, nak pegi rumah jiran, nak pegi buang sampai di luar rumah, nak pegi pasar beli ikan... senang sarung jer tudung athifa nie and jalannn!


Yang Kelima, tudung Athifa ni perinciannya labuh menutupi dada, tidak jarang dan jahitan tudung ini juga sgt kemas!


Macam aku, setiap kali pegi bercuti memang suke giler pakai tudung instant sarung camgini... sbb pada aku time bercuti kite nak relax... tak kuasa aku nak pakai tudung yg perlu belit membelit! Cukup lah sekadar waktu hari bekerja, pada hari raya dan bile ade function jer aku pakai tudung shawl yg perlu lilit membelit... bile time bercuti aku nakkan freedom! I just want something relax, fast and simple! So pasal tu kalau korang perasan dlm setiap gambar percutian aku.. aku memang akan pakai tudung instant sarung camgini! Even over the weekend.. keluar ngan en.teman gie tengok wayang ke apa ke. Memang aku sarung tudung sarung instant nie aje! Unless ade masa dan ketikanya aku punyer mood terlebih rajin muncul.. so maybe once in the blue moon aku akan keluar pakai shawl belit membelit utk buat aktiviti hujung minggu!


And aku dah restock jugak inner neck Naazneen Faiqa.... nie adelah color2 inner neck yg available utk korang grab!


Inner Neck Black


Inner Neck Brown


Inner Neck Purple


Inner Neck Grey


HARGA INNER NECK – RM29.90/pcs


So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa and Inner Neck dari Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya!


Happy shopping guys! ;)

Tuesday, March 10, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand - Day 4 @ Lake Pukaki Yang Super Gorjes!


Kesian giler cerita percutian di New Zealand apabila terpaksa di anak tirikan di I’m Yourss nie! Huhu.. well nak wat camne kan.. bile ade entry yg melibatkan time frame... memang kene settlekan yg ade time frame tu dulu... Ok.. harap sgt lepas nie boleh concentrate pada entry New Zealand nie sebelum ianya membawak ke cerita basi yg berusia setahun lamanya! Ahhahahaa...


1-IMG_0430 copy

Ok.. lepas breakfast ditepian Lake Tekapo, kami meneruskan perjalanan utk ke Lake Pukaki pulak! Since sampai kat NZ, en.teman belum drive lagi.. so now its his turn to drive...


2-GOPR0099 copy

Suke diaorg dpt selfish camgini! :p


3-IMG_0460 copy

Sejak driving dari Christchurch, kiteorg tak jumpa lagi permandangan camgini.. so waktu first time ternampak view nie sewaktu nak on the way ke Lake Pukaki... menjerit2 aku ngan Za dlm kereta sebab cam terpegunn tengok kecantikkan gunung salji kat depan mata kiteorg nie! Disebabkan jalan raya kosong.. maka kami memberhentikan kereta di bahu jalanraya dan melakukan aktiviti2 seperti di bawah ini!


4-IMG_0438 copy

5-IMG_0445 copy

6-IMG_0451 copy

7-IMG_0468 copy

8-IMG_0470 copy

9-DSC06648 copy


10-DSC06653 copy

Dari berdiri membawak ke duduk.. terlupa pulak nak baring sebab waktu nak baring tu ade kereta nak lalu rasanya.. terus terlupa dah! Ahaha.. seriously jalan dia lenggang and sunyi giler.. memang takde masalah lah takat nak baring atas jalanraya tuh! And then gambar jadik banyak ditempat yg sama sebab geram tengok background yg ohsem tu! So rugi kalau amik gambar skit2.. penat2 aku merantau beribu batu jauhnya... takkan nak amik satu dua shot aje kan? Memang takkkk aahh! Ahaha...


11-IMG_0472 copy

Then we all meneruskan perjalanan lagi utk menuju ke Lake Pukaki!


12-IMG_0476 copy

Tengah2 drive sekali ternampak permandangan yg lagi super awesome!! Weeeii!! uuuiishhhhhhhh!! Yaa Allahhhhhhhhhh!! OMGgggggg!!!! Hahah.. ini lah antara perkataan yg terkeluar dari mulut2 kami waktu dlm kereta... org lain tak banyak sgt kot.. yg paling banyak mulut aku lah! Ahahahaa...


13-IMG_0477 copy

Gile tak meroyan tengok view ohsem camgini depan mata.. bapak excited okkkk! Sumpah tak leh nak ckp! Terus aku suruh en.teman berhenti kan kereta di bahu jalan.. so bile dah berhenti tepi jalan nie.. apa lagi nak buat melain kan bergambar ajelah kerja nya!


14-IMG_0487 copy

15-IMG_0488 copy

Aksi pompuan gorjes gonjeng yg separa mental! Ahaha.. ok lepas nie aku tepek kan semua gambar2 kenangan kami disini yer.. selamat menjamu selera! :p


16-DSC06691 copy


17-DSC06693 copy


18-DSC06697 copy


19-DSC06699 copy


20-IMG_0500 copy

21-IMG_0505 copy

22-IMG_0506 copy

23-IMG_0511 copy

24-IMG_0517 copy

25-IMG_0520 copy

26-IMG_0528 copy

27-IMG_0529 copy

28-DSC06713 copy


29-DSC06725 copy


30-IMG_0531 copy

Sorry lah.. tak mampu nak remove or filter gambar2 gorjes nie lagi dah... ini je lah kenangan yg aku ade.. so terpaksa tepek kesemua gambar yg aku nak simpan ngan aku kat sini!


31-IMG_0534 copy

Basically tempat yg super gorjes ini lah dia Lake Pukaki... tapi we all kene meneruskan perjalanan utk ke pusat hentian perlancongan nya yg dah tak berapa jauh dari tempat yg kiteorg berhenti nie!


32-IMG_0539 copy

33-IMG_0540 copy

34-IMG_0541 copy

Dlm kereta aku sempat snap snap dan snap gambar2 nie.. geram sgt... so amik aje lah gambar selagi boleh! Huhuhu..


35-IMG_0542 copy

Ok.. dah sampai dah ke perhentian pelancongan Lake Pukaki!


36-IMG_0550 copy

Ini tempat wajib singgah kalau korang berada di south island New Zealand ya!


37-IMG_0544 copy

Nie pelancong Jepun! Baru lah nampak tourist asia sepanjang kiteorg berada kat sini! Hehe..


38-IMG_0578 copy

Basically kat Lake Pukaki nie kite boleh nampak Mount Cook! Mount Cook nie adelah gunung paling tinggi di New Zealand!


39-IMG_0580 copy

40-IMG_0581 copy

Alhamdulillah.. cuaca sgt cantik hari tu..! bile cuaca cantik.. tasik nie akan jadik bertambah-tambah cantik nya!


41-IMG_0591 copy

Punyer lah indah permandangan kat sini... sampai terlopongggg haku!!!


42-IMG_0565 copy

43-IMG_0584 copy

Alaaaaaaaaaa..... rindunyaaaaa nak berjemur bawah matahari terik dgn baju sejuk camgini! T___T


44-IMG_0556 copy

45-IMG_0560 copy

Serious tak jemu mata memandang pada keindahan Allah SWT nie!


46-DSC06768 copy

Well.. lama gak kiteorg lepak kat sini.. sambil menikmati keindahan alam yg terbentang luas di depan mata.. sambil2 tu apa lagi nak buat kalau tak bergambar je keje nya! Hehe..


47-DSC06739 copy


48-DSC06745 copy


49-DSC06751 copy


50IMG_0562 copy

51-IMG_0566 copy

52-IMG_0568 copy

53-IMG_0570 copy

54-DSC06759 copy


55-DSC06761 copy


56-DSC06795 copy

Huuuwwaaa... rindu lah nak balik ke sini lagii! Hukk... hukk... serious kalau korang dtg ke south island nie, please.. please please.. jgn lepaskan peluang utk stop over kat Lake Pukaki nie yer.. kalau boleh pegi dlm tengahari sbb view dia super ohsem!


57-IMG_0574 copy

Btw, thank you Ogosh for all DIY props nie!


58-IMG_0594 copy

Sebelum balik sempat amik masa utk baca kisah sejarah nie!


59-DSC06792 copy

Honestly, we both really fall in love with this place!


60-IMG_0597 copy

Ok dah jom kite teruskan perjalanan.. masih jauh lagi perjalanan kami nie sebenarnya... kalau ikut timing itinerary asal dah jauh tersasar masanya nie! Huhuhu...


So where we are heading to next? Tungguu will update in next entry ya! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails