COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, August 28, 2014

Peluang BerSelfie Dengan Kajol!

20 August hari tu kecoh jap lah bile Kajol datang Malaysia!  Kajol Mukherjee datang utk pelancaran siaran bollywood ASTRO yg terbaru kalau tak salah aku!  Aku sebagai org yg sering di kait kan dengan Kajol ni mau tak excited bile dengar Kajol datang Malaysia?  Haihh.. memang teringin bebenor rasanya nak jumpa dia and amik gambar berselfie together-gather ngan dia!

Kalau aku dapat jumpa Kajol.. perkara pertama yg aku nak tanyer dia... “akak kajol.. you rasa muke kite sama tak?  Ramai bebenor org kat Malaysia nie ckp yg rupa kite nie sebijik sejebon... so adik nak tahu.. akak rasa muke kite ade iras tak???”  ok confirm kalau aku ckp dlm bahasa melayu dia tak paham... haha.. itu secara bahasa kasar nya lah aku nak tanyer dia camgitu... kalau betol2 aku bercakap ngan dia.. mesti lah aku speaking omputih!  Kalau aku pandai speaking hindustan.. confirm aku nak speaking hindustan ngan dia... hehehe..


Hari tu rasanya gambar Awal Ashaari nie yg paling hot kat instagram kot... kelassss tauu berWefie ngan Kajol! Ok I is jeless!  Tu lah korang rugi tak ajak ahkak gonjeng datang jumpa Kajol.. kalau korang ajak.. mesti lain skit aktiviti pelancaran malam tu bile tgk gelagat muke kami yg dikatakan seiras nie! Hahahaha.. ok nie semua angan2 banchin!  :p




Oh malam tu jugak.. ramai jugak yg dok tag aku pada gambar Awal nie!  Thank you so much lah you ollzz... terharu sgt ahkak gonjeng ngan ingatan, perasaan dan pandangan korang tu!   Lebiu 200% lah! Heeee...

Tengok lah... kot2 lepas nie aku make a trip to India... nak tengok kot2 ade tak org india layan aku bak superstar! Muahahahaha...

Oh by the way... ramai jugak yg tanyer kat mana aku beli beg semalam tu kan?  Aisehh... korang nie tak leh tau aku nak bersurprise... tengok lah esok kalau sempat aku reveal kat mana aku beli ek! Malam nie nak amik gambar detail beg tu dulu!  Hihi...




Wednesday, August 27, 2014

Cun Tak Beg Nie?

Aku suker tanyer pendapat korang... sebab aku rasa korang sgt ikhlas dlm memberikan pendapat!  Walaupun hakikatnyer org pertama yg aku tanyer adelah en.teman... but yet aku still suke nak tanyer pendapat korang2 semua yg aku sayangi nie!



 

So sila bagi pendapat korang sekarang... Sling bag nie cun tak?

Tuesday, August 26, 2014

Aku Suke Betol Masuk Public Toilet Kat Shopping Mall Nie!

Cerita jejalan berhari raya banyak lagi yg tergendala nie sebenarnye.. ikutkan hati memang nak update.. tapi malangnya gambar pun tak sempat aku pilih lagi utk di up kan kat sini!   Lagi pun since hari isnin minggu lepas aku kene flu... flu this time very bad punyer flu... berlarutan sampai hari jumaat lepas!   Elok jer baik flu... hari sabtu pagi bangun jer dari tido.. aku kene sakit gigi geraham bongsu! Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... sakittttttttttttttttt tahu takk!! Sampai lah ke hari nie... aku sakit gigi.... gusi kat bahagian gigi geraham bongsu tu memecah sampai dah makan kat dinding pipi!   Aku tak suke gie jumpa doktor gigi.. tapi  kalau sakit nie berlarutan macam kene pegi lah jugak nanti kot!

Since kelmarin aku dok bantai makan pain killer jer.... selalu kalau gigi geraham bongsu nie buat perangai.. aku boleh tahan lagi.. but this time sakit dia sampai ke kepala okkk... seriious I is cannot tahan... so tu yg mood nak update mood pun kedaung sgt..!

Kedaung tak kedaung... hari nie aku nak share ngan korang citer pasal public toilet yg aku suke terjah!  Ahahha.. nampak nauu aku tengah sakit... macam dah takde citer lain aku nak bercerita kan?  Citer toilett  jugak yg aku nak bebel kan hari nie!  Muahhaha.. lantak lahhh.. dah citer pasal toilet nie jer yg aku ade mood nak update kat blog hari nie.. so korang layan kan aje lah yer! Hehehe..

2 weeks ago aku pegi Pavilion... aku kalau pegi Pavi memang cukup suke singgah toilet dia!  Serious toilet pavi ade kelass... jauhhhh berbeza dgn toilet KLCC!  KLCC nama jer gah dimata dunia.. tapi sadis giler biler toilet cam hampeh jer!  Dari segi kebersihan... dari segi facilities.. Pavi memang ade high standard!  KLCC aku nak bagi markah 50% pun macam fikir berpuluh kali.... KLCC toilet busukkk dan sgt bachin!  Kalau ade freshner pun... mesti akan bercampur ngan bau busuk!  Aku tak tahu lah sama ade pekerja dia yg tak bersih kan ngan betol or memang saluran tandas yg tak bagus!  

Tapi serious pada aku toilet KLCC lah yg patot macam toilet kat Pavilion nie sbb KLCC adelah mercu tanda di mata dunia... macam toilet pavi siap ade toilet bolw sanitizer!  Wangi dia tak yah ckp.. masuk2 toilet jer dah berbau wangi!  Meh nak kongsi gambar toilet Pavi meh.. walaupun korang dah biasa tengok.. tapi tak kire aku nak tempek jugak gambar toilet yg bersih nie!



Rasa mcm toilet hotel...


Tisu & sanitizer dlm ruangan tandas...


Automatic singki & smart hole as for rubbish bin!


Tissue paper dispenser,...

Ini selfie namanya! :p

Serious cantik dan selesa toilet Pavi... nak membuang pun rasa selesaaa nya lah haii!  Kalau boleh tak nak keluar pun ye gak!  tu yg siap boleh amik gambar selfie tu! Ahahaha...  paip air ngan sabun kat toilet Pavi nie keluar secara automatic.. then tisu paper pun automatic okk... everything in sensor!  Aku rasa sensor nie membantu sgt dlm penjagaan hygiene!  Cam contoh tisu paper yg guna automatic dispenser tu.. kalau kite tarik.. kite tak usik pun bahagian yg belum terusik!  Kalau macam yg biasa2 punyer tisu paper punyer dispenser.. terkadang org yg dah cuci tangan.. diaorg akan tarikk tisu paper tu then biler dia nak putuskan dia akan pegang utk putuskan tisu paper tu!  Then kat bahagian yg dah diputuskan tu mula lah basah2... ishh.. aku memang tak berkenan kalau gaya gituu... memang lah org dah cuci tangan... tapi aku rasa as for hygiene, better guna dispenser mcm kat Pavilion nie!

Then kat bahagian dlm tandas dah siap2 ade sanitizer utk kite lap kan dan bersihkan lapik mangkuk tandas.. Aku selalu nya memang tak lalu nak duduk kat public toilet bowl.. Tapi bile ade sanitizer ni rasa selesa & sgt bersih bile ianya boleh diguna pakai! Tak yah lah kite susah2 nak carry sanitizer sendiri.. 

Harap2 ade lah management KLCC yg baca entry aku nie... so that diaorg boleh renovate toilet KLCC jadik cam toilet Pavi nie!  hehe... ok... sekian lah sahaja review pasal public toilet yg aku bawakan utk hari ini...  bertemu lagi di entry public toilet yg akan datang ya!  Hahaha...







Thursday, August 21, 2014

Umur Baru 34 Tahun Dah Nak Feeling Diva?


Sebelum masuk 35 tahun... baik aku settlekan cerita basi nie! Ahahaha...


Honestly aku rasa macam dah tua sgt dah nak celebrate2 birthday nie bagai.. tapi nak wat camne... waktu b’day aje lah yg diri tu rasa terover special skit... so kalau mintak apa pun mesti dapat punyer! Hehehe.. So aku tak mintak banyak pun dari en.teman.. nak mintak hadiah honestly dah naik tak tahu nak mintak hadiah apa dah.. sbb aku rasa setiap kali dia belikan aku apa2.. itu lah hadiah b’day yg dia bagi kat aku! So utk b’day tahun nie aku mintak dia bawak aku pegi lepak kat mana2 hotel.. janji aku boleh makan.. tido.. makan dan tido jer sepanjang berada di hotel tu! Hehehe..


Mula2 plan cam nak keluar dari KL.. tapi fikir2 balik... kalau keluar dari KL kang perjalanan dah amik masa... mesti letih gak walaupun travel sampai port dickson.. en.teman pun kata dia malas nak drive up jauh2.. dia pun nak berehat jugak katanyer! So aku ckp better kite settle down ngan hotel2 kat KL nie aje lah... en.teman pun agreed.. so biler aku google.. dpt lah satu hotel kat KL nie yg kebetulan biler beli online time tu cam dpt lah offer skit!


Kiteorg lepak kat hotel Pacific Regency KL! Hotel nie located betol2 kat sebelah Menara KL... kiteorg amik bilik jenis Premier Executive Suites!


IMG_7462 copy


IMG_7461 copy

IMG_7459 copy

IMG_7458 copy

IMG_7452 copy

IMG_7449 copy

IMG_7445 copy

IMG_7444 copy

IMG_7442 copy

IMG_7441 copy

IMG_7440 copy

Bilik bapak luasss... memang puas hati lah ngan condition bilik dia! Toilet luas... ruang tempat tido pun luas... Cuma yg aku tak berapa nak puas hati dari segi view nya ajer.. aku awal2 dah request nak stay bilik yg boleh nampak KLCC view.. tapi request yg dibuat seperti tidak di endahkan oleh pihak reservation.. so agak tak puas hati disitu.. tapi takpe lah.. tak koser aku nak layan lagi dah.. kalau camnie service.. sekali jer lah aku duduk kat hotel nie! Ahaha...


IMG_7234 copy

Since tak dpt nak view KLCC dari bilik, kiteorg gie terjah swimming pool dia yg terletak di roof top!


IMG_7237 copy

Haaaaaaaaaa.. kat sini ohsem permandangan KLCC nya!


IMG_7229 copy

Permandangan memang ohsem.. yg kurang ohsem sebab swimming pool dia dah bertukar jadik bar... so tempat nie dikenali sebagai Luna Bar.! Memang hang out place lah kat sini...


IMG_7225 copy

Ahkak gonjeng gedik2 santai jer kat sini.. tak koser nak order apa2 disiang hari nie! Hihi..


IMG_7226 copy

Waktu aku amik gambar nie dah lewat petang.. so langit tak berapa nak biru..! kalau langit biru lagi gorjes tiang KLCC tu!


IMG_7224 copy

Ehh.. dlm pada akak gonjeng tengah gedik2 manja... ade pulak org lain yg terlebih gedik manja kat belakang tuh!


IMG_7223 copy

Ok kali nie aku kene paksa korang pandang muke akuuu yg gonjeng ni jerrr sebab background aku tu tak berapa nak gorjessss lah! Hoi.. aku kata jgn tengok kan??? Sahh korang tengok dan tenung jugak aksi 18SX kat belakang tu kan? Terbukti lah korang memang seorang yg degil! Ahahahaha...


IMG_7253 copy

Dah lah tak koser aku duduk kat kawasan 18SX tu.. better aku naik kat kawasan atas rooftop nie utk gedik2 manja as birthday gegirl!


IMG_7273 copy

Belon tu en.teman yg pilih... dia kata aku DIVA! Eh harus lah DIVA... di DIVA di hati dia lah kan? Muahaha...


IMG_7301 copy

34 tahun dah??? Oookkkkkk .. akak gonjeng okkkkk jerrrr... apa ade hal.. 34 is just a number! *tapi dlm hati.. ya allah takot nye bile umur semakin meningkat! Well.. bukan takot tua.. tapi terfikir bila semakin tua semakin dekat lah kite dengan kematian! Uhuhu...*


Bile maghrib balik bilik jap... lepas solat maghrib baru kiteorg naik balik ke Luna Bar!


IMG_7360 copy

Mula2 ingat nak makan kat one of the restaurant kat dlm Pacific Regency Hotel nie.. nama restaurant aku tak ingat.. tapi bile belek2 menu cam takde pulak menu yg tekak aku terasa nak makan... aku nie tekak kampungdotcom skit.. kalau makanan western nie aku suke spaghetti jer... steak2 aku tak makan! So abaikan restaurant nie...


IMG_7437 copy

End up we are back to Luna Bar lah.. gie awal ok lagi tempat nie.. dia belum nak bertukar kepada kalabulmalami sgt lah! Ahahaha... So more relax and chill out lepak kat sini!


IMG_7434 copy

Percubaan amik gambar berdua-duaan telah disabotaj oleh waiter di sini! Ggrrrr....


IMG_7435 copy

Haaa.. boleh lah dari takde gambar berdua kan! Nie main set kat atas kerusi jer nie! Hihi..


IMG_7379 copy

Biler lepak kat sini aku ckp kat en.teman tak yah lah makan berat2.. kite makan2 kat dlm bilik secara romentika lagi best koottt... haha.. yg sebenarnyer tak jumpa jugak menu yg menepati anak tekak aku kat Luna Bar nie.! So en.teman order piece of cake for binik gonjeng dia nie!


IMG_7384 copy

Waiter plak datang hulur lighter utk bakar lilin! Belasah kan aje lahhhhhhh...


IMG_7387 copy


IMG_7389 copy


IMG_7397 copy

Comel lah pulak cake nie.. berbentuk love.. oh I loike!


IMG_7412 copy

En.teman mintak pose DIVA satu... haaa.. nahhhhhh amikkkkkkkk!! :p


IMG_7343 copy

Lepas makan kek... naik balik ke roof top nie sebab nak amik gakkk gambar ngan KLCC itewwwww di waktu malam!


IMG_7346 copy

Nak cium en.teman tak leh.. so kite cium belon nie jer lah sebagai penggantinya! Ahahahaha...


Tak lama pun kiteorg kat Luna Bar tu... kejap jer santai2 minum air and makan kek.! Around pukul 9:30 mlm camgitu kiteorg pun balik ke bilik...


IMG_7576 copy

Sudahnya order room service jer..! haaa.... menu nie menu favorite si DIVA b’day girl.. memang puas hati makan cabonara spaghetti nie! Sedapppppppppppp!


IMG_7473 copy

Tak lama lepas kiteorg makan2 dlm bilik.. maka timbul lah makhencik sengal saya nie yg dtg celebrate b’day DIVA pada malam tu jugak! Ade kek dan jugak Siap bawak air nescafe.. oh itu memang satu bende yg perlu ade bila kami berdua bertemu kerana itu lah ubat tahan tido kami! Ahhaha....


IMG_7466 copy

Ohh.. Diva dpt kissssss.... aaauuwww!! TQ makhencik!


IMG_7477 copy

TQ PakHencik & MakHencik! Terharu Diva tau! Heeeeeeeee.....


Lepas makan kek.. kami berborak dan lepak dlm bilik jer.! Tapi bile dua org nie berjumpa.. jgn harap lah nak cover2 bile tergelak.. confirm bak halilintar punyer! Yg para suami kerjanya buat lawak bangang jerr.. mana lah para isteri tak gelak bak nak tercabut usus perot??? Sudahnya dpt lah habuan ‘wakeup call’ di tengah malam buta dari reception yg mengatakan jiran bilik sebelah kiteorg complaint yg kite bising di tengah-tengah malam buta tu! Ahahahahaha... padannnnnn mukeeeeeeee memasingg!! Lepas tu baru tahu nak gelak ngan nada berbisik like kih.. kihh.. kihhhh...


Borak punyer borak.. gelak punyer gelakk.. tengok2 jam dah pukul 3 pagi okkkkkkkkk! ini perkara normal kalau kami berempat bertemu... hahaha... so sebelum pasangan sengal tu balik... b’day girl sempat jugak lah buat direct selling! Hahaha...


IMG_7483 copy

Business pin2it di mana-mana sahaja!


IMG_7480 copy

“Abg.. OK tak??” “Okkk.. cantikkk bini abg ngan pin2it tu!” hahahahaa...


IMG_7482 copy

Tadi I’m a DIVA.. now I’m the bosss.! Haha..


Sebelum pasangan sengal nie balik, sempat lah Makhenchik saya tu amikkan gambar2 gonjeng kami pada pukul 3 pagi! Harap kalian dpt tahan muntah ya.. haha..

IMG_7528 copy


IMG_7526 copy

IMG_7522 copy

IMG_7516 copy

IMG_7512 copy

IMG_7551 copy

IMG_7544 copy

IMG_7561 copy

IMG_7567 copy

TQ so much my sengal makhenchik for the ohsem pic!


IMG_7559 copy

Thank you pada kamu berdua yg sudi memeriahkan malam birthday kite sampai pukul 3 pagi! Hehe..


Kiteorg stay kat hotel nie selama 3 hari 2 malam... so on the next day tu kiteorg tak kemana-mana melainkan lepak dlm bilik jer.. pagi pegi breakfast.. pastu balik bilik tido.. pastu bangun .. pastu tido.. pastu bangun pastu tido! Hahaha...


IMG_7579 copy

Thank so much by big boss for the birhtday treat... happy binik gonjeng awk dpt makan tido ngan lena kat hotel tanpa buat apa2 pun! Hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails