COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 5, 2016

Suami Terlajak Sayang!


Best gilakkk drive ke pegi office pagi tadi… traffic very smooth and clear! Hari nie ramai yg dah start bercuti yeh?


Jalan confirm mula sesakk start petang kang… kalau ikut perancangan awal aku sepatotnya nak cuti hari nie sebab esok ade kenduri kawin family aku kat Kuantan.. tapi disebabkan company aku tutup office selama seminggu minggu depan.. waimaa terbatal lah hasrat nak bertolak ke Kuantan pada hari nie! company tutup seminggu minggu depan bukan dgn cuti free yer.. cuti free yg public holiday pada hari isnin dan selasa tu jer.. yg lagi 3 hari tu dgn sedihhh hati nya nak bagitahu yg cuti annual leave akan ditolak secara automatic ya.! Sobbss.. sobbsss.. maka dengan itu terpaksa lah membatalkan hasrat nak amik cuti sehari hari nie atas faktor 3 hari nak kene potong minggu depan! Ahahaha…


Aku plan nak bertolak ke Kuantan hari nie kengkononnya nak mengelakkan dari tempuhi jalan jammed esok utk ke Kuantan.. tapi nampak gayanya aku terpaksa tabahkan diri jugak lah gamaknya.. maybe esok sebelum subuh aku akan bertolak ke Kuantan demi mengelakkan tersangkut dlm kesesakkan jalanraya! Harap2 di permudahkan lah perjalanan aku esok…


Biasanya aku memang tak akan ke mana-mana during cuti perayaan tahun baru cina yg panjang camgini.. tapi since dah ade kenduri kawin nie.. nak tak nak terpaksa lah hadap jugakk.. rindu jugak nak jumpa family members pantai timur aku tu..


Eh ade tak kat sini readers kak neen org kuantan??? Kalau ade boleh lah kite hug-hug kat Kuantan… hehe.. haaaaaaaaa.. kot ade yg nak beli tudung sarung express Dhaifah nie boleh lah roger2 kak neen ok.. Kak Neen COD jer kat you olllzz di Kuantan! Kalau ade yg nak sila whatsapp Kak Neen at 019-3769459 tau!


12-IMG_6906 copy

Tudung Dhaifah color hitam skg nie stocknya dah nyawa nyawa ikan jer okk! So kalau korang nak purchase sila lah whatsapp (019-3769459) Kak Neen lelajuu okkk! Ni kalau stock nya dah abis.. sorry lorry strawberry yerrr.. Memang takkan ade restock lagi dah tudung yg sebijik sejebon macam nie!


Untitled

material high quality cotton denim ni memang sgt ohsem.. ramai dah customer Kak Neen bagi feedback testimony yg sgt positive dan memberansangkan… ade yg mula2 purchase 2 helai.. lepas tu purchase lagi 2 helai.. maka complete lah diaorg miliki 4 collections tudung Dhaifah nie!


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Aaaauuuwww!! Sumpah Kak Neen terharu sgt2 dgn all your kind feedback guys! Moga Allah SWT berkati dan merahmati kalian semua hendaknya… amin!


Musim2 cuti nie, pakai tudung sarung express adelah yg paling ohsem sekali.. bukan aje selesa nak arwah ketika memakai, tetapi kite jugak boleh bersiap sepantas panahan kilatttt! Confirm lakik korangggg akan terlajakkkkkkkkk sayang kat korang sbb dia tak rasa hazabbb utk menunggu korang bersiappp! Ahahaha..


Happy holidayzzzzzzzzzzz guyzzzzzz!!! ;)

Wednesday, February 3, 2016

Murah, Berkenan, Terjebak, Menyesal!


Berkenan, Terjebak & Menyesal.. yeaa.. itu adelah antara 3 perkataan favorite para customer Kak Neen! Hahaa.. ok itu antara word2 gimik.. antara word2 ohsem pulak like… murah, best, lembut, ironless, love, terbentuk, senang, cantik, & selesa! Hehehe..


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Kann dah kata.. kaalau berkenan tu beli jer.. jgn la tertunggu-tunggu.. ataupun ternanti-nantii… sebab kalau korang tunggu punyer tunggu… bile tudung favorite korang kat Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie dah sold out.. lepas tu baru korang nak beli memang confirm lah korang akan rasa menyesal tak grab waktu stock masih available sebab as you all aware that tudung yg Kak Neen produce adelah limited edition yer…


Yup.. concept tudung Kak Neen adelah “Once SOLD OUT, No More ReStock!” ahahhaa.. gituu.. so maknanya tudung Kak Neen akan ade sekali production jer utk setiap collection.. macam contoh tudung sarung express Athifa & Naifah yg dah lama sold out tu… Kak Neen takkan keluarkan lagi tudung yg sebijik sejebon macam tudung Athifa & Naifah lagi dah… kalau nak keluarkan tudung sarung express yg baru, Kak Neen improvise tudung2 tu! So dlm erti kata lain.. setiap collection ade perincian yg berbeza-beza! So rugi kalau korang tak grab mana2 collection yg korang berkenan sebab Kak Neen takde restock dah utk collection yg dah sold out ok!


Disebabkan collection sebelum2 nie asyik lah sold out macam goreng pisang panas dlm tempoh yg singkat.. so utk collection terbaru macam tudung sarung express Dhaifah nie Kak Neen produce 2 kali ganda kuantiti nya dari normal production! Mula2 waktu release pada penghujung bulan Disember hari tu ingatkan dpt lah bertahan lama skit stock tudung dhaifah nie… sbb aku rasa macam WOW.. banyak gilerr kot stock aku kali nie.. tapi ya ampuunn.. surprisingly by now ade color tudung yg dah nak sold out.. first to be sold out soon will be Dhaifah color black!


So kalau korang nak beli tudung Dhaifah yg terbukti sgt super ohsem nie.. baik beli skg sementara stock masih ade nie yer… sapa nak purchase secara reality, sila lah singgah ke my little tiny butik di Bazaar @ Seven Bangi Sentral.. tapi kalau korang purchase secara online, just whatsapp Kak Neen di 019-769459 ok! ;)


Untitled
Jangan ingat org lelaki tak pandai shopping online okkk.. nie bukti salah sorang customer lelaki Kak Neen.. pandai dia buat surprise kat bini dia.. hehehe..

Tuesday, February 2, 2016

Jemput Datang Ke Vendor Butik Kak Neen di Bazaar @ Seven Bangi!


Syukur Alhamdulillah.. business comel Kak Neen melangkah setapak kehadapan! Haihhh.. sumpah rasa macam mimpiii nihhhh… dlm tempoh kurang dari seminggu… tup tap.. pong pang.. ding dong… tup2 aku boleh letak produk aku kat dlm kedai Vendor??? OhhHEmmGiieeee!!


Entah lah.. aku memang tak pernah terfikir nak letak barang dekat mana2 vendor butik.. selalu tengok org buat rasa macam adore sgt.. macam mana diaorg boleh bukak kedai.! Selalu berangan jer dlm hati nak ade kedai sendiri… sekali Allah bagi jalan… dlm sekelip mata jerr semuanya di permudahkan urusannya! Ibarat macam bulan jatuh ke riba gituu.. huhu.. I’m Blessed.. Thank you Allah..


Untitled

Kalau korang ke Bangi Sentral, jgn lupa singgah di Bazaar @ Seven nie yer.. mulai hari ini product NaazneenFaiqa by NeenaAnuar korang boleh dapati disini.! Bazaar @ Seven nie ade 2 pintu masuk tau.. so kalau nak carik produk Kak Neen, sila lah terjah pintu yg belah kanan gambar nie.. senang citer kat pintu belah signboard “@ SEVEN” tu.!


Untitled

Bile korang masuk pintu bazar nie, make sure korang terus jer singgah kat booth belah kanan korang tu ok!


Untitled

Korang sila terjah booth yg bernama AISY nie yer… coz produk Kak Neen terletak kat dlm booth Aisy nie tau! Tuuu nampak ade tudung Kak Neen kat kepala patung tuu?? Hehehe..


Untitled

Sebagai langkah permulaan, produk Kak Neen di tempat kan di sini! For your info, AISY jual baju2 muslimah yg cantik2.. and aku pulak jual hijab yg gorjes2.. hahaha…. So senang one stop centre kan.. bile korang dtg sini boleh lah shopping baju & tudung sekali gus ok!


Untitled

Tuuu diaaa.. Tudung Dhaifah yg menjadik kegilaan ramai merupakan HOT ITEM dari Naazneen Faiqa by NeenaAnuar! But chooooooopp!!! Perasan takk ade lagi satu HOT ITEM kat sebelah dia tu??? haaaaaaaaaa… tu adelah tudung baruuuuuuuuuuuuu keluaran dari Naazneen Faiqaaaaaaaaa... Yess!! Tudung Bawal Exclusive in the house yo! Ohhh.. tak zabarr nak launch tudung bawal nie.. tapi disebabkan photoshoot tak buat lagi… so that’s why Kak Neen tak leh nak release secara online lagi.. Then ade SALES item jugak tauu kat sini.. Tudung DAMIA ade clearance sales okk!


Untitled

So kalau korang nak jadik org pertama nak purchase tudung exclusive bawal tuu.. sila lah ke Bazaar @ Seven di Bangi Sentral ok!

Bagi sesetengah org, diaorg tak suke nak shopping barang tanpa TRY, TEST & TENGOK! Orang2 macam nie suke shopping secara reality daripada buat online shopping.. so atas faktor ini jugak lah produk Naazneen Faiqa nie berada di sini… yer… Kak Neen percaya ade jenis customer yg kalau boleh nak tengok dgn mata, nak rasa material dengan tangan and nak try di badan utk satu2 produk tu sebelum diaorg beli… so kalau korang masih ade perasaan berbelah bahagi antara nak beli tapi tak tahu sesuai ke tak produk kak neen ni ngan korang.. so jemput lah datang ke booth comey Kak Neen di Bazaar @ Seven nie yer!


Untitled

Actually atas pada railing tudung tu Kak Neen nak letak jenama Naazneen Faiqa by Neena Anuar.. tapi disebakan process masuk Vendor Butik nie berlaku terlalu pantas.. so tak sempat nak pegi tempah banner produk! Sib baik semalam cuti.. so sempat lah Kak Neen pegi settlekan banner Naazneen Faiqa!


Untitled

Ohh.. takkk zabarrrnya nak pi gantung frame banner nie kat Vendor Butik Kak Neen! Hehee..


So korang kalau takde ke mana-mana cuti hujung minggu nie yg panjang nie.. jemput lah dtg ke Bazaar @ Seven nie yer.. ade fitting room utk korang cuba tudung dan baju di sini! Insyallah kalau ade rezeki mungkin kite boleh jumpa di sini boleh Selfie together2 ok! Hehe..


Untitled

Btw, tudung Dhaifah color hitam yg macam Kak Neen pakai nie stock nya dah sgt limited tau.. production utk tudung dhaifah banyak giler Kak Neen buat sbb tahu tudung express nie hot item gilerrr.. syukur alhamdulillah.. tak sangka ramai yg dah purchase tudung paling hot dari Naazneen Faiqa nie… hehe.. insyallah will share testimony dari customer Kak Neen very soon kat sini…


Kalau korang nak purchase secara online, jgn segan2 to whasapp Kak Neen @ 019-3769459 ok! ;)

Thursday, January 28, 2016

Aku Rasa Aku Patot Bersyukur Bila Orang Dengki & Buat Jahat Kat Aku!


Aku tak tahu lah korang penah tak lalui macam apa yg aku penah lalui nie.. actually dah banyak kali jugak lah aku lalui pengalaman macam nie.. tapi kejadian baru2 nie aku rasa macam on the spot jerr aku dpt balasan kenikmatan tu!


Pengalaman aku tu camgini…. Aku notis dlm kehidupan aku nie.. disaat aku di aniaya… ataupun di saat ade org jahat yg busuk hati lagi dengki kianat buat tak baik pada diri aku nie… dlm tempoh masa yg sgt singkat aku dpt lalui nikmat kehidupan dari sudut yg berbeza!


Contohnya last week kan aku berEmosi tinggi… pada en.teman dan Allah jugak lah aku mengadu domba perasaan nie.. sebab sakit hati punyer pasal.. so aku pun berdoa lah banyak2 pada Allah semoga berikan balasan yg setimpal pada mereka2 yg durjana itu! Dlm tempoh beberapa hari jer.. Allah bagi aku kegembiraan nie..


Untitled

Untitled

Pada org yg dengki ngan aku tu mesti hati jahat dia berkata macam2 pasal kegembiraan yg aku dpt nie! ahaha.. biasa lah kan org kalau berhati jahat nie memang sentiasa bende2 jahat jer yg terdetik dekat dlm hati dia tu.. but gie mamp*s lah ko kat situ!


Yg pasti aku dgn rasa rendah hati aku nak share berita kegembiraan aku nie dengan my honest and kind beloved readerss! Seriously aku bile aku dpt alamat Datin tu.. terus aku terkeduuuuuuuu ok! Sumpah tak percaya.. sebab aku tak pernah lah terfikir ade Datin yg sudi nak beli tudung Naazneen Faiqa aku nie! mula2 tu ingatkan it’s a Typing Error.. maybe nama Dalia ker.. Dina ker.. al-maklum lah.. phone kan always keep us on error with the auto-correct simptom! Hehehe..


Tapi bile tengok full address.. Ok ok.. betol lah Datin yg beli tudung aku nie! haihh… aku rasa ini adelah one of the most sweet moment dlm dunia business online aku nie.. ye lah… pada aku tudung keluaran Naazneen Faiqa nie biasa2 jer.. takde lah hebat mana sampai ade golongan VIP nak beli tudung aku nie.. haihh.. sumpah lah memang tak pernah terfikir langsung about it!

So bile ade Datin yg sudi purchase my product dgn hanya sekali imbass..wow.. I’m speechless you know! Tetiba jerr aku rasa macam product aku nie dah berada dlm ranking tertinggi like Bella Ammara, Radiusite, SugarScarf & Tudung People… Haha.. Apatah lagi bile dpt good feedback dari Datin.. Lagii laaaaa Kak Neen rasaa terharuuu biruuu! Huhu...


En.teman kata skg dah ade customer dari golongan Datin.. mana tahu esok2 dpt pulak customer di raja pulak!! Fuuuhhhhhhhhhh… aminn.. aminn… kalau lah betol ade customer diRaja.. memang fitamm lah aku dibuatnya! Ahahaa…


Oh Datin beli tudung Dhaifah tu adelah kegembiraan yg pertama… dlm minggu yg sama tup2 aku dpt satu lagi kenikmatan dlm dunia business aku nie! All these while aku selalu berangan-angan jer… tak sangka pulak dari angan2 bakal menjadi kenyataan.. Insyallah.. Coming Soon… product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar akan masuk pasaran Vendor.. maksudnya Kak Neen bakal melangkah selangkah lagi kehadapan dari business secara online, product Kak Neen akan berada di sebuah butik Vendor!


Will share with you guys soon macam mana aku boleh dpt kenikmatan kedua nie… ianya berlaku dgn sekelip mata dan penuh spontan! Seriously tak percaya.. tapi now kene jugak percaya… ahahah.. Insyallah nanti aku share ngan korang the full story mory okk… hehe..


Yg pasti… aku percaya semua nikmat yg aku miliki ini datangnya dari Allah SWT! Allah berikan kite 1 ujian kerana DIA hendak berikan kite lebih banyak kenikmatan sebenarnya! Ini satu perkara yg kite kene percayaaa dan ianya memang benar2 terbukti! Cuma bilekah kenikmatan itu kite boleh perolehi tidak lah kite ketahui.. diantara tempoh yg cepat atau lambat jer kerana Allah yg menentukannya!


So pasal tu lah aku rasa terkadang kite tak leh nak berEmosi sgt bile kite diduga sebab percaya lah.. apabila kite diduga.. Insyallah Allah akan berikan kenikmatan yg berlipat-lipat ganda pada diri kite! So kite kene redha dan terus cekal hadapi setiap ujian yg kite kene tempuhi!


Syukur Alhamdulillah… Terima kasih Ya Allah atas setiap nikmat dan kegembiraan yg Engkau berikan padaku ini.. Semoga aku terus menjadi hambaMU yg merendah diri, jujur, ikhlas dan amanah dalam mengharungi kehidupan yg mendatang! Aminn..

Wednesday, January 27, 2016

Kak Neen Nak Bagi Hadiah Wang Tunai RM100 & Tudung Percuma Kepada Followers Yang Bertuah!


Seperti yg telah di janjikan dlm entry sebelum nie, maka hari nie Kak Neen nak launch simple contest buat followers kesayangan Kak Neen.!

Actually contest nie adelah contest utk baby produk online Kak Neen iaitu Naazeen Faiqa by NeenaAnuar ! Kak Neen percaya, followers Naazneen Faiqa adelah terdiri dari followers blog Kak Neen nie jugak…

Syukur Alhamdulillah… sejak kebelakangan nie, rezeki Naazneen Faiqa bertambah-tambah.. bermula dari sekecik-kecik produk inner neck, kemudian di besar kan sedikit kepada tudung express sarung.. kemudian di cabangkan lagi kepada produk tudung instant.. dan insyallah Kak Neen akan terus produce produk2 terbaru yg lebih gorjes utk korang semua!

Honestly Kak Neen hargai sgt2 support dari korang semua… So demi menghargai korang semua… kak neen dgn berbesar hati nak bagi korang duit Cash! Kalau ikutkan hati nie memang Kak Neen rasa macam nak bagi korang semua followers kesayangan Kak Neen nie duit cash tu.. tapi disebabkan Kak Neen belum cukup kaya macam Dato KuPuteh and Terlajak Laris tuu.. so buat masa nie terpaksa lah Kak Neen buat simple contest nie utk pilih pemenang ya! Heheh..

Ok cara nya mudah saja… korang just perlu follow langkah2 seperti di bawah ini ya:-


Contest

Jom Follow 3 Langkah Mudah Ni:

Langkah 1:  Anda WAJIB LIKE FB Fanpage NaazneenFaiqa By NeenaAnuar ini!

Langkah 2:  Sila SHARE Post "Like, Share, Comment and Win Cash" dari FB Fanpage NaazneenFaiqa by NeenaAnuar ini di Facebook anda!  *pastikan shared posting anda itu di PUBLIC kan*

Langkah 3:  Sila tinggalkan COMMENT - "Hi Kak Neen, Saya dah share!"  di ruangan komen posting "Like, Share, Comment and Win Cash" di FB Fanpage NaazneenFaiqa by NeenaAnuar!

Langkah 4:  Hanya seorang pemenang bertuah akan menerima hadiah wang tunai bernilai RM100 berserta sehelai tudung dari NaazneenFaiqa by NeenaAnuar!  Pemenang akan dipilih secara rawak melalui https://www.random.org/


Tarikh Tutup Contest: 13hb FEBRUARI 2016 @ 11:59pm


Giler senang kan nak menang RM100 + Tudung Percuma cash tu kan?? hehe.. yerr.. utk membolehkan Kak Neen pilih pemenang.. korang kene buat lah keje skit.. tak susah pun.. just Share kan contest post FB Fanpage Naazeen Faiqa by NeenaAnuar nie kat FB korang.. then jgn lupa tinggalkan komen "Hi Kak Neen, Saya dah share!" di ruangan komen posting contest di page FanPage Naazneen Faiqa tu yer... ini utk memudahkan Kak Neen track korang punyer penyertaan... then jgn lupa utk set Public pada shared posting korang tu tau.. kalau korang private tak leh lah Kak Neen tengok bukti yg korang dah share di FB korang tu! hehee..

Kak Neen buat contest nie di FB sahaja ya.. so kalau korang takde account FB, sila create satu.. ehhh ade ker yg takde account FB dlm dunia skg nie? rasa macam pelik sungguh kalau org takde FB dlm dunia skg nie! hehehe..

Anyway Good Luck and All The Best Guys!!!

Tuesday, January 26, 2016

Penyegar Kulit - Glimmer Queen Face Spray!

Hari nie Kak Neen nak share satu produk yg boleh dikatakan wanita amat memerlukannya!

 
GLIMMER QUEEN FACE SPRAY

Glimmer Queen Face Spray nie adelah Facial Mist / Facial Spray yang berfungsi sebagai penyegar kulit, sekaligus membantu melembabkan dan merawat kulit wajah!  macam skg nie cuaca sgt panas kan.. memang kulit kite akan jadik cepat jadik kering... kalau kite yg kerja dlm office ni lagi lah.. duduk hampir 8 jam dlm air-cond.. lagi lah kulit lagi cepat keringg!  

So Mist Spray nie adelah salah satu produk yg terbaik utk menyegarkan kulit wajah kite sepanjang hari!  Kak Neen memang suke pakai Mist Spray sebab kulit Kak Neen memang jenis yg terlalu kering.. Bile kulit terasa kering jer... amik spray and terus sembur kat muke... hehe..

Macam Glimmer Queen Face Spray nie... korang boleh sembur kat muka pada bila-bila masa sahaja.. dgn immediate effect korang boleh nampak muka korang glowing and fresh! Contohnya, lepas balik lunch, instead of touch up mekap, sembut je bagi nampak muka fresh.. oh one more thing.. kalau korang ade masalah kulit, korang boleh sembur Glimmer Queen Face Spray nie pada bahagian kulit yang bermasalah seperti jerawat/parut/jeragat untuk mengurangkan masalah tersebut.!

Ok kat bawah Kak Neen share kan dengan korang beberapa info menarik tentang produk Glimmer Queen Face Spray nie yea:-



KEBAIKAN GLIMMER QUEEN
☑ Atasi masalah pori-pori terbuka
☑ Hilangkan kesan parut seawal 7 hari
☑ Meningkatkan daya penyerapan kolagen
☑ Membaiki dan membantu pertumbuhan sel kulit baru
☑ Membantu mengurangkan kedut pada kulit muka
☑ Membantu mengecutkan jerawat


KANDUNGAN GLIMMER QUEEN
☑ Aqua
☑ Witch hazel extract
☑ Chammomile extract
☑ Phenoxyethanol
☑ Pearl extract
☑ Argan oil




Harga asal : RM45 (tanpa postage)

PROMO

Beli 2, FREE 1.

FREE POSTAGE seluruh Malaysia.


Haa.. nampak tak tuu... now ade promosi tau!  kalau korang beli 2 botol Glimmer Queen Face Spray nie korang boleh dpt 1 botol percuma okk.. so apa lagi better pakat ngan member2 utk beli mist spray nie sementara tengah ade promo nie... untungg tau kalau purchase sekarang sebab boleh dpt free postage sekali! hehe..


Macam mana nak order??  oh senang jer.. korang boleh contact KayParlour seperti info di bawah nie ya...


IG : @kay_parlour
Phone : 012.293.7670








Friday, January 22, 2016

Semoga Allah Melaknat Kamu!


Aku tahu dan aku yakin yg aku berada di pihak yg benar..  Dan aku percaya cepat atau lambat kebenaran akan terbukti jua!

Buat kamu yg memfitnah & yg menganiaya aku.. Kamu tunggu lah hukuman dari Allah buat kamu! 

Pada hari jumaat ni, aku berdoa semoga Allah melaknat kamu diatas setiap perbuatan keji kamu terhadap ku!

Aku berpaksikan pada berani kerana benar dan takot kerana salah.. Jgn lupa yg Allah adelah saksi pada setiap kejadian! 

Kamu boleh menipu sesiapa sahaja didunia ini, tetapi kamu mungkin lupa yg kamu tidak boleh menipu Allah SWT!

Kamu boleh mencari sokongan dari manusia utk mengaburi perbuatan jahat kamu.. Tetapi kamu tidak boleh mengaburi hukum Allah atas setiap perbuatan keji kamu terhadap diri aku!

Kamu adelah seorang pengecut kerana kamu tidak berani berterus terang secara berhadapan!  Kamu hanya berani menyalak dibelakang dlm menyampaikan setiap penipuan!

Aku berani bersemuka demi sebuah kebenaran.. Tetapi jika kamu yg menolak utk bersemuka, ternyata 
 kamu lah yg pengecut dan kamu lah si pendusta!

Aku hidup atas paksi keikhlasan & kejujuran!  Kamu tanya & cermin lah diri kamu.. Sejauh mana kejujuran & keikhlasan yg ade dlm diri kamu? 

Kamu pendusta, kamu pengkhianat, kamu menyebarkan fitnah, kamu hipokrit... Di hadapan perwatakkan bak bidadari tetapi dibelakang kamu adelah seorang pembunuh! Kamu pembunuh kerana kamu tikam belakang & kamu memfitnah! Ingat.. Fitnah itu lebih besar dosanya dari membunuh!

Kamu seorang Islam.. Kamu mendirikan solat dan melakukan ibadah dlm agama Islam.. Tetapi sifat keji kamu terhadap insan lain telah membuktikan yg segala ibadah kamu seperti sia2.!

Perlu diingatkan yg dosa dgn Allah kite boleh memohon keampunan dariNYA... Tetapi dosa sesama manusia, ianya akan tergantung selagi ia tidak diselesaikan dgn cara baik! 

Kalau kamu terus mahu berlagak sombong.. Kamu boleh teruskan.. Aku telah lakukan apa yg patot aku lakukan!  

Dan ingat!! Jgn sesekali mencabar & memperbodoh-bodohkan seseorang.. Kerana jika kamu tersilap percaturan, ia boleh membawa padah! 

Jangan juga menduga kesabaran seseorang yg melayan perwatakkan bodoh sombong kamu tu.. Kerana sampai satu ketika tak mustahil  kamu akan terima satu tamparan yg hebat apabila kesabaran itu telah melebihi dari had yg sepatotnya! 

Kamu seorang yg bersifat batu api juga.. Percaya lah yg kamu juga tidak akan terlepas dari hukuman setimpal dari Allah kerana bersikap sebagai pemusnah dlm pertalian silatulrahim! 

Aku benar2 berdoa semoga Allah berikan petunjuk & hidayah di atas apa yg terjadi, dan semoga segala  kebenaran akan terbukti jua nanti.. dan semoga Allah lindungi aku dari golongan manusia2 yg bertopengkan syaiton ini! 

Amin! 





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails