COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, September 29, 2016

Macam-Macam Produk Ada Dekat Agent Jualan Online Ni!

Sekarang nie ramai yg dah jadik agent pada produk-produk business online kann... bagus jugak bile ade agent2 macam nie.. senang bile org nak carik pelbagai jenis produk.. kite boleh refer pada agent jualan online jer..

Agent Jualan Online nie ibarat macam sebuah kedai pasaraya lahhh... dlm satu kedai kite boleh window shopping ataupun beli macam2 barang dlm satu masa... dasatt... pasaraya online pun dah available skg nie... hehehe... tapi pada aku ini satu idea yg bagus jugak lahh.. memudahkan pembeli di zaman skg nie hah.. tak yah susah2 nak tengok pelbagai online page utk dptkan produk yg berlainan...

GAMBAR COLLAGE PRODUK YG DIJUAL

Hari tu aku adelah saja cuci2 mata layan produk yg dijual oleh seorang agent jualan online nie... menarik gakk.. dia ade jual produk kecantikkan.. ade jual produk kurus utk lelaki dan pompuan.. ade jual perfume.. and ade jual minuman susu kambing!

Bagus jugak bile follow agent jualan macam nie... dia jual macam2 produk.. so kite pun boleh shopping macam2 produk at the same time... hahaha...

Kot rasa nak mencari produk kecantikkan... Nahhhh... boleh beli produk Seqy Beauty nie...






Harga Skincare set nie RM130..  kalau yg sakura Mask tu jer RM80.. yg BB Cream tu pulak RM55 and then ade losyen XXS berharga RM45 jerr.. 

Kot rasa nak kuruss... nahhhh boleh beli produk Leptos/Qufas ni pulak...




selalu tengok org pompuan jer yg obses nak kurus kannn.. nie ade jugak tablet kurus utk org lelaki ookk.. kot korang tak suke lakik korang boroi... boleh belikan produk nie utk lakik korang! hahaha... harga sebotol leptos/qufast nei RM180 sebotol = 90 biji!

then kot terasa nak beli perfume pulak.. nahh.. leh cuba beli Tosanda Perfume nie hah...




Sebotol perfume nie berharga hanya RM50.00 sahajaa utk 30ml!

then kot rasa nak sihat.. boleh shopping susu kambing Multi nie pulak...





sekotak susu kambing Multi nie baru berharga RM40 jer utk 500 gram.. susu nie datang dlm 2 perisa... satu original satu coklat.. kalau aku.. aku pilih coklat sebab aku suke coklat! hahah....


Korang kalau nak order produk-produk yg tersenarai kat atas nie tadi... korang boleh contact Puan Wana di talian  011-32754803 okkk..

Puan Wana nie adelah seorang agent jualan bagi produk2 yg aku dah mention kat atas tadii..

Korang jugak boleh follow Puan Wana di FB & IG dia seperti di bawah nie....

FB Puan Wana: https://www.facebook.com/salwana.saad.7

IG Puan Wana: https://www.instagram.com/salwana.saad/

Kesemua produk yg dijual oleh Puan Wana adelah produk buatan Malaysia dan di iktiraf oleh KKM dan Jakim!

So apa lagi you ollzz.. selamat shopping yer! :)


Wednesday, September 28, 2016

[NEW COLLECTION] - Tudung Instant Shawl Double Loop JAMEELA & Tudung Sarung Express AQILLA


Seperti yg telah di janjikan... hari nie Kak Neen akan release product terbaru dari Naazneen Faiqa by NeenaAnuar!


Ade 2 jenis collection tudung terbaru yg tersangat lah ohsemm and gorjes nyaa... to be honest Kak Neen malas nak ckp ayat nie sebenarnya.. tapi kalau tak ckp kang rasa berdosa plak kat korang semua... hahahha... ok ayat yg malas kak neen nak ckp tu adelah...


KALAU KORANG TAK BELI KOLEKSI TUDUNG TERBARU NIE KORANG MEMANG RUGI!


Yerr.. serious rugiiiiiii okkkkk!!! Ahahaha....


Kenapa plak rugi Kak Neennnn???


Iyaa.. rugi laaa kalau korang tak grab koleksi terbaru nie sebab tudung2 nie bile korang sarung jer kat kepala korang.... dlm tempoh kurang dari satu minit korang dah boleh terus keluar rumah dah tauu!!! Lepas tu tahap kecantikkan ko nak keluar rumah tu bukan tahap macam ko nak pegi ke pasar beli ikan yerrrr.. tahap kecantikkan lepas ko sarung tudung2 terbaru Kak Neen nie nanti tahap ko dah boleh pegi candle light dinner dah adik-adik & kakak-kakak oiiii! Hahahhaa...


Ok malas lah Kak Neen nak bebel banyak2 lagii... nahhhh nie ade 2 jenis tudung gorjes utk korang grabbb!


Tudung Aqilla & Jameela

TUDUNG JAMEELA tu adelah tudung jenis Instant Double Loop... kalau dlm bahasa melayu nyaa.. tudung dua mukaaaaa lerrr... and TUDUNG AQILLA tu pulak adelah tudung sarung express yg senantiasa menjadik kegilaan dan kegemaran ramaiiiiii which is siganature product of Naazneen Faiqa.! Hehee...


Ok kite mulakan dengan Tudung Jameela terlebih dahulu...


So apa kelebihan tudung TUDUNG JAMEELA nie???


- Tudung Jameela adelah sejenis tudung FULLY INSTANT SHAWL.!


- Tudung Jameela tidak memerlukan penggunaan pin... Kalau nak pakai pin pun sekadar utk tujuan kemasan dan perhiasan sahaja!


- Tudung Jameela dah ade inner neck yg telah dijahitkan sekali bersama shawl.!


- Tudung Jameela nie boleh memberikan effect flowy dlm pengayaannya!


- Tudung Jameela terlalu mudah utk dipakai... dlm tempoh beberapa saat sahaja korang dah boleh tampil siap bergaya!


- Tudung Jameela tidak jarang!


- Tudung Jameela labuh di bahagian depan dan belakang!


- Tudung Jameela mudah utk digosok.. kalau lepas basuh terus gantung elok-elok insyallah ianya tidak perlu digosok!


- Tudung Jameela mempunyai butterfly cut yg kemas!


- Tudung Jameela ni solat friendly.. mudah utk dibuka dan dipakai semula!


- Tudung Jameela menggunakan fabric yg sgt awesome... Inner neck daripada material cotton lycra dan shawl daripada material heavy chiffon... Ianya sgt selesa digayakan kerana ringan dan tidak panas!


- Tudung Jameela nie boleh di gayakan pada bila-bila masa sahaja.. boleh digayakan ketika pergi bercuti santai mahupun ke majlis2 formal!


- Tudung Jameela terlalu ohsemm... harga sgt berpatutan... so senang citer korang kene beli! Ahahahhaa...


Haihhh.. dah banyak sgt dah kelebihan tuu.. so kalau nak tahuuu beli lah sehelai.. at least try dulu.. kot berkenan boleh teruss grab lagi dan lagii.. haaa.... memang ini lah yg selalu terjadi kat customer2 kesayangan Kak Neen nie... mula2 macam takot sgt nak beli.. lepas dah beli... tahu plak dia ohsem tudung2 kak neen jual nie.. pastu bile dah sold out dia bantai wassap icon nangis.. ckp menyesal tak grab semua color tudung2 yg diaorg berkenan tuu! Huuwwaaaa.. macam mana kak Neen nak tolong kalau gaya gituu??? Huhu...


Ok utk TUDUNG JAMEELA nie, ade 6 warna pilihan utk korang grab tauuuu... serious nak ckp nak ckp nie... keenam-enam warna tudung jameela nie adelah terlaluuu sweeeetttttt like a candy crushhhhhh okkkk... ahahhaha... so now sila bersiap sedia utk julingkan bijik mata anda yerrrr! Hehe..


IMG_1261 (Jameela Purple Edited)

IMG_1254 (Jameela Pink Edited)

IMG_1252 (Jameela Brown Edited)

IMG_1250 (Jameela Mint Green 4th Edited)

IMG_1247 (Jameela Peach Edited)

IMG_1241 (Jameela Blue Edited)

IMG_1263 (Jameela Back View)

TUDUNG INSTANT DOUBLE LOOP SHAWL JAMEELA

HARGA – RM45.90 SAHAJA!


Macam biasa kalau Kak Neen keluarkan tudung baru.. mesti akan ade tutorial baru jugak lah kann.. heheh.. ok nahhh.. layan lah video tutorial gonjeng Kak Neen yg menunjukkan cara-cara pemakaian tudung instant double loop shawl Jameela nie hah! Hehe...



Gasakkk situu.. kalau tak gonjeng bukan Kak Neen lahh kekdahnya kann! Ahaha..... so nampak kann?? Betapa senang nya nak pakai tudung instant double loop shawl Jameela nie kan? tak perlu susah payah nak belit2 utk dptkan effect flowy tepi pipi itewww ! hehehe...


Ok now... kite move on ke tudung keluaran yg kedua pulak iaitu TUDUNG SARUNG EXPRESS AQILLA! Tudung sarung express nie memang menjadi permintaan ramai... so this time Kak Neen keluarkan tudung sarung express dari material printed pulak!


So apa kelebihan tudung TUDUNG AQILLA nie???


- Tudung Aqilla adelah sejenis tudung SARUNG EXPRESS.!


- Tudung Aqilla mempunyai soft awning yg terletak.!


- Tudung Aqilla membuatkan bentuk muka kite menjadik kecik dan lebih kurus.!


- Tudung Aqilla nie Ironless.. yer.. korang tak perlu gosok tudung ni!


- Tudung Aqilla tidak memerlukan penggunaan pin.!


- Tudung Aqilla tidak memerlukan penggunaan inner neck.!


- Tudung Aqilla tidak jarang!


- Tudung Aqilla labuh di bahagian depan dan belakang!


- Tudung Aqilla ni solat friendly.. mudah utk dibuka dan dipakai semula!


- Tudung Aqilla di perbuat daripada fabric printed moss crepe and soft awning diperbuat daripada material Cotton lycra... Both materials are awesome okk dan ianya sgt selesa digayakan kerana ringan dan tidak panas!


- Tudung Aqilla terlalu mudah utk dipakai... dlm tempoh tak sampai satu saat korang dah boleh tampil siap bergaya!


- Tudung Aqilla ni juga amat sesuai utk ibu2 yg hendak menyusukan bayi tau! Ramai dah customer Kak Neen yg beli tudung jenis sarung express nie dan memberikan feedback yg memberansangkan ketika process penyusuan bayi!


- Tudung Aqilla nie boleh di gayakan pada bila-bila masa sahaja.. boleh digayakan ketika pergi bercuti santai mahupun ke majlis2 formal! Ibu dlm proses berpantang pun ramai yg sukakan tudung sarung express macam nie!


- Tudung Aqilla pun terlalu ohsemm jugak... harga pun sgt berpatutan... so senang citer korang kene beli tudung nie jugak okkk! Haha...


Ok utk TUDUNG AQILLA nie pulak ade 4 corak/warna pilihan utk korang grab tauuuu...


IMG_1225 (Aqilla Code 1)

IMG_1230 (Aqilla Code 2)

IMG_1231 (Aqilla Code 3)

IMG_1265 (Aqilla Code 4)

IMG_1229 copy

TUDUNG EXPRESS SARUNG AQILLA

HARGA – RM39.90 SAHAJA!


Disebabkan Kak Neen seksited sgt ngan product2 terbaru nie.. so Kak Neen nak bagi special promo kat korang semua…



SPECIAL PROMO – Dengan Pembelian 3 HELAI dan Keatas Boleh Dapat FREE POSTAGE!!!!
Korang boleh campur-campur… nak sehelai tudung Aqilla and dua helai tudung Jameela boleh.. or nak sehelai tudung Jameela and dua helai tudung Aqilla pun boleh.. or kalau korang nak dua helai tudung Aqilla.. and dua helai tudung Jameela pun bolehh.. belasahhhhhhh lah korang nak campur macam mana sekali punnn…. Janji korang beli 3 helai dan keatas korang boleh dpt free postage ok!

Dahhh... jgn nak berlenggah-lenggah lagi... pegi amik phone tu cepat... sila whatsapp Kak Neen di talian 019-3769459 or email me at naazneenfaiqa@gmail.com tuk order tudung yg super gorjes nie yer... ingat macam biasa.. once tudung Kak Neen dah sold out.. ianya tidak akan di restock kembali okkkkkk.. so grab it fastt babehh! Hehhee..


Cepattt lahh wassuppppppppp.. Kak Neen tungguuu niee! Ahhahaha...

Nasi Lemak Mek RM1.00 Jer... Dah Lah Murah.. Sedap Pulak Tu!


Dalam zaman sekarang nie mana nak dpt beli makan yg murah dan sedap????


Kalau ade pun susah sgt-sgt dah skg nie.. kalau ade yg murah pun terkadang nie tak sedap! Eh tapi soal napsu menilai sesuatu makanan itu sedap atau tidak adelah mengikut anak tekak setiap individu jugak sebenarnya kannn... hehe..


Tapi kali nie korang kene percaya dgn citarasa anak tekak aku okkkkkkk.. and aku percaya selama hari nie pun aku rasa apa yg aku share kat blog aku nie semuanya yg best-best and tak penah ade penipuan pun kann?? Ahahaha..


Ok... kat Ampang skg nie ade satu kedai makan yg menjual nasik lemak bungkus dgn harga RM1.00! Yerrr.. percayaaaaaaaaaa lahhh... RM1.00 SAHAJA you ollzz!!!!!


1-IMG_1161 copy

Nie dia Nasik Lemak Mek... Sambal Warisan!


Aku tahu mesti korang dgn penuh keterujaan bertanya dlm hatii... “Kat manaaaaaaaaa lokasi restoran Nasik Lemak nie Kak Neennnnnnnnn?????” Hahaha.. Nahhh... alamat penuh restorant nasi lemak RM1.00 kat bawah nie..


NASI LEMAK MEK Sambal Warisan,

G-12, Dagang Avenue,

Jalan Dagang B/3A,

Taman Dagang,

68000 Ampang, Selangor


Siapa yg duduk area Ampang or familiar dgn area Ampang mesti tahu kat mana kawasan Dagang Avenue nie... alah Waze kan ade... hehehe.. landmark terdekat adelah Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang!


Macam mana aku tahu kewujudan kedai nasik lemak RM1 nie????


Aku selalu makan kat area Dagang Avenue tu... then ade satu hari tu.. tetiba aku terperasan kedai baru... tengok dari jauh signboard tulis Nasik Lemak Mek Sambal Warisan.! Wahh.. terus rasa teruja nak try sebab aku ngan en.teman memang suke makan nasik lemak! Ahhahaa... tapi waktu tengok dari kejauhan tu tak tahu pun yg nasik lemak kat kedai nie bernilai RM1.00 tau...


Sekaliii bila dah masuk ke dlm kedaii...


2-IMG_1163 copy

Giler tak terperanjatttttttttt tengok hargaaaa yg terpampangg tuuuu???


3-IMG_1165 copy

Apa lagi.. terus excited nak try nasik lemak RM1.00 nie! hehe...


4-IMG_1166 copy

Bile jenguk ke dalam kedai.. wah lagi makin excited sebab ade banyakkkkk lauk yg disajikan...


5-IMG_1169 copy

6-IMG_1170 copy

7-IMG_1172 copy

Memangg mengiurkannn sungguh laa aku tengok lauk pauk kat sini... ade Ayam goreng berempah, sambal sotong, sambal paru, sambal udang petai, daging masak hitam, rendang ayam, telor goreng, sayur kangkung, ubi kentang goreng... haihh... terus daripada rasa nak makan nasik lemak biasa dah terjebakk nak order lauk nya sekali! Hehehe...


Aku tanyer menu mana yg highly recommended utk aku cuba?? Meaning menu specility lah kat kedai Nasi Lemak Mek nie.. katanya ayam goreng berempah, sambal sotong and daging masak hitam yg highly recommended utk dicuba...


Tapi disebabkan aku punyer keterujaan nak mencuba tu tinggi.. maka...


8-IMG_1197 copy

Nahhh.. 8 jenis lauk aku ngan en.teman cuba! Ahahaha... mintak portion skit2 jer utk 2 orang makan! Penuh kooo satu mejaa.. meriahhh betol aku makan kali nie.. hehe.. sekali sekala memanjaaa kan diri macam nie ok laahh kan! hahaha...


9-IMG_1200 copy

Kiteog amik ayam goreng berempah, sambal udang petai, sambal paru, daging masak htam, sambal sotong, rendang ayam, sayur kangkung & kentang goreng! Nasik lemak RM1.00 utk aku jer 2 bungkusss disituuuuuuuuuu! Ahahha...


Kalau korang nak tahu.. aku memang enjoy makan nasik lemak bungkus kecik2 macam nie tauu... dia punyer feel makan tu lain macammmmm laa... haha... nie aku ngan en.teman lah yg rasa... kiteorg memang suke makan nasik lemak bungkus yg kecik2 macam nie...


10-IMG_1188 copy

Tapi kalau korang tak suke makan dlm bungkusan kecik2.. korang boleh jugak mintak diaorg bagi korang makan dlm pinggan macam nie tau!


11-IMG_1181 copy

Ok mehh nak zoom skit rupa paras Nasik Lemak RM1.00! pada aku portion macam nie dgn harga RM1.00 memang sgt berpatotan... yg lagi rasa berbaloi bile makan nasik lemak RM1.00 nie adelah...


12-IMG_1212 copy

Sambal warisan dia yg sememang nya ohsemmmm nie!


Aku kalau makan nasik lemak... lauk pauk tu jatoh nombor dua... aku makan nasik lemak takde lauk apa pun takpe... aku boleh jer makan nasik lemak kosong jer semata-mata... tapi yg paling penting sambal nya mesti lah kene sedappppppppppp yerrr... sebab nasik lemak nie yg membuatkan dia special adelah sambal dia.. penilaian akan dibuat pada sambal nasik lemak tu sendiri! Nasik lemak boleh jatoh tak sedap kalau sambal dia tak power okk! Heheh..


13-IMG_1185 copy

Air kiteorg order Green Tea & Red Tea... Katanya ini lah air specility di sini..!


14-IMG_1203 copy

Ok jom jemputt makannnnnn...


15-IMG_1204 copy

Exited aihhh nak makan nasik lemakkk RM1.00 nihhh! Hehe..


16-IMG_1208 copy

Nahhh... 2 thumbs up dari Kak Neen! Setelah mencuba nasik lemak RM1.00 bersama sambal warisan.. bersama lauk pauk.. bersama air specility di sini... memang Kak Neen recommend utk korang datang makan kat sini okayy!


Ok kot ade yg bertanyer.... “kak neen.. harga RM1.00 tu utk semuaaa sekali ker??? Adekah termasuk lauk pauk yg Kak Neen makan tuu???”


Hahhaaa... well.. kalau ade orang berniaga gaya gini.. mau boleh bankrup dik noooon oiiiii! Hahhaha...


Harga RM1.00 tu adelah semata-mata utk sebungkus nasik lemak yg didalam nya ade sambal, telur & ikan bilis yer... utk lauk pauk tu of coz korang kene bayar harga lain... ok nie kak Neen share senarai harga makanan & minuman kat sini okk!..


17-IMG_1175 copy

18-IMG_1174 copy

19-IMG_1182 copy

So nasik lemak RM1.00 tu plus lah harga lauk pauk yg korang pilih tu nanti yer...


Aku dah banyak kali datang makan kat sini... hahaa.. dah menjadik kedai pebrett dah nie... kadang tu bile datang makan tak semestinya nak amik lauk paukkk pun... aku really enjoy makan 2 bungkus nasik lemak RM1.00 tuuu... serious utk perot aku cukupppppp kenyang & puas dah 2 bungkus nasik lemakk tuu... so korang boleh makan ikut rasa korang nak makan berapa bungkuss..


Untitled

Eh.. ade sekali tu aku datang aku penah try air sirap bandung dia jugak tauu.. sedappp tauuu... korang leh try jugak air sirap bandung tuuu.. and as for lauk pauk tuu.. pada anak tekak aku.. aku memang recommend utk korang try ayam goreng berempah, sambal sotong & paru goreng! 3 jenis lauk nie memang favorite aku ngan en.teman lahh.. eh tapi macam aku ckpkan tadi laa.. dari segi citarasa anak tekak nie ianya terlalu subjective.. so adelah lebih baik korang try yg macam Kak Neen makan nie... amik skit-skit utk setiap lauk.. rasa semua sekali then baru korang tahu mana satu lauk yg akan menjadik favorite korang nanti! Hehehe..


Now layan kan lahh aksi Kak Neen makan nasik lemak RM1.00 nie!



Yesss.. sambal nasik lemak tu memang lah terbaikkkkk!


21-IMG_1176 copy

Restoran nasik lemak Mek nie beroperasi dari jam 5:00 ptg sampai jam 2:00 pagi tauu.. dan dia bukak dari hari Selasa sampai Ahad.. setiap hari Isnin dia tutup!


22-IMG_1177 copy

Korang boleh pilih nak lepak makan kat dalam ataupun nak makan kat luar... macam aku suke lepak luar sbb open air! Hehehe.. Tapi kalau lepak kat dlm pun menarik tauu.. sebab suasana kat dlm restoran nie pun tersangat lah selesa... and lagi best korang boleh tengok barang2 antikkkk yg ade di letakkan kat dlm kedai nie...


23-IMG_1179 copy

Antara barangan Antik yg boleh korang tengok kat dlm restoran nie!


24-IMG_1218 copy

25-RBPH4664 copy

26-RBPH4665 copy

Bile makin malam.. memang makin ramai lah org datang makan nasik lemak nie... luar dalam full house! Hahaha..


Ade sekali tu aku berpeluang berborak ngan owner Nasik Lemak Mek nie... muda lagi owner dia.. nama dia Mimie... aku kan peramah.. so org peramah nie jangan di ajak bersembang.... memang macam2 dia ajukan soalan! Ahahhaa...


Yer lah.. dah sambal dia sedapp kann.. aku tanyer lah.. resipi sambal warisan nie resipi sambal dia sendiri turun temurun ker.. dia kata resipi nie resipi yg dia belajar dari seseorang... sambal tu dari dia and ianya kombinasi resipi dari negeri sembilan & kelantan katanya... dari satu soalan akhirnya bermacam-macam soalan plak yg aku tanyer kat dia... hahaha..


Aku tanyer lagi.. berapa lama dah dia start business nie.... kata dia yg restoran kat Taman Dagang Ampang nie dia baru beroperasi selama dua bulan.. dia dah lama dah sebenarnya jual nasik lemak RM1.00 nie... sejak 2012 lagiii okkk.. wow dah lama... tapi kat mana dia berniaga sejak 2012 tuu???


Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Hah... nie lah tempat asal nasik lemak Mek RM1.00! warung nie terletak di Wangsa Melawati 3, Jalan AU 5d/1.. alah korang kalau tahu restoran Syed Bistro yg kat Wangsa Melawati tu.. mesti tahu kat mana jalan AU 5d/1 nie.. gerai warung nasik lemak Mek nie terletak betol2 dekat deretan kedai di jalan main road AU 5d/1! Kat area nie memang banyak betol gerai2 makanan... insyallah senang utk korang carik tempat makan nie!


Kat warung Wangsa Melawati nie pulak, waktu operasi dari hari Selasa hingga Ahad bermula seawal jam 6.30 pagi sehingga 12 tengahari.. hari isnin tutup... kat sini dia offer utk breakfast session laa.. lauk pun ade 3 jenis jer.. ade paru goreng, ayam goreng berempah & sambal sotong!


So apa lagi you oollzzz.. takkan nak tengok jerr.. pergi lah try makan nasik lemak sedapp RM1.00 tu hoii! Ahaha...


27-IMG_1439 copy

Nie contact details Nasi Lemak Mek..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails