COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, November 20, 2014

Pasal Roti Pun Aku Boleh Bergaduh!



Hanya kerana roti… boleh pulak aku kecik ati ngan lakik sendiri!  Semalam kiteorg having our anniversary dinner kat Mid Valley, so before balik umah aku ckp aku nak pegi beli roti nie… tapi en.teman macam tak berapa nak layan permintaan aku… dia punyer reaction tu macam malas jer nak ke kedai roti nie.. pastu dia siap remind.. kene cepat balik.. nanti ramai org nak keluar dari mall…. Banyak traffic…. Bla.. bla.. bla..

Hoihh!! Sentappp okkkkk!  Aku punyer lah lama teringin nak makan roti nie.. tup2 dia tak layan permintaan aku nak makan roti nie!  mauukk tak sentap?? Kecik ati sangat tauu!  Dah lah dlm mood anniversary… cuba lah layan kan permintaan binik yg nak makan roti RM3.80 jer kot.. bukannya aku mintak beli handbag Coach RM3800! Gggggrrrrrrrrrrr!

Tapikan yg sebenarnya…. Aku tengah dlm mood swings skg nie.. so memang menjadik kepantangan lah kalau ade kesilapan sebesar zarah sekali pun! terkadang bende tu takde apa pun… macam kes nak beli roti nie, en.teman just remind aku jer.. so tak perlu lah aku nak sentap sgttttt kan?  Cik P kalau nak datang memang camgini lah perangai aku… memang annoying sgt! Ahaha.. aku tengah sakit hati ngan diri sendiri nie sebenarnya… 

Sib baik lah en.teman super cool orgnya.. dia tahu aku sentap pasal nak beli roti nie… sampai umah terus pujuk binik dia yg gonjeng sgt nie!  sib baik dia pandai pujuk.. kalau tak pandai pujuk.. memang tido kat luar bilik lah dia malam tadi.. biar dia tido ngan si bulus AnnZee! Hehe…

Ok.. tak pernah lagi sepanjang 9 tahun kawin.. aku sentap di hari anniversary aku… so semalam tercatatnya satu lagi bitter sweet memories dlm perhubungan kami lakik binik!  Well.. pada aku ianya terindah jugak lah sbb selalunya on anniversary date for the whole day we will be in a good mood… sekali semalam mood swings punyer pasal.. terpalit jugak secubit kisah pahit yg manis!  Manis sebab kene pujuk.. kalau tak dipujuk memang pahit 3-4 hari jugak lah kot! Ahahahaha..

Apa pun.. roti Chicken Floss from Bread Talk tu sangat lah sedappppppp!  Nak2 pulak lepas tersentap.. lagi nikmat aku makan roti nie! hehehe…


Wednesday, November 19, 2014

Aku Suruh Dia Yang Bagi Idea!


Sejak akhir2 nie en.teman kerap tanyer aku bile nak sambung citer New Zealand… inspite of dia tahu yg aku busy tahap babun… yet dia tanyer soalan babun kat aku! Aku ckp rasa macam dah malas nak update blog dah.. tapi en.teman kata.. Jangan lah camgitu.. penat dah dia dok amik gambar cam nak rakk waktu kat New Zealand.. so aku tak kesian ke kat dia? Pastu dia inject aku lagi.. dia ckp tak kesian ke kat readers2 kesayangan aku yg cukup setia nih! OK, bile dia ckp camgitu sumpah aku dari rasa tak berapa nak kesian.. aku dah jatoh kesian sgt dah! Ahahaha… Tapi walaupun aku kesian.. yet till today aku still tak dpt nak up entry baru about New Zealand.. huhu…


Hari nie 19 November 2014… genap dah 9 tahun usia perkahwinan kami lakik binik! So malam tadi En.teman tanyer.. aku takde nak buat special entry ke hari nie? Aku ckp.. otak aku memang tepu giler dek kerana ke-busy-an di kantor lately! So rasa2 macam tak tahu nak update apa… tiap2 tahun aku update... so tahun nie rasa cam tak yah update lah sbb aku penat dan malas! But at the same time aku adelah ckp kat dia… kalau dia nak aku update jugak.. dia kene bagi aku idea… jgn ingat update blog nie kerja membuta tuli yer… tulis blog pun perlukan idea tau! Walaupun ko ade idea.. tapi cara ko nak lontarkan idea ko tu yg berat jugak kerjanya yer... bukan boleh main taburrrrrrrrrrr kebabom aje!


Well.. lakik aku kan supporter ranking tertinggi I’m Yourss.. so dia nakkkk jugekkk aku update blog.. waimaa malam tadi dia yg pilih gambar nie and suruh aku tepek kan kat dlm entry hari nie!


SHJT409131339587 copy


So aku pun ckp lah kat dia.. takkan nak tepek jer gambar nie.. mesti nak kene ade cerita di sebalik gambar nie! So aku paksa dia utk bagi idea.. aku ckp kalau you boleh bagi idea.. I akan update.. kalau you tak bagi apa2 idea.. I takkan update! Ahahaa.. kijamm tak?


Sib baik dia bagi jugak idea.. so itu yg terpacul nya entry nie hari nie… so ini adelah CAPTION en.teman buat gambar kami di atas tadi… dia ckp verbally so aku tolong taip kan apa yg dia cakap malam tadi…


“Gambar kite berdua nie menggambarkan sepanjang 9 tahun usia perkahwinan kite… kite berjaya mengharungi segala cabaran dan dugaan yg mengalir dalam kehidupan kite berdua selama hari ini.. dugaan dan cabaran yg mengalir itu bak air sungai yg mengalir deras yg ternyata begitu banyak ombak badai nya… tetapi kite berdua tetap teguh bersatu dan setia mengharunginya bersama-sama! Perjalanan hidup kite selama hari ini umpama ade life jaket.. kite tak tenggelam dlm mengharungi derusan ombak badai tetapi kite tetap terus terapung bersama dan menikmati kebahagiaan hidup bersama-sama!”


Wahhhhhhhhh gituuuuuuuuuuuuuu!!! Siap relate ngan life jaket yg aku paling tak menahan tu! ikutkan aku nak gelakk.. tapi aku cover sbb aku takot nanti dia kecik ati… kang dia tak nak pulak bagi idea lagi lepas2 nie bila aku malas nak update blog! Hahahaha… eh sorry.. tergelak jugak akhirnya! Hahaha.. ampun bee!


Tapi serious sweet giler caption dia kan? kalau korang rasa tak sweet takpe.. yg penting binik dia terasa kemanisan nya itu! Hehehe..


Ok… aku agreed dgn apa yg en.teman katakan itu! As for me.. tiap2 tahun dah bagi sweet notes during our anniversary.. so bile dah masuk tahun ke-9 nie aku dah naik tak tahu nak ckp apa dah sbb rasa cam semuanyaa aku dah ckp sebelum2 nie… korang kalau rajin boleh godek2 enty anniversary aku yg lepas2 utk baca sweet notes aku! Ahaha..


Anyway.. just wanna say Syukur alhamdulillahhhh… tak sangka sgt 9 tahun aku dah bergelar seorang isteri kepada seorang lelaki yg sgt penyabar dan penyayang… sepanjang 9 tahun bersama.. pernah bergelar ibu kepada Mawaddah Cinta kami selama hampir 3 bulan lamanya… terima kasih Allah diatas jodoh dan pertemuan ini… tidak dinafikan zuriat itu adelah lambang dan penyambung kasih sayang.. tetapi aku perlu lebih menghargai dan bersyukur atas nikmat 9 tahun hidup berkasih sayang dan masih mampu kekal berbahagia sehingga ke hari ini walaupun belum dikurniakan cahayamata… semoga kasih sayang ini akan terus dirahmati olehNYA!


And to you my Bay Bee.. I Love You to the Moon and Back! Rindu Awak 200% selama-lamanya! ;)

Monday, November 17, 2014

Bende yg palingggggggggggg jarang aku buat adelah...


Bende yg palingggggggggggg jarang aku buat adelah berselfishhh depan cermin! 

Gambar ni di captured pada beberapa jam yg lalu di dlm toilet hotel grand millennium! Memang grand toilet dia.. Siap ade chandelier!  So aku belanja korang satu entry hari ni secara live update sbb aku is super busy.. Masih tak sempat nak update entry New Zealand! *sebak*

Rasa mcm tgh attend wedding tapi yg sebenarnya tgh attend project lessonlearn session with client! Haha.. 


Wednesday, November 12, 2014

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – DAY 3 @ Christchurch to Ashburton > Pantang Nampak Tempat Cantik!


Hoyeh.. akhirnya... terbit jugak satu lagi entry pasal percutian di New Zeland nie! ahahaha... Thanks korang for your kind support.. korang memang ohsem! Muahciked!


Ok.. jom sambung cerita.. lepas check out dari Airport Birches Motel di Christchruch nie, kami mulakan perjalanan kami ke Lake Tekapo! Kami akan bermalam selama satu malam di Lake Tekapo... kalau ikut goggle map.. perjalanan nak ke Lake Tekapo mengambil masa lebih kurang 3 jam 14 min.. tapi disebabkan we all menyinggah ke sana ke mari di sepanjang perjalanan nak ke Lake Tekapo.. waimaa total sebenar tempoh perjalanan kami adelah selama 7 jam! Hahahaa...

1-1 ROUTE MAP

Utk memudahkan korang paham dan nampak route perjalanan aku di New Zealand nie, maka aku yg senantiasa baik hati nie siap print screen kan google map nie utk korang! Ahaha...


So secara detail nya... ini lah dia route itinerary perjalanan kami dari Christchurch ke Lake Tekapo...


DAY 3 @ Christchurch-Ashburton-Temuka-Timaru-Fairlie-LakeTekapo


Di sebabkan gambar terlalu banyak.. so aku terpaksa split this travelog journey into several entries! Utk entry nie kite mulakan perjalanan dari Christchurch ke Ashburton! Disebabkan nak jalan jauh... better isi minyak kereta penuh2... nanti bile dah berjalan.. agak susah nak carik petrol station sebab petrol station terletak di kebanyakkan bandar2 besar jer...

1-IMG_0004 copy

Macam kiteorg hari tu bile collect kereta, minyak dah ade half tank... so kiteorg singgah kat petrol station Caltex yg terletak di belakang our Airport Birches Motel yg kiteorg stay tu jer.. kalau kat KL takde lah nak amik gambar kat petrol station kan... nie kat New Zealand weiii... harus lah lah amik gambar! Ahahaha...


Dimulakan dengan bismillah.. set our GPS and lets get started! Ehehe... Ok.. GPS sgt penting okkk.. make sure korang add on GPS waktu korang buat booking sewa kereta... sbb kalau nak harapkan signboard.. silap haribulan ko takkan sampai lah ke destinasi yg hendak dituju! Hehe... So bile set on GPS, bile ko nampak signboard yg ade dlm itinerary ko... so baru lah boleh tarik napas lega!

2-IMG_0005 copy

Bile nampak jer signboard Timaru nie.. terus confident that we are heading on the right track! Hehee..

3-IMG_0006 copy

Pagi tu cuaca sgt cerah dan baik!

4-IMG_0007 copy

Jalan pun lenggang giler...

5-IMG_0008 copy

Nampak tak signboard “i“ tu? haa.. itu spot penting.. in case korang nak carik apa2 info about your traveling route.. it is better to put a stop at that information centre! Tapi kalau korang takde nak check apa2.. korang boleh jer teruskan perjalanan!

6-IMG_0009 copy

Baru mulakan perjalanan.. excited lah nak amik gambar.! Hahahaa..


7-IMG_0010 copy

Tengah2 jalan lengang tetiba Lorry Transformer muncul... giler bapak besar... tanjat haku! Tapi serious aku teruja giler tengok diaorg punyer lorry... very well maintain... kalau malam... dari jauh ko dah tahu itu adelah lorry trailer..! en.teman kata.. lorry transformer nie pakai earings sebab bile malam lampu penuh kat bahagian kepala lorry nie.. ahaha.. memang betol pun! Tapi gambar lorry waktu malam nan hado sbb tak sempat nak captured pun waktu driving! Well.. for me.. sepatotnyer lorry2 kat dlm Malaysia pun sepatotnyer berada dlm kondisi yg macam gini... kalau malam lampu penuh pada keseluruhan badan lorry trailer.. baru lah dpt mengurangkan kadar kemalangan jalanraya..! Dalam malaysia.. Lorry yg bapak gedabak tu lah lampu dia macam hidup segan matik tak mauk jerr.. terkadang tu sebelah lampu jer yg menyala.. itu pun malap and nampak macam lampu motor! Huh!

8-IMG_0012 copy

Ok.. abaikan cerita lorry tu... Lepas lebih kurang 2 jam perjalanan... we all berhenti di satu kawasan yg bukan tarikkan pelancong pun.. tapi ianya menjadik tarikkan kepada mata para2 photographer! Ahahah.. ini lah parahnya bile berjalan ngan kaki photo.. dia akan berhenti kat mana2 tempat yg dia rasa tampak cantik utk amik gambar... so para model hanya perlu menggonjengkan diri jer! Ahaha...

9-IMG_0016 copy

See.. takde apa sgt pun kan? Kalau tengok ngan mata kasar tampak cam biasa2 jer tempat nie.. tapi biler dah masuk dlm gambar... cantik lah pulak tempat nie! hehehe..

10-IMG_0020 copy


Kat sini banyak pokok2 besau... ade tempat nampak macam spring seasons.. ade tempat nampak macam autumn seasons.. hehehe.. tapi yg pasti waktu kami bercuti nie adelah pada awal musim bunga!

DSC05846 copy

Kawasan nie memang takde org lalu lalang... kiteorg slumber jer masuk kat lorong denai nie and park our car in order to take picture! Hihi..

DSC05845 copy

Cuaca sejookkkkkkkkkkk nya bukan main... rasa kalau boleh nak melekattttttt jer ngan en.teman selama 24 jam supaya dpt bekalan haba secukup nya! Muahahaha..

Basically kat sini kiteorg takde buat apa pun... just amik gambar amik gambar and amik gambar jer! So meh layan gambar2 gile kuasa kami!

DSC05890 copy

Mamat ni yg paling giler kuasa sekali... abis estima tu dia pijak.. harap2 Mr. Cameroon Mackenzie (owner kereta sewa) tak baca lah blog aku nieh! Ahahaha...

DSC05897 copy

Bile berdua kene duduk.. kalau berdiri mau rompong atap kereta estima tu kang! Ahahhaa..

DSC05919 copy

Ehh.. mana boleh diaorg jer yg nak panjat rooftop estima.. aku pun nak jugak! Ahahhaa...

DSC05937 copy

Eh kite nak bergambar macam mana nie ek?

DSC05943 copy

Kite main peluk peluk lah sbb sejukkkkkkkkk sgt nie! ahaha...

DSC05931 copy


Next pose.... belasah kan aje lah!

DSC05926 copy

Happy lah sgt! Lagi happy kalau cuaca cerah time nie.. kalau langit biru di belakang kami tu.. confirm gambar nie lagi malatopsss! Huhuhu...

DSC05945 copy


Korang suke kan kalau aku tempek gambar banyak-banyak?

DSC05948 copy


Mehh nak muahciked! Tapi tak leh nak muah muah secara nyata kat korang semua.. so lakik kite muah muah kat kite aje lah ye secara on behalf! Muahahahaa...

DSC05899 copy

Now amik mood fefeling cam hero and heroin pelakon winter sonata plak! Ahaha..

DSC05908 copy

Feeelingggg lah sangat!

DSC05917 copy

OK.. suke sgt ngan gambar candid nie!

DSC05843 copy

Now sessi bergambar ngan kawan baik kite nie pulak!

DSC05877 copy

Kawan kite gelak sopan.. kite macam biasalah.. gelak selalu macam kurang sopan! T­­­­___T

DSC05887 copy


Ok.. udah udah lah tu.. jauh lagi perjalanan kami nie! our next stop adelah satu tempat yg wajib singgah... kalau tak singgah susah jugak nanti! Hihi.. so nak tahu apakah tempat wajib singgah tu... check out on my next entry yea! :D

Monday, November 10, 2014

Terasa Seperti Hendak Meletak Jawatan!


Yuhuuuuuuuuuuuuu....

Masih ade ke org yg sudi nak jenggah si I’m Yourss nie? huhu... Dalam tempoh 3 minggu yg lalu.. satu entry jer yg aku berjaya update! Itu pun update entry my online business pin2it! Huuwwwaaaa... serious rasa macam nak nanges bile mengenangkan giler banyak lagi cerita New Zealand yg aku perlu siapkan! Bukan tak nak update.. tapi atas faktor masa dan jugak atas faktor kerja di kantor yg agak kritikal tahap kesibukkan nya skg nie yg telah membuatkan aku berada dlm kondisi tidak stabil utk mengupdate blog lately!


Perasaan terkini >>> rasa macam nak letakkan jawatan sebagai seorang blogger jer kekdahnya! Uhuk.. uhuk...


Korang boleh tolong aku tak? Tolong kuaddddddddd kan semangaddddd aku boleh tak??? Yang pasti saya rindu awak semua 200%!


*kiss*

Tuesday, November 4, 2014

New Collection Hijab Pin Peniti Pin2it Yang Cantik dan Murah!


Assalamualaikum and very good morning my beloved blog readers!


Sorry lah.. almost 2 weeks akak gonjeng tak hupdate blog! Ade yg whatsapp.. ade yg private message tanyer keadaan aku... OK ke KO sbb senyap sunyi tak update blog! Huhu... terharu lah plak atas korang punyer concern! Lagi terharu bile aku tak update apa2 pun still masih ramai yg sudi dok jenggah blog gonjengan nie tetiap hari! Nothing much lah I can say to you guys melainkan I love you to the moon and back.. seriously saya Rindu Awak 200%!


Alhamdulillah.. aku baik2 aje.. biasa lah ade masa mood kedaung nak hupdate blog tu datang.. nak2 pulak bile time bulan mengambang.. memang takde napsu langsung nak mengadap blog gonjengan aku nie! haha.. So hari nie cam dah ade semangat skit nak update.. kalau ikutkan nak update citer percutian di New Zealand... tapi disebabkan minggu nie adelah minggu awal bulan yg mana korang semua dah dapat gaji.. so aku nak suruh korang shopping Pin2it dulu lah sebab now Pin2it ade new collection hijab pin yg gorjes2 dan murah!


Selalu range harga pin2it in between RM7.90 – RM15.90 kan? Ok this time punyer collection korang boleh dpt beli pada harga serendah RM5.50 sahaja! Serious rugi kalau korang tak beli design kali nie sebab design baru nie semua nya cute2 and gorjes2 belaka!


Untitled

















Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled








Harga yg tertera tu tak termasuk harga postage ya.. Harga postage utk Semenanjung Malaysia will be RM6.00 and utk Sabah & Sarawak will be RM10.00!


So how to order? Just email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com


Satu aku nak remind yer.. aku tak boleh nak reserve kan pin2 yg korang nak sbb aku jual based on first come first serve basis tau... so basically siapa cepat dia dapat... or dlm erti kata lain nya.. siapa bayar dulu dia yg akan dpt pin yg dia nak tu! hehehe.. aku dah experience kes customer berebut pin... pin dah tinggal last 1 piece.. ade yg dah dpt booking details dari aku.. tapi lambat buat pembayaran... so ade customer lain nie yg dah ready nak buat pembayaran... aaahh.. sudah.. tokey pin mula lah jadik serba salah... cuba memahami customer yg mempunyai kesukaran nak buat pembayaran immediately... but at the same time.. rasa unfair pulak pada customer yg dah betol2 ready nak buat pembayaran....


So guys.. aku mintak maaf awal2 kalau aku terpaksa release korang punyer pin booking... sbb aku kene be fair pada semua customer since aku buat concept first come first serve basis! So utk elakkan korang terlepas pin yg korang booking tu, make sure lepas jer korang dpt booking payment details dari aku.. korang kene usahakan cara yg paling pantas korang boleh buat pembayaran... once payment have been made, then the pin will be yours! But seandainya pin yg korang nak tu takde org nak berebut.. aku ok jer utk hold on for your booking till you make your payment! Aku tahu korang sgt memahami... so far alhamdulillah.. customer pin2it semuanya gorjes2 belaka! So meh nak muahciked! Hehe..


Ok.. cepat antar email in order to place your pin booking ya.. stock pin adelah terlalu limited yer.. nie bukan nak tipu2... ini betol2 limited sbb stock dari supplier hari tu pun tak banyak.. so aku tak dpt nak amik stock pin baru nie secara banyak.! Yang pasti aku sendiri dah grab pin2 gorjes nih.. Diamond Gold Heart, Diamond Gold Leaf, Diamond Heart Ring, Rafflesia White, Melur Peach, LV Flower Red and Bow Ring Black! Hahaha..t eruk tokey pin nieh... belum apa2 dia sendiri dah borong dulu.... eh ye lahh.. kite kene suke dengan apa yg kite jual.. baru lah kite enjoy nak berbusiness! Hehehe..

Thursday, October 16, 2014

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 3 @ Airport Birches Motel di Christchurch!


Punyer lah payah nak jejakkan kaki di bumi New Zealand... di hari ketiga perjalanan baru lah kami dpt check in kat our first accommodation! Badan lesu tak yah ckp lah sebab 2 hari tak mandi... tapi sib baik lah perfume terlebih wangi.. so takde lah lah aku berbau hapak! Ahahaha..


OK, lepas collect our rental car kat airport, kiteorg dgn tak zaabaaarrr nya nak check in kat Airport Birches Motel nie! We all sampai kat motel around 2 pagi.. cuaca sejuk ya hamattt... motel reception dah tutup pada pukul 1 pagi... so macam mana kiteorg nak check in nie?


1-IMG_2044 copy

Membongkok lakik aku.. sejuk bekuuu okk! ahahaha.. kiteorg terpaksa buat aktiviti treasure hunt pepagi buta tuh! Tapi treasure hunt yg tak susah mana lah sbb pihak motel dah inform awal-awal suruh kiteorg amik kunci bilik kat pintu reception motel! So bile sampai depan pintu motel kiteorg nampak nie...


2-IMG_2045 copy

Wahh.. Johari group ok.. glam Pak Joe! Ahaha..


Seriously sgt mudah process nya.. takde nak stress2 tak dpt nak masuk bilik ke hape... yg stress nya adelah process mengangkut beg dlm bilik motel! Adoiyaii... dah lah penat... di tambah pulak ngan cuaca yg sejuk beku pepagi buta tu... huhu.. bertabah lah.. kata percutian yg adventure kan.. so rasa kan lah! Ahaha..


3-IMG_9926 copy


4-IMG_9929 copy


So ini lah dia our small room di Airport Birches Motel! Bilik nie tak lah besar mana.. tapi ok lah utk sebagai tempat persingahan.. kami duduk sini bukan lama pun... just for few hours jer.. ye lah check in kol 2 pagi.. kang pukul 7 pagi dah nak check out dah.. 5 jam jer stay kat sini... cukup lah sekadar utk bersih kan diri dan tido buat beberapa jam! So bilik yg kiteorg menginap nie adelah jenis One Bedroom Family Room! Bilik nie memang boleh accommodate maximum seramai 4 org adult! So just nice for all of us... Bilik nie as ko masuk je pintu bilik akan ade 1 katil double bed kat luar tuh.. then nampak tak kat tepi tu ade satu pintu.. kat dlm tu ade katil double decker.. so semua org boleh tido dgn nyenyaknya.!




Macam mana aku boleh dpt carik hotel nie? well.. aku adelah ratu google.. ahaha... semua info yg aku nak aku google sahaja! Before decide nak pilih hotel nie.. jenuh jugak lah aku buat comparison harga hotel.. kalau boleh memang tak nak mahal sgt sbb kami stay kat sini tak lama pun... So end up Airport Birches Motel nie menjadik pilihan... So utk tarikh yg aku pergi hari tu, utk bilik jenis One Bedroom Family room nie kiteorg bayar NZ$180.00 net! Room rate takde breakfast ke hape ke ye.. pegi NZ nie tak yah lah ko sibuk nak carik tempat penginapan yg ade breakfast segala.. buang duit jer sbb dah sah2 breakfast yg diaorg bagi tu belum tentu halallan toyibban! Huhu...


So harga NZ$180.00 tu kiteorg bahagi kepada dua (couple).. so each couple bayar NZ$90.00 sahaja! Convert into Ringgit Malaysia.. NZ$90. 00 x 2.70 = RM243.00 / couple! Memang kalau fikir tuk tempoh 5 jam kami bayar agak mahal sebenarnyer.. tapi kami dah takde option.! Ini adelah option yg terbaik sbb motel nie jarak dia dgn airport adelah 5 min sahaja.. yup.. sgt dekat dgn airport.. so ini lah kriteria utama kenapa aku pilih motel nie!


Actually kalau nak jimat memang boleh jer tido kat Christchurh airport.. diaorg ade sewakan like a bean bag kat airport tu.. so memang murah lah.. tapi aku dah tak sanggup nak menunggu menangga kat airport lagi dah... cukup lah hazab dari KL ke Singapore ke Sydney punyer tahap kepenatan... dah lah tak mandi selama 2 hari.. esok nya dah lah nak berjalan jauh lagi utk sampai ke tempat penginapan seterusnya... memang jadik tenukk lah aku kalau nak jimat punyer pasal.. so aku sanggup lepak kat motel lagi walaupun kene spent up some money! So macam korang boleh pilih... ikut lah kesesuaian perjalanan korang..! kalau flight korang sampai Christchurch awal like dlm tengahari ke... so korang boleh jer teruskan perjalanan ke bandar2 lain.. so jimat tak payah spend one night stay kat Christchurch nie.. tapi kalau korang nak jalan2 kat bandar Christchurch nie.. korang memang kene lah stay lah kat Christchurch.. so basically dlm memilih tempat penginapan nie korang kene ikut your route journey ok!


Ok berbalik pasal facilities yg diberikan oleh Airport Birches Motel nie.. dlm bilik memang ade full equipment utk memasak.. tapi kiteorg tak guna pun sbb takde masa dan tak sempat nak masak.. the only thing yg we all guna adelah cerek air dan jugak microwave utk panaskan our breakfast food yg mana kami bawak dari KL... about food nie nanti aku create one special entry for it yea.. coz kat NZ memang susah carik makan.. so as for food korang memang ade plan and itinerary nya yg tersendiri jugak! Hehe..


5-IMG_9930 copy

Seperti biasa.. gambar toilet akan aku tempek kan kat dlm entry2 accommodation yg aku dah penah stay! Ahaha.. Bilik air.. bersih! No complain!


So malam tu kami semua dpt lah bersihkan diri dgn penuh kenikmatan... bile dah dpt nikmat mandi.. dpt jugak lah merasa nikmat tido.. huhu.. dah lah jet lag... giler lahhh... waktu malaysia around pukul 2 pagi kiteorg dah kene bangun okk... tapi waktu di New Zealand dah pukul 6 pagi dah lahh.. Yup.. our next journey ibarat KL- Kuantan punyer jarak perjalanan.. so tak leh lewat2 keluar dari Airport Birches Motel nie!


7-IMG_0003 copy

It’s a morning sunshine @ Airport Birches Motel! Waaa... malam tadi sampai tak nampak apa kebende.. pagi2 bangun teruja sgt nak tengok camne keadan kat luar motel nie! ahahaha... Ini adelah reception area motel nie.. motel nie memang terletak betol2 di bahagian tepi jalan and di kawasan perumahan!


8-IMG_0001 copy

Ini lah dia deretan bilik2 penginapan di motel Airport Birches nie... bilik kiteorg yg kat hujunggg sekali tuh!


9-IMG_0002 copy

Ohh.. akak gonjeng teruja sgt dgn cuaca pagi tuh... cerahhhh sgtt... langit membiru.. harapan akak gonjeng agar cuaca itu akan kekal disepanjang perjalanan kami!


10-GOPR0031 copy

Tapi kekal kah cuaca langit membiru itu bersama-sama kami?


So nantikan pengembaraan kami di entry yg berikut nya nanti ya! Hehe.. jangan marah sbb aku keep on continue2 story.. well.. gambar aku banyak giler okk.. kalau aku dump sekali harus dlm satu entry... jenuh lah korang nak baca.. and lagi jenuh lah aku yg nak menghupdate nie hah! So that’s why aku buat part by part... at least korang pun tak semput membaca nya kan? Ahhaha..


Anyway, aku puas hati dgn service Airport Birches Motel nie... it is really recommended! Motel yg bersih and well maintained... Macam aku booking motel Airport Birches nie via their official website.. waktu booking diaorg akan mintak our credit card details.. so credit card tu adelah guarantee nya... so waktu we all nak check out baru lah credit card aku di charge kan! Very simple and easy pissy kan? Hehe...


So tunggu my next update ya... banyak tempat2 menarik yg kami stop utk amik gambar disepanjang perjalanan kami menuju ke satu tempat yg sgt ohsem di south island New Zealand nie nanti! Check it out yea! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails