COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, February 7, 2017

Kecewa... Terasa Seperti Ingin Pergi Jauhhhhhh!

I'm Down...

Yes.. I'm really really down!

Sejak pagi semalam sehingga la ke saat ini... aku menangis tanpa henti!  mata dah bengkak teruk... kepala dah kene attack migraine.. waktu tido jer yg aku tak mengalirkan air mata rasanya... :(

ikutkan hati.. memang aku rasa nak sangat2 bercerita from A to Z tentang apa yg aku lalui nie di sini... tapi malangnya skg bukan lah masa yg sesuai utk aku luahkan apa yg aku rasakan kini.!  entah lah.. mana tahu satu hari nanti.. andai di takdir kan aku boleh bercerita segala-galanya disini.. insyallah aku akan tetap meluahkan apa yg sedang membelenggu diri ini...

40-IMG_0581 copy

Penah tak korang rasa down yg sampai ke tahap ko nak bawak diri korang pergi jauhhhhhhhhhhh... tapi jauhhh entah ke mana!  ini lah yg aku rasa kan skg nie.. aku rasa nak bawak diri... aku nak pegi ke satu tempat dan hidup tanpa sesiapa di sisi.. the only person yg aku nak ade bersama aku adelah en.teman jer... aku tak nak ade org lain di persekitaran aku... aku nak hidup berdua dgn en.teman jerrr di satu tempat yg tak berpenghuni!  kerana en.teman lah dunia aku... en.teman lah kebahagiaan aku!

aku tahu tu semua hanya lah fantasi... fantasi nak hidup tanpa org2 yg sentiasa menyakitkan hati aku dan menzalimi kehidupan aku!  *sigh*

hakikatnyaaaa... aku sedang hidup di dunia realiti.. realiti nya aku perlu hidup di kalangan segelintir manusia yg keji sifat nyaaa... yg jahat serta busuk isi hati nya...

memang betol.. ayat paling positif dan ayat yg paling normal utk sedap kan hati sendiri...

"anggap lah ini ujian dari Illahi... Allah uji tanda Allah sayang!"

memang betol tu.. Ujian itu datangnya dari Allah... dan Allah tidak akan menguji hambaNYA melebihi dari kemampuan yg sesorang itu miliki!

Entah lah susah nak ckp... nak bersikap dan amik pendekatan positif tu terkadang boleh menjadi amat sukarrr... apatah lagi disaat ujian itu datang dlm keadaan yg bertalu-talu!  dari kite kuat terkadang boleh bertukar menjadi lemah... yg kite bersikap kurang sensitif.. kite tiba2 boleh menjadik terlebih sensitif... daripada kite seorang yg sering berfikiran positif pengakhirannya boleh bertukar menjadi seorang yg sgt negatif!

Mungkin ia terjadi di saat apabila kite sudah terlalu lama bersabar... bukan sehari.. bukan sebulan.. tapi bertahun... walaupun orang buat taik dgn kite... tapi kite tidak pernah buat jahat dgn dia... kite tetap dgn cara kite.. kite jujur.. kite ikhlas.. kite buat yg terbaik.. kite takkan carik pasal dgn org kalau org tidak carik pasal dgn kite..!

serious aku sgt2 tertekan skg nie.. aku buntu... tak tahu nak buat apa.. tak tahu nak rasa apa.. tak tahu nak buat keputusan yg macam mana...

hati aku hancur... aku kecewa... aku berasa hampa.... dan aku jugak hilang motivasi diri... 

aku dah tak nampak pelangi selepas hujan berhenti... 

aku dah tak nampak apa2 dah sekarang nie...

yg aku nampak hanya lah malangnya nasib diri....

yg aku nampak jalan yg sentiasa gelappppppppp di hadapan ku....

aku tak mampu nak kawal perasaan aku kali nie... aku memberontak.!!!! 

semua nie terjadi kerana setiap kejujuran dan keikhlasan aku di buang ke tepi....

aku hanyalah manusia biasa yg tidak dpt lari dari perasaan marah... sedih... dan kecewa!  

entah lah... sampai bile aku akan lalui perkara sebegini... letihhhhhhh... sumpah aku letihh!!!!!

ade masa rasa macam kecewa dgn diri... aku rasa aku nie bodoh kerana bertindak dgn kejujuran dan keikhlasan dlm setiap perbuatan aku!

aku bingunggg.. sumpah aku bingunggggggggg!!!!!!!

Semalam waktu tengah meluahkan perasaan pada en.teman... en.teman ckp...

"Jangan salah kan diri you sendiri... you dah buat yg terbaik... cuma ini mungkin sebahagian lagi ujian dari Allah yg mana tahu insyallah you akan dpt sesuatu yg lebih baik di masa hadapan nanti... dan jangan lah hanya kerana kekecewaan yg you hadapi ini membuatkan you jadik terlalu down sehingga merosakkan diri you sendiri.... cuba ingat balik setiap keluasan nikmat yg Allah dah berikan kepada kite selama hari ini.. disekeliling diri kite nie penuh dengan nikmat.. jgn lah hanya kerana satu perkara nie membuatkan you terus padamkan segala memori nikmat yg Allah dah berikan pada kite selama ni!"

memang aku tersentakkkkkkkkkk sekejap bile en.teman ckp macam tu... memang betol lah apa yg dia ckp kan tuu... bile hati kite tengah marah.. bile hati kite tengah panas mendidih.. kite tak mampu nak fikir bende2 yg positif... yg kite tahu kite tetap nak berasa tak puas hati jerrrr... and then kite terus nak memberontak dan memberontak!

but to be honest.. walaupun en.teman ckp bende yg betol time tu.. tapi disebabkan kekecewaan yg amat sgt dan hati aku pun terlalu sakit diketika itu.. aku still tak dpt nak cool down kan diri aku.. aku tetap terus menangis dan menangiss... terus down and down!!!

hari nie pun still macam susah nak move on lagi.. tapi aku tetapp sematt kan kata-kata en.teman tu deep inside my heart!  aku tahu itu jer penguat aku bangkit dari kesedihan nie!  

Hope I'll be ok soon.. tak tahu lah how to move on.. tapi hope sgt dpt keluar dari perasaan down nie dgn cara yg paling baik sekali....

I really need a moral support right now... selain dari bercakap ngan en.teman.. aku adelah jugak bercakap dgn beberapa org yg memahami diri aku nie... thanks guys for your kind support and care!

korang yg baca nie kot rasa nak tumpang bagi moral support to me.. you are most welcome guys.. yes.. at this moment moral support jer yg will keep me going!  


Monday, February 6, 2017

Tips Untuk Dapatkan Perut Yang Kempis.. Untuk Tampak Kurus dan UntukDapatkan Bentuk Badan Yang Menarik.. Korang Wajib Cuba Cara Nie!

Cepatt nya dah masuk bulan February kannnn...

Selepas hampir 2 minggu Kak Neen tak masuk office atas faktor kesihatan yg agak kurang mengizinkan... hari nie alhamdulillah I'm back at office... sudah semestinya otak blank and tersangat lahh Monday Blueesss... hahahaha..

Kak Neen kalau waktu bercuti memang takde pantang... rugi lah pergi holiday kalau nak sekat2 and catu pemakanan... hahaha...  and kalau time sakit lagi lah takde berpantang sgt sebab sakit kan.. memang kite perlu makan utk tambah energy..!  

Tapi kalau time Kak Neen bekerja.. Kak Neen memang agak rajin skit menjaga disiplin diri... Kak Neen jaga pemakanan dan jugak jaga pemakaian dalaman... wahh.. pemakaian dalaman??? apakahhhhh???? 

hahahahaa... iyaaa.. hari nie Kak Neen nak share ngan korang tips Kak Neen kempiskan perot Kak Neen... for your info, kak neen nie adelah tersangat lah pemalas lipas nak buat exercise kempis kan perot...   

IMG_0880 copy

Tapi alhamdulillah Kak Neen masih mampu maintain utk kurang kan benjolan & ketulan di bahagian perot Kak Neen... kalau Kak Neen post gambar Kak Neen kat IG and FB... contoh macam gambar di atas nie...  mesti akan ade yg komen kata Kak Neen nampak kurusssssss.. nampak slim nyaaaaa... and ade yg mintak Kak Neen share rahsia Kak Neen maintain kurusss....  

Alahaii.. Kak Neen nie takde lah kurus mana.. tapi Kak Neen keep on disipline kan diri Kak Neen dgn maintain my body figure jer... selain dari jaga pemakanan... Kak Neen mendisiplinkan diri Kak Neen dgn pakai corset! 

Yess.. dgn pemakaian corset secara konsisten.. insyallah korang boleh tampil lebih confident bile lemak2 yg degil tu dpt disorokkan dan dinyahkan dari body korang... dulu Kak Neen tak percaya sgt bile org kata pakai korset boleh tampil kurus.. tapi bile dah cuba pakai... baru lah tahu apa yg di gembar gembur kan tu memang betol laahh rupanya! hehehe..

So hari nie Kak Neen nak share ngan korang salah satu koleksi corset yg ade dlm almari Kak Neen skg nie... koleksi kali nie menarik dan agak berlainan dari korset yg Kak Neen ade sebelum nie!  apa yg menarik nyaaaaaaa??? ok jom tengok gambar kat bawah nie mehh...

Untitled


Untitled

Nie lah korset terbaru Kak Neen... koleksi nie dari House of Corset! 

salah satu ciri unik yg membuatkan Kak Neen suker ngan korset nie adelah kerana ianya dlm bentuk one piece!  senang jugak pakai korset 1 piece macam nie,.. tak perlu nak bukak seluar korset set kalau' nak pegi toilet.. korang just perlu bukak panties jer... paham tak?? tak paham takper.. terus kan baca sampai ke penghujung entry nie... insyallah korang akan pahammm... hehehe...




ini lah step2 macam mana korang nak pakai korset 1 piece dari House of Corset nie... mudah jer kan??? korset nie jenis 1 piece tanpa bra & panties tau.. so pasal tu korang tengok gambar korset yg Kak Neen tepek kat atas tadi tu ade lubang kan?? haaa.. tujuan dia.. biler korang pergi tandas.. korang tak perlu bukak korset tu.. korang just perlu bukak panties yg di pakai jerr...

So first korang pakai bra sesiap.. utk kadar keselesaan yg lebih tinggi... pakai lah bra tanpa wayar.. then korang boleh terus sarungkan korset nie... last sekali baru korang sarung panties on top of it.. kiranya macam superman lahh.. pakai spender kat luar... hahahhaa... nanti bile nak pegi toilet.. just londehkan panties jer okk... heheh...

ok jom tengok apakah ciri2 istimewa yang ADA pada corset ini..!!



➡Membaiki tekstur tubuh anda dan membentuk tubuh anda..

➡Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..

➡Sangat selesa kain lembut dan sejuk..

➡Tanpa tetulang yang merimaskan..

➡Memberi keselesaan pada si pemakai..

➡Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.

➡Sangat mudah dipakai (one piece)


Korang jangan risau... apa pun bentuk saiz badan yg korang ade... House of Corset ade jalan penyelesaiannya...


nampakkkkk??? dari korang yg badan bersaiz M sampai lah ke saiz 6XL... insyallah boleh sarung korset dari House of Corset nie!

Kalau korang nak tau size apa korang pakai senang je. Korang ukur la size punggong. If punggong masuk, confirm muat... and kalau kata korang tak confident dgn size apa yg korang nak pakai.. takpe.. jgn risau.. katakan lah korang dah purchase lepas tu size tu macam tak ngam ngan korang.. KORANG BOLEH TUKAR SIZE.. tapi dgn syarat korang try jer corset tu ok... try nak pakai korset tu tak boleh then korang boleh tukar ke size lain okk.. tapi jgn pulak korang dah pakai sehari lepas tu kata salah size pulak.. tu dah kira korang muat dah pakai korset tu tuu.. hehehe... Ada jugak yang size 5XL tu hips 115-120cm also boleh fit sebab dia stretchable... Size 5XL jugak boleh dipakai untuk individu yang berat sehingga 130kg tauu!

Ok nie tips paling penting yg korang perlu ambil berat ketika memakai corset ok....

- pakai 8 jam sehari... yess.. utk effect yg berkesan dan ohsemm.. make sure korang pakai korset ni min 8 jam dlm sehari okkk.. kalau pakai kejap2 memang tak berkesan lah kekdahnya!

-  bile dah pakai korset nie... automatik korang akan rasa kurang nak makan sebab perot kite sentiasa rasa di cengkam... tapi jangan tak makan langsung pulak okk.. kang jadik penyakit lain pulak kang... hahaha.. makan still makan.. tapi korang akan rasa nak makan secara small portion coz rasa kurang lapar... 

- paling penting kene berdisiplin okkk... jgn skip pemakaian korset nie kalau nak dpt kan effect yg terbaik.. kadang kite rasa malas dan rimas nak pakai korset.. tapi percaya lah.. dgn pemakaian korset secara konsisten jer yg mampu memberi effect paling berkesan pada body kite!

-  kurangkan makan makanan yg bergula... and then jgn makan lewat malam.. kalau nak makan malam makan before pukul 7 malam... and then makan makanan yg kurang karbohidrat.. the best makan sayur banyak and minum air masak banyak2... cara nie insyallah dpt bantu mempercepatkan penurunan berat badan!

- Corset nie sesuai utk di pakai oleh ibu yg sedang berpantang... dan jugak utk sesiapa yg mempunyai masalah sakit belakang...

-  Corset nie senang utk dicuci.. just perlu rendam sekejap dgn softlan.. then lepas bilas boleh terus jemur!  but utk tahan lama.. jgn jemur di bawah sinaran matahari terikkk okkk... sebaiknya jemur di tempat yg teduh!
-  untuk yang breastfeed or size breast besar takde masalah, also boleh pakai korset nie sbb ianya tak involve kan kat part bahagian atas tu pun sbb korang akan pakai your own bra....

mesti korang nak tahu berapa harga korset yg ohsem nie kan???

Ok.. harga corset nie RM150.00 sehelai... murah kann???

TAPI..............

Khas buat korang readers Kak Neen... you all berpeluang utk dapat discount sebanyak RM30 kalau korang guna code 'Neena Anuar' okkkk.. so sehelai Corset nie jatuh pada harga RM120.00 jurrrr... rugiii lah kalau korang tak grab opportunity niee... 

So cepat-cepat terjah IG House of Corset nie ok.. and call or whatsapp them to order your corset now!! jgn lupa bagi code 'Neena Anuar' utk dptkan discount RM30 tu tauu.. hehe..

IG : @_houseofcorset

Call/Whatsapp : 0129184042

Disebabkan Kak Neen nie tak pernah berada dlm dunia more than M saiz.. so Kak Neen susah nak bagi korang gambar Kak Neen bersaiz besar ke saiz kecik.. kalau ade pun nak kene amik gambar perot yg berlapis & tak berlapis jer lah which is macam tak proper laah aku nak share kat sini kan.. haha.. so macam Kak Neen nie walaupun dah bersaiz M.. tapi perot tetap senang berlapis.. lelemak cukup suka nak hidup di bahagian perot Kak Neen.. pasal tu Kak Neen suke pakai corset tuk dptkan bentuk tubuh yg lebih ideal gituuu.. 

So kat sini Kak Neen nak share ngan korang beberapa pengguna Corset dari House of Corset nie.. korang boleh baca testimony dari blog Suraya Sulatin nie.. 


Suraya hilang 14kg bile pakai korset nie secara konsisten okkk..

Untitled

Untitled


and yg kat bawah nie ade beberapa lagi gambar & testimony menarik sebagai panduan korang...


Untitled




Untitled



Untitled



Jauhh beza kannn???  diaorg tu semua pengguna tegar Corset dari House of Corset nie... so korang tunggu apa lagi?? tak nak tampil kurus.. cantik dan lebih confident kerrr lepas nie?? raya pun dah tak lama jer lagi nie... so apa lagi.... cecepat contact House of Corset for booking ok! ;)

Thursday, January 26, 2017

Genap 3 Minggu...

Assalamualaikum...

Hi semua.. masih ade ke yg sudi menjenggah blog Kak Neen nie??? huhu..

Sorry sgt sebab lama giler aku tak update blog nie... bukan sengaja tak nak update... tapi keadaan aku memang sgt2 tak mengizinkan utk aku update blog kesayangan aku nie.. :(

To be honest aku memang rindu sgt2 nak berceloteh kat sini.. macam2 cerita yg aku nak kongsikan disini.. semua cerita dok terperuk di jari jemari nie hah... jari jemari aku tengah binggung.. tak tahu nak start macam mana... and nak start dari mana dah skg nie!

Hari nie genap 3 minggu aku tak update blog nie.. last update pasal "Kasih Seorang Ayah.. Biar Buta Mata Jangan Buta Hati" nie... ya allah ... first of all aku tak sangka posting FB aku tu menjadik viral... so aku memang nak berkongsi ngan korang kisah viral nie disini.. macam2 rentetan cerita menyusul selepas kisah tu jadik viral...

Then dlm masa 3 minggu nie jugak ade few loyal customer Naazneen Faiqa by NeenaAnuar dok whatsapp tanyer .. "Kak Neen.. takde keluarkan tudung terbaru ker????" aiyakk... terus rasa macam zalim nyaa aku kat Naazneen Faiqa (NF) ... dah berbulan NF aku tu secara tak sengaja seperti telah di pinggirkan!

*sigh*

Untitled

kalau korang nak tahu, kesihatan aku agak kurang memberangsangkan sejak 3 minggu yg lalu...  aku tak berhenti pergi balik hospital... seriously it was a high mental torture for me and en.teman.!  ia bukan satu fasa yg mudah utk kami lalui.. but alhamdulillah.. dgn izin Allah... kami dah pun melaluinya!

entah la... to be honest banyak sgt bende yg nak aku ceritakan disini skg nie.. kalau korang yg betol2 kenal aku.. korang memang tahu yg aku nie memang jenis spesis yg akan berkongsi apa sahaja yg aku lalui dlm hidup nie.. apatah lagi kalau satu2 perkara yg aku lalui tu boleh dijadikan sebagai panduan dan rujukan oleh orang lain... but ade masa terkadang aku rasa macam I just wanna keep it secret.. being secretive bukan sebab aku rasa aku tidak mahu orang tahu apa yg aku lalui.. tetapi aku rasa macam aku tak mampu dan seolah-olah takde kekuatan utk meluahkan apa yg aku rasa dan lalui utk kali nie!

Insyallah.. aku sedang cuba kumpul kekuatan jari jemari utk menaip apa yg terjadi pada aku sejak 3 minggu yg lalu.. so guys ... ini lah masanya utk korang racun Kak Neen... hehehe... sila lah pujuk & saiko Kak Neen utk update apa yg korang nak tahu dari Kak Neen... sesungguhnya Kak Neen sgt lemah pada pujukan dan rayuan! hahaha..

Untitled


Pssssttttttttttttt....... korang kenal tak ngan baby comel yg dah famous nie???? haaaa.... nie pun salah satu kisah yg Kak Neen nak sgt kongsi ngan korang semua... haihh... banyak nyaa nak kongsiii kat sini... Kak Neen perlu support dari readers niee.. readers kene bagi semangat and moral support kat Kak Neen skg nie... heheheh...




Thursday, January 5, 2017

Kasih Seorang Ayah... Biar Buta Mata.. Jangan Buta Hati!



Pagi tadi en.teman whatsapp aku gambar nie!

 

Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... sebakkkkk.. bergenang air mataaaaaaa aku!!!   Almost nak menitiskan air mata tapi nasib dpt kawal sbb dah masuk duduk dlm office.. sobs... sobs..

 

Touching sgt tengok kedua-dua anak beranak nie!  Kasih seorang ayah yg tak berbelah bahagi terhadap anak dia... sanggup carry beg penuh satu badan dan di tangan nya! 

 

Elok pulak waktu en.teman snap gambar tu anak dia pandang camera... masyallahhh.. comel sungguh anak dia.!

 

Siapa yg tak tersentuh hati di saat melihat kasih seorang ayah yg cacat penglihatannya terhadap seorang anak!

 

Aku bile tengok gambar nie... memang aku rasa sedih dan sebakk... but at the same time.. aku tidak dpt menafikan yg aku merasa kecewa dan terkilan dengan segelitir golongan insan yg aku kenali yg mana mereka malas berusaha... mereka tidak bekerja demi keluarga dan anak2 mereka.. mereka abaikan tanggungjawab mereka terhadap anak2 mereka... dan yang paling menyedihkan apabila golongan ini sering menyalahkan takdir kehidupan mereka yg menjadi punca mengapa mereka hidup sengsara…

 

Adelah sangat tidak adil utk menyalahkan takdir kehidupan sedangkan kite sendiri yg malas nak berusaha.. Allah telah kurniakan cukup segala sifat tubuh badan... tidak ade satu cacat cela pada diri kite.. mengapa tergamak hendak menyalahkan takdir hidup?

 

Cuba lihat pada gambar nie.. seorang ayah yg cacat penglihatannya.. lihatlah bagaimana dia menguruskan anak yg dikendong nya... kemas.. bersih... segak.. bergaya.. tidak nampak kesusahan pada riak wajah keluarga ini.. Cuma kite yg melihat ini sebagai manusia yg punya hati dan perasaan... macam2 yg kite rasakan apabila melihat situasi seperti ini.. Hati kite sgt mudah tersentuh.. kite automatik akan merasa kesian pada si syah yg tidak dpt menatap wajah comel si anak... kite jugak merasa kesian pada si anak yg seolah-olah terpaksa menyusahkan si ayah menghantarnya ke taska (mungkin) demi utk mencari rezeki yg halal buat mereka sekeluarga!

 

Tapi hakikatnya.. mungkin keluarga ini tidak merasa susah pun dengan apa yg mereka lalui.. mungkin mereka merasa bersyukur dgn apa yg mereka lalui.. sebagai ibubapa.. sudah pasti mereka merasa bersyukur dan gembira kerana mereka dpt melahirkan zuriat yg begitu sempurna.. dan sebagai anak yg masih terlalu kecil itu.. di harapkan apabila sudah besar nanti dpt mengingati pergorbanan si ayah dan juga si ibu yg bersusah payah utk membesarkannya!

 

Aku pasti kalau si ayah yg cacat penglihatan ini mahu menyalahkan takdir hidupnya.. sudah pasti dia akan mengambil jalan mudah utk hidup merempat di kaki lima bersama keluarganya.. dan sudah pasti jugak dia akan mengabaikan tanggungjawab terhadap anak nya yg comel itu.!

 

Kalau nak diikutkan... orang yg cacat tubuh badannya lebih lagi mampu utk menyalahkan takdir kehidupan mereka.. tetapi dunia skg dah terbalik.. manusia yg Allah telah kurniakan nikmat kehidupan yg sebaik-baiknya.. sihat tubuh badan mereka.. mampu utk bekerja dan menyara kehidupan anak-anak dan keluarga... tetapi malangnya mereka mengambil jalan mudah.. mereka tidak mahu bekerja... mereka memberikan seribu satu alasan mengapa mereka tidak mampu berusaha demi mencari rezeki buat keluarga mereka... dan kesudahannya mereka hanya mahu hidup dgn cara yg paling mudah iaitu hidup atas belas ihsan orang lain terhadap diri mereka!  Ini yg sgt menyedihkan dan yg aku kesalkan..

 

Betol lah orang selalu berkata.. dlm hidup ini... kite jgn selalu tengok mendongak ke langit.. dlm erti kata lainnya.. kite jgn selalu lihat kehidupan orang lain yg lebih tinggi kedudukkannya dari diri kite.. kerana selama mana kite pandang org yg lebih tinggi dari kite.. maka selama itu lah kite tidak akan pernah merasa bersyukur dgn apa yg kite miliki!

 

Yang sebaik-baiknya adelah kite perlu melihat kehidupan orang yg lebih rendah kedudukannya dari kehidupan kite.. kite tengok dan banding kan kehidupan kite dgn org yg lebih susah dari kite supaya kite dpt menginsafi diri kite sendiri.. dari situ baru tah kite tahu nak bersyukur.. baru kite dpt menilai erti hidup dgn sebuah kesyukuran!  Kalau kite tak bersyukur itu bermakna kite kufur dgn nikmat Allah... apa jua yg kite miliki kite sentiasa rasa tak cukup dan tak berpuas hati!  

 

Seandainya kite hidup dlm keadaan sentiasa bersyukur.. insyallah kite akan sentiasa rasa tenang dah bahagia... ambil contoh seperti gambar anak beranak nie tadi... mereka kite nampak macam kurang dari segi satu sudut kecacatan pada si ayah.. tetapi Allah berikan mereka sebuah kebahagiaan dgn memiliki anak yg sgt comel dan aku yakin mereka memiliki sebuah keluarga yg sgt bahagia! Tetapi cuba kite fikirkan sebaliknya pulak... mungkin ade sebuah keluarga yg kaya raya... milki segala-galanya... tetapi mereka tidak memiliki kebahagian dlm rumahtangga mereka.!  

 

Aku sendiri amik itibiar dari kisah dua beranak nie tadi..  Alhamdulillah... Allah bagi aku nikmat kehidupan bersama en.teman dlm segala sudut... tetapi Allah masih belum kurniakan aku rezeki utk memiliki rumah dan zuriat sendiri.. seandainya aku tidak berpuas hati dgn apa yg belum aku miliki ini... itu bermakna aku tidak bersyukur dgn limpahan nikmat rezeki yg Allah telah berikan pada kehidupan kami selama hari ini!  So selalu kene ingatkan diri sendiri.. jgn mengeluh.. jgn merungut.. kene selalu ingat nasib insan lain yg mungkin lebih teruk ujian buat mereka!

 

Allah Maha Adil..  setiap insan ade dugaan, kekurangan, kelebihan dan nikmat kehidupan nya yg tersendiri... Allah sentiasa sayangkan hambaNYA..

 

Cuma sayang terkadang ade hambaNYA yg sanggup menganiaya diri sendiri dgn memperjudikan nasib dan masa depan mereka sendiri dgn menyalahkan orang lain yg kononnya tidak memberi mereka bantuan!  Lebih menyedihkan bile kite dah bagi bantuan akhirnya kite jugak yg ditikam nya kembali... di manakah letaknya sifat syukur dlm diri mereka?

 

Sama ade mereka sedar ataupun tidak, hakikatnya mereka sendiri yg membutakan mata hati mereka utk melihat dan mengambil iktibar dari kisah kehidupan insan mulia seperti lelaki ini yg buta penglihatannya.. namun masih mampu memberikan kasih sayang yg terbaik buat anaknya!

 

Moga apa yg kite lihat ini boleh dijadikan sebagai sebahagian iktibar dan sebab musabab utk kite muhasabah diri kite sendiri..

 

Pagi tadi lepas aku dpt whatsapp dari en.teman nie.. aku terus call dia... sebakk jer suara en.teman.. dia kata dia tak leh tengok gambar tu... memang dia sebakk giler2.. dia sendiri tengok ngan mata kepala dia macam mana si ayah tu bermain dan layan anak dia dalam train... baby tu cute sgt2 dia kata... and ayah tu memang jelas nampak sayang sgt2 kat anak dia!

 

Ok nie something yg aku tak nak cerita sebenarnya.. tapi aku rasa aku terpaksa jugak cerita supaya iaya boleh dijadikkan info yg berguna buat kite semua khususnya para isteri... 

 

Pagi tadi sebelum nak keluar rumah.. aku mintak en.teman duit sebab aku dah kehabisan cash in hand.. disebabkan aku malas nak berhenti singgah kat bank.. so aku amik jer lah RM100 yg ade dlm wallet en.teman... *kiteorg lakik binik nie memang tak suke carry cash banyak2..* disebabkan en.teman senang nak keluarkan duit kat tempat keje dia.. so aku memang amik abis duit dia RM100 and tinggalkan dlm RM7 jer kalau tak salah aku..

 

Tapi waktu aku nak tinggalkan RM7 tu kat dlm wallet dia pagi tadi.. aku memang ade satu perasaan yg macam takot kalau terjadi apa2 kat lakik aku kesian pulak dia takde cash in hand.. contohnya dia terpaksa amik grab car ke... or apa2 hal emergency lah yg memerlukan cash in hand before dia sempat sampai office utk keluarkan cash... tapi en.teman ckp.. takpe.. cukup RM7 tuuu.. dia suruh aku amik jer terus RM100 tuu... tapi waktu tu aku masih macam berkira-krai antara nak amik RM50 jer dulu ataupun amik RM100 terus.. tapi bile en.teman kata takper amik jer terus RM100 tu.. so aku pun amik lah...

 

Sekalii rupaa-rupanyaaa memang betol pun ade hal yg nak terjadi..

 

En.teman ckp kat aku tadi.. “nasib ade RM7 dlm wallet... dpt lah jugak I sedekahkan kat anak yg comel ngan ayah nya yg cacat penglihatan tu!

 

Huwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... terussss aku sedihhh and rasa bersalah sangat2.. terus aku ckp kat en.teman... “I should not take that money from you!!! At least you have more money to give them!”

 

Then en.teman kata .. “takper.. mana kite tahu.. insyallah ade rezeki diaorg lagi nanti di masa hadapan!”

 

Serious aku rasa agak ralat jugak lah.. rasa bersalah pun macam ade gak.. just feel like so selfishh.. rasa macam jahat giler aku nie gie amik semua duit lakik aku.. sampaikan dia nak buat kerja baik agak terbantut! Uhukk.. uhuk...

So ini lah pengajaran yg besar gak utk diri aku.. lain kali takmo dah amik duit dari wallet lakik sampai licin.. kene jugak tinggal balance at least RM50 utk keperluan dia before dia keluarkan duit lagi..

 

Apa pun aku sentiasa mendoakan yg terbaik buat keluarga nie... moga di permudahkan segala urusan buat mereka hekdaknya! Aminnn...

Thursday, December 29, 2016

Honeymon 3 hari 2 malam di River Edge Pool Villa @ The Kayon Ubud Bali - [10th Wedding Anniversary)


Haihhhh.. liat betol nak buat entry lately nie.. bahana dah lama sgt tak update blog.. at the end makin lama macam makin malas dah pulak nak update blog nie.. so I is sad... sobss.. sobss...


Aku sampai ke tahap rasa macam nak bersara dah dari dunia blogging nie.. tapi en.teman jahat.. dia ugut aku.. dia kata kalau aku stop blogging.. jgn harap aku nak merasa pegi bercuti lagi dah lepas nie.. dia kata buat penat dia jer amik gambar sakan2 time bercuti end up aku tak abadi kan kat dlm diari alam maya aku nie.. eeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiii.. jahat betollllllllllll ugutan dia tuu.. dia ingat senangggggggg kerrrrrrr nak update blogggggggg nieeeeeeeeeeeee?????????? Menciikkkkkkkkkkkkkk aahhhh!!!!!!!!!!!!!


Ok.. liat2 pun aku gagahkan diri lah jugak update blog nie hah... anniversary getaway trip ke Bali tahun lepas baru nak masuk episode yg kedua.. Episode yg pertama boleh baca kat SINI...


Dekat The Kayon Ubud Bali nie ade 3 jenis kategori bilik jer tauu.... since kami lakik binik memang pencinta bilik yg berkonsepkan pool villa..


1-GOPR0135 Copy (EDIT)

maka kami pun memilih bilik jenis River Edge Pool Villa nieh! Sukerrrr pool ade air pancut tuu.. ianya memberikan satu bunyi ketenangan terhadap alam sekitar.. and our villa kat belakang nunn...

2-GOPR0140 Copy (EDIT)

Nampak takkk kat belakang kiteorg tuu... ade air terjunn setinggi berapa meter tak ingat.. tapi tinggi gak lah waterfall tuu... so ini jugak adelah salah satu sebab musabab kenapa kiteorg pilih resort The Kayon nie!


4-IMG_6407 copy

First day waktu nak check in..


5-IMG_6418 copy

6-IMG_6421 copy

7-IMG_6404 copy

Terujaa sgt niee tengok ukiran batuu disepanjang laluan nak ke bilik kiteorg... kat bali stone carving macam nie adelah satu fenomena yg biasa utk dilihat.. especially kat area Ubud nie.. banyak betol sejarah silam yg di ceritakan pada batu2 bukit gunung ganang nie.. its all about Culture & Arts!


8-IMG_6408 copy

Before masuk ke villa kiteorg... sempat staff resort nie bawak kiteorg tinjau air terjun yg letak tak jauh dari pintu bilik aku.. tapi utk section waterfall tu aku cover kat dlm entry yg lain ehh.. as for now jom terjah villa kiteorg dulu okk.. hehe..


9-IMG_6428 copy

Pintu Villa yg very the tradisional gituu.. me loikkeee it very much! Baru lah terasa keBALIan nya... hahaha.. btw villa kiterg namanya ... Rama Shinta..!


10-IMG_6430 copy

Bukak2 pintu jer nampak view nie.. okkkkkk sukeeeeeeeee!!!!! Haha..


11-GOPR0098 copy

Giler tak sukerrr villa camgini nie??? memang privacyy habisssss okkk...


12-IMG_6609 copy

Salah satu sebab kenapa aku suke pilih jenis bilik yg ade private pool adelah kerana boleh mandi pakai bikini... ye laa.. bile lagi nak merasa pakai bikini kan.. tempat2 privacy camgini lah baru dpt merasa pakai bikini.. in fact kalau tak nak pakai apa2 punn bolehhhhhhhhhhhhhhhhhh.... muahahahahahhaa..!


13-GOPR0108 copy

Ok dah2.. tak yah nak suke sgt.. jom masuk tengok ke ruangan bilik pulak jom!


14-IMG_6432 copy

Masuk2 jer terujaaaaaaaaaaaaa tengok katillllllllll dia! Ahahaha..


15-IMG_6501 copy

Sukaaa laaa ngan katil yg ade kelambuu kelambuuu camgini.. nie jugak salah satu kriteria favorite aku... hehehe..


16-GOPR0165 copy

Teball wooo kelambu dia... memang romentik abis laa tido malam di kelilingi kelambuuuuuu camgini.. I loikkkee.. hehe.. gediks! :p


17-IMG_6500 copy

Owhh lagi satuuuuu bende yg paling ohsem kat resort nie adelah.. as soon as ko enter jer bilik niee... masyallah... bauuuuuuuuuuu bilik nieeee wangiiiiiiiiiiiii sesangat ok! Wangi tu bukan dia sembur minyak wangi ke hape tauu.. tapi wangi original dari bau-bauan bunga... yess... itu lah kelebihan BALI!!!!!!!! Bau dlm villa nie memang memberikan mood romentik yg maksimaaaaaaa... its like an aromatheraphy... dari mood marah boleh jadik gedik terus! Ahahah....


18--GOPR0105 copy

En.teman macam biasa suke amik gambar dari angle2 yg berbeza-beza! Tu pandangan dari katil ke arah luar villa..


19-IMG_6606 copy

View dari pintu villa...


20-IMG_6434 copy

Kat belah kiri katil tuu ade batu belah batu bertangkup.. ehh tak tak... ahaha.. ok yg tu nanti aku citer.. now jom kite tengok bilik mandi yg terletak di belah kanan katil nunn...


21-GOPR0040 copy

Bilik air dia ohsemmmmmmmmmmmmmmmm sgt ok!


22-IMG_6442 copy

Tengok lah sinki diaaa... unikkk st niee.. di perbuat dari batu sungaii tauu.. bende2 nature and exotic macam nie memang lahhh kesukaan aku sesangat... hhahaha...


23-IMG_6448 copy

See.. botol amenities dia pun dia buat dari batu sungai camgini.. rasa macam nak jerr bawak balik umah sebagai souvenir... huhu..


24-IMG_6451 copy

Tempat shower dia pun very the nature gituuuu... ade pankin... i suke!


25-IMG_6441 copy

Jamban dia tak berapa nak nature sgt di sebelah sinunn.. hahaha...


26-GOPR0039 copy

Ade bath tub jugakkk...


27-IMG_6438 copy

Serious aku terujaa.. macam mana diaorg boleh set bathub nie camgini?? daun pandan di carek carekkk.. plus dgn bunga2 di susun rapi... gigih sungguh laaa.. yg pasti bau memang wangii sgt nieh!


28-IMG_6449 copy

Alaaa.. suke lah ngan bende alah nie... rasa macam tuan puteri gunung ledang plak bile mandi guna senduk kayu tempurung camgini... hahaha..


29-IMG_6415 copy

Amboiii. bukan main dia bagi aku Wine Champagne... apadaaa.. len kali bagi lah sparkling water baru lah boleh minum dlm tub tuu.. hahaha..


30-IMG_6508 copy

Mana boleh rugi camgitu jer.. aku call reception.. ckp yg kiteorg tak leh minum Champagne.. so sila buat ganti rugi.. hahaha.. waimaa mereka dgn baik hati telah pun menggantikan Champange kepada fresh juice for both of us! Hehehe..


31-IMG_6437 copy

Mandi berdiri boleh tengok hutan di luar... mandi kat bathub pun boleh layan keindahan alam semulajadi di luar sana... memang resort nie adelah nature resort.. tengah mandi pun dia tak pisah kan ko dari alam semulajadi okkk... hahaha..


32-IMG_6499 copy

Ok settle part toilet.. nie nak sambung part batu belah bertangkup nie pulak... ahahhaha..


33-GOPR0044 copy

Villa yg kiteorg stay nie adelah satu-satunya villa yg attached dekat batu bukit.. punyer lah kreatif resort nie... dia letakkan glass sliding door dekat batu bukit tu utk bagi aura kesenian alam semulajadi yg sgt tinggi bilik nie...


34-IMG_6506 copy

to be honest kiteorg masuk2 bilik nie terkejutt juga lah tengok stone carving disebalik glass sliding door nie.. nak kata takot tu tak sgt lahh sebab aku kan berani.. muahahhaa.. Cuma terkejut skit tengok konsep bilik camgini.. first time duduk dekat bilik yg rasa macam duduk dlm bilik gua... hahaha.. aku tak pasti Stone Carving nie berkenaan apa.. in fact aku tak nak amik tahu pun ianya berkenaan apa.. yg aku tahu ini adelah salah satu nilai kesenian dan keunikkan bumi Bali!


35-IMG_6465 copy

36-IMG_6467 copy

Dah malam pun nak amik gambar lagii.. haha.. ehhh... biar lah... malam feeling dia lain.. siang feeling dia lainnnnnnnnnn! :p


37-IMG_6488 copy

Tengok pintu villa nie pun cukup lah.. siang nampak lain.. malam nampak lain kan?? Kann?? Hehe..


38A-GOPR0133 Copy (EDIT)

Nie lepak santai di siang harii yg bertemankan kicauan burung chingg.. chingg...chinggg...


38B-IMG_6493 copy

dan ini pulak lepak santai di malam hari yg ditemani bunyi cengkerik.. krikk.. krikk... krikkk.. haha....


39-IMG_6511 copy

Malam memang agak sunyi di sini... we both love this kind of environment so much... cukup lah duduk kat KL nie sesak rabakkk setiap harii dgn kesibukkan dan kebisingan di kota... pasal tu lah kiteorg purposely carik resort nature camgini... memang nak carik ketenangan... kesunyian dan kedamaian alam!


40-GOPR0059 copy

So begitulah kisah pool villa kami kali nie..


41-GOPR0144 Copy (EDIT)

pool villa nie agak berlainan dari pool villa yg kami penah stay sebelum sebelum nie sebabnyaa dari villa kiteorg nie kiteorg boleh dengar deruan air terjun di bawah sinunnn..!


OK lepas nie aku sambung cerita pasal air terjun di bawah sinunn tu yer.. make sure korang follow update selepas nie tauu... kalau tak follow rugi! Hehehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails