COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, April 12, 2017

Pencinta Dessert... Ni Congo Bars Sedap Wajib Korang Cuba!

Hi korang…

Sorry seminggu dah tak update blog.. haih.. macam nie lah Kak Neen sejak kebelakangan nih… bile terlalu busy.. memang mood nak update blog tersangatlah kedaung! so bertabah lah korang utk tunggu update dari Kak Neen yer… hehhe..

Anyway, Kak Neen nak ucapkan ribuan terima kasih pada korang yg telah menyerbu CRAZY SALE Naazneen Faiqa yg Kak Neen launched pada minggu lepas nih! Amboi2 korang suker yer dpt grab tudung murah2.. macam piranaaaahhh semuanya dok placing order.. hahhaha… in away Kak Neen terharu sgt2 ngan sambutan yg korang berikan…. Tak sangka after sooo long Kak Neen berehat utk kerja2 di Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie… bile Kak Neen buat comeback … tup tap zuss zaassss tudung2 di Naazneen Faiqa laku macam goreng pisang panas! Owhh.. I is touching hokaay!

Ade jugak customer yg frust sbb tak dpt grab tudung2 Naazneen Faiqa dgn harga CRAZY SALE sebab dah sold out.. huhu… sorry guys.. macam biasa.. konsep dia siapa cepat dia dapat! Lagipun stock for CRAZY SALE tu very2 limited for each color and design.. memang tak banyak mana pun available stock yg tinggal coz its more like jualan penghabisan stock gitu.!

Alhamdulillah.. after almost a week CRAZY SALE going on.. as for now memang dah tak banyak dah stock tudung yg tinggal.. so kat bawah nie Kak Neen list kan utk korang stock yg masih available okk…

APRIL CRAZY SALE!

Tudung Halfmooon KAMILIA (Blue) @ RM19.90 – 1 piece only

Tudung Instant Double Loop JAMEELA (Pink) @ RM22.90 – 1 piece only

Tudung Instant Double Loop JAMEELA (Purple) @ RM22.90 – 1 piece only

Tudung Bawal MARSYA (Ocean) @ RM12.90 – 1 piece only

Tudung Bawal MARSYA (Brown) @ RM12.90 – limited pieces available

Tudung Bawal MARSYA (Gold) @ RM12.90 – limited pieces available

Gambar2 tudung nie semua korang boleh refer kat ENTRY CRAZY SALE yg nie! So kalau korang nak…ceecepat Whatsapp Kak Neen at 019-3769459 ok!

Ok hari nie Kak Neen berkongsi ngan korang pasal satu dessert kegemaran Kak Neen! Kalau korang nak tahu Kak Neen nie memang pencinta dessert! Nak2 pulak kalau dessert tu bercirikan coklat… ehh sumpah time tu tak peduliksss laa kalau jadik domokk sekali pun ! hehe..

Tahun lepas waktu Kak Neen bercuti santai ke Bali.. member Kak Neen bekalkan Kak Neen ‘setalam’ Congo Bars nih! Dia memang tahu Kak Neen & lakik Kak Neen adelah penggemar dessert2 macam nihh… so bile dia hadiahkan Congo Bars nie bersempena dgn anniversary kami tahun lepas… ehh… gilerr tak happy??? Setalam nie aku bawak gie ke Bali ok! Hahaha…

IMG_3337


Dah bawak setalam punyer pasal.. sampai kan lepak dlm pool pun leh layan congo bars yg sexyy tu berulang-ulang kali! Hehehe...


Hari tu waktu kat Bali nak share dah pasal nie.. tapi bile dah sibuk bercuti.. terus terlupa.. bile dah balik KL.. sakit pulak.. sibuk ulang alik ke hospital…. Terus lupa lagi.. so hari nie aku tak nak lupa dah… hihi.. meh nak share ngan korang Congo Bars yg tersangatt lah sedapp ya amat di tekak Kak Neen!

IMG_6817


Ciri utama yg membuatkan congo bars nie tersangat lah sedap adelah kerana rasanya yg berlemak dan manis dia yg sedang-sedangg sajaaaa… Pada Kak Neen.. dessert tak leh terlalu manissss.. bile terlalu maniss.. the original taste of that dessert akan out! So to me dessert memang kene kurang manis.. kalau dessert terlalu maniss.. abisss lah .. memang tak enjoy nak makan dibuatnya! Kite rasa macam makan air gulaa jerrr.. tak leh nak enjoy rasa lemak butter, manis coklat segala!

Hari tu enjoy sgt makan setalam congo bars tu sampai terlupa plak nak amik gambar close up congo bars tu.. hehe.. tapi trust me.. korang kene cuba congo bars nie ok! Rasa dia sgt sedap dan lengkap… texture dia sgt gebuu.. and yg paling ohsem... ianya mewah ngan taburan coklat chips and almond nibs!

So utk setalam congo bars yg macam kat dlm gambar kat atas tu yg bersaiz lebih kurang 9” x 9” berharga RM35.00 sahaja ok! Memang puas makann tau tak! ahaha..

So korang kalau nak order leh contact/whatsapp member Kak Neen nie yer..

Miss Diana

016-866 3440

It’s a homemade product tau… that’s why lah sedap! Hehe…

Tuesday, April 4, 2017

50-70% CRAZY SALE Untuk Kesemua Koleksi Tudung Nie!!!


Setelah beberapa bulan lamanya Naazeen Faiqa by NeenaAnuar tak keluarkan tudung baru atas faktor2 kesihatan Lady Boss nya yg kurang memberangsangkan sejak kebelakangan ini… maka hari nie Lady Boss nak buat comeback dgn mengadakan CRAZY SALE with HOT PRICE Sale tuk kesemua koleksi tudung Naazneen Faiqa by NeenaAnuar seperti di bawah ini!


IMG_1231 (Aqilla Code 3)

50% off utk koleksi Tudung Sarung Express – AQILLA


HARGA CRAZY SALE: RM19.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM39.90)


IMG_1241 (Jameela Blue Edited)

IMG_1247 (Jameela Peach Edited)

IMG_1250 (Jameela Mint Green 4th Edited)

IMG_1254 (Jameela Pink Edited)

IMG_1261 (Jameela Purple Edited)

50% off utk koleksi Fully Instant Doubleloop Shawl – JAMEELA


HARGA CRAZY SALE: RM22.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM45.90)







Tutorial Tudung Jameela






IMG_9455 copy

50% off utk koleksi Halfmoon Shawl – KAMILIA


HARGA CRAZY SALE: RM19.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM39.90)





Tutorial Tudung Kamilia


2-IMG_7129 copy

7-IMG_7243 copy

12-IMG_7152 copy

16-IMG_7211 copy

70% off utk koleksi Tudung Bawal Dull Satin – MARSYA


HARGA CRAZY SALE: RM12.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM42.90)



Tutorial Tudung MARSYA


Nak tahu kenapa korang patot grab tudung2 kat atas nie? Ok sila refer pada entry2 kat bawah nie utk korang tahu kelebihan setiap dari tudung2 nie semua:-








Siapa tak grab offer crazy sale nie memang rugi! dah banyak testimony2 dari customer Naazneen Faiqa yg telah Kak Neen kongsikan di sini dulu… alhamdulillah terima kasih to all my customers for all your kind support!


Tak sangka Kak Neen, sepanjang Naazneen Faiqa berehat seketika sejak beberapa bulan yg lalu, ramai jugak my regular customer yg contact Kak Neen tanyer kenapa dah lama tak keluarkan collection tudung baru….. huhu.. terharu okk… thank you guys for your continuous support! Insyallah sooonnn.. Naazneen Faiqa will come back with new awesome product!


So tunggu apa lagi? Cecepat capai talipon korang tu skg.. and terus jer Whassap Kak Neen di talian 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com utk grab tudung2 yg tengah on crazy sale nie ok!


Ingat tau.. stock dah tak banyak utk semua collection tu… so siapa cepat dia dapat.. ade color yg dah tinggal 1 or 2 pieces left jer skg nie.. so grab it fast okk.. raya dah nak dekat nie oiii… rugiii kalau korang tak grab peluang shopping tudung murah nie skg ooiiI! Hehehe…

Thursday, March 30, 2017

Tak Boring Ke Lepak Dalam The Kayon Resort Ni Jer????

Aku tak tahu laaa ade ker org lain yg jenis spesis macam aku ngan en.teman nie… kiteorg nie kalau bercuti ade 2 jenis concept.. satu jenis konsep percutian yg mana kiteorg akan buat touring activity sepanjang hari dan satu lagi jenis percutian kiteorg jenis akan melepakk jer kat dlm resort and tak keluar kemana-mana sekali pun! Hehe..

Kiteorg kalau pegi percutian yg semata-mata nak merehatkan diri di resort nie.. biasanya kiteorg akan amik resort penginapan yg ohsemmmm skit baru best nak melepak santai! Just like kat The Kayon Ubud Bali nie.. kiteorg stay kat resort nie sepanjang 3 hari 2 malam tanpa keluar ke mana-mana pun! Kot ade yg tertanyer-tanyer… Tak bosannnnnnnnnn kerrrrrrrrrrrr duduk dlm bilik tak keluar ke mana-mana??? Jawapannyaaa… Tidakkkkkkkkkkkk bagi kami berdua! Coz to both of us.. this is the time utk betol2 rehat kan diri dan minda.. kalau keluar berjalan kangg.. minda rehat tapi badan letihh ya amat.. haha…

OK jom aku bawak korang jalan2 disekitar kawasan resort nih!

1-IMG_6521 copy


Selain dari melepak santai di kawasan Canyon Jetty nie.. another favourite spot utk lepak2 santai adelah di sekitar kawasan main swimming pool nih!

2-IMG_6522 copy


Pool & nature.. combination yg ohsem!


3-GOPR0088 (EDIT) copy

4-GOPR0074 (EDIT) copy

Resort nie tak banyak bilik.. so pool pun jadik tak ramai org.. hehe.. bestt.. aku suke suasana macam nie.. tak crowded.. kiteorg berdua jerrr konker tempat ni! Hahaa..


5-IMG_6554 copy



Pompuan nie mula buat hal dah!


6-IMG_6543 copy


7-IMG_6550 copy


:p


8-IMG_6563 copy


Kat tepi pool ade kerusi santai tradisional.. ehh.. bile lepak kat sini tetiba terasa seperti seorang puteri rajapahit pulak lah! Hahaha..


9-IMG_6558 copy



Dari pool boleh nampak hotel restaurant di atas sinunn!


10-GOPR0060 (EDIT) copy

11-GOPR0064 (EDIT) copy

Kat restaurant nie boleh lah kalau nak mengopi ataupun mengeteh! Hehe


12-GOPR0076 (EDIT) copy


Kat sebelah area pool ade tempat beryoga…!

13-IMG_6535 copy


Aku bermeditasi secara sendirian berhad jer dah lahh… haha..

14-IMG_6541 copy


Look at the sky! BALI.. I’m in LOVE!

Lepak2 camgini pun dah buat kiteorg berdua relax and happy sgt dah.. yg penting kiteorg nak enjoy suasana yg tenang dan damai disini.. cukup lah serabut mabut waktu duduk kat KL.. bile holiday utk merehat kan diri dan minda.. this is truly a place to look for!

Ok lepas nie ade satu lagi last entry tentang percutian di The Kayon resort nie.. So check it out okk!

Wednesday, March 29, 2017

Memanjakan diri Di Serayu SPA di The Kayon Ubud Bali!


Tak lengkap lah percutian ke Bali kalau tak memanjakan diri dgn urutan SPA di sana… as you all know.. aku sememangnya pencinta Balinese Massage.!


Selalunya kalau kat Bali nie aku jarang gie berurut kat dlm SPA hotel.. sebab harga dia memang mahal… tapi this time en.teman kata dia nak belanjaaa aku SPA kat The Kayon Ubud Resort nie.. ehh so apa lagi.. rejekii jgn di tolakkk gituh! Ahahah..


1-IMG_6573 copy

Bestt gilakkk tempat SPA dia… very close to the nature gituhhh.. dari tingkap tu boleh dengar alunan air terjun yg mengalir deras di situu..


2-GOPR0090 (EDIT) copy

2-GOPR0091 (EDIT) copy

Aku sorang jer yg berurut.. tapi dpt bilik for couple.. niceeeeeee… en.teman lepas amik gambar aku kat sini dia balik bilik.. tidoo.. haha..


3-IMG_6571 copy

Before berurut kite tukar baju dulu.. lepas berurut kite berendam kat dlm bathub tu dgn air akar kayuu!


4-IMG_6579 copy

Macam biasa.. before start full body massage kite buat foot bath dulu!


5-IMG_6568 copy

Last but not least… lepas dah settle berurut.. kite minum air halia utk buang angin!


6-GOPR0174 (EDIT) copy

Dah selesai berurut.. moh lah kite balik ke bilik di bawah sinunn! Hehe.. kawasan resort nie berbukit-bukit.. so memang kene rajin panjat memanjat yerr..


Aku tak ingat berapa harga for balinese full body massage aku buat time nie.. rasa nya dlm RM200++ kot… memang agak mahal utk berurut di Bali tapi obviously ianya berbaloii baloii laa… as usual lepas dah berurut.. memang badan terasa sgt freshhhhhhh!


Balik bilik.. teruss ZZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZ… hahaha..


Lepas amik short nap… kiteorg lepak2 santai jer kat kawasan resort nie.. nanti lah aku update in the next entry yea!


Tuesday, March 28, 2017

Lokasi Nie Lah Yang Membuatkan Aku Jatoh Cinta Dengan The Kayon Ubud BALI!

Giler hazabb nak abiskan segala tok nenek hutang entry percutian aku nihhh... gasakkk lah situ... hari tu aku ade update status kat FB tanyer boleh ker aku berhenti berBlogging and nak buat Vlogging.. tapi rata-rata yg bagi komen majority nya mintak aku jgn berhenti blogging.. dia org kata diaorg lagi enjoy baca blog dari dengar aku membebel kekdahnya... hahaha..

memang ade perbezaan lah gamaknya kan... feel baca blog nie lain dari menonton Vlog kot kan... baik lah ... demi korang blog readers yg terchinta.. Kak Neen akan tetap terus menulis blog.. tapi dgn syarat & harapan korang sanggup lah menunggu utk membaca segala tok nenek entry basi muntah hijow tu segala! hahahahaa...

Ok.. hari nie nak sambung semula cerita short anniversary trip di The Kayon Ubud Bali pada tahun 2015 yg lepas.. hamekk.. cerita tahun 2015 pun belum settle2 lagi dlm tahun 2017 ni hoiii... macam mana nak settlekan cerita percutian di tahun 2016 & 2017 mcm nie????????????? *tekup muke dgn kuali*

Last entry pasal The Kayon nie hari tu aku ade update pasal our honeymoon pool villa suite yg ohsem nie kan... ok hari nie nak sambung cerita pasal satu lokasi yg sangat menarik di kawasan resort The Kayon Ubud nih!

1-IMG_6768 copy

Ini lah yg menyebabkan aku telah jatoh cinta dgn The Kayon Ubud Resort ni... siapa sangka kat dlm kawasan resort ade air terjun macam nih!


2-GOPR0093 (EDIT) copy

3-GOPR0097 (EDIT) copy

Tempat nie di gelar sebagai Canyon Jetty!  kat sini guest boleh menikmati juadah minum petang yg diberikan secara percuma oleh pihak resort!


4-GOPR0094 (EDIT) copy

Kene menuruni anak tangga utk ke Canyon Jetty nih...


5-IMG_6601 copy

6-IMG_6594 copy

Kiteorg adelah antara guest yg paling awal turun utk afternoon tea break petang tu... pasal tu lah meja semua kosongg lagi takde orang.. heheh..


7-GOPR0113 (EDIT) copy

8-GOPR0114 (EDIT) copy

9-GOPR0115 (EDIT) copy

Sebelum orang ramai kite selpuii dulu laa...


10-IMG_6649 copy

11-IMG_6651 copy

Sian en.teman kene buli... aku suruh dia naik balik kat tangga jetty nie utk amik gambar aku dari angle atas.. hahaha..


12-IMG_6617 copy

Bile kite dah duduk.. staff resort akan terus hidangkan our afternoon tea break!


13-IMG_6627 copy

14-IMG_6636 copy

15-GOPR0125  (EDIT) copy

Menu tea break dia simple jer lah.. dua tiga pieces of kuih tradisional indonesia and air tea... jadiikk laaa utk menikmati suasana santai kat sini... siapa nak bagi tea break free macam nie kan.. hehee..


16-IMG_6655 copy

Lepas dah settle makan kuih.. tetiba staff dia hantar kek anniversary for us!  * eh yg kat belakang tu dah kenapa?? korang bergaduh ehh??? :p*


17-GOPR0128  (EDIT) copy

Kiteorg kalau gaduh.. depan camera tetap senyumm tau! ahhaha....


18-IMG_6658 copy

Thank you The Kayon Ubud for this lovely cake!


19-IMG_6672 copy

Gigih suruh staff dia tolong snap kan gambar kiteorg dari angle atas! hahaha...


20-IMG_6805 copy

21-IMG_6808 copy

22-IMG_6813 copy

Memang berbaloiii datang ke resort nie.. Kak Neen sukerrrrrrrrrr sgt tempat yg unik camgini... dia ade tarikkan dia yg tersendiri... walaupun sekadar 'sebatang' waterfall.. tapi environment dia tu yg best sebenarnya... sunyi.. tenang.. nyaman... haihhh.. I really in love with this kind of place laaa!!!


23-IMG_6815 copy

Kat Bali nie.. kat bahagian tangga pun boleh rasa kelainan... dia letak bunga seketol macam tu pun dah nampak cantik dan nyaman... haha..


24-IMG_6482 copy

25-IMG_6483 copy

Kalau korang nak tahu.. kat Canyon Jetty nie jugak korang boleh menikmati makan malam yg romentikkkk okayyy... tapi korang kene buat booking in advance la.. yg nie tak free yerrr.. dah tentu2 kene bayar.. berapa tu aku tak pasti.. tapi rasa nya dlm ratus2 jugak lah kot utk romentik dinner utk dua orang nie kott.. aku tak amik pun romentik dinner kat sini sbb dah banyak kali experience romentik dinner kat bali nie dah sebelum sebelum nie.. hehe.. so this time kite jimat kan duit skit la... tapi kalau korang yg tak penah experience candle light dinner kat bali.. you guys should try it out once in your life time okkk.. sumpah berbaloi baloii feeling dia tauu! setup dia confirm kebaabomm punyerr... heheh..

Alhamdulillah.. berjaya jugak siapkan entry utk hari nie... berdoa lah semoga esok ade entry yg seterusnya.. haha.. tak sabarr weiii aku nak abiskan cerita di Ubud Bali nie... sbb lepas nie aku nak update cerita ke Swissssssssssssss plak nihhhhhh! :D

  

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails