COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, May 26, 2017

Setelah Terbantut Buat Seketika.. Kini ia Kembali.. Coming Soon!


Huwwaaa.. rinduu nyaaa kat Naazneen Faiqa!


Actually bukan Kak Neen jer yg merindui Naazneen Faiqa… tak sangka ramai gak customer2 yg merindui Naazneen Faiqa rupanya!


Untitled

Ni salah seorang loyal customer Naazneen Faiqa yg dah tak sabar menanti kemunculan product terbaru dari Naazneen Faiqa!


Terima kasih pada customer2 yg masih setia dgn kemuculan produk dari Naazneen Faiqa.. terharu sgt Kak Neen nie… ingat kan dah lama menyepi takde org dah ingat kat Naazneen Faiqa.. huhu.. rupa-rupanya telahan Kak Neen meleset…


Syukur alhamdulillah.. dari sini Kak Neen tahu yg produk Kak Neen telah melekat di hati para customer Kak Neen.. ini yg membuatkan Kak Neen lebih bersemangat utk carik kain2 yg ohsemm agar ia akan terus kekal melekat & subur di hati kalian semua!


Setelah agak lama Naazneen Faiqa menyepikan diri atas faktor2 kesihatan lady boss yg kurang memberangsangkan sejak hujung tahun lepas… alhamdulillah.. kini Naazneen Faiqa kembali dgn koleksi tudung sarung express yg sudah semestinya menjadi Signature Collection dari Naazneen Faiqa!


Untitled

Untitled

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… ade 6 tona warna pilihan utk koleksi terbaru tudung sarung express yg bakal Kak Neen release pada minggu hadapan!


So apa lagi you ollzz.. siap sedia utk korek tabung cap ayam.. cap itik.. cap kucing.. cap harimau-maybank.. hahahahah..


Serious koleksi kali nie.. kain dia sangat2 ohsemm!!! Siapa tak grab koleksi nie.. memang rugiii.. rugiiii.. rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!


Point paling utama yg membuatkan tudung nie super ohsem adelah kerana.. kain dia tak perlu di gosok.. kain dia super sejuk & comfortable.. kain dia ringan tapi tak jarang… Soft awning yg Stretchable!


Hah! Percaya lahhh.. kalau aku ckp best and ohsem tuu.. korang kene percayaaaaaaaa okkkkkkkk… kalau tak nak percaya pun takpe… Sis tak marah pun! Tapi sis marah bile dah sold out.. korang baru datang nak beli.. then bile sis ckp dah sold out.. korang keluarkan icon air mata.. Hahhahaa..


Ok.. tunggu tau!! minggu depan jer Kak Neen akan release koleksi terbaru nie… stay tune okkk! :)

Wednesday, May 24, 2017

Berapa Harga Penginapan Di The Kayon Resort Ubud, Bali!


Ikutkan aku malas nak update part berapa harga itu berapa harga ini... tapi kalau aku tak update kang confirm ade yg msg aku tanyer.. berapa kos penginapan kat The Kayon Resort nihh Kak Neennn??? Sedangkan kadang tu aku dah update pun masih ade yg sudi msg aku tanyer perihal yg aku dah update kat blog.. hahaha.. takpe2.. kalau korang msg tu sambil2 kite boleh berkenalan ye dok.. kuatkan ikatan silatulrahim gituuu! Hehe..


1-GOPR0208 (EDIT) copy

The Kayon Ubud nie adelah salah satu resort yg paling ohsem yg penah aku stay kat area Ubud Bali... its very close to the nature... memang sgt2 menepati citarasa kami berdua kekdahnya! hehhee..

Ok nie breakdown harga utk kategori bilik yg aku duduk pada tahun 2015 ok!



Room Type : River Edge Pool Villa

Room rate : USD 315 net / night


Remarks : Airport pick up at IDR 450K /way/2 pax with luggage

So pepandai lah korang kira sendiri berapa rate nya in RM yer.. hehe.. nak2 skg bile rate USD vs RM dah makin jahanam.. memang boleh mengundang kemarahan kalau di convert kan! hahhaa..

Ok dari segi makanan.. kalau rajin nak keluar ke bandar ubud utk jalan2 cari makan.. boleh jer keluar.. kalau tak salah aku resort nie ade bagi shuttle service ke town ubud.. kat ubud boleh jugak carik kedai makanan halal tapi very2 limited choice rasanya.. so like both of us.. malas nak keluar dari villa yg ohsem nie.. rugi bayar mahal2 kalau dah asyik keluar jer.. bile nak enjoy the villa to the max kan... hehe..

Di sebabkan kami berdua nie jenis spesis yg tak banyak kerenah nak makan... konsep kiteorg bile travel.. janji makan utk lapik perot jadik kenyang.. so aku sesiap dah bawak bekal nasik goreng brahims and beberapa produk brahim yg boleh di jadikkan bekalan makanan utk kiteorg berdua!


2-IMG_6818 copy

Panaskan jerrr bungkusan nasi tu ke dlm bekas yg berisi air panas mendidih...


3-IMG_6827 copy

Tadaaaaaaaaaaaaaa.. dah siap utk di makan!!


4-IMG_6829 copy

Aauuuwwwww... seksiii nyaaaaaaaaaaa lakik I nak makan nasik goreng brahim kat Bali!. hahahha..



Disebabkan kiteorg punyer flight lewat petang utk balik ke KL.. check out time dari villa pulak pukul 12 tengah... so kiteorg amik kesempatan utk mandi manda di main pool ni dulu... beg kiteorg letak kat reception.. lepas mandi pool kiteorg bersihkan diri di area SPA... senang jerrr.. tak yah risau nak bersihkan diri macam mana.. hehehe..


5-GOPR0184 copy

6-GOPR0200 copy

7-GOPR0179 copy

8-GOPR0185 copy

9-GOPR0183 copy

10-G0070187 copy

11-G0160196 copy

 Tak pasal2 dpt sun tanned free! huhu...


12-GOPR0204 copy

Sempat minum teh sebelum pak supir hantar ke airport!


13-GOPR0210 copy

Thank you so much The Kayon Ubud for the awesome hospitality... insyallah will be back soon!


Alhamdulillah.. settle gak citer percutian di The Kayon Ubud Bali nie.. insyallah lepas nie aku akan sambung cerita percutian ke SWISS pulakk... huuwwaaaaa.. takotttttttttttt nyaaaaaaaaaaaaaaa nak review segala tok nenek gambar yg riban2 tuu... hahhahaa..









Tuesday, May 16, 2017

Masalah!!

HOLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!

 

Giler lama tak update blog.. sebulan dah kott.. hohohoho.. memang tahap champion dah skg nie tahap malas gaban nak update blog!

 

Sian korang masuk blog aku tak berupdate!  Ampun koranggg.. aku lately nie macam2 hal laa.. adoii.. *sambil garuk kepala yg tak gatal*

 

Hope sgt lepas nie aku boleh lah back on track… gilerr rinduu nak update blog macam dulu2.. rajin jer nak mencecehhhhhhhhh kat sini! isk T_T

 

Masalah utama bile dah lama tak berblogging… penyakit MALAS!!!!!!!!!!

 

Yerr.. skg nie bile ade masa pun dah jadik macam malasssssssssssssssssssssssss nyaaaaaaaaaaaa nak update bloggggggggg!!!!!!!!!!!! Huuuuwwwaaa… help!!!!! Helppppppppppppp!!!  Macam mana nak suntik semangat utk kembali berblogging nieeee????????  *nanges*

 

Ok ok..  aku cuba ok… korang jgn marah ok.. aku bukan sengaja tak nak update blog.. tapi macam yg aku ckp kan tadi la.. MASALAH tuu hahh.. dari bulan satu hari tu ade masalah ngan kesihatan.. then bile dah nak sihat sikit.. busy sgt2 pulak with working life.. then bile dah lama sgt tinggal kan blog nie.. masalah paling bermasalah adelah penyakit malas! Huhu..

 

Insyallah aku akan cuba abis kan entry percutian di The Kayon Bali yg tinggal 1 last entry tu.. then insyallah akan sambung cerita percutian di SWISS pulak.. ramai yg dah dok msg aku suruh update cecepat pasal SWISS.. well dah setahun berlalu.. gambar aku ke swisss last year aku sendiri tak tengok balik tau! Hahaha..

 

  

 


Oh by the way.. nak ucapkan selamat hari guru buat semua para pendidik di luar sana.. korang memang ohsemmm!  Kak Neen kalau jadik cikgu… rasa nya jadik Cikgu Disiplin lah yg paling sesuai sekali! Hahaha..

Wednesday, April 12, 2017

Pencinta Dessert... Ni Congo Bars Sedap Wajib Korang Cuba!

Hi korang…

Sorry seminggu dah tak update blog.. haih.. macam nie lah Kak Neen sejak kebelakangan nih… bile terlalu busy.. memang mood nak update blog tersangatlah kedaung! so bertabah lah korang utk tunggu update dari Kak Neen yer… hehhe..

Anyway, Kak Neen nak ucapkan ribuan terima kasih pada korang yg telah menyerbu CRAZY SALE Naazneen Faiqa yg Kak Neen launched pada minggu lepas nih! Amboi2 korang suker yer dpt grab tudung murah2.. macam piranaaaahhh semuanya dok placing order.. hahhaha… in away Kak Neen terharu sgt2 ngan sambutan yg korang berikan…. Tak sangka after sooo long Kak Neen berehat utk kerja2 di Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie… bile Kak Neen buat comeback … tup tap zuss zaassss tudung2 di Naazneen Faiqa laku macam goreng pisang panas! Owhh.. I is touching hokaay!

Ade jugak customer yg frust sbb tak dpt grab tudung2 Naazneen Faiqa dgn harga CRAZY SALE sebab dah sold out.. huhu… sorry guys.. macam biasa.. konsep dia siapa cepat dia dapat! Lagipun stock for CRAZY SALE tu very2 limited for each color and design.. memang tak banyak mana pun available stock yg tinggal coz its more like jualan penghabisan stock gitu.!

Alhamdulillah.. after almost a week CRAZY SALE going on.. as for now memang dah tak banyak dah stock tudung yg tinggal.. so kat bawah nie Kak Neen list kan utk korang stock yg masih available okk…

APRIL CRAZY SALE!

Tudung Halfmooon KAMILIA (Blue) @ RM19.90 – 1 piece only

Tudung Instant Double Loop JAMEELA (Pink) @ RM22.90 – 1 piece only

Tudung Instant Double Loop JAMEELA (Purple) @ RM22.90 – 1 piece only

Tudung Bawal MARSYA (Ocean) @ RM12.90 – 1 piece only

Tudung Bawal MARSYA (Brown) @ RM12.90 – limited pieces available

Tudung Bawal MARSYA (Gold) @ RM12.90 – limited pieces available

Gambar2 tudung nie semua korang boleh refer kat ENTRY CRAZY SALE yg nie! So kalau korang nak…ceecepat Whatsapp Kak Neen at 019-3769459 ok!

Ok hari nie Kak Neen berkongsi ngan korang pasal satu dessert kegemaran Kak Neen! Kalau korang nak tahu Kak Neen nie memang pencinta dessert! Nak2 pulak kalau dessert tu bercirikan coklat… ehh sumpah time tu tak peduliksss laa kalau jadik domokk sekali pun ! hehe..

Tahun lepas waktu Kak Neen bercuti santai ke Bali.. member Kak Neen bekalkan Kak Neen ‘setalam’ Congo Bars nih! Dia memang tahu Kak Neen & lakik Kak Neen adelah penggemar dessert2 macam nihh… so bile dia hadiahkan Congo Bars nie bersempena dgn anniversary kami tahun lepas… ehh… gilerr tak happy??? Setalam nie aku bawak gie ke Bali ok! Hahaha…

IMG_3337


Dah bawak setalam punyer pasal.. sampai kan lepak dlm pool pun leh layan congo bars yg sexyy tu berulang-ulang kali! Hehehe...


Hari tu waktu kat Bali nak share dah pasal nie.. tapi bile dah sibuk bercuti.. terus terlupa.. bile dah balik KL.. sakit pulak.. sibuk ulang alik ke hospital…. Terus lupa lagi.. so hari nie aku tak nak lupa dah… hihi.. meh nak share ngan korang Congo Bars yg tersangatt lah sedapp ya amat di tekak Kak Neen!

IMG_6817


Ciri utama yg membuatkan congo bars nie tersangat lah sedap adelah kerana rasanya yg berlemak dan manis dia yg sedang-sedangg sajaaaa… Pada Kak Neen.. dessert tak leh terlalu manissss.. bile terlalu maniss.. the original taste of that dessert akan out! So to me dessert memang kene kurang manis.. kalau dessert terlalu maniss.. abisss lah .. memang tak enjoy nak makan dibuatnya! Kite rasa macam makan air gulaa jerrr.. tak leh nak enjoy rasa lemak butter, manis coklat segala!

Hari tu enjoy sgt makan setalam congo bars tu sampai terlupa plak nak amik gambar close up congo bars tu.. hehe.. tapi trust me.. korang kene cuba congo bars nie ok! Rasa dia sgt sedap dan lengkap… texture dia sgt gebuu.. and yg paling ohsem... ianya mewah ngan taburan coklat chips and almond nibs!

So utk setalam congo bars yg macam kat dlm gambar kat atas tu yg bersaiz lebih kurang 9” x 9” berharga RM35.00 sahaja ok! Memang puas makann tau tak! ahaha..

So korang kalau nak order leh contact/whatsapp member Kak Neen nie yer..

Miss Diana

016-866 3440

It’s a homemade product tau… that’s why lah sedap! Hehe…

Tuesday, April 4, 2017

50-70% CRAZY SALE Untuk Kesemua Koleksi Tudung Nie!!!


Setelah beberapa bulan lamanya Naazeen Faiqa by NeenaAnuar tak keluarkan tudung baru atas faktor2 kesihatan Lady Boss nya yg kurang memberangsangkan sejak kebelakangan ini… maka hari nie Lady Boss nak buat comeback dgn mengadakan CRAZY SALE with HOT PRICE Sale tuk kesemua koleksi tudung Naazneen Faiqa by NeenaAnuar seperti di bawah ini!


IMG_1231 (Aqilla Code 3)

50% off utk koleksi Tudung Sarung Express – AQILLA


HARGA CRAZY SALE: RM19.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM39.90)


IMG_1241 (Jameela Blue Edited)

IMG_1247 (Jameela Peach Edited)

IMG_1250 (Jameela Mint Green 4th Edited)

IMG_1254 (Jameela Pink Edited)

IMG_1261 (Jameela Purple Edited)

50% off utk koleksi Fully Instant Doubleloop Shawl – JAMEELA


HARGA CRAZY SALE: RM22.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM45.90)







Tutorial Tudung Jameela






IMG_9455 copy

50% off utk koleksi Halfmoon Shawl – KAMILIA


HARGA CRAZY SALE: RM19.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM39.90)





Tutorial Tudung Kamilia


2-IMG_7129 copy

7-IMG_7243 copy

12-IMG_7152 copy

16-IMG_7211 copy

70% off utk koleksi Tudung Bawal Dull Satin – MARSYA


HARGA CRAZY SALE: RM12.90 SAHAJA!!! (Harga asal: RM42.90)



Tutorial Tudung MARSYA


Nak tahu kenapa korang patot grab tudung2 kat atas nie? Ok sila refer pada entry2 kat bawah nie utk korang tahu kelebihan setiap dari tudung2 nie semua:-








Siapa tak grab offer crazy sale nie memang rugi! dah banyak testimony2 dari customer Naazneen Faiqa yg telah Kak Neen kongsikan di sini dulu… alhamdulillah terima kasih to all my customers for all your kind support!


Tak sangka Kak Neen, sepanjang Naazneen Faiqa berehat seketika sejak beberapa bulan yg lalu, ramai jugak my regular customer yg contact Kak Neen tanyer kenapa dah lama tak keluarkan collection tudung baru….. huhu.. terharu okk… thank you guys for your continuous support! Insyallah sooonnn.. Naazneen Faiqa will come back with new awesome product!


So tunggu apa lagi? Cecepat capai talipon korang tu skg.. and terus jer Whassap Kak Neen di talian 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com utk grab tudung2 yg tengah on crazy sale nie ok!


Ingat tau.. stock dah tak banyak utk semua collection tu… so siapa cepat dia dapat.. ade color yg dah tinggal 1 or 2 pieces left jer skg nie.. so grab it fast okk.. raya dah nak dekat nie oiii… rugiii kalau korang tak grab peluang shopping tudung murah nie skg ooiiI! Hehehe…

Thursday, March 30, 2017

Tak Boring Ke Lepak Dalam The Kayon Resort Ni Jer????

Aku tak tahu laaa ade ker org lain yg jenis spesis macam aku ngan en.teman nie… kiteorg nie kalau bercuti ade 2 jenis concept.. satu jenis konsep percutian yg mana kiteorg akan buat touring activity sepanjang hari dan satu lagi jenis percutian kiteorg jenis akan melepakk jer kat dlm resort and tak keluar kemana-mana sekali pun! Hehe..

Kiteorg kalau pegi percutian yg semata-mata nak merehatkan diri di resort nie.. biasanya kiteorg akan amik resort penginapan yg ohsemmmm skit baru best nak melepak santai! Just like kat The Kayon Ubud Bali nie.. kiteorg stay kat resort nie sepanjang 3 hari 2 malam tanpa keluar ke mana-mana pun! Kot ade yg tertanyer-tanyer… Tak bosannnnnnnnnn kerrrrrrrrrrrr duduk dlm bilik tak keluar ke mana-mana??? Jawapannyaaa… Tidakkkkkkkkkkkk bagi kami berdua! Coz to both of us.. this is the time utk betol2 rehat kan diri dan minda.. kalau keluar berjalan kangg.. minda rehat tapi badan letihh ya amat.. haha…

OK jom aku bawak korang jalan2 disekitar kawasan resort nih!

1-IMG_6521 copy


Selain dari melepak santai di kawasan Canyon Jetty nie.. another favourite spot utk lepak2 santai adelah di sekitar kawasan main swimming pool nih!

2-IMG_6522 copy


Pool & nature.. combination yg ohsem!


3-GOPR0088 (EDIT) copy

4-GOPR0074 (EDIT) copy

Resort nie tak banyak bilik.. so pool pun jadik tak ramai org.. hehe.. bestt.. aku suke suasana macam nie.. tak crowded.. kiteorg berdua jerrr konker tempat ni! Hahaa..


5-IMG_6554 copy



Pompuan nie mula buat hal dah!


6-IMG_6543 copy


7-IMG_6550 copy


:p


8-IMG_6563 copy


Kat tepi pool ade kerusi santai tradisional.. ehh.. bile lepak kat sini tetiba terasa seperti seorang puteri rajapahit pulak lah! Hahaha..


9-IMG_6558 copy



Dari pool boleh nampak hotel restaurant di atas sinunn!


10-GOPR0060 (EDIT) copy

11-GOPR0064 (EDIT) copy

Kat restaurant nie boleh lah kalau nak mengopi ataupun mengeteh! Hehe


12-GOPR0076 (EDIT) copy


Kat sebelah area pool ade tempat beryoga…!

13-IMG_6535 copy


Aku bermeditasi secara sendirian berhad jer dah lahh… haha..

14-IMG_6541 copy


Look at the sky! BALI.. I’m in LOVE!

Lepak2 camgini pun dah buat kiteorg berdua relax and happy sgt dah.. yg penting kiteorg nak enjoy suasana yg tenang dan damai disini.. cukup lah serabut mabut waktu duduk kat KL.. bile holiday utk merehat kan diri dan minda.. this is truly a place to look for!

Ok lepas nie ade satu lagi last entry tentang percutian di The Kayon resort nie.. So check it out okk!

Wednesday, March 29, 2017

Memanjakan diri Di Serayu SPA di The Kayon Ubud Bali!


Tak lengkap lah percutian ke Bali kalau tak memanjakan diri dgn urutan SPA di sana… as you all know.. aku sememangnya pencinta Balinese Massage.!


Selalunya kalau kat Bali nie aku jarang gie berurut kat dlm SPA hotel.. sebab harga dia memang mahal… tapi this time en.teman kata dia nak belanjaaa aku SPA kat The Kayon Ubud Resort nie.. ehh so apa lagi.. rejekii jgn di tolakkk gituh! Ahahah..


1-IMG_6573 copy

Bestt gilakkk tempat SPA dia… very close to the nature gituhhh.. dari tingkap tu boleh dengar alunan air terjun yg mengalir deras di situu..


2-GOPR0090 (EDIT) copy

2-GOPR0091 (EDIT) copy

Aku sorang jer yg berurut.. tapi dpt bilik for couple.. niceeeeeee… en.teman lepas amik gambar aku kat sini dia balik bilik.. tidoo.. haha..


3-IMG_6571 copy

Before berurut kite tukar baju dulu.. lepas berurut kite berendam kat dlm bathub tu dgn air akar kayuu!


4-IMG_6579 copy

Macam biasa.. before start full body massage kite buat foot bath dulu!


5-IMG_6568 copy

Last but not least… lepas dah settle berurut.. kite minum air halia utk buang angin!


6-GOPR0174 (EDIT) copy

Dah selesai berurut.. moh lah kite balik ke bilik di bawah sinunn! Hehe.. kawasan resort nie berbukit-bukit.. so memang kene rajin panjat memanjat yerr..


Aku tak ingat berapa harga for balinese full body massage aku buat time nie.. rasa nya dlm RM200++ kot… memang agak mahal utk berurut di Bali tapi obviously ianya berbaloii baloii laa… as usual lepas dah berurut.. memang badan terasa sgt freshhhhhhh!


Balik bilik.. teruss ZZZZZZzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZ… hahaha..


Lepas amik short nap… kiteorg lepak2 santai jer kat kawasan resort nie.. nanti lah aku update in the next entry yea!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails