COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 24, 2016

Berdebar!


Sabtu lepas before pegi berbuka puasa dekat umah in laws kat Klang.. aku saja pi singgah Seksyen 7 Shah Alam.. walaupun dah tahu suasana kat sana akan berasak-asak macam nak rakk sebab org shopping raya.. tapi aku tetap ke sana utk tengok kemeriahan org shopping raya! Hehe..


Kalau ikutkan aku nie sebenarnya memang agak kurang gemar nak pegi tempat yg bersesak-sesak ngan org ramai… aku boleh jadik stress and potong selera nak buat apa2 aktiviti… tapi disebabkan on that day kebetulan roh mood tegarr aku dtg… so aku rasa macam agak kuat nak tempoh moment berasak-asak tuh kekdahnya! Ahaha..


As expected, dari simpang traffic light padang jawa nak masuk ke seksyen 7 lagi dah traffic jammed! Aku ckp kat en.teman.. kalau teruk sgt tak bergerak traffic nie.. kite terus je lah ke Klang.. tapi alhamdulilah.. traffic jammed tu masih lagi kiteorg boleh take it on that day.. ahaha.. masih ade traffic flow and sampai lah kiteorg dpt parking kat parking bertingkat di seksyen 7 tuh!


Memang meriah sgt suasana kat sana.. semua org carry shopping beg.. hehehe.. Aku ke sana saja jer nak jejalan window shopping.. takde lah plan nak shopping sgt sebenarnya.. sebab rasa macam byk jer baju2 raya tahun lepas dan beberapa tahun lepas yg masih tak luak berpakai pun lagii.. in fact ade satu baju raya tahun lepas yg aku tak pakai pun lagi.. so maybe baju tu lah yg akan jadik baju raya aku utk tahun nie kot… ahahaa..


But at the same time aku still suke gi jejalan window shopping before hari raya.. sebab aku suke fashion.. so aku suka tengok koleksi baju2 hari raya yg di jual… selalu berdoa kalau boleh jangan la ade yg aku berkenannnn.. selamatttt skit duit aku... tapi biasanya mesti akan sangkut jugak lah kesudahannya! Ahahhaa.. tapi utk tahun nie, till today masih belum ade yg tersangkut lagii laaa.. masih bertahan nie.. tapi tak tahu lah entah esok entah lusa kangg ade plak yg aku tersangkut kat mana-mana… hehee..


Untitled

Hari tu waktu aku jejalan kat seksyen 7 tu… aku ade lah masuk satu butik nie.. sedang aku asyik tengok produk2 kat dlm butik tu… tetiba pelayan yg melayan aku time tu tegur.. “eehhh.. cantik laaa tudung you nie! nie jenis sarung jer ye? You beli kat mana? Cantik material kain tudung nie!”


Entah kenapa… tetiba berderauuuuuuuuuuuu darahh aku okkk bile pelayan tu tanyer aku camgitu! Aku jadik terkesimaaaaaaaa kat situ.. tetiba jer jadi blurrr and tak tahu nak jawab apa! Ahahaha… rasa macam lidah nie keluuu plak nak jawab.. “Oh tudung nie saya jual.. nie produk tudung saya sendiri nie.. you nak beli ke???” ahahaha.. ko ghaseeeee??? Memang serious aku rasa berdebar-debar bile pelayan tu tanyer aku camgitu! Aku tak tahu lah kot dia owner nya ke.. mana tahu kannn! Rasa kemaluan yg tak tentu pasal plak time tu which kesudahannya aku just senggeh renyehhhh sampai ke telinga and jawab.. “Saya beli tudung nie kat Naazneen Faiqa!”


Lepas tu dia tanyer lagi.. “ade IG ke produk nie??” fuhh.. lagi bertambah debaran di dada aku niehh… aku jawab.. “adee.. carik IG neenanuar jer” dia pun jawab.. “Ohh ok ok.. suke la tudung macam nie sarung jer senang!” ahahaha… segann weiii org tanyer off hand camgitu jerr depan customer2 lain plak kat dlm butik tuu! Serious aku memang tak tahu nak jawab apa.. sebab rasa macam apaaa jer kalau aku plak jual produk aku dlm kedai org lain kan? hhuhuhuu..


Apa pun.. aku bersyukur sgt… Alhamdulillah.. tak sangka tudung sarung express aku nie memang mendapat sambutan yg begitu hangat sekali!


Untitled

Nahhh.. muahhhciked to all fans tudung sarung express Naazneen Faiqa! Tudung color dark blue nie dah pun sold out okk! Fuhh… tak sangka this time aku produce 3 kali ganda dari production sebelum nie boleh chap chappp chusssss dah sold out!! Syukurrrrrrr alhamdulillah!!!!! Serious tak sangka and sgtttt terharuu atas sambutan yg korang semua berikan! Insyallah aku akan terus keluarkan produk yg menjadik kegilaan kebanyakkan customer Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie!


Header FB (Express Eryna)

Header FB 2 (Express Eryna)

HARGA TUDUNG SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)


As of today.. tudung sarung express Eryna dah tinggal color Grey and Maroon jerrrrrrr tau! Grey dah tinggal 1 last piece!!! Siapa cepat dia yg punyaa!! Maroon pun not bad.. its selling fast!!!


so cepat korangggg!!! Kak neen buat postage on this Sunday.. insyallah korang bleh dpt tudung korang before rayaaaaaaaaaa!


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-X – RM55.90/pc (exclude postage)


Header FB (Half Moon Kamilia Plain)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia Plain)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-plain – RM39.90/pc (exclude postage)


Untuk tudung kamilia halfmoon pun selling fastttt skg nie! color pink dah sold out tauu… now tinggal color blue, emerald green & maroon jer! Maroon pun dah tinggal 4 last pieces jurrr..


Untitled

Salah sorang pencinta tudung Halfmoon Kamilia!


So siapa nak kak neen pos kan tudung korang this sunday.. sila whatsapp Kak neen di 019-3769459 sekarangg jugak tauuuu!!!! :D

Tuesday, June 21, 2016

Menu Berbuka dan Jangan Takot!


Hari tu aku share menu Hanya 1 Juadah Berbuka Puasa aku sampai Ramadhan ke 7 jer.. ok hari nie nak sambung menu Hanya 1 Juadah Berbuka Puasa aku dari Ramadhan ke 8 sampai semalam Ramadhan ke 15!


Untitled

On 8 Ramadhan aku masak sup ayam… menu favorite kami lakik binik! Masak seperiuk so dpt lah sup tu bertahan sampai Ramadhan yg ke 9!


Untitled

Masuk 10 Ramadhan.. en.teman request nak makan pasta pulak! so aku buat lah Black Pepper Spiral Pasta with I LOVE YOU Prawns! Ahahhaa..


Untitled

Ramadhan yg ke 11.. ikutkan niat asal nak masak lauk ikan.. tapi takde rezeki nak masak sebab sampai umah lambat disebabkan aku trapped dlm traffic jammed on that day.. nasib la ade sambal kentang sedap dari Kedai Mesra Petronas tuu.. so aku goreng telor kicap jerrr jadikkan pasangan duet nya! Yumm.. yumm.. simple tapi sedapp ya hamaat! Ahaha..


Untitled

On 12 Ramadhan.. mood aku kedaung.. so mood nak masak tak berapa nak hadoo! End up aku buat mee hoon sup jerr..


Untitled

Ramadhan ke 13.. takde menu hanya satu jaudah berbuka puasa sebab aku berbuka dgn family in laws! So konsep nya port luck.. dah sah2 ade banyak lauk la kan… hehee.. atas permintaan adik ipar aku.. aku masak lemak udang cili api.. then adik ipar aku masak sup tulang rusuk… and abg ipar aku masak ayam goreng halia.. alhamdulillah.. seronok sgt makan ramai2 style kampong macam niee.. duduk bersimpuh atas lantai… me love it!


Untitled

On 14 Ramadhan.. aku masak Ikan Merah Panggang Sambal Tom Yam! First time try resipi nie.. eh sedappp laaaaaaaaaaaa pulakkk! Hahaha… nanti aku share resipi dia kat sini eh!


Untitled

Semalam 15 Ramadhan.. makan lauk balance ikan merah masak sambal tom yam tuu.!


So hari nie 16 Ramadhan.. apakah menu nya?? Entah tak leh nak fikir lagi… balik kang tengok lah mood apa yg datang.. itu lah yg aku akan masak! Ahaha..


Oh by the way.. nie Kak Neen nak bagitahu… ade customer yg ckp dia berminat nak beli tudung Eryna color maroon tapi dia rasa color Eryna nie terang nawww nawww katanya! Hehe.. actually color maroon utk tudung Eryna tu tak lah teranggg mana pun.. Cuma biasalah effect lighting utk photoshoot memang korang akan nampak color tudung dlm gambar2 yg Kak Neen shoot tu nampak macam terangggg nawwww kekdahnya! Hehee.. tak caya tengok gambar nie!


Untitled

Nie kak neen selpui pakai iphone with natural lighting.. see.. tak terang mana pun color tudung Eryna Maroon nie kan? Haaa.. so Jangan Takottt nak purchase tudung Eryna color Maroon nie okk! Color nie dia more to dark maroon and not a bright maroon!


Ingat tau.. kalau dah sold out tudung Eryna nie.. takkan ade restock lagi dah! So sila grab tudung yg menjadi kegilaan ramai nie sementara stock masih ade okk! Raya nie kot korang rasa nak bagi hadiah kat mak korang ker.. boleh jer korang belikan tudung nie sebagai tanda tulus ikhlas korang buat Mak korang kann! Kalau nak Kak Neen bungkus cantik2 pun boleh.. just let me know and I’ll do it for you ok!


Syukurr alhamdulillahh… thank you so much pada korang yg sentiasa support produk Naazneen Faiqa dari Kak Neen! Terima kasih yg tak terhingga di atas setiap feedback & testimony yg korang berikan.. insyallah Kak Neen akan terus keluarkan produk2 yg berkualiti tuk semua customer2 kesayangan Kak Neen! ;)


Header FB (Express Eryna)

Header FB 2 (Express Eryna)

HARGA TUDUNG SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)



Kalau korang bijok.. korang akan grab 3 color nie terusss sebab korang boleh dpt FREE POSTAGE kalau purchase 3 helai dan keatas! But kalau korang tak nak purchase 3 helai tudung ERYNA.. don’t worry korang boleh mixed dgn koleksi tudung halfmoon KAMILIA ni jugak!


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-X – RM55.90/pc (exclude postage)


Header FB (Half Moon Kamilia Plain)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia Plain)


HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-plain – RM39.90/pc (exclude postage)


Tudung Kamilia ni pun boleh tahan hotttt bile dekat2 nak raya niee.. color Pink yg sweet tu dah tinggal 1 last piece okkk.. so sapa nak sambar color pink tu baik cepat… kang dah sold out.. confirm korang akan antar icon air mata yg terjun berjujuran tu kat Kak Neen! Ahahaahaha.. Color Maroon, Emerald Green & Blue pun dah limited dahh.. so cepattttttttttt!!!!!!


Kot ade yg tak pandai nak pakai tudung halfmoon macam Kak Neen pakai nie? jgn risau. Sgt sgttt cara memakai nyer.. sila layan video tutorial khas buat korang kat bawah nie yer!




Seee.. senang kann??? Hehehe.. ade Kak Neen celoteh pasal tudung sarung Express Eryna jugak di hujung video tu.. so korang boleh tengok saiz sebenar tudung Eryna tu macam mana.! :)


Nak order?? Sila whatsapp Kak Neen di 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com dgn kadar segera ya! :D

Monday, June 20, 2016

Sedih Bila Dah Nak Raya!


Hari nie dah 15 Ramadhan dah kan??? haih.. cepatnya masa berlaluuuu! Rasa macam baru jer semalam kite mula berpuasa… tup2 hari nie dah setengah bulan dah kite berpuasa kann.. pantas sungguh masa berlalu.. huhu..


Hari nie jugak lagu raya dah start berkumandang di radio.. memang tak boleh nak dinafikan.. bile dengar lagu raya jer.. mula lah roh mood nak beraya dtg menerpa! Tapi utk aku yg dah kehilangan mak nie.. bile dengar lagu raya jer… honestly perasaan sedih lebih banyak dari perasaan gembira nak beraya!


Bila nak raya jer… automatik jiwaaa aku jadik touching… terus teringat zaman kecik2 and anak dara dulu.. aku lah peneman setia mak kat dapur! Kiteorg buat kuih sama2… kiteorg masak sama2… kiteorg pegi pasar sama2… itu antara memori terindah antara aku ngan arwah mak bile nak sambut raya!


Ade tahun yg mak penah ckp dia malas nak buat kuih raya.. aku memang akan sedih bile mak ckp tak nak buat kuih raya.. sebab pada aku kemeriahan beraya tu bile penat2 kan diri buat kuih raya sampai tengah malam.. sambil2 buat kuih raya sambil2 dengar lagu raya berkumandang di radio! Memang seronokkk nya nak beraya…. Tu belum lagi malam raya… mak masih sibuk kat dapur buat rendang dan pulut kuning..aku pulak sibuk tukar langsir.. tukar cadar… masukkan kuih dalam balang… cuci rumah.. cuci toilet.. memang busy & penat sgt bile dah nak raya… tapi itu lah keindahan & kegembiraan bile nak sambut hari raya!


Now semua tu dah tinggal kenangan jerrrr! Haihh.. bergenang air mata bile tiap kali kenang masa lalu… sejak mak dah takde.. hampir 90% keseronokkan aku nak sambut hari raya dah pergi bersama-sama dgn mak! Takkan sama situasi berhari raya ade mak ngan tanpa mak disisi… Mak is everything!


Again aku rasa frust takde gambar kenangan buat persiapan hari raya bersama dgn mak! Zaman dulu mana ade phone with camera canggih mcm skg nie.. zaman dulu nak bergambar kene pakai Kodak filemm.. leceh nak bergambar! Tu yg endup aku takde byk gambar ngan arwah mak.. korang yg ade mak.. please lah amik gambar banyak2 ngan mak korang… setiap apa yg korang buat.. amik lah gambar ngan mak korang.. serious itu jer lah kenangan terindah yg korang akan simpan bersama-sama ngan korang bile mak korang dah takde nanti!


Macam aku skg nie.. semua kenangan terindah tu ade dlm kotak fikiran jerrr! Gambar memang tak banyak sbb zaman dulu2 mana ade penyakit selfie macam skg nie… so bile rindu.. tutup mata… cuba bayang dan imbas kembali saat2 indah bersama-sama ngan makk dulu kala! Haihh.. kadang rasa macam cepattt nyaa mak pergi tinggal kan aku… tapi aku kene fikir dan banding kan diri aku ngan org yg lagi sedih kisah mereka dari aku.. at least aku sempat lah jugak merasa nikmat berhari raya bersama ngan mak sampai aku dah kawin… ade org nasibnya yg sejak kecil dah kehilangan mak.. yg anak yatim piatu tu lagi sedih… takde mak .. tak de ayah.. beraya sesame diaorg jerr.. tu lagi sedihh kott! Sobs.. sobsss..


Betol lah org kata.. kite jgn kenang apa yg kite takde… kite kene bersyukur dgn apa yg kite dah penah dpt sebelum nie dan bersyukur dgn apa yg kite ade skg nie!


Untitled

Sekarang nie dia nie lah kebahagiaan aku! Bersyukur sebab Allah masih bagi ruang dan peluang utk bersama-sama dgn dia yg tall, smart and handsome nie! :p


Sejak mak dah takde… aku dah tak kisah sgt nak beraya dah sebenarnya! Just go along with the flow.. kadang tu penah jugak lah aku rasa mcm kalau boleh tak nak beraya sebab mak dah takde.. huhu… tapi dlm pada ade rasa macam tak nak beraya tu aku tetap akan sehelai dua baju raya! Ahahaha.. anyway, walaupun aku masih ade ayah disisi.. tapi to me.. seorang ibu boleh menjadi seorang ‘ayah’.. tapi seorang ayah belum tentu boleh menjadi seorang ‘ibu’!


Well.. yg pasti semua org akan melalui saat kehilangan seorang mak disisi mereka.. antara cepat dgn lambat jer.! So nak tak nak .. suke tak suke.. kite kene bersiap sedia utk kehilangan seorang insan mulia yg bergelar IBU di dalam hidup kite!


Ok lah cukup lah luahan hati kak neen utk hari nie... memang sejak dua tiga hari nie mood Kak neen mendungg jerr.. semendung cuaca kite kat KL niee.. sejukk betol sebab hujan non stop utk dua tiga hari kebelakangan nie… hehe.. So korang dah shopping baju raya ke??? Tudung raya dah beli???? Kalau belum beli meh beli tudung Kak Neen nieh! Ahahahaa…


Untitled

Untitled

Syukurr alhamdulillahh… thank you so much pada korang yg sentiasa support produk Naazneen Faiqa dari Kak Neen! Terima kasih yg tak terhingga di atas setiap feedback & testimony yg korang berikan.. insyallah Kak Neen akan terus keluarkan produk2 yg berkualiti tuk semua customer2 kesayangan Kak Neen! ;)


Header FB (Express Eryna)

Header FB 2 (Express Eryna)

HARGA TUDUNG SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)


Nie nak habaqqq mai niee.. tudung Eryna color Dark Blue tu dah tinggal last 2 pieces sahaja skg nie.. so siapa cepat dia dpt okkkkkk!!!! serious siapa tak grab collection ERYNA nie akan kerugian sebab material dia memang super ohsem dan ternyata ianya diperakui oleh kebanyakkan customer2 Kak Neen yg dah selalu purchase tudung sarung express dari koleksi Naazneen Faiqa yg terdahulu! Color grey & maroon pun tak kurang hebat.. anytime nak masuk ke kancah SOLD OUT jugak tuh! Ahahaha..


Kalau korang bijok.. korang akan grab 3 color nie terusss sebab korang boleh dpt FREE POSTAGE kalau purchase 3 helai dan keatas! But kalau korang tak nak purchase 3 helai tudung ERYNA.. don’t worry korang boleh mixed dgn koleksi tudung halfmoon KAMILIA ni jugak!


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-X – RM55.90/pc (exclude postage)


Header FB (Half Moon Kamilia Plain)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia Plain)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-plain – RM39.90/pc (exclude postage)


Tudung Kamilia ni pun boleh tahan hotttt bile dekat2 nak raya niee.. color Pink yg sweet tu dah tinggal 1 last piece okkk.. so sapa nak sambar color pink tu baik cepat… kang dah sold out.. confirm korang akan antar icon air mata yg terjun berjujuran tu kat Kak Neen! Ahahaahaha.. Color Maroon, Emerald Green & Blue pun dah limited dahh.. so cepattttttttttt!!!!!!


Kot ade yg tak pandai nak pakai tudung halfmoon macam Kak Neen pakai nie? jgn risau. Sgt sgttt cara memakai nyer.. sila layan video tutorial khas buat korang kat bawah nie yer!



Seee.. senang kann??? Hehehe.. ade Kak Neen celoteh pasal tudung sarung Express Eryna jugak di hujung video tu.. so korang boleh tengok saiz sebenar tudung Eryna tu macam mana.! :)


Nak order?? Sila whatsapp Kak Neen di 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com dgn kadar segera ya! :D

Friday, June 17, 2016

Dalam atau Cetek Air Laut di Water Villa Tu? – Day 4 @ Water Villa Centara Ras Fushi Maldives!


Haha.. ramai pulak yg bertanyer pasal tahap kedalaman air laut kat area water villa yg ku mandi tuu.. maybe sebab korang nampak kiteorg mandi sambil boleh berdiri disitu kan??? hihi.. ok jap lagi I story youuuu...


1-IMG_4608 copy

Dah masuk hari keempat di kepulauan Maldives... tapi hari ketiga di Water Villa Centara Ras Fushi Maldives nie!


2-IMG_4255 copy

Setiap pagi akan nampak view ohsem camgini dari atas katil! kalau lah bilik tido aku camgini view dia.. mau tetiap hari lambat pegi keje! Ahaha..


3-IMG_4254 copy

Acara wajib buat setiap pagi ketika aku bercuti disini.. bukak pintu sliding door water villa.. and then aku akan berdiri kat sundeck nie utk menghirup udara segarrrr sambil menikmati keindahan alam semulajadi yg super ohsem ini!


4-IMG_4579 copy

Berdiri kat sundeck... toleh kiri nampak villa jiran tetangga! Ahaha.. tapi takde sorang pun kat luar.. maybe masih tido or dah pegi breakfast or dah pegi ke mana2 lah tu!


5A-IMG_4577 copy

5B-IMG_5768 copy

Burung paling famous kat Maldives.. aku rasa hampir di setiap resort kat Maldives nie ade burung nie lah gamaknya! Dulu aku pegi Club Med Maldives pun jumpa burung nie... hehe..


6-IMG_4615 copy

Then toleh kanan pulak.. tengok view nie!


7-IMG_5765 copy

Then pandang bawah.. nampak ikan sedang berenang-renang kegembiraaan!


8-IMG_5752 copy

Aku campak skit roti kat ikan.. ehh sombong plak ikan nie... tak nak breakfast roti eh? Hehehe..



Indah gilerrr suasana pagi kat sini.. sgt tenang dan mendamaikan... huuwwwaaa.. rinduu laaaaaaaaaaaaaaa!


10-G0410608 copy

Macam biasa pagi kene pegi breakfast dulu kat the Ocean Restaurant.. sesiap pakai baju mandi dah nie sebab nak pegi mandi kat area pantai pulak lepas breakfast nanti! Hehe..


11-G0430610 copy

Boleh panggil buggy for pickup from your villa... tapi tak cool lah nak berbuggy duduk sini.. semua guess akan jalan kaki jer... lebih santai dan boleh menikmati permandangan yg indahhh di sekeliling kitew!


12-GOPR0587 copy

Lepas breakfast.. kiteorg terus ke pantai nie...


13-G1140688 copy

Sebab kat sini ade baby shark! So boleh main2 ngan dia kat sini.. giler jinakk.. tapi jinak2 merpati jer lah! Ahahah


14-G1120684 copy

Lepas tu kiteog nak lepak kat pondok di tengah lautan tu! Geramm jer tengokkk dia duduk comel kat situ! Hehehe..


15-G2650848 copy

Actually this part of the Waves Pool Bar!


16-G1000672 copy

So kite boleh order air... or nak lunch kat sini pun boleh utk lepak kat sini!


17-G1010673 copy

Tapi sorry.. kiteorg takde lah order apa2..


18-G1030675 copy

Coz kiteorg just nak lepak2 utk amik gambor aje! Ahahaahahaha...


19-G1050677 copy

Jenuh gak kiteorg tunggu tempat nie free.. setiap kali nak ke sini.. setiap kali tu lah asyik nampak ade org yg melepak kat disini.. so kene tunggu betol2 free baru best nak meroyan kat sini! Hehee..


20-G1090681 copy

Sukeee laaa tempat nie! excited tengok sbb ade pondok di tengah lautan gituuu!


21-G1100682 copy

Mesti korang nak tahu tak dalam ke tempat nie?? Jawapan dia tak lah dalam mana.. kalau korang lagi rendah dari aku memang boleh tahan dalam lah utk korang kottt.. tapi utk taraf ketinggian aku nie.. kire memang takde lah sampai kaki tak pijak pasir dasar laut tuhh... ketinggian air dia lebih kurang kat paras dada aku lah.. tapi kalau korang tanyer.. tak takot ke tetiba air pasang and tempat nie boleh tenggelam??? Jawapan dia.. entah.. aku pun tak tahu! Ahahaha... Actually to be honest waktu lepak kat sini.. aku ade gak terfikir.. macam mana eh kalau tetiba air pasang... mesti tempat nie boleh jadik dalam.. tapi waktu aku lepak kat sini aku malas nak fikir walaupun ade terlintas sekejap persoalan tu kat kepala hotak aku nie.. end up aku buat bodo jerrr.. haha.. at the same time just monitor.. kot2 tetiba terasa air macam dah naik & terasa dalam semacam tuu.. cecepat lah lari balik ke pantai! Ahahaha...


22-G1240698 copy

See.. tak dalam mana pun kann.. don’t worry dia buat tempat nie utk semua org boleh dtg ke pondok di tengah lautan nie... heheh..


23-G1260700 copy

Siap boleh main lompat2 lagi.. ahhaha..


24-G1290703 copy

Nak pelok2 romentik pun boleh.. Eh!


25-G1200694 copy

Dari pondok di tengah lautan nie boleh nampak Viu Bar and our water villas!


26-IMG_4619 copy

Ok lepas dari lepaking kat pondok ditengah lautan tadi tu... kiteorg terus walk back to our water villa! Rugi rasanya tinggalkan villa nie lama2 sbb dah bayor mahal ooiiiiiiii! Ahahaa...


27-IMG_4576 copy

AMARAN di water villa! Tak leh swim di waktu malam.. and then tak di galakkan utk swimming sendirian tanpa sesiapa menemani kite! Bukan apa.. in case of kalau apa2 terjadi.. maybe org lain tu boleh dptkan bantukan ke apa ker kan.. kalau org lain tu tak nak mandi... takpe.. dia boleh jer duduk kat sundeck water villa tu and tengok2 kan kite mandi kat kawasan water villa tuh!


Actually nak kata bahaya utk bermandi manda kat kawasan water villa ni tak jugak sebenarnya.. pada aku tahap ketinggian air dia just nice lah boleh di katakan.. nak kata dalam sgt pun tak.. nak kata cetek tu lagi lah tak! Ahaha.. honestly aku suke tahap ketinggian air laut kat kawasan water villa Centara Ras Fushi nie sebab dia tak terlalu cetek.. and tak terlalu dalam.. sedap2 lah utk aku swimm kat kawasan water villa nie! tapi kalau korang tak confident or korang punyer ketinggian tak cukup tinggi.. korang don’t worry.. dlm water villa kan dah sediakan live jacket.. so korang boleh pakai life jaket utk lebih keselamatan! So kalau water current dia kuat skit pun tak risau sbb kite boleh terus floating with the life jaket! Hehe..


28-G0530623 copy

Macam contoh gambar yg aku dah share kat entry sebelum nie... waktu aku mandi manda nie aku tak pakai life jaket pun sebab aku nak rasa bebassss.. tapi waktu mula2 turun dari tangga water villa tu kene rasa2 lah jugak dulu.. sbb first time waktu sampai tak tahu tahap tinggi air tu banyak mana ngan diri kite nie.. so once dah masuk rasa macam.. eh ok lah not bad.. kaki aku masih boleh pinjak lantai pasir laut nie... ahahaha.. macam en.teman dia lagi tinggi dari aku.. so dia lebih senang lah nak berdiri kat dlm air laut tuh!


Lagi satu yg aku suke mandi manda kat area water villa nie sebab kawasan perairan dia sgt landaii... dia takde lah macam tetiba jerrr ade kawasan yg dalam which boleh membuatkan ko tenggelam! So far aku tak jumpa pulak kawasan camgitu sepanjang aku teroka kawasan perairan di water villa nie! hehee.. memang kawasan water villa kat Centara Ras Fushi nie adelah antara yg terbaik lah aku rasa.. ye lah kadang kalau air nya terlalu dalam pun macam tak bestt jerr rasa nak mandi manda.. sebab macam aku suke mandi bile kaki boleh pijak pasir laut tu jugak.. hehe.. so baru lah ade feel mandi laut.. kalau terus2 terjun mandi kat laut dalam tak rasa macam mandi pantai tapi mandi di tengah lautan gitu! Hahaa..


29-IMG_4600 copy

Kalau nak tahu tahap ketinggian air laut kat kawasan water villa tu.. korang boleh tengok berapa anak tangga water villa tu yg dah dinaikki air! Hehee..


30-IMG_4597 copy

Ini omputih kata.. Staircase to paradiseee!


31-IMG_4569 copy

Kot kalau korang takot sgt nak mandi kat perairan water villa nie.. korang boleh jer duduk kat anak tangga water villa nie sambil main ngan ikan2 jinak dan jugak ketammm disituu! Hehehe..


32-IMG_4596 copy

Tapi kalau takot jugakk.. korang berdiri jer lah... amik gambar cam Acikk amik gambo nie hah! Ahahaa...


33-IMG_4628 copy

Ehhhh... rugiii laaa kalau korang dah ke tempat2 super ohsem camgini tapi korang tak swimmm sampai lebammm!!!! Kenot kenot... rugii wooo.. jgn di layan perasaan takot tuu.. just challenge yourself.. I know you can do it! Ewahhh!


34-IMG_4650 copy

Ko nampak air berkaca-kaca tuu.. tu maknanya dia dah memanggil manggil aku utk pegi terjunn buat ke sekelian kali nyaa.. tungggu aku update next entry.. ade something awesome yg aku nak share ngan korang semuaa okkk! So check it out!!!


P/S:


Untitled

Untitled

Cepattt... sementara stock masih ada nie.. jgn lepaskan peluang utk grab tudung favorite korang okk...


Oh btw, sesiapa yg berminat nak beli tudung sarung express ERYNA & tudung halfmoon Kamilia dari koleksi Naazneen Faiqa by NeenaAnuar.. sila buat order korang secepat yg mungkin ye sebab ade color yg dah sold out tau.. ade yg whatsapp Kak Neen teriak kesedihan sebab color yg dikehendaki itu dah pun sold out! Huhu… lepas tu tanyer Kak Neen restock lagi tak? sorry kesayangan semuaa.. Kak Neen punyer produk takde system restock sebab Kak Neen nak kekalkan dia punyer exclusivity! Kak Neen tak nak restock dan restock sebab nanti kalau ramai yg pakai nampak merata-rata org pakai tudung yg sama macam kite pakai kan? so pasal tu lah Kak Neen tak restock koleksi tudung2 yg dah sold out!


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-X – RM55.90/pc (exclude postage)


Header FB (Half Moon Kamilia Plain)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia Plain)

HARGA TUDUNG HALFMOON SHAWL KAMILIA-plain – RM39.90/pc (exclude postage)


Kot ade yg tak pandai nak pakai tudung halfmoon macam Kak Neen pakai nie? jgn risau. Sgt sgttt cara memakai nyer.. sila layan video tutorial khas buat korang kat bawah nie yer!



Seee.. senang kann??? Tak caya.. tengok testimony nie!


Header FB (Express Eryna)

Header FB 2 (Express Eryna)

HARGA TUDUNG SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)


Alhamdulillah.. sambutan sentiasa hangat utk tudung sarung express… so 2 color tu pun dah sold out yer… now tinggal 3 color tu jer yg masih available skg nie utk korang grab! Tudung Eryna nie memang best material dia.. korang tak perlu pakai pin di bawah dagu tau.. sarung jer dah terletak kat muka!


Nak order?? Sila whatsapp Kak Neen di 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com dgn kadar segera ya! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails