COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, May 26, 2016

Kejujuran & Kepercayaan!


Bila ade kejujuran.. baru lah wujudnya kepercayaan kan? Kak Neen rasa kejujuran dan kepercayaan nie saling berkait rapat antara satu sama lain.. Bile kite jujur insyallah secara tak langsung akan wujud lah sifat kepercayaan org lain terhadap diri kite!


Macam dlm dunia business, from day one Kak Neen mula berniaga.. memang akan ade customer yg bank in duit extra ke dalam account Kak Neen.. kebanyakkan customer yg bank in duit extra nie gunakan Cash Deposit Machine (CDM) laa sebab CDM kan tak boleh masuk duit syiling smaller than RM10!


Contoh nya total yg customer kene bayar adelah RM77.80… then customer buat payment kat CDM dgn amount RM80.00… so balance duit customer ade RM2.20 dgn Kak Neen! Biasanya Kak Neen akan wassup customer bagitahu ade duit balance and duit tu Kak Neen akan pulangkan semula pada customer dgn masukkan duit tu dlm postage yg Kak Neen nak deliver to them!


Untitled

Customer boleh fefeling dpt duit raya lah dari Kak Neen gaya gini kan? heheheh..


Seriously Kak Neen takot nak buat tak tahu ngan duit org… walaupun sepuluh sen.. Kak Neen tetap akan inform customer yg dia ade duit balance dekat Kak Neen… ramai jugak customer Kak Neen yg baik hati mintak yg mintak Kak Neen keep the change! Ok biler customer dah ckp dia halalkan duit balance tu… baru lah Kak Neen accept! :)


Sejujurnya bukan mudah peniaga online secara kecil-kecilan seperti Kak Neen nie nak dptkan kepercayaan dari customer2 Kak Neen! Ye lah.. Kak Neen nie bukan sesiapa pun.. Kak Neen hanyalah blogger picisan yg ade pengikutnya tersendiri… lain lah kalau Kak Neen seorang yg glamour seperti Che Ta or Keknis or Lopaaa or TokTi.. yg mana mereka2 nie sudah semestinya sgt mudah utk mendapatkan kepercayaaan customer biler diaorg berniaga! Itu lah kelebihan org ade nama besar dan dikenali ramai.. mereka mudah utk mendapat kepercayaan dari customer… so diaorg jual apa pun insyallah akan laku! Hehehe..


Macam Kak Neen… honestly till today rasa macam tak percaya jerr yg Kak Neen mampu bertapak dlm dunia perniagaan online sehingga sejauh ini! Serious ini sgt jauh nie bile Kak Neen dah sampai ke tahap mampu decorate tudung sendiri! Ahahaha…. and alhamdulillah… tak tahu dari mana roh kekuatan tu datang entah… tapi maybe sebab Kak Neen minat kot.. so maka terjadik lah tudung halfmoon Kamilia Exclusive nie! hehe..


Untitled

Syukurrr alhamdulillah… rasa terharu sgt bile dpt order macam nie! huhu..


Maybe ade yg rasa heran why itu pun Kak Neen nak rasa terharu?? Yea… Kak Neen is terharu sbb Kak Neen selalu ade perasaan macam customer akan beli sehelai jer dulu utk try it out… tapi bile ade customer yg betol2 yakin dgn produk Kak Neen.. sampai boleh order beberapa helai sekali gus… harus lahh Kak Neen is terharu biruuu kekdahnya!


Sesungguhnya tiada apa yg mampu Kak Neen ucapkan melainkan memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah SWT di atas setiap nikmat rezeki yg DIA berikan ini! sumpah bukan mudahh okkk nak dptkan kepercayaan dari customer… especially customer yg pertama kali nak try our produck!


Dlm masa yg sama, Kak Neen tetap ade jenis customer yg diaorg akan purchase sehelai jer dulu utk test produk kak neen… then bile dah sekali dah cuba.. diaorg puas hati dgn produk Kak Neen yg kak neen produce.. alhamdulillah.. now terus dah jadik regular customer kekdahnya!


Untitled


Dia ni merupakan salah seorang daripada regular customer Kak Neen... Dia memang peminat tegar tudung sarung express Kak Neen.. setiap kali Kak Neen produce tudung sarung express.. memang setiap kali tu lah dia borong kesemua helaian tudung sarung Express Kak Neen.. Hehehe.. TQ!

Sebagai seorang peniaga… kite boleh jadikkan regular customer nie sebagai penanda aras dlm pencapaian business kite.. mcm Kak Neen, bile regular customer keep on repeat order dgn Kak Neen, itu bermakna mereka berpuas hati dgn produk2 yg Kak Neen keluarkan! Sebab obviously kalau customer tak rasa sesuai or tak berkenan dgn satu2 produk yg dia dah penah order dari kite, so takkan lah dia nak repeat order dgn kite lagi kan?


Alhamdulillah.. sejak Kak Neen release collection hari raya kelmarin.. memang ramai sgt regular customer Kak Neen yg order tudung halfmoon Kamilia Exclusive, Kamilia Plain dan jugak tudung sarung Express Eryna! Thank you so much guys for your kind and continuous support towards my product!


Kak Neen sentiasa terbuka dlm menerima sebarang kritikkan… seandainya ade yg kurang on my product.. you guys are most welcome tuk berikan pendapat so that Kak Neen boleh perbaiki produk utk keluaran yg akan datang! Dan setiap pujian itu Kak Neen sudah semestinya kembali kan kepada Allah SWT kerana setiap pujian itu adelah bagiNYA dan Kak Neen adelah peminjam nya sahaja!


P/S:   


Header FB (Half Moon Kamilia)

Header FB 2 (Half Moon Kamilia)



HARGA TUDUNG HALFMOON KAMILIAX (with eXtra dokoh & diamond beads) – RM55.90/pc (exclude postage)

HARGA TUDUNG KAMILIA (plain) – RM39.90/pc (exclude postage)

MATERIAL – High Quality Heavy Chiffon (tidak jarang)

LABUH – 163 cm x 73 cm


Header FB (Express Eryna)

Header FB 2 (Express Eryna)


HARGA TUDUNG  SARUNG EXPRESS ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)
MATERIAL – High Quality Cotton Denim

So guys… sesiapa yg belum lagi dptkan koleksi hari raya nie.. jgn tunggu lama2 ok…. Kalau tak nak beli banyak… korang boleh jer try beli sehelai jer dulu.. org kata tak kenal maka tak cinta kan… hehehe.. so jgn segan utk mencuba! Stock utk kesemua collection tudung nie masih ade lagi walaupun ianya sedang mengalir dgn agak deras… haha.. so cecepatsss whatsapp Kak Neen di talian 019-3769459 or email me at naazneenfaiqa@gmail.com for booking ok!

Tuesday, May 24, 2016

Koleksi Lebaran 2016 – Tudung Shawl & Tudung Express Yang Cantik Menarik Tertarik DaBomb!


Hahahaha.. matikkk laaaaaaaaaa org lain cebikkkk bibir sbb tokey dok pujiii koleksi tudung sendiri nih! Ahahahaha… eh well.. sebagai tokeyy harus kene puji produk sendiri.. kalau dah tokey sendiri tak suke ngan produk yg dia produce.. udah tu acaner dia nak jual kan??? hehehe..


Ok.. since Kak Neen dah bagi teaser semalam… maka ramai lah yg dah tak sabar mintak Kak Neen release collection gorjes kebabomm niee secepat yg mungkin... 


Baikkk lahhhhh... Dengan ucapan Bismillahirrahmanirrahim….


Now dgn tak zabarrrrrr nya Kak Neen nak release Koleksi tudung hari raya 2016 dari Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie!


Tudung HM & Instant Sarung

Tahun nie Kak Neen buat 2 koleksi tudung raya utk korang grab… Satu tudung shawl halfmoon and satu lagi tudung sarung express! Kedua-dua tudung ini sungguh gorjes utk korang gayakan di hari lebaran nanti ok!


Ok kite mulakan dengan koleksi tudung shawl halfmoon dahulu yea.. Nie ade 7 warna gorjes yg bakal membuatkan jiwa raga korang tak tenteram waktu nak membuat pilihan… hahaha..


KOLEKSI TUDUNG HALFMOON - KAMILIAX


IMG_9394 copy

IMG_9412 copy

IMG_9418 copy

IMG_9422 copy

IMG_9426 copy

IMG_9428 copy

IMG_9431 copy

Tudung halfmoon nie Kak Neen bagi nama dia KamiliaX!


Haaaa.. naper ade X? X tu maksud dia Exclusive…


kenapa exclusive??? Sebab dia ade sentuhan ajaib dari tangan Kak Neen sendiri! haha..


Ok.. as usual mesti korang nak tahu.. berapa harga nya tudung nie.. material dari jenis apa? Labuh ke tidak??? Apa kelebihan tudung nie? yer.. yer.. nie Kak Neen bagi tahu kat bawah nie…


HARGA TUDUNG HALFMOON KAMILIAX – RM55.90/pc (exclude postage)


MATERIAL – High Quality Heavy Chiffon (tidak jarang)


LABUH – 163 cm x 73 cm


Bagi info tanpa membebel secara detail adelah tidak best! Ahaha.. ok dengar sini Kak Neen nak bebel pasal tudung halfmoon nie… Kak Neen ni cerewet dan sgt detail org nya.. so waktu nak beli material utk buat tudung halfmoon ni.. Kak Neen memang carik material yg terbaik! Alhamdulillah.. jumpa jugak material yg menepati citarasa Kak Neen..


Kalau ikutkan memang ade jer material yg lagi murah dari yg Kak Neen beli nie.. tapi Kak Neen tak berkenan langsung sebab material dia terlalu nipiss… bile dah nipisss maka jarangggg nya bukan main! Kalau pakai inner pun abis nampakkk inner kat dlm.. owh.. Kak Neen memang tak suke pakai shawl dari kain chiffon yg nipiss dan terlalu jarang!


So biler jumpa material heavy chiffon nie.. owh lalalalala.. happy nya tak leh ckp! Ahaha…. The best part bile buat tudung menggunakan kain jenis heavy chiffon nie.. ianya sgt mudah utk dibentuk dan digayakan! Nak2 part utk buat flowy flowy tepi mukaaa tuu… haihh.. memang confirm menjadik lahhh kekdahnya! Hehe..


Ok nie ade beberapa gambar lagi penggayaan tudung Kamilia utk tatapan korang!


IMG_9395 copy

IMG_9434 copy

IMG_9437 copy

IMG_9441 copy

Tu baru skit.. actually banyak jer lagi gaya2 lain yg korang boleh improvise dgn tudung halfmoon Kamilia nie! untung tauu beli satu helai shawl lepas tu boleh digayakan dengan pelbagai cara penggayaan… kalau instant shawl tak dpt nak buat macam2 gaya sbb dia dah fixed design kan… tu lah kelebihan tudung shawl halfmoon sebab ianya boleh dipakai dlm pelbagai gaya.. silap haribulan org dok ingat kite pakai tudung baru bile setiap kali tukar style penggayaan! Hehehe…

IMG_9397 copy

Jangan risau… tudung nie Kak Neen buat memang lebar dan labuh… Even korang dah belit2 pun masih boleh dpt adjust tahap labuh di bahagian belakang tudung.. Kalau korang badan bersaiz besar pun boleh pakai shawl nie!


IMG_9405 copy

Perincian dokoh & diamond stone nie Kak Neen buat secara sendirian berhad ok! Yeaahh.. It’s hand made by me… rasa puas hati dpt bagi my own personal touch to my own product! rasa nak macam tak percaya nihh… sejauh ini aku dah melangkah dlm dunia business online aku?? OMG!!!! But I’m really in love with itttttt!


INI INFO PENTING!!!


Disebabkan Kak Neen DIY bagi setiap perincian exclusive pada shawl halfmoon Kamilia seperti di atas, maka Kak Neen perlu amik PRE-ORDER tuk tudung halfmoon shawl KamiliaX nie! So kalau korang berminat nak beli koleksi tudung KamiliaX… sila buat pre-order secepat yg mungkin kalau korang nak dptkan tudung korang tu seawal yg mungkin!


Ok disebabkan Kak Neen prihatin… kot lahh ade yg tak berminat nak BerBlink-Blinkkk di hari raya.. or maybe ade yg jenis suke simple plain shawl.. jgn risau… nie Kak Neen ade sediakan plain halfmoon shawl Kamilia utk korang grab!


KOLEKSI TUDUNG HALFMOON - KAMILIA


IMG_9444 copy

IMG_9449 copy

IMG_9453 copy

IMG_9455 copy

IMG_9446 copy

IMG_9457 copy

IMG_9461 copy


HARGA TUDUNG KAMILIA (plain) – RM39.90/pc (exclude postage)


So now pilihan di tangan anda... nak yg exclusive or nak yg plain~! hehee..  

Ok... disebabkan produk keluaran Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie sgt sinonim dgn koleksi tudung express sarung.. maka bersempena dgn hari raya tahun ini, Kak Neen keluarkan latest collection utk tudung sarung express yg di namakan sebagai ERYNA! Ade 5 warna menarik yg boleh korang grab seperti di bawah ini:-


KOLEKSI TUDUNG SARUNG EXPRESS - ERYNA


IMG_9282 copy

IMG_9288 copy

IMG_9290 copy

IMG_9295 copy

IMG_9292 copy


HARGA TUDUNG ERYNA – RM38.90/pc (exclude postage)

MATERIAL – High Quality Cotton Denim


Tudung nie adelah jenis spesis hot sale di Naazneen Faiqa ni okk.. so kalau nak grab.. jgn nak tunggu lama2.. kang menyesal tak sudahh bile tudung nie dah sold out! Hehee.. Siapa yg selalu beli tudung sarung express Kak Neen dari koleksi2 yg terdahulu tahu lah betapa best nyaaa tudung sarung express nie kan? hehe.. sapa yg tak tahu lagi.. boleh refer pada testimony Naazneen Faiqa disini yer..


Obviously tudung sarung express nie sgt mudah utk dipakai.. well ramai yg panggil tudung nie as tudung malas.. hehe.. tapi malas2 pun still looks gorjes kan?

Macam biasa.. tudung sarung express Kak neen nie sudah semestinya mempunyai ciri2 ohsem seperti di bawah ni:-


- Ironless

- Soft awning

- Labuh menutupi dada

- Material cotton denim nie sgt lembut, selesa dan sejuk ketika dipakai

- Breastfeed friendly, Travel friendly & Solat friendly

- Fit to your face nicely (tak perlu pakai pin di bawah dagu)

- Free size


Kalau korang spesis yg memang kene duduk kat dapur waktu hari raya… Kak Neen memang recommend korang grab tudung sarung express Eryna nie jugak tau.. so bile korang dok renyah2 kat dapur tu… korang akan lebih selesa laaa dgn tudung sarung express nie.. kalau ade tetamu kat ruang tamu rumah.. kite nak keluar dari dapur pun tak segan sbb still boleh tampak gorjes ngan tudung sarung express Eryna nie kan! hehehe..


Macam Kak Neen dah plan dah.. pagi raya pakai shawl halfmoon KamiliaX cantik2.. nanti bile nak kene duduk dapur.. Kak Neen akan tukar pakai tudung sarung express Eryna pulak! pastu kalau nak keluar pi ziarah sedara mara.. kak neen boleh buat pilihan.. nak pakai shawl halfmoon KamiliaX boleh.. or nak pakai tudung sarung express Eryna pun boleh! So senang citer.. Korang kene beli sehelai tudung KamiliaX and sehelai tudung Eryna nie kekdahnya! Ahahahaha…


Ok utk memudahkan proses urusan booking & odering… Kak Neen mintak tolong kat korang mention kan jenis produk yg korang nak order dari Kak Neen ok… Kalau korang nak order tudung Kamilia versi Blink-Blink.. make sure korang mention KamiliaX tau… kalau korang mention Kamilia jerr.. takot nanti Kak Neen bagi korang tudung Kamilia yg plain tu jer nanti!


So waktu buat order, make sure korang mention nama tudung tu betol2.. contoh macam sample order format yg Kak Neen bagi kat bawah nie hah!

"Salam Kak Neen.. Saya memang dah jatoh hati sgt2 dgn kesemua koleksi lebaran Kak Neen… Saya rasa tak boleh tido malam kalau saya tak order tudung2 gorjes Kak Neen tu skg! So dgn ini saya nak order:-


1 pc KamiliaX – Bluish Grey

3 pcs Kamilia – Pink

1 pc Eryna – Dark Blue

2 pcs Eryna – Brown


Thank you Kak Neen.. I love you to the moon and back and go back and return back"

Ahahahahaha… Paham kannn???? Yg penting order list tu… yg lain2 tu korang nak bedal apa pun dlm ayat korang tu Kak Neen sedia menerimanya dgn hati yg terbuka.. hehehee..


Ok.. mesti ade yg nak tahu.. takde FREE POSTAGE ke Kak Neen kalau beli banyakkkk tudung2 gorjes Kak Neen tu??? ehh… mesti lah adeeeeeeeeeeeeeeee…. Hehehe…. Ok kalau korang nak free postage.. pakat2 lah shopping tudung Naazneen Faiqa nie ngan kawan2 ataupun sedara mara korang okk.. Dengan pembelian 3 helai ke atas, korang boleh dpt free postage!


So korang dok tunggu apa lagi?? Tak yah nak termenung lagi kat situ… cecepatt lah whatsapp Kak Neen di talian 019-3769459 / email me at naazneenfaiqa@gmail.com to place your order… Ingat tau… koleksi Naazneen Faiqa once dah sold out memang takkan ade restock item lagi dah yer!


Selamat Membeli-Belah di Gedung Kak Neen guys!!! :D

Monday, May 23, 2016

Teaser - Tudung Raya Gorjes!


Lagi beberapa hari jer lagi kite dah nak sambut Ramadhan.. but by now aku rasa ramai jugak yg dah start buat preparation hari raya... ade yg dah shopping baju raya.. ade yg dah beli kuih raya.. ade yg dah beli perabot raya.. ade yg dah beli kerata raya.. haha.. well nowadays dah takde istilah awal dlm membuat persiapan hari raya sebab terkadang org tak nak buat last minute preparation.. so biar awal.. and by the time nak raya dah boleh chillex jerrr kann!


IMG_9405 copy

Ehemsssssssssssssss… Cantik takkkkk tudung nie???? Ini tudung raya Kak Neen!


Tapi Kak Neen tak nak pakai sorang2 tudung yg super duper gorjes nie.. so Kak Neen nak ajak korang sekali sama-sama tampil gorjes dgn Koleksi Lebaran 2016 dari Naazneen Faiqa by NeenaAnuar nie nanti!


So guysss.. sesiapa yg belum beli tudung raya… jgn lepaskan peluang utk grab super awesome shawl nie ok… ade 7 koleksi warna menarik kebabomm utk korang grab! Harga sangatttt mampu milik… and yg lagi menarikk… hiasan dokoh & batu permata di hujung shawl itu adelah hasil air tangan kak neen sendiri okkkkkkkkkkkk… so this collection is an exclusive collection tau! Hehehe…


Insyallah Kak Neen akan release Koleksi Lebaran 2016 dari Naaazneen Faiqa by NeenaAnuar nie soooonnnn… so stay tunee okkkkkkkk! :)

Friday, May 20, 2016

Check-In di Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives (Day 2)!


Hari ke-2 di bumi Maldives.. baru lah kami menuju ke tempat penginapan yg menjadik idaman qalbu acikkk selama hari ini! Hehe…


1-IMG_4035 copy

Pagi 25 April 2015, birthday girl bangun dgn penuh rasa syukur! Tu gaya seorang acikkk yg seolah tidak percaya yg dia bakal merealisasikan impiannya utk menginap disebuah water villa di kepulauan Maldives! Ahaha.. ehh.. jap.. gambar nie aku belum pun sampai lagi kat water villa tau.. gambar nie kat balcony bilik transit di NewTown Inn di Male nie hah!


2-IMG_4036 copy

Kat NewTown Inn nie takde apa2 permandangan pun dari balcony bilik hotel dia.. yg ade hanyalah a small mainroad and depan tu bangunan2 penempatan jugak rasanya..


3-G0040553 copy

That’s our airport transfer! Selesaaa sgt.. thank you NewTown Inn Hotel Male for the great service! Around pukul 12 tengahari kiteorg dah check out dari NewTown Inn hotel and proceed ke Jetty Terminal Male utk catch our speed boat pulak!


4-G0030552 copy

Malam semalam waktu on the way nak ke hotel jalan gulap gelita.. tak nampak apa kebende di kiri dan kanan jalan.. nie waktu siang on the way nak ke Jetty baru nampak kawasan sekitar.. hehe.. Yg nie rasanya Air Taxi punyer terminal nie.. if korang nak tahu, kat Maldives nie kalau resort yg location dia tu jauh2 dari Airport & Boat Terminal, guest memang kene naik air taxi nie utk sampai ke resort yg diaorg dah choose! Tapi be prepared okkk.. kalau choose resort yg hanya accessible with Air Taxi nie sebab Air Taxi nie memang mahal cost nya ok!


5-G0050554 copy

Tengok acikkkk dah tak sabarrrrrrrrrr dah tuu nak naik speed boat tuh! Ahahah..


6-G0090558 copy

Dekat Jetty Boat Terminal nie we all terus menuju ke Centara Ras Fushi punyer kiosk! Kalau korang nak tahu Jetty Boat Terminal nie sama tempat lokasi nya dgn Male International Airport!


7-IMG_4049 copy

Nampak tak kat belakang tu semua kiosk2 tu adelah hotel penginapan di sekitar Maldives!


DCIM\100GOPRO\G0110560.

Bile boat dah ready, so we all pun menuju kea rah speed boat kami.. Amboiii bukan main lagi en.teman ngan topi Jason Mraz dia! Ahaha…


9-IMG_4043 copy

Tu bukan boat kami.. tapi tengok lah air di jetty boat terminal nie.. rasa nak nangis tak??


10-IMG_4053 copy

Kat Jetyyyyyyyyyyy pun air biru gilerrr nieh!!!


11-IMG_4054 copy

Ok.. that’s small speed boat is our boat! Let’s go!


12-IMG_4055 copy

Sempoi jer dia punyer life jaket…


13-IMG_4057 copy

Alaa.. apsal laaa susah-susah you ollllzz nak pimpin acikkk masuk dlm boat nieee??? don’t worry lah.. Acikkk baru berumur 35 tahunnnn time nie.. bukan nya 53 tahun! nasib baik lengan baju acikkkk tu ade sebagai protection.. kalau takkk.. seriau acikkk takot terminat pulak kat abang2 itammmmmmmm Maldivian nie hah! Ahahaha… anyway TQ lah sbb being so gentlemen pada acikkk yo!


14-IMG_4061 copy

Abg Itamm bagi briefinggggg… so semua kene dengar… kalau tak dengar kang tak tahu pulak macam mana nak operate pelampung keselamatan tu kot2 lah kalau boat terbalik ke kangg… haihh.. mintak di jauh kan.. tapi malang tak berbau ye dakkk??


15-IMG_4062 copy

Yerrr. Yerr.. Acikk dengar dgn penuh semangat nie hah! Hahaha… tengok lah air kat belakang acikk tuuuuuuuuuu… kat jetty air macam tu??? OMGGgggggggssssssss!!

16-G0130562 copy

Nampak tak penyanyi terkenal Korea kat belakang en.teman tu?? ‘PSY’ Gangnam Style tuuuuuuu! Ahahahaha..


17-IMG_4067 copy

Speed boat kami laju meninggalkan jetty terminal!


18-IMG_4072 copy

Tu nampak lah Male Town dari kejauhan… at the same time agak teruja lalu kat sebelah kapal besauuu nie!


19-IMG_4078 copy

After almost 20 mins of speed boat ride.. maka sampai lah kami di Centara Ras Fushi Resort & Spa Maldives


20-IMG_4075 copy

Aiyohhh rasa nak pitamm tengok air laut nieh!


21-IMG_4080 copy

Ini adelah arrival Jetty of this resort! Nampak tak ade huruf C besar berwarna merah disitu?


22-G0180569 copy

Yeaa.. this is the Centara’s trademark! Sesapa bercuti di Centara mesti akan bergambar dgn C besar nie! hehee..


23A-IMG_4101 copy

Ok jom pegi check in.. kak neen dah tak zabarrrr dah nie! hehehe..


23B-IMG_4081 copy

Heyyyy… look at the pasirr.. its soooooooooo putihhhhhhhhhhh melepakssss ok!!!


24-IMG_4086 copy

Here you are.. this is the lobby area.. sempoi giler kan??? I loikke.. lobby berlantaikan pasir!


25-IMG_4084 copy

Macam biasa.. sampai2 jer kami di jamu dgn welcome drinks and cold towel!


26-IMG_4088 copy

Lepas dpt welcome drinks, kami di jemput utk buat bills full payment! Ahaha..


Ok for your info, waktu aku booking hotel nie secara online, aku just have to give my credit card as a guarantee.. so bile dah sampai kat sini baru lah aku buat full payment.! Memang ramai yg dah bertanyer kat aku.. berapa harga package penginapan aku di hotel Centara nie… sabauuuuuuuuuuuuuuuu… mesti aku akan share punyer nanti sebagai korang punyer panduan and guideline utk bercuti di Maldives.. so bawak bersabar yerr.. just follow entry acikkk nie sampai abis ok? Hehehe..


27-IMG_4094 copy

Lepas buat payment, we all ade short briefing session dari staff hotel.. dia bagi tahu lah semua info2 pasal resort nie.. tempat makan kat mana.. nak amik equipment snorkeling gear kat mana.. eh macam2 lah info yg dia bagi.. memang lengkap lah!


28-IMG_4098 copy

Lepas briefing, memang kalau ikutkan hati nie nak terus terjah masuk ke bilik kami.. tapi sayang nya.. bilik kiteorg tak ready lagi… so kiteorg amik kesempatan utk chillex di Lobby area nie seketika!


29-IMG_4115 copy

After a while, bilik kiteorg pun dah ready.. so here we go heading to our water villas with a cute buggy! Sorry lupa pulak nak amik gambar kami di atas buggy nie dgn menggunakan GoPro!


30-IMG_4119 copy

Terlupa sebab terlalu excited nak melihat keindahan disekeliling kami sewaktu menuju ke our private water villas!


31-IMG_4120 copy

Permandangan sewaktu buggy merentasi titian utk ke water villas kami…


32-IMG_4122 copy

Look at the clear blueeee sky & clear blue sea!!!!!!!!!!!


32-IMG_4123 copy

Yg terapung kat tengah2 tu adelah Viu Bar.. jgn risau nanti aku bawak korang terjah tempat tu jugak! Hehee


34-IMG_4126 copy

Yeaahhh.. dah masuk ke kawasan water villas! Teruja takk?? Teruja tak??? aahaaha.. aku plak yg terlebih terujaaa waktu buat entry nie.. ahahaa.. haihhh rinduuuuuuuuuu laaaaaaaaaa nak balik semula ke sini! Iskk!!


Ok… entry selepas ini aku akan bawak korang teroka our Private Water Villas… so make sure korang stay tune utk menambahkan lagi korang punyer tahap meroyan utk ke Maldives ni ok! Hahahahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails