COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, April 21, 2014

Dress Collection By Dewi Laut!



*STICKY POST... PLEASE SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY!*


Dah dekat hujung bulan nie... aku nak share ngan korang satu kedai online yg boleh korang look see look utk shopping nanti! hehehe... online shop nie ade jual banyak dress collection!  antara collection yg menarik minat aku adelah...

Jubah Bollywood nie!  cantik2 kan collection dia.. harga uk semenanjung malaysia (SM) RM95.00 dan utk Sabah Sarawak (SS) adelah  RM105!  ianya dtg dlm pelbagai saiz... bermula dari XS sampilah ke 4XL!



Then ade jugak collection Baju Kurung Moden Chiffon Bersulam RM140.00 SM / RM150.00 SS ( saiz XS - XL)



Kalau minat utk miliki Baju Kurung Moden Corak Print camgini... harganya RM75 SM / RM80 SS ( saiz XS - XL)



bagi ibu mengandung pun ade.. boleh miliki Baju Mengandung free saiz nie pada harga RM85 sahaja!



oh utk golongan wanita yg bersaiz comel pun boleh shopping kat online shop nie.. sebab ade baju Plus Size Kaftan yg cantik2 camgini... harga RM85 (SM) / RM95 (SS)... Saiz 40 - saiz 50



kalau korang nak tambah collection tudung boleh jugak... just dptkan Tudung Half Moon nie.. harga sehelai RM60.00 (SM ) / RM65 (SS)

Ok kat bawah nie ade beberapa lagi collection yg terdapat di online shop nie!








So let's check out FB online shop Dress Collection by Dewi Laut nie!  korang boleh cuci mata and terus shopping kat situ... korang boleh jugak check out blog Dress Collection By Dewi Laut nie ye!

Korang boleh contact Juni melalui PM/WHATSAPP : 0172231416

Happy shopping you olllz! :)

Friday, April 18, 2014

Teruskan Lah Menyakitiku!

Disaat hati di sakiti.. DIA berikan nikmat rezeki dan kegembiraan tanpa diduga!  Allah Maha Adil.. Setiap kesabaran itu ade balasan dan ganjaran nya!  


Alhamdulillah.. teruskan lah menyakitiku kerana aku tidak sabar utk menerima ganjaran-ganjaran yg seterusnya dari Yang Maha Esa! :)


# Nak tahu ke aku dpt apa? :D #


HAVE A GREAT WEEKEND LOVELIES!


*kiss*







Thursday, April 17, 2014

Binatang Lebih Baik Dari Manusia!

Terkadang membela seekor binatang jauhh lebih baik daripada membela seorang manusia! Binatang yg takde akal fikiran jauh lebih baik apabila tahu utk berterima kasih pada tuan yg membela nya! Binatang pun tidak sanggup makan tuan yg membela nya sejak kecil.. Binatang pun ade sifat berkasih sayang ketika bersama tuannya!

Tetapi malang seribu kali malang apabila ade manusia yg sanggup 'memakan' insan lain yg tidak pernah jemu mencurahkan kewangan dan kasih sayang terhadap mereka! Hati mereka terlalu hitam sehinggakan mereka sudah tidak ade sifat kasih sayang.. mereka tidak tahu menghargai pengorbanan insan lain.. mereka ini adelah manusia yg tidak pernah bersyukur dan mereka adelah insan yg sgt kejam kerana sanggup mempergunakan insan2 yg menyayangi mereka!

Kau boleh faham... tetapi kau saja tak mahu faham! Kau boleh berfikir.. tetapi kau saja tak mahu berfikir..! Semoga Allah Memberi Balasan Yang Setimpal Buat Kau di atas segala kekejaman yg kau lakukan!

Sesungguhnya di saat ini kau telah pun menerima balasan kehidupan... tetapi malangg apabila kau tidak pernah bermusabah diri sendiri disaat kau di timpa musibah kehidupan!

Sebelum nak mencogak kesilapan org lain... apa kata kau duduk dan tulis sendiri apa kesilapan yg telah kau lakukan!

#kesabaran ku ada had nya!#  


Aku Sentap Bila Di Arahkan Untuk Membayar RM3,682 kepada pihak AmBank!



Fuhhh… Berderauuu darah aku! Baru jer terima panggilan talipon dari AmBank.. message yg disampaikan oleh voice machine Ambank tu lebih kurang camgini lah bunyi nya.. “Salam sejahtera… Ini panggilan dari Ambank, kami ingin mengingatkan kepada anda bahawasa nya anda mempunyai baki tertunggak sebanyak RM3,682 dari account pinjaman anda!. Dan…. ” tak sempat dia nak abis kan percakapan dia, terus aku letak talipon!

Cepat2 aku capai file pembayaran utang aku! Carik and go thru kesemua resit pembayaran loan kereta aku! Cuak jugak betoi ke aku ade terlepas bayar duit kereta pada mana2 bulan sebelum2 nie? Aku nie dah lah makin tua nie makin pelupa… sekarang nie sekelip mata aje aku mudah lupa! Huuwwaaaa… serious aku takot dah nie! Matikkkk laaa aku kene tibai ngan en.teman kalau aku tak bayar duit kereta!

Memang loan kereta aku ngan AmBank.. and memang aku in charge utk bayar duit kereta.. duit kereta jerrr lah yg aku bayar… utk hutang duit rumah and segala tok nenek bill… semua tu en.teman yg settlekan! So sebelum call en.teman nak bagi tahu yg Ambank kata aku ade hutang… better aku check betoi2.. takot aku yg ade masalah ingatan nie betol2 dah buat silap!

Sekali lepas check all my payment receipt… memang betol lahhh tak ade satu bulan pun yg aku tak bayar kat hutang kereta aku kat Ambank! All up to date payment aku… aku kan pembayar tegarrr… biar lah tak makan… janji segala hutang piutang bank harus di settlekan terlebih dahulu.. itu lah prinsip hidup aku! Tapi hati aku still tak berapa nak confident lagi nie… sebab every month aku buat third party transfer online payment… kot2 lah mana tahu tetiba online payment aku tu tersangkut kat mana-mana… amount dari saving account aku dah di tolak.. tapi payment tak sampai kat Ambank! Huuuuwwaa.. cuakk lagiii!!

So tanpa berlengah.. aku cecepat call customer service Ambank! Aku memang tak puas hati sebab yg call aku tadi tu adelah machine.. dan bukannya org! So aku kene ckp ngan staff customer service Ambank in order utk dptkan confirmation about the random telephone call! Boleh plak customer service nie busyyy… gggggrrrrrrrrrr!!! Bertambahn stress aku menunggu di talian nie! End up dpt jugak aku berckp ngan staff customer service AmBank..!

Aku pun cerita lah.. aku dpt call dari Ambank.. tapi machine yg berckp dan bukannya orang.! So aku tanyer lah.. betol ke aku ade hutang ngan AmBank.. setahu aku.. aku tak pernah skip bayar car loan aku kat AmBank! Then customer service tu ckp… panggilan tu adelah panggilan palsu!! Memang dah ramai customer Ambank call and complaint bende yg sama! Memang spammer nie gunakan phone number AmBank utk buat kerja2 terkutuk nie!

Aiyooooo… memang daring giloz lah para2 spammers skg nie ek! Selalu aku memang dpt spam email… tapi aku dah tahu kalau received email notification tu.. memang confirm lah ianya spamming activities.. selalunya kalau terima email camgitu… aku terus delete email tu.. tak koser nak bukak pun tengok apa content dia! Tapi biler dpt phone call nie.. sumpah rasa nak pitammmmmmm woooo! Sebab suara dari voice machine tuu.. sebijik sejebonnn okkk macam voice machine kat talian official AmBank! Serious giler bapak punyer genius org yg buat kerja2 spamming kan!! aku memang hairan bin ajaib.. macam mana diaorg boleh buat sampai ke tahap tertinggi camgini sekali utk spamming org!

So utk puaskan hati aku… aku suruh customer service tu check kan aku punye loan account sekali gus.. Phewww.. alhamdulillah… account loan payment aku ok.. all up to date! So customer service tu kata jgn percaya pada random2 call camgitu.. itu semua aktiviti2 spamming!

Ini info dan peringatan pada korang semua jugak yer.. Jangan percaya pada sebarang email yg dihantar kat email korang… jgn percaya pada sebarang phone calls yg korang terima in order utk korang buat sebarang pembayaran! Kalau betol pun korang tak bayar.. and korang masih ade tunggakkan hutang.. the best solution adelah korang call personally pada pihak bank.. mintak diaorg keluarkan statement.! Kalau nak lagi secure.. korang pergi sendiri kat mana2 branch bank korang tu.. then mintak diaorg check kan kat situ jugak! Skg nie dunia online nie ade buruk baiknya.. so sila lah berhati-hati ye teman2 ku semua!

Wednesday, April 16, 2014

Siapa Penakot Jangan Buat Aktiviti Malam Di Tanah Aina Farrah Soraya Resort Nie!

Kalau di siang hari aku dah buat aktiviti yg sgt mencabar keberanian diri sendiri… ibarat rasa macam nak bunuh diri sendiri kekdahnya buat lompatan Leap of Faith tu… bila tibanya di malam hari nya pulak.. ade lagi satu aktiviti yg mencabar keberanian diri kite sewaktu berada di Tanah Aina nie!

IMG_4580 copy
Aktiviti malam hari nie di nama kan sebagai Save Our Rainforest Night Walk!


IMG_4574 copy
Ok.. jom kite mulakan perjalanan….

IMG_4575 copy
Aku dgn baju dress segala.. belasah kan aje.. leps berCandle Light dinner.. tak koser aku nak tukar2 baju lagi dah! So gigih aku buat aktiviti mendaki di tengah malam nie ngan dress gorjes itu! Ahaha…


IMG_4576 copy
Memang gelap gelita kekdahnya sepanjang perjalanan kami malam tu! berjalan in group… kalau takde group … if let say ko berdua je nak pegi pun boleh… staff tanah aina tetap akan menemani korang utk aktiviti di malam hari nie!

IMG_4577 copy
Staff tanah aina akan bawak torch light utk guide perjalanan kami! Serious tak nampak apa ke bende sepanjang perjalanan sebab kawasan perjalanan kiteorg tu takde lampu.. kiteorg just jalannn macam org buta jek rasanya! Hahaha..


IMG_4578 copy
Jalan licin… dah lah lepas hujan malam tu! di nasihatkan supaya memakai kasut getah yer! Aku yg pakai kasut crocs pun a few time asyik lah rasa nak tergelincir… huhu..

IMG_4572 copy
Lepas satu tahap pendakian.. ini jer view yg kiteorg boleh nampak! Laaaa.. dah tinggi rupanya kami mendaki! kat bawah yg bercahaya tu adelah kawasan resort tanah aina lah tu… baru sedar yg rupanya kiteorg nie dah berada di atas bukit dah kekdahnya! Ahahaha…

Sesampai nya kami ke destinasi yg dituju… kiteorg semua lepak secara berjemaah di atas bukit nunn.! Gambo nan hado sebab sumpah gelap gelumakk! Takde satu view pun yg mampu kiteorg amik gambar! Sewaktu berada kat atas.. yg kiteorg nampak adelah kawasan kabus yg menyelubungi kawasan gunung ganang di tanah aina tu! Ok, actually tujuan perjalanan night walk nie adelah nak bagi kite dekat dgn nature di waktu malam sebenarnya ! kalau kite dtg waktu musim panas.. insyallah ade banyak bintang.. so katanye kite boleh nampak bintang-bintang yg bergelimpangan di atas langit sana! Kirenya kite rasa cam dekat jer ngan bintang2 tu… sebab kite dah duduk tinggi di atas bukit! Kat kawasan pit stop tu ade disedia kan tikar utk kite baring dan mengadap ke atas langit! Kalau waktu bulan penuh.. waaa.. confirm lagi ohsem lah jawabnya!!


Tapi kiteorg tak berbaring-baringan pun sebab takde satu bintang pun pada malam tu.. huhu.. takde rezeki.. tapi takpe.. we all still enjoy the night view! Kiteorg enjoy dengar bunyi hidupan2 di dalam hutan tu.. kiteorg menikmati permadangan hutan yg mempunyai samar2 cahaya nya yg tersendiri! Its very quite moment… tenang dan begitu indah segala perasaan ketika berada di atas sana!

IMG_4579 copy
Then biler dah cukup masa… semua org turun semula menuruni bukit yg kami daki tadi…


Aktiviti nie memang sesuai utk org yg dah makan terlalu banyak! Yes.. kami berdua lah org2 itu.. sebab kiteorg memang makan macam nak pitam during our candle light dinner kann… ahahaha… So this is very the good exercise one.. sambil2 tu boleh lah turun kan berat badan dgn membakor segala tok nenek kalori yg dah diternak! Hehe..

IMG_4562 copy
Sampai kat area resort.. rasa malas nak balik bilik.. kiterog saja nak buat aktiviti melawat kawasan resort versi malam hari pualk!

IMG_4561 copy
Cantikk kan view malam hari kat sini! Serious I loikke!!!

IMG_4565 copy

IMG_4567 copy
Tempat santai2 di waktu malam dan siang..



IMG_4566 copy
Nie tempat menonton TV! Dlm bilik takde TV kan.. so kalau rasa nak dengar radio.. nak tengok TV.. boleh jer dtg lepaking kat sini!

IMG_4568 copy
Jom kite tengok kawasan bilik2 pulak!

IMG_4581 copy
Comel kan tempat nie! Malam cantik.. sebab dia ade lampu kelip2.. rasa macam hari raya pulak! Hahaha..

IMG_4582 copy
Laluan titi menghala ke villa honeymoon kami!


IMG_4583 copy
Kat bawah tu bilik aku! Nampak tu lilin penuh kat balcony tu.. hehe..

IMG_4584 copy
Malam sejukkkkkkkkkk… asyik laa ke toilet aje kerojer nya! Kalau siang boleh lah pegi sorang2.. kalau malam jawabnya masuk sekali berdua dlm satu toilet! Muahahaha…


Ok… malam tu kiteorg tido dengan nyenyak nya sebab keletihan yg melampaui batas sudah! On the next day.. kiteorg ade lagi aktiviti yg lasak yg kiteorg buat! And aku nak tunjuk kat korang tempat yg kiteorg daki di malam hari ni tadi.. gambar in next entry akan ade gambar versi siang pulak.. so korang leh tengok camne rupa keadaan di atas bukit yg kiteorg daki nie tadi! So check it out yea! :)



Monday, April 14, 2014

Tak Perlu Berlagak Kalau Anda Pembeli Tegar Tudung Fareeda!


Kecoh betol ngan isu tuding Fareeda Nyata Jelita nie minggu lepas kan! aku tahu dah ramai giler yg buat ulasan tentang isu nie.. ramai yg beri komen tentang isu nie.. ade yg komen positif.. dan ade jugak komen negatif! Maybe aku agak lambat nak beri komen pasal isu hot nie.. tapi aku rasa aku tetap nak membebel jugak pasal isu nie! Well.. biasalah.. ahkak gonjeng kan memang lembapsss part update blog! Muahahahaha….

Ok pada aku lah kan… masalah copy paste product seseorang nie memang dah very common lah pada aku! As designer memang dia ade hak nak saman kalau dia rasa hasil jualan dia tak berapa nak laku akibat org lain yg dpt keuntungan hasil jualan product copy paste yg diaorg buat tu! pasal tu lah wujud nya akta Hak Cipta Terpelihara dlm Malaysia nie kan? So pada aku tak yaah lah kite nak emo sgt bile Fareeda tu nak saman org yg jual product copy paste dia tu! tapi aku rasa Fareeda nie tak pernah nya tak untung dlm hasil jualan tudung dia.. sebab setahu aku org beratur cam nak giler biler tiap kali dia buat sales or launch product baru! In other words.. dia dah ade regular customer dia yg tersendiri.. so dia jual mahal mana pun.. dia dah ade customer yg setia menunggu utk beli product keluaran dia!

Apa yg aku nampak org marah kat Fareeda nie bukan sebab dia nak saman kott.. tapi lebih kepada komen dari FB Mawar Fareeda FanPage nie itself! Komen yg kata lebih kurang camgini lah…. “Jika ingin berfesyen, tengok lah kemampuan diri. FAREEDA ada juga menawarkan scarves dibawah RM100. Jika tak mampu menabung. Dan jgn risau jika membazir sbb FAREEDA ada harga utk preloved.”… wahh.. gitu katanya! Aku rasa pasal komen nie lah isu nie jadik sgt hottttttt kotttt!

Aku rasa golongan yg teringin nak pakai tudung Fareeda tapi tak mampu nie adelah golongan yg paling hotttt dgn statement dari wakil Fareeda nie! Ye lah.. sekali imbas statement tu macam riak dan bongkak gilerr kan? kalau ckp cincai.. “weii.. kalau ko mampu pakai laa.. kalau tak mampu dok diam2 sudah!” Ahahaha…

Ada pro and cons lah pada aku dlm isu nie! Kalau nak fikir positive.. mungkin betol apa yg diperkatakan tu.. kalau kite dah tak mampu.. buat apa kite nak pakai kan? lagipun pakai tudung Fareeda tu bukan satu keperluan tetapi ia lebih kepada kehendak! Yg kewajipan itu adelah memakai tudung… so apa2 tudung pun boleh di pakai janji kite berhijab! Bak ustaz azhar idrus ckp.. pakai baldi pun ok jer janji menutup aurat! Ahahah…

Cuma aku rasa org ramai terasa emosi tu sebab cara komen yg diberikan tu mungkin berbunyi seperti agak kasar! Well.. tak semua org boleh nak amik pendekatan positif! Lagi2 pulak kalau kite dah dok teringinnnnnnnnnnnnn bebenor nak pakai tudung paridah nie tapi tak dapat2 kan? hehe.. so haruss lah kite sentapp ngan statement camgitu.. kite akan jadik seorang manusia yg hover sensitive gituuu! So bawak lah bertendang adik2.. akak2.. makchik2 semua.. relax.. jgn stress sgt.. ingat bertudung itu adelah sesuatu yg wajib.. so kite utama kan yg wajib.! Jgn hanya kerana tudung tu tak mampu kite miliki.. kite dok maki hamun sumpah seranah segala… chillll okkk.!

Aku paham… org kite nie nak2 bangsa melayu memang sgt hover sensitive part2 camgini.. kalau nak tegur kene tegur ngan penuh berhemah.. kene tinggi budi Bahasa dlm berbicara… kalau ckp straight forward confirm kene cantas macam kes yg berlaku sekarang nie!

Pada aku lah kan… tak perlu lah kite nak kondem and kutuk2 product Fareeda tu… kalau kite dah tahu tudung tu singkat… kalau kite dah tahu tudung dia terlalu mahal utk kemampuan kite… so why we bother? Aku rasa kite ade hak nak memilih apa sahaja yg mengikut kemampuan kite! Lain lah kalau tudung nie adelah merupakan barangan keperluan hidup! Ibarat macam contoh ayam! Ayam adelah ayam.. ko tak leh nak carik binatang lain yg menyerupai ayam! Rasa ayam adelah rasa ayam.. ko tak leh dpt binatang lain yg rasa dia sama seperti ayam! So bile harga ayam naik.. di jual tidak seperti yg sepatotnya dlm memenuhi rentak kehidupan kite.. yea.. kite memang boleh bidas, marah dan amukkan terhadap penjualan ayam yg tidak masuk akal! Then keluar pulak statement dari org bijak pandai kata.. “kalau ayam mahal.. kite jgn makan ayam!” haaaa.. nie memang kite patot marah dan meroyan sebab kite tak boleh jumpa option ayam yg berlainan! Itik bukan ayam… kambing bukan ayam.. so kite takde option nak makan ayam kan???

So kalau dlm istilah bertudung… kalau tudung Fareeda nie mahal… hakikatnya skg nie banyakkkkkkkkkk gilerr kottt pengusaha tudung yg menjual tudung pada harga lebih murah dan mampu milik skg nie! So the choice is in our hand actually! Yea berkemungkinan kite tak jumpa design yg sama macam Fareeda lagi dah.. sebab Fareeda ade design dia yg tersendiri! Disebabkan tudung yg dijual Fareeda agak mahal.. itu yg membuatkan adenya penjual2 lain yg sanggup copy paste product Fareeda dan jual pada harga jauh lebih murah pada mereka2 yg tak berkemampuan nie! Sebab penjual2 copy paste nie tahu yg permintaan sgt tinggi terhadap design tudung2 Fareeda… so that’s why diaorg sanggup buat kerja copy paste!

Soal buat kerja copy paste nie memang salah… ibarat kite mencuri sebenarnya! Unless kite ade mintak permission pada org yg keluarkan product tertentu tu… then takde masalah rasanya! So biler owner product nak saman… kite jgn marah.. sbb bende tu dah confirm terang terangan salah kott!

Kalau nak difikirkan soal isu ciplak menciplak nie kan… banyak jer product2 ternama dlm dunia nie yg dah terkene kerja khianat copy paste nie! Contoh paling standard adelah penjualan handbag ternama! Product Louis Vuittion (LV) adelah product yg paling famous amous kene ciplak! Siap di jual pada gred triple A lagii… kalau gred paling tinggi nie kirenya gred yg paling bagus lah kualiti nya… harga dah confirm2 lah jauh lebih murah dari harga original bag yg dijual di butik mewah LV kan? so ramai tak yg dok pakai beg LV ciplak nie??? Ramaiiiiiiiiii!!!! Tapi owner LV ade saman tak penjual beg2 ciplak nie??? Aku tak tahu kalau ade.. setakat pengetahuan aku skg nie macam takde… kot ade.. ok jer kalau LV nak saman.. sebab itu memang hak dia.. just like Fareeda dok saman.. so LV nak saman takde hal sebab dah tentu2 diaorg menjaga hak diaorg!

But misal kata lah owner LV tak saman pengusaha copy paste yg melambak2 diseantero dunia skg nie… adekah product diaorg terjejas?? Honestly takk.. sebab dah sah2 till now product authentic LV masih lagi dipakai org mereka2 yg mampu memakainya! While org yg kurang berkemampuan memakai original version.. still bebas membeli LV tiruan with first grade!

Macam aku… aku ade pendapat aku yg tersendiri! Aku jenis bangsa yg kalau tak mampu.. aku memang takkan pakai! Pada aku buat apa nak susah2 kan diri sendiri nak pakai itu ini yg kite tak mampu sedangkan kite masih punya option utk memilih something yg lebih berkemampuan! Umpama contoh laa… aku memang teringin nak ade sebijik beg Channel! Giler bapak mahal okkk beg Channel.. dia punyer collection lagi mahal dari LV! Kire kalau LV nie rasanya masih ade collection2 dia yg mampu milik lah.. like RM6k rasanya dah boleh dah dpt sebijik beg LV… kalau Channel tahap hampir 10k tuu… serious aku tak mampu! Lain lah kalau gaji aku sebulan RM50k.. so utk beli sebijik beg RM15k-RM20 is nothing laaaaa kan? haha...


Channel tu satu option kepada beg2 mampu milik yg lain.. dah aku tak berkemampuan nak miliki beg Channel… takkan lah aku nak marah owner Channel yg pi jual beg dia mahal gila babun tu kan? yes.. aku ade pilihan.. sama ade tak pakai langsung or disebabkan keinginan yg melampau… aku sanggup jugak beli beg ciplak Channel yg first grade punyer! So pilihan aku adelah tak pakai langsung! Ini aku lah yer… aku memang pentingkan kepuasan… aku rasa puas kalau aku dpt beli yg authentic collection! And aku taknak tipu diri sendiri… hakikatnya aku tak mampu.. so aku buat cara tak mampu! Biar lah aku tak pakai beg Channel sampai biler-biler...! Aku lebih happy camgitu.. sebab pada aku memiliki sesuatu yg original itu adelah kepuasan!

Bila aku tak mampu nak memiliki beg Channel.. itu tak bermakna aku tak boleh memiliki designers beg yg lain! Aku masih punya pilihan… Alhamdulillah.. setakat hari nie aku mampu pakai 3 brand designers beg.. bermula dgn brand Coach, then Aigner and latest Salvatore Ferragamo! Aku beli beg aunthentic… yes.. itu lah kepuasan yg aku miliki.. lagi puas biler aku dpt beli beg authentic pada kadar harga discount! So kene lah jadik pengguna yg bijak.. kalau ade sales.. just grab it! tak semua beg aku dpt beli pada harga discount.. but yet… ia nya masih mengikut kemampuan diri aku sendiri!

Yes.. ini aku… org lain.. itu hak org lain ye! aku tidak akan sekali-kali kondem org yg memilih utk beli beg 2 ciplak nie… sebab pada aku.. itu hak individu.. so kite sesama individu nie perlu respect each other! Cara aku tak sama ngan cara org lain.. macam aku penting kan kepuasan.. macam org lain rasa dari tak merasa pakai langsung.. baik pakai yg ciplak pun jadi lah… “alahh.. org bukan tahu pun beb nie original or tak sebab beg ciplak nie memang sebijik sejibon jer rupa paras nya ngan beg yg original!” So kite just should respect what they feel... dan begitu lah sebaliknya… org yg pakai beg ciplak nie pun perlu hormat menghormati perasaan aku yg dok insist nak pakai beg original jerr… jgn lah pulak ko kondem aku ckp… “Alahh… buat apa nak buang duit pakai beg mahal tahap riban-riban tuu? Beg sama aje laa… janji boleh carry beg duit dan barang2 personal kite sudah!” ini semua ayat2 provokasi namanya! Sedar atau tidak.. dari ayat2 provokasi cam gini lah yg membuatkan timbul nya kontroversi!

Bile takde perasaan hormat terhadap pendapat dan keinginan org lain… memang masalah camgini akan timbul! Cuba kalau kite just respect each other.. jgn nak kondem2 org tak tentu pasal.. kalau dah kite tak mampu… jgn pulak kite dok mendengki ngan org yg boleh mampu pakai beg original.. kalau kite pulak mampu pakai beg original.. jgn pulak kite dok kondem dan berlagak ngan org yg dok beli beg ciplak! Well.. masing2 ade perasaan yg perlu di jaga.. so jaga lah perasaan sesama kite! Jgn nak ckp ikut sedap mulut sahaja… sebab kalau org ckp kat kite balik.. hakikatnya kite suke tak??? So please mind your words! Sila lah tepuk dada tanyer selera! Aku rasa masalah nie semua boleh diatasi kalau kite semua tahu nak respect each other! Insyallah semua nya akan jadi indah belaka!


Dulu waktu aku mula2 bertudung.. aku memang ade lah jugak gie survey2 tudung Fareeda… mai aii.. memang mahal lah harganya satu tudung dia tu… tapi ye lah.. aku paham.. mahal tu sebab material chiffon yg dia gunakan tu.. pasal tu lah mahal.. material chiffon yg kene dry clean pulak tu.. so memang material dia yg berkualiti lah rasanya! So kalau mahal pun memang padan lah… Tapi utk tudung berdry clean bagai aku memang tak koser nak maintain… kalau baju aku ok lagi kalau nak berdry clean bagai.. kalau tudung nie aku rasa tak selesa nak berdry clean.. aku prefer utk cuci.. so pasal tu lah aku tak pernah beli tudung Fareeda sehingga hari ini! Lagi pun aku sendiri tak berapa gemar nak pakai tudung awning keras camgini… nie ade satu dua collection yg macam gini pun… jarang betol aku memakainya! Hihi..


Thursday, April 10, 2014

Romantic Candle Light Dinner di Honeymoon Chalet Kami @ Tanah Aina Farrah Soraya Resort!


Disebabkan percutian kami di Tanah Aina nie bersempena dgn sambutan ulang tahun perkahwinan kami yg ke 8 tahun.. waima… harus lah kiteorg meraikan dgn agenda makan malam secara romentika di amour! Tapi kan.. kalau takde celebration apa2 sekali pun.. rasanya aku tetap akan amik jugak set makan malam romantis ini! Haha.. well nak tahu kenapa? Jom layan entry aku nie sampai ke penghujung nya ya! :D

IMG_4469 copy
Dlm jam 6:30 ptg, para pekerja resort telah dtg ke honeymoon villa kami utk set up kan meja makan malam kiteorg! Asal nya di setiap villa ade satu meja jer tau.. tapi utk sessi candle light dinner… memang perlu ade dua buah meja!

IMG_4475 copy
Cuaca dah semakin gelap pada jam 7 malam!

IMG_4479 copy
Gigih para pekerja buat setting up candle light dinner di verandah kami!

IMG_4487 copy
Ohhh…. Ohsem gilerrrr setup candle light dinner nie! Aku is tersangat lah terjua!

IMG_4492 copy
Waaaa.. sampai ke anak tangga yg menuruni sungai tu pun di bubuhnya lilin! Mauu tak senyum lebauuuu ahkak gonjeng disitu?? Ahahaha…

IMG_4502 copy
Alalalalala… Kat tangga bilik pun adaaaaaa!! Sukeeeeeeee!!!!

IMG_4491 copy
Yeaaa.... the food is served!

IMG_4496 copy
Sessi mengatur makanan! Aku ingatkan tak penuh lah satu meja… sekaliiiiiiii…..

IMG_4503 copy
Amekkkk kauuuuuuu!!! Penuh satu meja makanan just for two of us okkkkkk!

IMG_4505 copy
Terus ahkak gonjeng berasa gundah gulana.. gi mana mau ku abiskan kesemua makanan di atas meja candle light dinner itu! Ahahaha…..


IMG_4507 copy
Ini memang gilakk okk! Serious aku ngan en.teman termenung jap tengok makanan yg dihidangkan kat atas meja makan kiteorg nie! Hahaha.. Sumpah banyak gilerrr ooiii! Aku nie dah lah bukan boleh makan banyak… jenis bangsa cepat kenyang.! Yg en.teman jenis kuat makan.. tapi biler dah terlalu banyak camgini.. dia terus rasa cam kekenyangan jugak jadik nya! Huhu…


IMG_4546 copy
Main course dia bukan main banyak… ade nasik.. ade spaghetti.. ade BBQ… nangess aku tengok! Memang lah patot bersyukur sebab dpt banyak makanan.. tapii.. kalau dah terlampau banyak kalau sampai jadik membazir.. aku jadik sedih okkk! Sebab aku ngan en.teman jenis bangsa makan tak pernah berlebih… jarang lah kiteorg buang2 makanan.. tu yg risau dok fikir camner lah kiteorg nak abis kan makanan2 nie semua… sampai en.teman kata kalau ade jiran kat chalet sebelah nak panggil datang makan sekali ngan kiteorg kekdahnya… ahahaha…

IMG_4554 copy
Ko tengok…. Berapa banyak desert yg diaorg sajikan kat kiteorg! Sago gula Melaka sorang 3 ketol??? Sumpah aku boleh jadik separuh kenyang kalau rembat 3 ketoi sago gula Melaka tu dulu! So kalau rembat kemudian tak ke aku mampu bedal satu bijik aje??

IMG_4510 copy
Nanges lagii mengenangkan camne nak abiskan kesemua makanan kat atas meja nie! Ahaha..

IMG_4512 copy
Ok lah yg sebaiknya kite kene bersyukur.. kang kalau dia bagi skit sgt makanan kanggg aku marah jugak! Ahahaha…


IMG_4514 copy
So give a big smile….

IMG_4525 copy
and let’s enjoy our romantic candle light dinner!

IMG_4542 copy
Ini gambar selfie kami.. camera duduk atas tripod.. set 1 .. 2 .. 3 and go! Ahaha…. Ok lepas pada nie kiteorg makan dan makan dan makan dan makan… sampai lah ke menu terakhir iaitu sessi makan dessert!

IMG_4556 copy
Ahahhaa… biar lah gambar menceritakan segala-galanya! Aku dah tak mampu nak angkat kepala dah kekdahnya! Apatah lagi nak angkat perot! Rasa cam meloyooott bebenor dah perot aku waktu makan dessert nie weiii!!


IMG_4585 cy
Kiteorg tak nak paksa diri makan secara terus menerus…. So kiteorg take a break kejap dgn aktiviti berSelfie!


IMG_4593 copy

IMG_4597 copy

IMG_4598 copy

IMG_4601 copy

IMG_4604 copy

IMG_4606 copy
Katil yg ohsem nie macam dah melambai lambai ajeee.. ahahaa..

IMG_4608 copy
Al-maklum lah perot dah super duper berat.. so waimaa mata pun berat lah jugak! Tapi tak leh diikutkan sgt mata nie.. bahaya! Malam masih muda remaja.. so gunakan lah ia sebaik mungkin utk beromentika di amour bersama-sama! Hehe..

IMG_4610 copy
Utk cipta kelainan.. aku gunakan props utk berkomunikasi ngan en.teman! ahaha.. so aku mintak dia Kiss aku.. harus lah dia kiss! Kalau tak kasik… aku kasi dia flying kick nanti! Muahahhaa…


IMG_4617 copy
Fefelinggg… “Aku milik mu.. dan kamu milik ku!” Kahhhhhhh!

IMG_4616 copy
Btw, nak dijadikan cerita.. aku memang buat sendiri props2 tu… first time aku buat… tapi sadis betol.. boleh pulak aku terlupa nak bawak loy tape! Tapi aku boleh ingat nak bawak gam! So akibatnya aku terpaksa lah gam kan lidi tu props tu antara dua paper! So tu yg jadik cam kepelikkan skit props aku tuh! Batang lidi nya nampak terpacak di tengah-tengah tu! Ggggrrr…. Lantak lah… belasahkan aje… ahahaha…


Ok.. aku pasti ada di antara korang yg nak tahu berapa harga setting up romantic candle light dinner nie kan? Ok utk romantic candle light dinner nie korang boleh request dari pihak resort! Tanah Aina charge RM50 per person.. so total will be RM100.00! harga nie bukan utk makanan yg dihidangkan tetapi ianya utk service setting up your private villa… harga makanan tu dia tak charge sebab itu adelah makanan yg disajikan di dewan makan! paham tak? Tak paham? Ok camgini.. apa saja makanan yg disajikan kat villa kite utk candle light dinner tu.. kesemua menu2 tu ada disajikan dekat tempat makan malam! So kalau ko tak request utk romantic candle light dinner di private villa ko.. so bermakna ko dah semestinya pegi makan kat dewan makan kan? Haa.. so kirenya makanan yg disajikan itu adelah sama! Takde kelainan kalau ko gie makan kat dewan makan or kat private villa ko.. yg berlainan adelah tempat dan environment nya aje! Heheh..


So pada aku harga RM100 tu kire berbaloi lah ngan makanan yg disajikan! Aku hampir pengsan nak makan takkan nak kata tak berbaloi pulak kan? ditambah pulak ngan service yg terbaik… penuh lilin menghiasi verandah private villa kiteorg! Tak kedekut… atas meja siap ade dua batang lilin terpacak! Serious happy sgt because there’s no complaint!


Btw aku tahu ramai yg dok private message aku tak sabar nak tahu berapa harga penginapan kat Tanah Aina Farrah Soraya nie… sabaarrrrrrrrrrrrr… nanti aku reveal lepas aku abis ceritakan percutian aku nie.. memang lah korang rasa lambat… tapi aku kene ceritakan dulu apa yg aku dpt… then baru aku cerita tang harga.. then baru korang tahu adekah ianya berbaloi dgn apa yg aku dpt dengan apa yg aku bayar! So sabar naaa… hehehe.. tapi kalau korang tak sabar gak.. korang leh jer call direct pihak tanah aina yer! Insyallah they will assist you guys! :)


Ok.. pada malam tu kan.. lepas perot dah sentak penuh ngan makanan.. kiteorg ade buat satu aktiviti yg dianjurkan oleh pihak resort di bahagian malam hari tau.. nak tahu apakah akvitivi itu? Wait for my next entry yea!


*kiss*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails