COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 31, 2015

Tengok Filem Best Sambil Makan PopCorn!

Bermula dgn fitnah.. rasuah.. penipuan.. kehilangan pesawat.. pesawat kene tembak.. kezaliman.. lepas tu pecat geng sendiri.. dlm masa yg singkat pejabat polis terbakar.. dlm masa yg lagi singkat tetiba serpihan pesawat dijumpai!  pandai betol dia buat jalan cerita utk mengalihkan pandangan penonton atas setiap isu yg terjadi!  

haihh.. bile filem terhebat nie nak capai klimaks nya nie?  aku dah penat makan popcorn caramel ni... boleh kene kencing manis kalau lagi lama gaya gini!  T____T


KEEP CALM.. Let's Makan Durian! 

#DahPenatMakanPopCornCapKabinet

:p




Thursday, July 30, 2015

Port Luck Hari Raya!


Untitled



Luncheon tadi ade hari raya port luck session.. Kak Neen bawak rendang Ayam Rendang Sado & Puding Trifle Seksi! Tak sangka ramai jugak yg dah jatoh hati dgn si sado & si seksi ni! Syukur Alhamdulillah.. ;)


Raya oh raya.. Teruk diri aku kene deraa! Asyik makannnn makannnn makannnnn dan makannnnnnnnn!! Non stop ok!! Huhuhu..


Untitled



Nampak tak muke aku yg dah semakin sadoooo skg ni???? Takpe lah.. Sesungguhnya aku redha demi mu Syawal! T_____T

Wednesday, July 29, 2015

Aku Mangsa Ketidakadilan - Undang-Undang Beli Rumah Dalam Malaysia Nie Memang Jahanam..!


Hati aku tengah terbakar gile sangat2 dah skg nie! nak reveal and to make it viral about developer iblis yg makan duit haram pun tak boleh… undang-undang jual beli rumah 101% berpihak pada developer! No wonder banyak giler abandon project dlm Malaysia nie! So who set this bloody b*stard rules kalau bukan datangnya dari this bullsh*t government!


Eeiii.. seriously aku dah hilang sabar dah nie… aku beli rumah Axis Crown Condo pada tahun 2007.. ikutkan SNP aku patot dpt rumah aku pada bulan May 2010! And until now aku masih tak dpt rumah aku tau tak????


Jangan nak suruh aku bawak bersabar lagi yer.. 5 tahun dah aku bersabar… cukup2 lah tu! selama 5 tahun jugak aku bayar full loan dah pada bank! Bukan seratus bukan dua ratus.. tapi RM1k each month.. and till to-date aku dah bayar almost RM60k and I got nothing out of it! In fact aku kene tanggung sakit dengan membayar sewa rumah jugak… so bayang kan every month I have to pay around RM1.7k just utk tempat perlindungan! Itu pun nasib baik lah tuan rumah sewa yg aku duduk sejak aku kawin 10 tahun yg lalu tak naik2 kan sewa rumah..!


Macam aku kire bersyukur lah jugak masih mampu nak bayar RM1.7k every month walaupun hakikatnya hati nie rasanya seperti di toreh-toreh dengan pedang samurai.. but cuba bayangkan kalau org yg tak berkemampuan nak go on paying for 5 years in such amount? Mana lah tak ramai rakyat yg jatoh muflis dlm Malaysia nie??? pastu kepoh dok gebang kat radio aku dengar yg rakyat Malaysia ramai dah jatoh muflis.. puiiiii!!!! Hakikatnya korang yg set the rules yg make rakyat suffer lah lahanat!


Jangan di tanyer pasal late delivery claim yg kononnya developer kene bayar balik pada purchaser kalau diaorg lambat deliver rumah pada buyer.. no such rules okkk.! Macam kes aku nie, lepas 6 tahun kalau developer tak boleh deliver rumah pada purchaser…. Its consider as Abandoned Project… bile dah declared as abandoned project, developer dgn sewenang-wenangnya boleh lepas kan diri dari pembayaran ganti rugi pada purchaser! Pasal tu lah developer iblis tu dok keep on dragging this project in order utk melepaskan diri dari pembayaran pampasan to all buyers! So please tell me.. kat mana hak kite sebagai pembeli kat sini???


Lagi undang2 gile babi yg di cipta dlm urusan jual beli dlm Malaysia nie… developer boleh sesuka hati buat project.. then makan kesemua duit yg dah diaorg dpt… lepas tu bile tak boleh nak siapkan project… in order utk melarikan diri, diaorg boleh resign dari company tu! bile dah resign, diaorg boleh bukak lagi company baru… then buat lagi project2 gah yg baru dgn menggunakan nama company developer yg baru! Mudah kan nak jadik developer Conman dlm Malaysia nie? memang boleh sebab hakikatnya Malaysia sedang di terajui oleh ramai Conman pun skg nie!


Lepas tu bile kite nak reveal the real conman tak boleh pulak.. sebab dia takde kene mengena dah dgn project rumah aku nie lagi sebab dia dah resigned dari company developer yg asal and tambahan pulak developer kambing hitam yg wujud kengkonon nya nak siap kan umah aku sekarang nie dah pun bertukar nama! Gile bangsattt punyer undang2! Memang undang2 nie sengaja di cipta utk memberi kelebihan dan memihak pada developer while purchaser memang sengaja di jadikkan sebagai binatang yg boleh di dera secara sesuka hati!


Yang aku sakit hati sgt2 sekarang nie.. kalau dah aku tak boleh nak reveal the real conman punyer kerja jahanam nie.. then how the hell I can help people from stop buying his new project yg on going right now? Umah aku ko tak siap kan.. ade hati buat project baru! memang dasar iblis yg bertopeng kan manusia dia nie! yg dia tahu kerja dia nak makan duit haram selagi mampu.. memang memalukan agama Islam betol dia nie…


Tapi takpe.. aku adelah org yg kau aniaya.. aku memang berdoa sgt2 semoga kau mendapat balasan yg setimpal kelak and aku nak sgt tengok kau tersiksa kat dunia nie lagi sebenarnye.. tapi kalau tak dpt pun takpe lah.. sebab aku yakin dan pasti Allah SWT akan memberikan balasan yg setimpal buat kau di akhirat kelak.. yg pasti dosa kau dgn aku memang akan tergantung.. aku takkan maaf kan kau selagi kau tak bayar balik segala kos kerugian wang ringgit yg telah aku tanggung!


Untitled



Besar kecik besar kecik jerrrr aku perati kan kesemua perompak kelas atasan nie! T____T


#Corruption

#CrazyRulesOnlyinMalaysia

Tuesday, July 28, 2015

Aidilfitri Yang Menyedihkan Buat Kami Tahun Ini!


Seriously tahun nie aku beraya dlm keadaan yg super stress! Huh.. sedehhh! Ermm.. macam mana nak mulakan cerita ya.. ok lah.. actually seminggu before raya lagi aku dah tension sebenarnya… adelah beberapa perkara yg membuatkan aku bengang… but at this point aku tak leh nak share kan kat sini.. biar lah ia menjadi rahsia buat masa nie! T___T


Ok kite cerita start malam raya lah ya.. a day before hari raya aku cuti.. siang hari busy anyam ketupat.. malam hari waktu aku nak rebus ketupat.. tup2 gas dapur pulak habis.. adoi.. by the time tunggu org antar gas.. dah membawak ke pukul 10 mlm.. pukul 2 pagi baru settle rebus ketupat… mata dah mengantuk.. malas nak basuh periuk rebus ketupat.. pagi raya je lah aku membersihkan nya!


Disebabkan hari raya jatoh pada hari Jumaat.. so waktu agak pendek sebab nak kejarkan solat Jumaat! En.teman target nak sampai kampong dia before solat jumaat la… so lepas solat raya semua, pack2 barang nak balik kampong.. singggah umah Pak Joe.. beraya dengan dia sekejap… lepas tu terus shoot balik kampong en.teman kat Felda Besout! Tak sempat nak bergambar bagai sbb aku pagi tu pun muke dah macam bibik jer sebab penat bersihkan periuk belanga & kemaskan barang2 nak balik kampong!


Nasib baik kampong dekat… kalau jalan tak jammed less than 2 hours dah boleh sampai kampong dia.. but nowadays rasanya ramai dah org beraya kat KL nie.. kiteorg waktu kat Flamingo hotel tengok jalan jammed jugak kekdahnya.. adoii.. lain sungguh dari tahun2 sebelum nie.. seriously KL memang lenggang! Dlm dok melalui jalan jammed tu, tetiba en.teman teringat yg phone dia tertinggal kat umah!!!!


Huwwwaaaaaaa… kene patah balik umah and it took us for almost 1 hour utk balik umah balik and patah balik! Menchikkkk laaaaa… dah lah rushing… boleh plak dia tertinggal HP kat umahh! Ggggrrr.. nak marah baru jer beberapa jam yg lalu dok mintak ampun maaf… so tahannnnnnnn dan ketapp bibir ajer lahh.. tahan marah dlm hati.. kalau bukan time raya saya nya confirm dah ckp tak yah balik kampong lah! Ahaahahhahaha…


Alhamdulillah… dlm rushing2 selamat jugak lah kiteorg sampai ke umah MIL.. sampai2 bagi salam takde org jawab! Aaahh sudah.. kemana kah pegi nya org2 dlm umah kat kampong nie? en.teman call MIL.. laaa.. ade rupanya kat dlm rumah.. MIL & adik ipar tido kepenatan masak lauk pauk hari raya agaknya! Memang sunyi sepi rumah MIL.. tak macam hari raya sebab adik ipar sorang lagi and abg ipar aku balik umah in laws masing2.. so tu yg tinggal sorang adik ipar with MIL kat kampong tu.!


Bile keadaan rumah tu sunyi sepi seriously aku rasa macam bukan hari raya jerrr… ahahah.. ye lah.. kalau raya kan meriah suasananya… uhuhu.. kalau ikutkan perancangan awal we all semua sebenarnya nak get together berhari raya di Ipoh di rumah makcik en.teman.. tapi last minute MIL and adik ipar decide nak balik raya kat Besout..


Lepas Asar, we all decide nak pegi beraya di Ipoh…. So waktu on the way nak ke Ipoh, macam biasa we all akan singgah gopeng sebentar utk beraya di rumah kakak ipar en.teman yg mana merangkap as my biras! Lepas maghrib baru we all semua bersama-sama pergi beraya ke rumah makcik en.teman di Ipoh… Kat Ipoh baru lah terasa suasana hari raya makin meriah sebab nya ade saudara mara en.teman berkumpul di situ! Itu pun we all dah termissed out a few family members yg dah datang dari pagi and dah balik by the time we reached there!


IMG_5164 copy



Pukul 10 malam raya pertama baru dpt amik gambar raya nie! huhuhu…


To be honest.. memang tahun nie takde gambar raya bersama keluarga kedua-dua belah pihak! Huh… sedehhhh! Nak buat macam manaaaa… keadaan tak mengizinkan utk kami bergambarrrr bersama-sama.. tapi tak pe lah.. janji dpt amik sekepinggg gambar riang gumbira bersama cinta hati aku nie pun dah memadai dah!


IMG_5154 copy



Dgn family terdekat yang dpt pun sekeping nie jer lah! Suratan atau kebetulan.. dua beradik nie pakai baju color yg sama! Hahaha.. walhal kiteorg tak tahu pun masing2 akan pakai baju raya warna apa.. sekali bile jumpa abg ipar, lorrrr.. geng Mak Ko Hijo jugak rupenya! Ahahahaha…


Malam tu dari Ipoh kami bertolak balik ke Besout lebih kurang jam 10:30 mlm… sampai umah MIL pukul 12:30 malam.. pukul 1 pagi aku nak mandi… masuk bilik air.. bukak paip.. AIR TAKDEEEEEEEEEEE!!!! Ya Allahh.. dugaaan apa kah di hari rayaa ini!!!! Huhuhu… Aku boleh hidup lagi kalau takde electric… tapi jgn takde air!!! Eeeiii… gerammmmm okkk.. dah lah aku berlengaasss macam nak rakk dari pagi hari raya… tak mandi2 till tengah malam… dah lebih dari 12 jam tak mandi… bile nak mandi.. air takde! Gile babeng punyer stresssssss!


Dah lah cuaca panas nak mamm waktu beraya kat ipoh… memang dah tak sabar sgt rasanya nak mandi… sekali tak dpt nak mandii.. memang sentap lah perasaan aku malam tu! geramm ngan jabatan air perak yg tak amik berat pasal water pump.! Malas nak nak comment pasal badan2 jilake nie… memang diaorg nie semua tahu nak aniaya org jer kerja nya!


Kalau ikutkan, sebenarnya umah MIL aku tu ade kolah mandi yg besar.. so biasanya kot takde air masih boleh lah bertahan lagi sebab ade air tadahan dlm kolah tu.. tapi nak dijadikkan cerita, tahun nie boleh pulak kolah tu rosakkk okkkkkkk… kolah tu dah bocor.. so tu yg kiteorg memang terputus terus dgn bekalan air sebab umah tu pun takde tangki air!


Malam tu redha kan diri.. tido dlm keadaan yg tak mandi.! Lap badan dgn baby wipes ajer… sumpah aku tido dlm stresss… aku memang jenis bangsa yg kalau nak tido mesti dah mandi bersih badan nie… tak kira lah kalau aku balik pukul 3 pagi ke 4 pagi ke.. memang aku akan mandi.. takde nya aku nak terus tido! Lain lah kalau cuaca macam kat New Zealand yg sejuk beku tuuu… yg tu kalau takat tak mandi sehari semalam ok lagi sebab badan rasa best dan selesaaa jer!


Nasib baik MIL ade simpan satu timba air dlm bilik mandi tu… so air tu aku gunakan utk buang air kecik & bersihkan muke! Maka malam tu tido lah jugak aku dgn keadaan badan yg berlegas… bagi pagi tengok air masih takde… ok bersangka baik.. harap2 ade lah hari menjelang tengahari… eehhhhhh… dah tengahari pun takde jugak air nya niee! Okk.. aku dah mula nak tukar jadik hijoo!


Haihh.. apa ke badi pakai baju hijau tahun nie eh>?? Memang aku rasa aku dah nak jadik hulk dah pun pada hari raya kedua tu bile air masih takde supply bile hari dah pun menjenggah ke pukul 1 tengahari! Dengan tak dpt nak mandi… cuaca panas.. umah MIL tu boleh tahan bahang kepanasannya kalau disiang harii… lagi lah jadik tak selesa… at least kalau dpt mandi.. dpt lah segar kan badan skit.!


So end up, aku ngan en.teman decide nak balik KL jer lah kot.. sbb dah takde arah tuju dah nie… gile apa tak mandi.. nak tunggu sampai pukul berapa nak ade air nya? En.teman dah call jabatan bekalan air perak… dia org kata tak janji pukul berapa akan ade air.. ok ini tak leh jadik.. buat nya tunggu sampai ke malam takde gak air… aiihh.. memang aku boleh pitamm jadiknya! Migraine dah tentu akan menyerang sbb panassss melampau + tak mandi!


Berat jugak hati nie nak balik sebenarnye.. tapi nak buat macam mana.. we all memang kene mandi! Then en.teman discuss ngan MIL, kalau MIL nak pegi umah makcik yg kat Ipoh tu.. we all sanggup lah antar dia pegi sana… then we all pun boleh mandi sekali kat sana.. tapi kalau MIL tak nak pegi Ipoh and nak tunggu sampai air kunjung tiba kat besout tu… better we all balik KL jer lah kot sebab nya kami dah pun pegi beraya kat Ipoh on first day hari raya tu!


MIL pun berat hati pada mulanya.. dia pun berbelah bahagi.. but end up dia decide utk pegi umah makcik yg kat Ipoh tu.. so itu yg we all pun pegi lah beraya sekali lagi ke Ipoh and we put 1 night stay kat Ipoh! Pada hari raya ketiga, baru lah aku ngan en.teman balik KL…


Untitled



Fuhhhh… seriously memang aku takkan lupakan tragedi tak mandi selama 30 jam di hari raya nie! ahahaha.. raya kedua waktu on the way nak ke Ipoh… we all pakai jer baju raya hari pertama.. tak kuasa nak tukar baju raya kedua yg tergantung kat belakang nunnn.. ye lah tak mandi.. buat apa nak pakai baju baru.. baik pakai baju hangit tu teruih! Hahahah…


Gitu lah cerita sedih saya berhari raya pada tahun ini! Cuaca panas dah boleh mengundang stress.. di tambah pulak dengan takde air.. adoiyaiii bertambah-tambah stresss dibuatnya! Honestly rumah MIL kat Besout tu dah tak termaintain sebab rumah tu bertinggal.. we all semua balik setahun sekali jer waktu hari raya.. tu yg dah susah nak beraya kat situ jugak sbb banyak bende jadik rosak dari tahun ke tahun!


Tahun depan tak tahu lah macam mana jalan cerita nya.. aku harap tak lah seteruk tahun nie dan aku mengharapkan sesuatu yg lebih indah buat kami seluruh keluarga hendaknya! :)

Wednesday, July 15, 2015

Alhamdulillah… Rezeki Kami Lakik Binik Di Bulan Ramadhan 1436H!


Hari nie aku masih bekerja di kantor… aku tengok FB, ramai yg dok update about traffic jammed di sana sini! Bertabah lah bagi yg dlm perjalanan pulang ke kampong halaman ye..


Kejap jer dah nak raya.. haih… rasa macam baru jer berpuasa hari tu… tup2 esok dah last day kite berpuasa and lusa dah raya! Sedih pulak Ramadhan nak meninggalkan kite.. harap2 masih ade peluang utk kite bertemu dengan Ramadhan yg akan datang!


Syukur Alhamdulillah… rezeki Ramadhan kali nie cukup indah! Bermula dari minggu kedua Ramadhan, aku dpt rezeki yg tak di sangka di tempat kerja! Akhirnya selepas 2 tahun berhempas pulas bekerja.. air mata kalau di tadah mau seperiuk dah kot utk tempoh 2 tahun tu.. ahaha.. but yet Allah Maha Adil.. segala kepahitan itu di balas jua dengan kemanisan apabila tiba saat dan ketikanya! So di sini nak ucapkan ribuan terima kasih pada yg menilai hasil kerja ku selama hari ini!


Lepas tu sepanjang Ramadhan nie juga, Alhamdulillah rezeki jualan Naazneen Faiqa pun sgt memberangsangkan! Semua nya terjadi bukan dlm keadaan sekelip mata.. tetapi segalanya disusuli dengan usaha yg berpanjangan! So kat sini nak ucapkan ribuan terima kasih pada kesemua customer Naazneen Faiqa.. terima kasih yg tak terhingga diatas segala kepercayaan yg diberikan! Insyallah aku akan terus keluarkan product yg terbaik buat kalian semua!


Then, around last week, tetiba dpt duit raya pulak!


Untitled


Hahaha.. duit raya hasil titik peluh sendiri kekdahnya! Kalau dpt free2 jer tanpa buat kerja kan best! Hehehe.. tapi itu lah hasil keringat berblogging… syukur nie merupakan cheque ke-3 dari Nuffnang! Aku memang jarang cash out kan duit Nuffnang sebab aku suke kumpulkan RM aku tu banyakkk banyak then bile sekali keluarkan memang puas hati la! Ahahaha… apa2 pun thank you so much lah pada Nuffnang sebab memberikan ruang dan peluang utk menjana pendapat di blog kesayangan aku nie! and of coz to you guys my beloved readers.. thank you so much sebab sudi layan blog gorjes gonjeng aku nie!


Jangan di tanyer apa yg aku buat dengan duit Nuffnang nie sebab sesungguhnya ianya akan di masukkan semula ke dalam account bank aku sebab aku dah guna in advance waktu pegi bercuti ke Maldives pada bulan April yg lalu! Ahaha.. so now padan muke! Takde maknanya nak joli katak ngan duit nuffnang nie! hehehe..


Then in early July, turn en.teman pulak dpt rezeki dari office dia.. mula-mula dpt advance Arrears! Lepas tu kelmarin dia dpt duit raya pulak!





Aku rasa nie duit raya paling besar yg dia penah dpt dlm hidup dia! Ahaha.. tapi dia tak boleh nak challange aku lah sbb dulu aku penah dpt duit raya bernilai RM1k! Hehhehe..


Apa pun kami sgt2 bersyukur dgn apa yg kami dapat di bulan yg mulia nie.. sesungguhnya segala nikmat rezeki ini adelah dari ALLAH SWT diatas berkat usaha dan keikhlasan kami dlm mencari rezeki yg halal! Sesungguhnya setiap rezeki itu tidak dtg bergolek dgn begitu mudah... daya usaha yg tinggi, iklas, kejujuran, berikan yg terbaik, tawakal dan berdoa.. insyallah Allah akan berikan ganjaran yg terbaik buat kite sebagai hambaNYA!


Sehingga ke hari ini, masih ade insan yg malas nak berusaha bersungguh-sungguh tetapi mereka nak rezeki jatoh dari langit dgn mudah buat mereka... mereka kata mereka dah berusaha dan dah berdoa kepada Allah... Tetapi hakikatnya mereka tidak lakukan pengorbanan dalam setiap usaha mereka dan tidak sanggup berkerah keringat demi mencari rezeki yg terbaik buat diri mereka! Tetapi seandainya mereka telah melalui pahit getir dlm mencari rezeki yg terbaik buat diri mereka.. namun rezeki masih belum berpihak kepada diri mereka.. maka percaya lah yg sesungguhnya Allah sedang menguji hambaNYA! Insyallah dgn sifat sabarr.. ganjaran Allah itu pasti ade di akhirat kelak!


Eh.. entry ucapan hari raya tak siap lagi laa.. esok lah aku publish eh! Ahaha..

Thursday, July 9, 2015

Jimat dan Tak Membazir!


Sebenarnya kan.. terlalu banyak bende yg nak aku luahkan kat sini.. tapi apakan daya atas faktor2 tertentu… aku masih belum boleh meluahkan nya! Tunggu lah hingga saat dan ketikanya nanti... setiap apa yg terbuku ni memang akan aku luah kan satu per satu disini!


Sejujurnya aku takde mood nak berblogging lately.. Seriously jiwa kacau! Faktor2 persekitaran yg membuatkan jiwa aku kacauu! Nak raya pun macam dah takde mood sgt… haih entah lah.. ni yg rasa macam nak pergi terbanggggg terus ke New Zealand… nak duduk depan Lake Wakatipu.. ya Allah tenanggggggg nyaaaaaaaaaaaa baru terbayang bayang dah tenang.. huhuhu….


Ooppss.. ckp pasal NZ.. aku tahu aku masih lagi berhutang entry NZ, entry Phuket.. entry Maldives…. Huuwwaaaaaaaaa…. Matikk laaaaaaaa kak Neen nak siapkan kesemua entries tertunggak nie! Takpe lah.. biar lah makan tahun sekali pun akan Kak Neen langsai kan segala hutang yg ade ya! T_____T


Eh actually Kak Neen nak share ngan korang pasal jimat dan tak membazir.. apa yg Kak Neen berjimat dan tak membazir tu?


Untitled


Percaya tak kalau aku ckp yg aku masak seperiuk gulai kari sotong, then it last me for almost a week!


Aahahaha… aku masak gulai kari sotong nie pada 3 Ramadhan hari tu! 3 ramadahan hari tu hari sabtu.. so aku pegi pasaraya basah dekat area umah aku! Kat situ memang everyday serve fresh seafoods! Walaupun harganya sedikit mahal, tapi aku puas hati sebab seafood yg dia serve memang betol2 fresh… macam aku memang tak lah nak ke pasar borong segala.. so memang aku selalunya akan pegi ke pasaraya basah kat umah aku tu jer utk beli barang! Selalunya aku memang cuba elakkan diri pegi ke pasar basah tu sebab kalau aku pegi mesti aku akan lupa diri dan akhir nya….





Aku akan memborong segala mak nenek seafood yg aku tengok! nie pun kira aku kawal diri nie.. kallau tak kawal mau banyak lagi! Well nak buat macam mana kan.. memang dasar keturunan darah nelayan Terengganu kite.. so memang adelah satu kepantangan nampak fresh seafood kat pasar! Huhuhuhu…


Mula2 waktu aku beli kesemua seafood nie, aku target nak masak sepanjang Ramadhan lah… tup2 sampai ke hari ini.. ikan kembung, ikan selar & udang tu masih ade dok dlm freezer aku! Ahahaha.. adoii.. nak wat camne… since lepas masak kari sotong di awal Ramadhan tu, asyik lah tak menyempat aku balik nak masak kat umah! Then bile weekend aku busy plak utk business Naazneen Faiqa! So tu yg kesudahannya ikan dan udang tu tak bermasak sampai ke hari nie! hehe..


Tapi takpe.. weekend nie macam aku relax skit kot.. so boleh masak kasik abis lah itu ikan dan udang! Oh ya.. berbalik pada cerita kari sotong tadi… aku masak kari sotong mamak style ok.. no santan-santan! Oh rasa harus lah ohsem.. tu yg leh tahan sampai almost seminggu aku makan berdua ngan en.teman! haha..


Macam sotong tu bertahan dlm 3-4 hari je.. lepas tu ade lebihan kuah kari.. so takkan nak makan kuah kari ngan nasik aje kan? memang tak lah.. ade hari aku goreng telor, ade hari aku just beli ayam goreng, sambal ikan bilis or tempe goreng utk di makan dgn gulai kari sotong yg masih ade balance tu! ohh.. ya.. some people tak suke makan lauk yg dah bersimpan dan di perangat berhari-hari! As for me and en.teman, we both memang suke makan lauk berhari-hari sebab we both rasa gulai nie lagi di perangat.. lagi sedapppp rasa dia and then rasa dia tak berubah.. Taste still fresh and good sebab every night aku simpan dlm peti ais.. so dia takkan rosak!


So tu lah tips jimat dari aku! Ahaha… aku ngan en.teman nie memang simple jer dlm part makanan.. we all cukup lah sekadar satu lauk dan satu jenis sayur!





Aku ngan en.teman suke makan sayur broccoli! Masak pun simple sgt sayur nie, just tumis kan bawang merah dan bawah putih yg telah di hiris bersama2 dgn cili merah & sedikit ikan bilis… bile dah naik bau.. then just tuangkan sedikittt jer air.. then tuang kan sedikit sos tiram dan kicap cair! Then siapp! Make sure korang jgn bubuh air banyakk tau.. nanti sayur ko jadik lembikk sbb dok berendam dlm sup! Macam aku masak sayur memang takkan ade sup.. sbb aku suke makan sayur ranggup-ranggup!


Oh in case ade nak mintak resipi gulai kari sotong mamak style aku tu.. korang boleh dptkan nya kat SINI ya…


Ok lah.. tu jer nak bebelkan hari nie… dlm pada takde mood nak berblogging… end up siap jugak satu entry nie! hahahaa..


Oh btw, today is last day for you ollz utk grab tudung instant shawl Damia Kak Neen yg ohsem tuu ya! Last day tu seandainya korang nak receive tudung nie before raya lah… tapi kalau lepas raya korang nak sambung shopping ngan Kak Neen no problem! Mana tahu dpt duit raya banyakk kan.. so boleh lah shopping tudung Kak Neen nanti! Ahahaha…





Haa… bayangkan.. pukul 2 pagi pun Kak Neen dpt testimony tudung Damia tauu! Uhuhu.. terharu sgt rasanya..


Anyway, sorry guys.. color hitam utk tudung Damia dah pun sold out ok! So now hanya 5 color nie sahaja yg tinggal utk korang grab!


Damia (Lavender)

Damia (Emerald Green)

Damia (Electric Blue)

Damia (Dusty Pink)

Damia (Brown)

HARGA ASAL – RM68.90


HARGA RIANG RIA HARI RAYA – RM66.90


*FREE POSTAGE*


Kalau korang berkenan cecepat WHATSAPP KAK NEEN @ 019-3769459 / EMAIL KAK NEEN @ pin2it.neenaanuar@gmail.com utk urusan jual beli ya! Petang nie Kak Neen buat last postage tau.. sapa beli esok, jawabnya lepas raya lah baru dpt! Kalau korang berkenan better beli jer jgn tunggu2 sebab Kak Neen tak simpan booking order okk coz I do implement first come first serve basis.. so siapa bayar dulu.. dia dpt dulu ok! ;)

Tuesday, July 7, 2015

Tutorial Tudung Damia Instant Shawl by Kak Neen!

Ok semalam tak sempat nak upload video tutorial nie kat dlm entry tudung Instant Shawl Damia nie.. So today layan lah video tutorial gonjeng Kak Neen nie yer.. ade 3 cara pengayaan tudung Instant Shawl Damia yg korang boleh grab from this video... so enjoiceee.! ;)



nie kak neen bagi 3 cara sebab Kak Neen tak berapa nak sihat waktu record video nie.. so tu yg bagi 3 jer.. kalau aku sihat mau leh sampai 5 gaya tutorial aku bagi kat korang.. haha.. tapi nanti kang aku bagi video panjang2 korang jenuh plak nak abiskan video tutorial gonjeng aku nie.. hahaa..

So not to worry.. believe me, once korang dah beli tudung instant shawl nie... as long as korang pandai nak menggayakan tudung nie.. you guys will look good and gorjes in it!  cara penggayaan nie depending pada kreativiti korang sendiri sebenarnya.. Kak neen pun buat tutorial nie based on my kreativiti jer sebenarnya.. pusing kanan. pusing atas.. pusing tepi.. pusing depan.. putar depan belakang tepi tengah... hahaha.. belasahhh jer.. nanti mesti nampak cantik punyer... hehehe..

Ok nie antara customer terawal yg dah purchase tudung instant Damia... and they gave these feedback..




Untitled


Syukur alhamdulillah.. I'm so glad that my beloved customer happy with my product.. kepuasan customer adelah kepuasan Kak Neen.. haaaa.. gituuuu! heheheh..

Ok ingat yer.. sesiapa nak purchase and nak receive tudung nie before raya.. sila purchase before 9hb july nie yer... sbb poslaju on 10 july dah tutup.. so better do it early.

Jangan risau... harga promo raya utk tudung Damia nie masih lagi berlangsung..

HARGA ASAL - RM68.90

HARGA RIANG RIA HARI RAYA - RM66.90

*FREE POSTAGE*

So tunggu apa lagi.. cecepat Whatsapp (0193769459) Kak Neen utk beli tudung yg super gorjes nie ya! ;)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails