COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, February 27, 2015

Surprised - Macam Mana Lakik Aku Boleh Ikut Aku Bercuti Ke Langkawi?


Yuhuuu..... Korang ingat lagi tak pada entry aku yang NIE?


Waimaaa.. semua dah sedia maklum yg en.teman sememangnya kene tinggal utk blogger event aku kat Langkawi pada bulan January yg lalu!


Untitled



Tapi bile aku upload gambar nie kat instagram aku...


Untitled


hahaha... ramai yg terkujattt kekdahnya!


So ramai lah yg tak sabar dan nak tahu macam mana en.teman boleh terpacul dekat event blogger aku di Langkawi pada bulan January hari tu! Ok macam nie cerita dia... pada 16th January 2015, aku suruh en.teman amik cuti semata-mata nak suruh dia antar aku gie airport! Haha.. biasalah I is very the manja.. dah lah first time pegi bercuti tanpa lakik di sisi... so harus lah I nak lakik I antar I sampai kat pintu perlepasan... nak jugak rasa fefeling macam dalam drama... bile nak berpisah tu nak lah peluk, nak kiss dahi and cium tangan segala bagai.. hahaha...


Untitled



On that day.. first time drive sampai ke KLIA2... selalunya kiteorg kalau travel berdua, mesti amik KLIA express or taxi utk ke airport jer!


Lepas parking kereta.. kiteorg masuk lift... elok jer keluar dari lift nak menuju ke departure hall.. aku dpt call dari Erik Talent! Erik tanyer aku kat mana? Dah sampai airport ke? Aku ckp dah baru jer sampai airport nie.. aku takde lah budget apa2... just agak diaorg nak make sure semua blogger tak lambat for departure nak ke Langkawi pada jam 10:25 pagi nanti..


Sekali Erik tanyer aku, eh your husband ade ngan you sekali ke? Aku ckp ade lah.. memang dia antar aku ke airport nie.. then Erik ckp.. “Its a good news for you Neena! We have 1 available slot for your hubby... Deanna Yusoff is not feeling well.. so she can’t join us for this trip.. so you boleh suruh hubby you follow us to Langkawi and he can be our photographer! But it just that he has to pay his own return flight ticket!”


Vavavavavavaaaaaaa........... aku time tu tak tahu nak rasa apa... sumpah excited nak mamposssssss.... terus ckp kat en.teman.. jom beli tiket on the spot.. and tak payah nak fikir baju ke hape.. pegi 3 hari jer pun.. boleh jer beli baju kat langkawi... En.teman excited jugak lah... tipu lah kalau nak kata dia tak excited.. tapi dia punyer excited tu masih boleh berfikiran warass lagi lah kalau nak compare kan ngan aku! Ahaha...


Nak tahu kenapa?? Sebabnya dia boleh fikir pasal anak buluuu aku kat umah tu! En.teman kata.. kalau dia pegi teruss... AnnZee macam mana kat umah tu:??? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... baru aku tercengang... hahaha..t eruk betol ibu AnnZee nie.. kalau ibu nie ade anak betol.. mauu dia lupa anak dia jugak kottttttt... well excited punyer pasal nakkk... maap kan lah ibuuuuuu! Muahahha....


Ye lah.. sapa tak excited kan.. first time dpt bercuti ngan celebrity kooottt... pastu dpt duduk hotel 5 star plak tu.. so harus lah excited kak jeng nie hah! Haha.. Ok ok.. berbalik pada cerita en.teman tadi tuh... so bile en.teman ingatkan aku pasal AnnZee baru lah aku sedar yg en.teman tak leh nak pegi ngan aku immediately time tu jugak sbb en.teman kene balik and antar AnnZee kat hotel dia.. pastu en.teman ckp lagi.. kereta kalau parking for 3 days kat KLIA2 pun susah gak sbb waktu balik flight kiteorg landing kat Subang Airport and bukannya kat KLIA... then lagi satu masalah... camera godang en.teman pun kat rumah.. so macam mana dia nak pegi impromptu camgitu je kan?


So waktu kat departure hall tu, terus kiteorg gie check flight tiket malindo air.. budak air ticket tu kata flight ke Langkawi ade pada pukul 1:55ptg dan 3 lebih tapi departing from Subang Airport! Budak tu kata seat masih ade.. tapi dia suggest utk beli tiket waktu en.teman nak fly nanti.. kiranya beli tiket secara on the spot lah! Waa.. kelas ko.. bukan main lagi beli tiket on the spot.. tapi ok lah... sbb beli tiket utk satu kepala jer... so en.teman bayar lebih kurang RM365 dah termasuk beg 15kg! Aku rasa berbaloi lah kot just spend that amount while you can have 5 star vacation kan? Haha..


So lepas dah tanyer2 kat counter tiket tu, aku suruh en.teman balik terus.. tapi aku pesan kat dia jgn pulak merempit balik ke ampang tuh.. risau betol aku.. dlm pada aku tunggu masa nak boarding ke langkawi pagi tuu.. aku sempat lah antar whatsapp kat dia.. remind dia apa yg dia perlu buat.. bawak baju putih, bawak baju warna biru.. bawak selipar pantai... kalau sempat gie gunting rambut.. haihh.. aku memang tak suke dia punyer rambut kalau dah panjang skit... rimaas dan lemas aku dibuatnya.. then yg paling penting jgn lupa bawak camera keramat dia tu.. kang penat2 pegi tak bawak camera aahh sudah satu hal plak nanti!


Then aku pesan lagi.. jgn rushing.. kalau sempat kejar kan flight pukul 1:55 ptg tu would be great lah... sebab petang tu kiteorg dah start with our first aktiviti.. so memang lah aku nak dia join sekali.. tapi misal kata tak sempat.. tak pe lah.. janji datang... amik lah flight yg pukul 3 ptg tu.. janji dia sampai langkawi.. and malam tu aku tak tido di dalam bilik 5 star tu secara keseorangan! Ahahaha..


Untitled



Alhamdulilah.. end up en.teman dpt jugak catch flight pukul 1:55ptg! Around pukul 3 ptg selamat lah en.teman mendarat ke langkawi jugakk.. Hihihi..


So itu lah cerita nya macam mana en.teman boleh datang menerjah ke Langkawi bersama-sama dengan aku tempoh hari... Actually waktu aku dpt invitation nie, aku adelah bagitahu pada event management yg blog aku I’m Yourss nie adelah blog secara usahasama antara aku ngan en.teman yg mana kami lah NeenaAnuar! Basically in advance memang aku dah highlight kan yg kalau lakik aku tak dpt ikut trip aku ke Langkawi nie, memang confirm lah gambar2 yg aku amik nanti tak lah sekebabommm macam gambar2 yg en.teman amik!


Ye lah aku mana lah reti nak guna pakai professional camera en.teman tuh... aku hanya akan amik gambar guna GoPro4 jer lah kalau en.teman takde ngan aku.. aku pun paham.. bile ade event2 camgini.. normally its very limited seats.. but yet aku kene bagi tahu pada event management in advance sbb tak nak nanti diaorg ade expectation yg gambar2 kat langkawi akan kebabom macam gambar2 yg aku penah amik sewaktu pegi bercuti ngan en.teman! Eh poyo ke aku mengaku gambar lakik sendiri kebabom?? Ehh.. tak poyoo kott.. sebab korang sendiri yg selalu puji gambar2 en.teman amik cantikkkss cantikksss kesemuanya kan.. kan.??? Muahhahahaa...


Anyway, itu lah yg dinamakan kalau jodoh tidak ke mana.. kalau dah rezeki tidak ke mana-mana lah jua... hihi... Alhamdulilah.. it was such a pleasant surprise I guess.... dan ini merupakan salah satu kenangan terindah jugak lah dlm kehidupan sepajang bergelar seorang blogger dan jugak sebagai pasangan suami isteri! Thank you Erik Talent Management for the opportunity!


Ok minggu depan aku akan update cerita Langkawi secara marathon ya.. so check it out tau! :)



****************************************************************************************


IMG_3721 (Black)

P/S:  aku dah open pre-order Inner Neck Naazneen Faiqa color hitam... sapa yg berminat boleh email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)




Thursday, February 26, 2015

Siapa Nak Order Inner Neck Hitam Labuh Naazneen Faiqa Sila Baca Entry Ni!


Untitled



Disebabkan terlalu ramai yg mintak aku restock Inner Neck warna hitam Naazneen Faiqa.. So aku terpaksa open for pre-order booking!

Ini bermakna sesiapa yg nak beli inner neck warna hitam, sila buat payment in advance in order to secure your purchase!


Sorry aku tak dpt nak amik booking reservation sbb aku memang implement First Come First Serve Basis concept.. Itu bermakna sapa yg buat bayaran dulu.. Barang dah dijamin akan menjadi milik anda!


Tapi kalau korang tak nak buat payment pre order in order to secure you booking ni pun takpe.. Takde paksaan pun.. Korang boleh jer beli waktu aku release restock item tu nanti.. So time tu kalau ade rezeki korang adelah.. Kalau takde jgn meroyann sampai nangis tepi bucu katil ok! Muahahaha...


IMG_3721 (Black)



At this moment inner neck Hitam dlm process production.. Insyallah dlm bulan depan restock item ni akan release!


So cepatttsssss!!! Since last few weeks dah ade a few customer buat pre-order payment.. Kalau korang nak join sekaki.. Cecepatssss email Kak Neen kat pin2it.neenaaanuar@gmail.com okeh!


Muaaahhhhsss!!

Wednesday, February 25, 2015

Sakit!



Dah lama tak kene.. Sekali kena memang teruk! Teruk sampai tahap berdarah! T___T 


Malam tak leh nak tido sbb batok teruk.. Ade masa tetiba aku rasa tercekik dan sesak napas! Allah.. Time tu memang terus terduduk atas katil.. 


Semalam hilang suara.. Hari ni mcm dah ok skit.. Tapi masih rock!! Insyallah.. Semoga mlm ni dpt tido dgn lena.. Dan semoga kesihatan ini kembali pulih seperti sedia kala hendaknya.. Amin! 



Tuesday, February 17, 2015

Jangan Diduga Kesabaran Kami!

Untitled

Kami hanyalah manusia biasa.... ade hati dan perasan.! Kami hambaNYA yg lemah.. ade masa dan ketika nya.. apabila kesabaran kami diuji terlalu tinggi.. tidak mustahil kami boleh bertindak sebaliknya! Dari tabah kami bisa menjadi kecewa... dari sabar kami bisa menjadi marah... dari terawat kami bisa menjadi terluka! Oleh itu bagi yg menduga.. jangan terus menduga kesabaran dan ketabahan kami berdua.. andai kami masih disini.. hargai lah kami.. jangan sampai kami pergi membawa diri... waktu itu tiada berguna nya lagi!

Ya Allah.. berikan lah kesabaran yg lebih tinggi buat kami berdua.. Ya Allah.. tabahkan lah hati kami berdua dlm menempuhi setiap ujian yg Engkau berikan... Ya Allah hanya Engkau yg mampu memberikan segala sifat2 murni itu... segala kekuatan itu datangnya dariMU!

Terima kasih Ya Allah di atas penyatuan cinta dan kekuatan ikatan kasih sayang antara kami! Terima kasih Ya Allah di atas pinjaman insan terulung di dalam hidup ku ini! Sebagai hambaMU.. suamiku bukan lah insan yg sempurna dan terbaik buatMU.. tetapi sebagai suamiku... dia lah yg melengkapi kekurangan hidup ku... dia lah yg menyinari hidupku.. dia lah kesabaran ku.. dia lah ketabahan ku.. dan dia lah terbaik buat ku!

Ya Allah.. hanya satu yg ku pinta.. Engkau matikan lah aku disisi suami ku.. dan Engkau matikan suamiku disisi ku! Sesungguhnya kami mahu sehidup dan semati!

Thursday, February 12, 2015

Ni Barang Baikk.. Ehhhh... Ni Barang Baikkk!


Hahahaa... bongokkk jer title entry nieh! Aku sebenarnya tak tahu nak letak tajuk apa utk entry nie... so tanyer lah kat en. Teman... sekali dia bagi title nie... hahaha.. senggal betol org tua nie!


Tak kisah lah title apa sekali pun.. yg sebenarnya aku nak ckp pasal my first baby product Naazneen Faiqa! Terima kasih lah pada customer2 Naazneen Faiqa.. thanks for your support.. alhamdulillah... product Inner Neck Naazneen Faiqa dah nak almost sold out dah... yg tinggal hanya beberapa pieces jer lagi utk color Pacific Blue and Hot Pink! Yang lain semua dah sold out!


Color pertama yg sold out adelah color hitam! Perrgghhh... macam goreng pisang panas... baru letak berdesup dah kene sambarr! Huhuhu.... maybe ramai suke pakai inner neck hitam sbb obviously hitam mudah utk di mixed and match kan dgn apa warna tudung sekali pun... Aku jer yg agak daring pakai inner neck ikut warna tudung.. kalau warna tudung aku warna biru.. aku pakai inner neck warna biru.. kalau aku pakai tudung warna pink... aku pakai inner neck warna pink... hihi..


Insyallah atas permintaan ramai... aku akan restock kembali Inner Neck soft awning warna hitam and grey ok.. now dlm process production.. so tungguuuuuuu!

Untitled


Production terbaru Naazneen Faiqa kali nie guna label camgini.. santekk tak??? kalau korang rasa tak santek takpe lah.. yg penting Kak Neen rasa cantik! Hahaha...


Insyallah selain dari restock Inner neck, nanti akan ade jugak product baru dari Naazneen Faiqa.. So nantikan kemuculannya ya!

Wednesday, February 11, 2015

Jangan Nak Kutuk Laki Orang Sangat.. Kau Tu Hebat Sangat Ke?


Kite kene ingat... setiap ciptaan Allah SWT itu adelah yg cantik dan sempurna di sisi NYA! Jadi siapa kite nak mempertikaikan ciptaan Yang Maha Esa?


Hakikatnya... kite nie adelah makhluk ciptaan Allah SWT yg selemah-lemah manusia sebenarnya.. Kite lupa bila kite mengkriktik ciptaan Allah.. itu bermakna kite mengkritik Allah Yang Maha Mencipta! Allahuakhbar... takot jugak bile bende macam nie terjadi... ye lah... sebagai manusia yg lemah lagi hina nie... fitrah nya kite nie boleh memandang dari dua sudut yg berbeza... antara sifat kite yg paling lemah adelah organ MATA!


Mata kite nie boleh membandingkan antara cantik dan hodoh! Itu memang fitrah.. aku tak kata orang.. aku dok kata diri aku sendiri jugak.! Mata kite nie boleh membezakan rupa wajah seseorang... yg cantik... yg hensem... yg tak cantik... dan yg tak hensem! Bile kite tengok org cantik... Kite kata... eeehh.. cantik dia nie... then bile kite tengok org yg tak hensem... kite pun terdetik.. adoii.. tak hensem lah mamat nie!


Itu memang dah lumrah sgt kot dlm kehidupan kite sebagai manusia yg lemah nie... tapi pada aku.. bile kite memuji kecantikkan ataupun ketampanan seseorang... kite jgn lah sesekali sampai terlupa yg kite nie sebenarnya sedang memuji keindahan ciptaan Allah SWT! So kite yg memuji seseorang nie perlu ingat yg kecantikkan yg ade pada seseorang itu adelah datangnya dari sang pencipta!


To be honest, aku tak rasa pun diri aku nie cantik sebenarnyer... tapi ramai lah jugak org selalu dok puji kata aku cantik.. aku cantik... sampai penah aku duduk depan cermin berjam-jam dok tengok betol2 muke aku.. ehh.. betol ke aku nie cantik? Tang mana cantik nya? Dah lah muke cam air kopi susu... muke pun banyak bulu roma... terkadang nampak misai kumis.. janggut tak yah ckp lah... tetiap minggu kene cabut ngan twizer... ahahahaha.... so bile org kata aku cantik... aku agak pening gak lah memikirkannya... huhu..


But yet.. aku percaya.. setiap ciptaan Allah SWT itu adelah yg cantik disisiNYA! Cantik dari sudut yg berbeza beza... kite manusia yg lemah nie yg tak dpt nak menilaikan nya... pasal tu aku bile org puji aku cantik... aku gorjes... aku stunning... tak kira lah apa pun pujian yg aku dpt.. aku akan terus ucapkan Alhamdulillah.... Segala Pujian adelah bagiNYA! Aku cepat2 pulangkan dan kembalikan segala pujian yg aku terima tu semula kepada Allah Maha Pencipta! Sebab aku sedar yg org dok puji tu bukan nya puji aku... aku nie hanyalah sekadar peminjam nya sehaja... Allah yg menciptakan rupa paras aku macam nie... so aku bersyukur.. so rasa syukur tu aku panjatkan dan aku pulangkan semua segala pujian itu kepada Allah yg maha Esa!


Tapi bile kite tengok org yg tak berapa nak cantik di mata kite... kite tengok org yg tak hensem di mata kite... oh please lah jgn nak kutuk apatah lagi menghina.! Kalau even kite manusia yg lemah nie terdetik nak kata org tu tak cantik.. org nie tak hensem... adelah lebih baik kite keep it to ourself aje lah.. tak perlu lah nak speak out sgt... nak bagi tahu to the whole world that org nie tak cantik.. org tu tak hensem!



Ok.. punyer panjang mukadimah aku kan.. sebenarnya nak ulas pasal kisah viral adik Adiela Safiyyani! Haha... Anyway, I’m sure semua pun tahu kisah nie kan?? Sebab kisah adik nie memang viral sgt kat social media since last week! Kot ade yg tak tahu lagi kisahnya... meh nak bagi story skit... Adik nie kawin muda.. pastu yg jadik viral tu bile dia up gambar laki dia kat social media dia.. then adelah satu makhluk Allah nie pegi tweet and kata yg adik Adiela nie kawin sebab harta.. Di katanya begitu sebab pada pandangan mata dia suami Adiela nie tak hensem.. pendek kata tak padan lah ngan si budak Adiela nie!


Adiela nie model hijabista... obviously dia cantik lawaaa.. so confirm ramai lelaki diluar sana yg menaruh harapan pada dia... so bile dia war-war kan yg dia dah berkahwin.. dan dia tayang gambar laki dia... mula lah ramai yg meroyan kekdahnya... maka keluar lah statement seperti tweeter tersebut!


Aku rasa tak perlu lah nak meroyan sampai camgitu sekali... sebab aku rasa muke kalau hensem tapi perangai macam setan buat apa??? Banyak jer anak2 org kaya hensem tapi perangai macam haramjadah jer kekdahnya... tapi itu tidak lah bermakna kesemuanya begitu... ade jugak anak org kaya yg baik budi pekerti nya.. dah lah baik.. hensem pulak tuh... fuhh.. ini memang bonus lah kalau dpt kan kat seorang perempuan kan... tapi aku rasa boleh di bilang lah kottt!


Well.. honestly aku rasa bende nie terlalu subjective! We can never judge people from their face... hensem tak bererti baik... hensem tak bererti kaya.. hensem tak bererti jahat..dan hensem juga tak bererti miskin! So please do not ever judge!


Macam aku sendiri ade pengalaman yg lebih kurang sama ngan Adik Adiela nie... waktu aku nak kawin duluuuuu... ade jugak member2 mulut longkang yg ckp kat aku... “Eh.. betol ke you nak kawin ngan dia nie... macam tak padan jerrrr ngan you!” ko ghaseeee ??? nak lempang tak org yg tanyer soalan camgitu kat ko di saat ko nak mendirikan rumah tangga? Waktu tu aku tak lah lempang org yg tanyer aku tu... tapi aku jawab balik camgini.. “Aku tak pandang pada rupa... aku tak pandang pada darjat.. yg aku pandang adelah HATI!” agak terdiam jugak lah org tu bile aku jawab camgitu!


Untitled


Tipu lah kalau aku nak kata aku tak sentapp.... sentap tetap sentapp... org perlekehkan bakal lakik aku... well.. aku memang tahu laki aku memang macam hang kebun waktu aku nak kawin ngan dia... ahaha.. ampun beeee... ngeeeeeeee... tapi aku feduliksss apaaa.... hang kebun pun hang kebun lah... janji hang kebun yg aku pilih nie adelah hang kebun yg berjiwa emas.!


Untitled


Lepas hampir 10 tahun berkahwin... ternyata hang kebun dah bertukar menjadi hang tuah kan? Sorry lah pada yg mengata lakik aku dulu tu... ternyata lakik I dpt menyerap kecantikkan I kedalam dirinya! Muahahaha...



Untitled


Terlajak setujuuuu aku ngan statement adik Adiela nie! Memang betol tu...Lelaki berhati emas dan berjiwa berlian yg perlu kite carik... buat apa ade lakik hensem pastu lepas kawin dia adelah lelaki yg paling jahanam dlm hidup kite! Pendek kata.. biar lah tak hensem.. biar lah tak kaya... yg penting kite bahagia dgn lelaki pilihan kite tu.!


Untitled


P/S: #SayaJual Inner Neck Labuh & Cute Hijab Pin... berminat? Just email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)


Thursday, February 5, 2015

Senarai Nama Pemenang Hadiah Token Dari New Zealand!


Untitled



Ingat lagi tak pada entry aku yg NIE?


Hehe.. sorry lah lambat pulak aku nak announce nama pemenang nya... well.. biasalah aku kan memang lembappp dlm part menghupdate blog... so tabahkan aje lah ye.. ahaha....


Untitled



Ok... ini lah dia 2 org pemenang bertuah yang itu! Cabutan bertuah di buat oleh en.teman... so nama2 yg terpilih nie adelah dari air tangan en.teman.. aku tukang buat list nama.. masuk dlm bekas tuk buat cabutan bertuah jer! Hihi..


Ramai jugak yg participate.. macam2 cadangan yg korang bagi... baik di FB dan jugak di I’m Yourss nie... thank you so much atas segala cadangan yg diberikan! Aku take note kesemuanya.. mana tahu idea2 tu boleh diguna pakai di masa hadapan pulak kan...


Untitled


Harap para pemenang sudi lah menerima token yg tak seberapa nie hendaknya! Hadiah token aku nie tak lah vogedevasss mana... dia vogedevasss skittt jer sebab aku beli dari bumi kiwi New Zealand... jauhh okk perjalanan pen nie... naik kapal terbang... mahal tu harga dia kalau nak calculate secara detail! Muahahaha....


So kepada para pemenang... sila emailkan your full name and full address at cute_ena19@yahoo.com utk aku uruskan penghantaran token korang!


Insyallah akan ade lagi small giveaway lepas nie... maybe kat instagram pulak... hadiah masih dari bumi kiwi... mungkin jugak hadiah yg sama... ahahah.. and plus hadiah yg berbeza! But yg pasti ianya exklusip sbb dari bumi kiwi jugak... wiwiwiwiiwi...
Untitled

P/S: #SayaJual Inner Neck Labuh & Cute Hijab Pin... berminat? Just email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails