COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, April 22, 2015

Kisah Si Suami Mithali Shopping Tudung Instant Athifa Kak Neen Buat Isterinya.. Oh Soo Sweet!


Untitled












Thank you so much pada kesemua customer NaazneenFaiqa! ade yg dah repeat order dah pun...terharu kak neen bile korang berpuas hati dengan product Kak Neen nie..! Muah muah bebanyak utk korang semua! and the best part ade jugak seorang suami mithali yg tekun buat shopping utk isterinya yg tersayang.. sweeettt sgtt sangattt bile suami yg shopping kan utk si isteri camgini... ohhhhh how I wish en.teman buatkan shopping utk aku camgini! T___T


Untitled


NORMAL PRICE - RM39.90/pc

SPECIAL OFFER FOR REPEAT ORDER CUSTOMER - 10% DISCOUNT = RM35.90/pc

Hanya 3 warna ini sahaja yg available utk korang grab skg nie.. Mustard pun dah tinggal last 2 pieces jer.. maroon & aqua pun dah limited sgt kuantiti nya.. so siapa cepat dia dpt ya! Actually color maroon, aqua and mustard nie tak lah terang mana sebenarnyer.. Cuma lighting dlm gambar nie memang nampak color2 tudung nie like very brightttt.. but actually it is not... korang kene paham... aku nie kan model malap.. so bile buat shoot part pengcahayaan tu kene lah over exposed skit! Ahahahaha.. but trust me.. color2 nie semua tak lah terang mana.. tapi kalau korang nak color gelap.. I would suggest for you guys to grab color maroon.. color maroon nie more like burgundy! I love the maroon color too!


Tudung Instant Athifa nie sangat sesuai utk dipakai pada bila-bila masa dan ketika... Hanya 3 saat diperlukan utk sarung, betul kan soft awning nya dan kemudian adjust labuh tudungnya!


Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti dan melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini!


Keistimewaan dan kelebihan tudung instant Athifa:-

- Tidak perlu digosok

- Material jenis high quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur


So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa (saiz M) Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)

Tuesday, April 21, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 4 @ Amros Motel Dunedin!


0-IMG_0702 copy


Di Dunedin, kami stay di Amros Motel! Sampai kat motel dah malam.. tahap kelaparan nya tak yah ckp lah.. lepas masuk ke bilik jer.. aku ngan Za terus kelentang kelentung kat dapur masak utk makan malam.. while en.teman and si Lee pi turun bawah utk amik gambar bulan katanya!


1-DSC06998 copy


Memang awesome.. full moon tu dah macam sportlight gayanya!


2-DSC07004 copy

Amboiii.. smart nyaaa lelaki ini! Ehh sorry terpuji lakiks maks pulaks! Ahahhaa… ehh.. tapi kerek giler org tua nie turun bawak tak pakai baju sejuk eh???


3-DSC07013 copy


Bile dah balik bilik baru menggelabar carik heater utk panaskan badan! Ahaha..


4-IMG_0700 copy


Malam tu aku ngan Za masak lauk sardin & sambal telur!


5-IMG_0704 copy


Air jus oren and salads di beli kat Park & Save!


6-IMG_0707 copy


Ok jom mam mammm!! Laporrrr gile weeiiihhh!


7-DSC07016 copy


Seriously nampak macam student2 overseas kan? Pakai baju sejuk dlm umah.. haihh. Suke lah gambar nie! Ehehehee..


Eh jom tengok our 2 bedroom motel punyer interior jom!


8-IMG_0680 copy


As we entered our motel, ini lah keadaan nya.. ade ruang tamu, ade meja makan dan ade ruang dapur disitu!


9-IMG_0683 copy


Test sofa dia empuk ke tidak! Ahaha..


10-IMG_0686 copy


11-IMG_0688 copy


Nie ruangan dapur…


12-IMG_0692 copy


13-IMG_0695 copy


14-IMG_0696 copy


15-IMG_0697 copy


16-IMG_0698 copy


Macam biasa kelengkapan dapur tak yah nak risau sbb confirm2 terlebih lengkap kelengkapan dia! Ahaha..


Now kite pi terjah bilik & bilik air pulak!


IMG_0693 copy


Nie master bedroom!


IMG_0682 copy


Ni second bedroom!


IMG_0689 copy


The common toilet!


As usual.. the motel condition are superb.. Very clean and well maintain!


Malam tu lepas makan malam kiteorg sesaja pi jejalan kat town bandar Dunedin!


IMG_0713 copy


As usual.. bandar dia bukan macam kat KL yg masih sibuk hinggar binggar selama tempoh 24 jam! It such a quiet and relax town I can say…


DSC07028 copy


Bile sunyi sepi.. memang syiok lah kiterog berposing amik gambar sana sini! Aahahaa…


DSC07066 copy


Dating memalam buta dlm keadaan super kesejukkan! Bbuuurrrrr…


DSC07065 copy


Kami dlm process nak bertukar menjadik halimunan! Ahahahahaa…


Gambar last tu adelah lagi satu kerja gile yg kiteorg buat sepanjang berada di New Zeland.. si Lee pi letak camera di tepian jalan.. setting camera elok2.. pastu berkali-kali kiteorg dok repeat melintas jalan tuh demi utk mencarik shoot terbaek effect seperti halimunan tuh! Ahahaha..


Ok next day such another long day for all of us… will update our next activies at south island New Zealand in the next entry yea! ;)


P/S:*REPEAT ORDER CUSTOMER BOLEH DAPAT 10% DISCOUNT*

Untitled


Sekarang tengah trend tudung instant kan? So today nak memperkenalkan product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar ! Tudung Instant Athifa nie sangat sesuai utk dipakai pada bila-bila masa dan ketika... Hanya 3 saat diperlukan utk sarung, betul kan soft awning nya dan kemudian adjust labuh tudungnya!


Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti dan melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini!


Keistimewaan dan kelebihan tudung instant Athifa:-

- Tidak perlu digosok

- Material jenis high quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur


So kalau korang berminat nak order tudung instant Athifa (saiz M) Naazneen Faiqa nie, please whatsapp me at 0193769459 or you can also email me at pin2it.neenaanuar@gmail.com ya! ;)

Thursday, April 16, 2015

My Wonderful Anniversary Journey to New Zealand – Day 4 @ Perjalanan Menuju Ke Dunedin!


Hadoiii.. aku tak tahu bile lah gamaknya aku boleh abiskan cerita percutian aku ke New Zealand ni! Dah 7 bulan berlaluuu… cerita nya masih lagi di hari yg ke-4! Ahahaha.. lantakk lahhhhh… malas aku nak fikir… bukan sengaja pun nak lambat2 kan cerita… dah keadaan nak berblogging sgt limited lately nie.. so bertabah lah wahai pembaca sekalian! Huhuhu…


Aku dah sampai ke tahap dah tak nak sambung cerita percutian ke NZ nie… sbb bile nak bercerita, memang memerlukan masa yg banyak sbb gambar aku banyak.. mulut aku pun banyak nak bercerita… so tu yg jadik payah tu.. kalau aku jenis bangsa berblogging dok main tepek2 gambar jer settle memang mudah arrr… rasanya dah lama cerita NZ nie dah sampai ke tahap THE END of the story! Ahahahaa…


En.teman bile aku kata aku nak stop blog out pasal cerita NZ nie dia marah.. dia kata.. “heeyy!!! Jangan nak mengada-ngada… Penattt tauu I amik gambar tonggang tonggekkk!!” ahahahahahaaa.. adoii… terus aku takot… baekkk lahhhhhhhhh.. jom lah kite continue cerita NZ nie ya! Hehehe..


Ok.. masih di hari ke-4, lepas menikmati keindahan Tasik Pukaki, kami meneruskan perjalanan ke bandar Dunedin! Kalau ikut google map, perjalanan mengambil masa lebih kurang 3 jam 20 min.. tapi kalau dah nama nya berjalan ngan photographer2 nie kan.. waimaa memang confirm perjalanan memakan masa salama 5-6 jam jadiknya sebab dok berhenti sana sini! Ahaha..


Ok dari Lake Tekapo kami akan melalui bandar2 kecil seperti Twizel, Omarama, Oomaru dan baru lah sampai ke Dunedin! Selepas beberapa kilometer dari Lake Tekapo kiteorg berhenti kat tepi jalan nie utk amik gambar..


DSC06847 copy


DSC06851 copy


IMG_0606 copy

IMG_0611 copy

Nie kawasan ladang ternakan nie.. cantik sgt sbb langit biru and ade gunung with salji ciput2 disitu!


Berhenti sekejap je kat situ, lepas tu teruskan lagi perjalanan… seriously laluan perjalanan di sini sgt canteekkkk! Aku tak nak lepaskan peluang utk merasai nikmat driving di New Zealand.. Ya Allah.. What an amazing experienced I ever had! Driving tanpa traffic jammed.. driving dengan menikmati keindahan laluan yg sgt2 indah terbentang luas di hadapan bijik mata… Subhanallah… memang indah sgt2 bumi New Zealand nie… ok let’s enjoy the pictures below yea…


IMG_0634 copy

IMG_0639 copy

IMG_0604 copy

IMG_0624 copy

IMG_0628 copy

IMG_0631 copy


Huuwwwaaa... rinduuu nyaaaa nak driving kat NZ! Sobs.. sobssss..


Niat di hati nak berhenti di Elephant Rocks.. tempat nie adelah tempat shooting filem Naarnia.. dia ade batu2 besar… memang tourist boleh visit.. lokasi dia memang terletak di sepanjang perjalanan nak ke Dunedin nie.. tapi kiteorg tak jumpa pun signboard nak ke Elephant Rocks nie.. guna GPS pun tak guna sbb Guna Pun Sesat! Ahahaha…


So end up kiteorg memang takde rezeki lah nak singgah di Elephant Rocks nie sebab tak jumpa tempat nya… malas nak pusing2 dan bersusah payah lagi nak mencarik sbb hari pun dah nak senja… so end up kiteorg just teruskan aje perjalanan ke bandar Dunedin.. boleh tahan jauh lagi perjalanan nak sampai ke Dunedin nie.. huhu…


Selang beberapa kilometer.. kami berhenti lagiii sebab waktu nie hari dah nak sunset.. nampak kawasan cantik utk amik gambar.. so apa lagi… kami STOPPP lah! Ahaha..


IMG_0652 copy

IMG_0659 copy

DSC06927 copy


DSC06914 copy


DSC06909 copy


DSC06930 copy


DSC06915 copy


Suasana kat sini sgt country side.. ahkak gonjeng sukerrr gileeee!!!!


DSC06894 copy


DSC06905 copy



Ohh… suke sgt2 ngan gambar2 sunset nie.. lain dari pernah yg aku lihat sebelum2 nie!


IMG_0665 copy

Ok.. sunset dah say bye bye! Jom teruskan perjalanan!


Macam biasa kalau ikut timing Itinerary kami memang lari dari asal.. ahaha.. ye lah sebab berhenti banyak tempat utk amik gambar kann.. tapi takpe.. janji puas hati dpt tengok something yg tak pernah kite tengok sebelum2 nie… hihi..


Waktu senja, kiteorg melalui kawasan tepi pantai… kalau ikut map macam dah tak berapa nak jauh dah dari bandar Dunedin… kalau ikutkan aku dah malas nak stop.. tapi ahli rombongan yg lain ckp nak berhenti.. so kite followwww laa..


DSC06952 copy


DSC06973 copy


Zaa & Lee gigih turun sampai ke tepian pantai….


IMG_0677 copy

While aku & en.teman duduk kat tepi nie jer lah… tak sanggup dah nak turun ke bawah tu… sejuk nya ya rabbi… dah mcm inspector gadget dah aku gaya nie.. baju berlapis-lapis kekdahnya! Ahaha…


IMG_0678 copy

Cantik jugak time nie dpt tengok bulan penuh di tepian pantai.. memang takde org kat sini.. kiteorg berempat jerr.. scary jugak rasanya… after few minutes kat sini.. kiteorg pun terus beredar.. ishh.. dah tak sabar nak check in ke hotel yg seterusnya di bandar Dunedin… So check out my next entry for the next story yea! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails