COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Showing posts with label Private Pool Villa. Show all posts
Showing posts with label Private Pool Villa. Show all posts

Wednesday, January 9, 2013

Berapa Harga Pakej Penginapan @ Deluxe Pool Suite Impiana Private Villas, Kata Noi Phuket?

Aku nie kan jenis lembut hati.. so mana sampai hati nak simpan segala mak nenek info sengsorang!  lagi pun takot hidup tak berkat & tak murah rezeki kalau kedekut information dan ilmu nie! hehehe..

Ok.. meh sini aku nak kaborr kat mung! make sure korang baca betol² entry nie yea... Insyallah will try to update segala info yg ade dgn aku sebaik mungkin!  kalau in case ade apa² yg aku tak TerUpdate kat sini tapi korang nak tahu.. then later boleh lah korang bertanya kat aku.. tapi kalau aku dah update kat sini tapi korang masih nak bertanya memang aku nak pangggggggggggggggggg korang sedass dua!  penat² aku update cam nak rakk kat sini.. yet korang malas nak baca... pastu kanggg dok tanye aku lagi dan lagi!  cam contoh aku bagi tahu kat mana aku beli pakej penginapan nie.. end up kanggg ade jee yg dok tanye aku lagi.. "beli kat mana ye pakej nie?" haaa.. ini memang buat aku yg gorjes bertukar jadik gonjeng!! 

Sentapp I okk.. gigih jari jemari nie dok ketukk ketaaakkk keeetuukkk ketaaaakkk di keyboard nie.. tapi korang tak baca all inputs secara total.. pastu pi tanye aku lagi soalan yg jawapannya sohih² ko boleh dpt kat dlm entry aku nie!  masalahnya bukan tak leh jawabb dik noonnn.. boleh je nak jawab.. tapi bayangkan lah kalau dah berpuluh org tanye soalan yg sama.. which actually jawapan tuh dah pun aku tuliskan kat dlm entry aku nie.. mau akak tak jadi gonjeng?? rasa cam tak berbaloi je buat entry tauk? Eh sorry lah... nie bukan nak marah.. tapi nasihattttttttttttttttt!  sekali sekala akak gorjes gonjeng nak serious & disiplin skit.. so layan kan aje ye! :p

Soalan pertama yg ramai sgt diantara korang nak tahu since day one aku publish citer percutiaan anniversary aku di Phuket nie...

DSC_9018 copy
BERAPA KAH HARGA PAKEJ PENGINAPAN DI IMPIANA PRIVATE VILLAS, KATA NOI, PHUKET nie?
Ok.. first yg korang kene tahu.. aku duduk di villa yg paling rendah kadar harga nya!

DSC_8454 copy2
Deluxe Pool Suite nie adelah villa kategori yg paling rendah dan termurah di Impiana Private Villas nie!
Tapi diingatkan.. termurah tu tak bermakna betol² murah ye!  murah disini bermaksud utk kategori resort nie lahhhh... Ok.. before aku bagi tahu berapa harga pakej yg aku beli nie, meh nak kongsi dulu harga villa nie kalau aku google skg di official website Impiana Private Villas, Kata Noi Phuket nie!

IKNP2
as usual harga bilik nie berubah-ubah ikut tarikh yg kite check in!  so cam nie saja aku check dlm bulan July tahun nie.. so harga tuk 3 hari 2 malam = THB38,000 = RM3,800!  Harga satu malam plak = Thai Bath 19,000 @ RM1,900! btw, duit Thailand nie sgt senang utk kite convert.. just buang satu kosong dibelakangnya.. so dpt lah amount Ringgit Malaysia! kalau ko tak pandai nak congak.. gie carik money converter! 

IKNP3
punyer nak kasik korang paham yg harga bilik nie berubah-ubah ikut tarikh kite nak check in.. gigih aku google tarikh lain plak!  nie tarikh bersamaan ngan tarikh aku check in hari tu tapi nie utk tahun 2013 nie punyer lah!  see.. harga dia berubah dari THB38,000 kalau ko pegi in July and now in Novermber dah jadik THB48,000 which bersamaan dgn RM4,800 utk penginapan 3 hari 2 malam di Impiana Private Deluxe Pool Suite (villa yg aku menginap)!  Harga satu malam = THB24,000 @ RM2,400!

Tadi saja google kat Agoda.. tengok harga RM5k utk tarikh nie!  mahal skit dari official website!


IKNP4
Ok.. utk harga yg aku dok google di atas tadi tu adelah under pakej Hot Deal Promotion nie!  so basically apa yg berada di dalam kotak berwarna merah tu adelah the terms & condition dan jugak additional complimentary services yg korang akan dpt dari pakej hot deal nie! 

Then, utk kotak berwarna hijau tu adelah for your info bile nak buat booking, harga yg diberi tu adelah harga paling minima yg pihak resort boleh offer kat kite... just like yg aku pilih date in July tadi.. so kirenya itu lah harga paling murah utk bilik katergori nie yg resort nie boleh offer kat kite.. if let say ko nak pegi in November.. then harga dah jadi mahal dah!  so harga FROM tu adelah guideline utk ko pilih tarikh jugak sebenarnye! kalau ko dah pilih tarikh.. then jumpa harga serendah harga yg ditawarkan cam contoh kat sini THB24,000.. then ko boleh consider tuk beli ke tak! 

Lagi info aku nak kasik nie... nampak tak ade dua jenis Villa yg dioffer disini!  satu Impiana Private Suite which ini lah suite yg aku duduk hari tu and lagi satu Impiana Private Villa tu adelah villa jenis lain dan harga nya lebih tinggi berbading Deluxe Private Suite!  so pilihan di tangan anda.. kalau ade budget lebih.. nak duduk kat Impiana Private Villa tu lagi bagus!  waktu korang search tu nanti.. korang boleh tengok apa lagi jenis bilik yg diaorg offer.. but of coz the bigger the room the bigger your money to be kidnapped! haha...

Kepala hotak aku dah terfikir.. kang confirm ade yg bertanya... "camne nak carik offer Hot Deal Promotion nie Neena?"  meh aku bagi jawapan sesiap!

IKNP6
ni kat official website Impiana Private Villas Kata Noi Phuket nie korang boleh pegi dekat OFFERS tab and then click dekat Room Promotions tu! then kat situ korang boleh nampak latest promotions from this resort!

Ok... now my turn to share on how much do I pay for my 3 days 2 nights stay here!

As aku pernah cerita kat korang in this previous entry, aku get to know about this resort sewaktu aku pegi jejalan di Matta Fair pada bulan March tahun lepas! waktu tu Impiana Group bukak booth.. kebetulan aku lalu depan booth diaorg and tetiba mata aku terpaku bile melihat satu gambar private pool kat Impiana Kata Noi Phuket nie!  then terus ajak en.teman stopp kat situ! haha.. aku pun tanye lah apa pakej yg diaorg offer...

*click picture to enlarge*
walaupun pada asal nya niat di hati nak survey pakej Impiana Cherating.. tapi bile dah nampak yg Private Villas Kata Noi nie.. terus aku abaikan offer Cherating tuh! ahaha..

So, basically harga pakej yg ditawarkan sewaktu Matta Fair bulan March yg lalu utk Impiana Private Deluxe Pool Suite nie adelah RM2,688 nett utk 3 hari 2 malam utk 2 org! 
Hati aku memang dah berkenan sesangat dah waktu di booth time tu.. tetiba terasa cam murah plak private pool villa tuh! haha.. eh ye lah.. selalu kan kalau aku survey private pool villa camgini.. harga dia memang confirm RM2,000 ke atas utk satu malam dan tiada apa² complimentary pun okkk!  kire pakej kosong jerr with breakfast setiap pagi!  so bile tengok pakej nie yg dah termasuk macam² perkara didalam nya.. tu yg tetiba terasa cam murah plak! walhal semalam RM1,344 tuuu... still rasa murah! hahaha.. ehh ye lahh.. kalau nak comparekan dengan RM2,000 semalam yg takat dpt free breakfast tu.. harus lah aku rasa murah kan bile leh dpt macam² pada harga RM1,344 semalam!  banyakk tuuu RM700 tuuuuu... :p

Then, aktiviti surveyy pun dijalankan!  aku terus tanye kat budak jaga booth Impiana tu.. kalau nak booking pakej private villa phuket nie nak buat payment camne?  kene bayar deposit aje atau terus bayar penuh!  dia kata kene bayar FULL teruss time tuh!  aduhhhhhhhhhhhh.. punahhhhhh harapan ku!  gilerrr ko nak bayar penuh dann dann time tu jugak! RM2688 bukan sikit okk tuk but full payment!  dah lah time tu bulan March.. plan nak pegi nya bulan November.. cam jauhh giler gapp tuu.. hati terus jadi tak sedap kalau nak kene buat full payment time tu jugak!

If let say dia kata just bayar deposit je dulu.. then bile kat resort time nak check out baru buat full settlement mungkin aku dah book kot ngan diaorg kat booth time tu jugak!  so disebabkan kene buat full payment di booth.. aku pun balik lah ke rumah dgn perasaan hampaaaaaaaaaa!!!

Tapi aku biasalah.. mana puas hati! balik umah dah tak keruan okkkk mengenangkan Impiana Private Villa Kata Noi yg awesome possum nie!  so, malam tu jugak aku pi bukak official website Impiana Private Villas.. and survey camne keadaan room nya.. amik timbang kati dgn hati berbaloi ke tidak nak stay kat sini ngan harga yg ditawarkan RM2k++ tuuuu.. then bile aku click kat bahagian Room Promotion nie....

IKNP5
Time tu aku bukak kat page nie.. memang ade Phuket Sunset Package di sini! tapi time tu lupa plak aku nak printscreen page nie.. so hari nie bile aku click disini, hanya Best Available Rate (without airport transfer) aje yg keluar!
So, malam tu bile dah nampak ade Sunset Package kat official website nie.. terus aku buat comparison harga yg ditawarkan oleh official website Impiana nie & jugak offer yg dibuat di booth Matta Fair mereka!  Kerja survey diteruskan dengan begitu gigih sekali! haha..

Basically Sunset Package yg ditawarkan di booth Matta Fair dan jugak di official website diaorg ni tak jauh beza pun.. lebih kurang sama je offer nya!  ade lah sedikit perbezaan diantara kedua nya....  meh nak kongsi apakah perbezaan itu!

Phuket Villas
Ni booking confirmation slip aku!  end up aku beli secara online aje sunset package nie!  nampak tu tarikh aku buat booking.. 24th March 2012! hehe..


Ade beberapa sebab musabab kenapa aku beli pakej nie secara online dan tidak di booth matta fair... meh aku ringkas kan dlm bentuk bullet points kat sini:-

~  Harga yg ditawarkan di official website diaorg lebih murah dari their booth at Matta Fair!

~  Pakej yg ditawarkan kat official website aku rasa lebih menarik dari apa yg diaorg tawarkan di booth sewaktu Matta Fair!  aku lebih prefer to have the daily sunset mocktail dari free transfer trip between resort to Patong town.. cuma satu je yg aku rasa kelebihan offer di booth Matta Fair adelah 60 mins Thai Massage for 2 person tu cam menarik lah jugak.. tapi takpe lah.. massage dah selalu buat.. so just pejam sebelah mata and let it go!

~  Then aku amat tertarik pada booking policy secara online nie!  waktu aku buat booking nie.. aku just email diaorg di info.katanoi@impiana.com , then diaorg terus je email kat aku balik with Reservation Confirmation as above!  takde satu payment pun dibuat semasa booking nie dibuat!  Aku just bagi credit card details as booking guarantee, then bile dah sampai kat resort.. waktu nak check out baru aku buat full settlement!  yes.. ini lah yg buat aku paling tertarik!  kite boleh book in advance.. in case nak cancel ko kene inform dioarg awal tuk elakkan diaorg charge your credit card if korang tak turn up!  If let say korang takde credit card camne nak buat booking?  ok.. nie jgn tanye aku... aku tak tahu apa jawapan nya.. so adelah lebih baik korang email resort ni utk further details!

So skg terjawab lah soalan yg berlegar-legar dlm kotak fikiran korang selama hari nie kan.. berapa kah harga pakej penginapan aku sepanjang 3 har 2 malam disini! hehehe...

Ok.. skg aku nak tanyer korang... berbaloi atau tidak aku bayar RM2,299 (THB22,995) for Phuket Sunset Package nie utk penginapan selama 3 hari 2 malam di Impiana Private Deluxe Pool Suite nie?

Kalau agak-agak tak mampu nak fikir berbaloi atau tidak.. meh aku preview kembali apa yg aku dpt sepanjang berada disana!


DSC_8193 copy
You're the a VVIP Guest.. equipped with a Butler Service!

DSC_8408 copy
Having your own private pool just outside the room overlooking the Andaman Sea was incredible!

DSC_8735 copy
Enjoying breakfast together in our room overlooking the sea privately!

DSC_8824 copy2
Huge bathroom - massive bath, rainfall shower, great walk in dressing room with double sinks that overlooked by the sea!

DSC_8654 copy
The views are out of this world and there is nothing like swimming in your own large pool, watching the beach, listening to the waves and watching the sunset!

DSC_8927 copy
The room was breathtaking... We never wanted to leave! We sat in bed, or on the porch, and gazed out into the sea... We got lost in the gorgeous sunsets.... We swam in our infinity pool daily and just felt all over bliss while we were in our room!

DSC_9083 copy
You feel like a Queen!

DSC_8675 copy
A very serene and quiet place... perfect for getting away and relaxing!

DSC_8761 copy
With nothing but the sea in front of us, this was a dream view we were waking up to every morning!

DSC_8809 copy
The views are incredible... the sound of the ocean pounding the rocks below.. It's Indulgence!

DSC_8978 copy
Sunset Dinner was really romantic!

DSC_8455 copy
If you are looking for a private pool villa with ocean views then this is definitely the best place in Phuket!

So amacam??? berbaloi atau tidak?? *sila jawab dgn seikhlas hati*

Ok.. kalau korang jawab tak berbaloi pun takpe.. itu rasa korang.. aku tidak akan pertikaikan pun.. now aku nak bagi rasa & personal opinion aku pulak! sebagai salah seorang in house guest yg pernah menginap disini.. aku rasa harga yg aku bayar utk pakej nie tersangat lah berbaloi! memang kalau ikutkan harga agak mahall laa.. ye lah satu malam lebih kurang RM1,150 itu memang mahalllllllll!! aku tak deny.. yerrr memang mahal! hahaha.. and ini lah percutian yg paling menggila sekali bagi kami laki bini! menggila atas faktor membayar satu malam satu ribu ringgit! hahaha..

Pasal tu lah aku kata percutian sebegini tak boleh dibuat selaluuuu.. sungguh merbahaya! hehe.. tapi bile ditimbang kati.. lepas dah buat survey after survey.. end up aku rasa cam berbaloi utk sekali stay kat tempat persis org kaya nie! aku gelarkan percutian ini percutian persis VIP! haha..  memang kalau fikir balik cam tak caya aku boleh bayar satu malam seribu.. sbb selalu kalau semalam RM500 pun aku dah macam hoii malam nak mampuss dah! haha..

Tapi setelah difikir masak².. lepas aku buat fully research and homework cam nak rakkkk... end up aku beli jugak pakej nie!  aku ngan en.teman sama² discuss and we both feels that pakej nie sungguh berbaloi!  sbb aku tahu bile tiap kali aku survey boutique / luxury villas di Phuket mahu pun di Bali.. so far memang susah giler lah nak dpt tawaran harga sebegini!  lebih lagi bile dlm pakej nie dpt macam² complimentary!  lagi teruja bila ade Free WiFi dlm villa! Ohh.. nie paling syiok.. at least boleh buat live update! heheh...

So apa lagi yg boleh aku katakan melainkan this trip was the most awesomeness trip for us! memang 3 hari 2 malam tu macam tak cukup.. tapi kite jgn tamakk.. simpan duit utk trip yg lain pulak! haha... but as for me utk tinggal di tempat camgini 3 hari 2  malam dah kire just nice lah.. if nak extra pun like 4 hari 3 malam pun kire ok... kalau lelama sgt takot naik busan plak kott dok terperukk dlm bilikk aje kan!

DSC_8523 copy2
We both really fall in love with this villa! insyallah kalau lah ade rezeki dan ade promosi camgini lagi.. mungkin akan di pertimbangkan utk kembali ke sini lagi! haha.. ade gak simpan niat nak re-visit tu! :p
Overall what can I say.. this trip such a good value for money for what you get! :D

Aku ibaratkan pakej yg aku beli nie like 50% off from the Hot Deal Promotion rates from the official website!  cam kat atas tadi aku tepek harga yg aku google skg dari official website diaorg utk Hot Deals Promotion adelah lebih kurang RM4,800 while the one that I'm purchased in March last year is only RM2,299!  Tapi sayangnya pakej sunset yg aku beli nie like no more longer available di official website Impiana Private Villas nie!  aku rasa diaorg buat offer tu kebetulan sama² dgn offer waktu Matta Fair sedang berlangsung time tu.. so kat official website pun diaorg buat offer jugak!

So tips nya disini.. kalau korang teringinnn nak ke Impiana Private Villas Kata Noi Phuket nie.. korang tunggu lah Matta Fair bulan 3 nanti.. pi terjah booth Impiana Group.. then survey and check out the promotion yg diaorg offer! then rajin² lah jugak buat comparison cam yg aku buat nie.. bukak lah official website Impiana in order to know the best deal.. coz sometimes tak semestinya apa yg dioffer di Matta Fair tu lebih murah dari official website!  then boleh compare lagi ngan Agoda website.. Booking.com website.. ngan Air Asia Go Holiday website.. pendek kata kalau nak dpt pakej murah.. korang kene RAJIN!!! korang jgn ingat aku nie dudok diam sesaja pastu terus leh dpt pakej with good offer yea! takde maknenya.. kalau rajin mengGoogle dan mengSurvey.. insyallah korang akan dpt the best deal ever!!! 

Ko takkan boleh budget sapa yg boleh kasik good offer.. ade masa Agoda boleh bagi good offer dari official website.. at times during Matta Fair ko memang boleh dpt best deal dari Agoda & official website.. so sila buat homework utk dptkan good promotion! :D

And korang boleh jugak survey hotel² lain yg ade private pool with ocean views macam Impiana Private Villas nie... if let say korang terjumpa any other resort yg boleh bagi good offer cam Impiana nie.. or maybe jauh lebih murahh dari Impiana Private Villas nie.. then you guys should grab it ok! 

Hah! amikk kauuuuuu.. kalau tak paham jugak tak tahu lah aku nak kata apa lagi! hahaha... penatttttttt weii buat entry nie!  so korang tolong jgn tanye soalan yg aku dah jawab kat sini!  sila baca betol² dan carik jawapan pada persoalan korang dulu kat sini before nak tanye sebarang soalan!  kalau betol korang dah baca tapi tak jumpa jawapan pada persoalan korang.. then baru lah aku gembira nak layan dan menjawab persoalan korang!

So now I open for any comments, further question and clarifications! :)

DSC_8558 copy
Sebenarnya.. ini lah moment paling berharga yg aku bawak pulang selepas bercuti selama 3 hari 2 malam disini!  satu moment yg tidak mampu aku dpt dimana-mana!  Lain perasaan nya bile dpt mengadap Illahi di tempat sebegini.. terasa seolah-olah DIA begitu dekat dengan ku!  suasana tenang.. sunyi dan sepi.. membuatkan aku terasa diri begitu kerdil disisiNYA.. lantas tertitis lah air mata demi memohon pengampunanNYA!

Ya Allah.. ku bersyukur diatas setiap nikmat yang Engkau berikan pada ku!  Aku mahu menjadi hambaMU yg sentiasa bersyukur diatas setiap nikmat & ujian yg Engkau berikan pada ku... Terima Kasih Ya Rabb!


Tuesday, January 8, 2013

Impiana Private Villas Phuket Buat Aku Menangis!

Kenapa aku menangis?  will let you know at the end of this entry!

Ohhh.. ampuni lah kelembapan aku dlm berblogging lately nie!  nak abiskan satu cerita percutian sampai makan bulan! adoiyaii.. entah lah apa ke kronikk sgt aku nie!  aku harap korang tak serik masuk sini sbb citer yg disajikan confirm basi berbulan-bulan kekdahnya! hahaha..

Azam tahun baru aku tak cerita lagi kan?  takpe.. nie nak bagi tahu salah satu azam... azam aku kalau boleh nak update blog I'm Yourss nie secara up to date lah kengkononnya! kalau boleh takmo ade cerita yg berbulan-bulan basi nya! OK... seriously azam nie confirm susah utk di capai dan tepati kerana rasanya ia akan lebih cenderung ke arah utk di capati! muahahahaha...

Ok ok... marilah kite abis kan episod percutian ke Impiana Private Villas, Kata Noi, Phuket ini secepat mungkin!  and this entry will be the last episode of it... horeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!! *percikan bunga api*

Last day kat sini, kiteorg mulakan hari dgn breakfast exclusively in our own private villa nie.. then, again gie gedebushhh berendam dlm pool buat kali terakhirnya.. then after that kiteorg tak buat apa pun melainkan menghitung saat jam berjalan tik tok tik tok tik tokk utk pulang ke tanahair!  Since dah amik heavy breakfast, so lunch kiteorg just makan buah-buahan jer!  Sementara menunggu saat uk check out from our villaa, sempat lah kiteorg buat kerja click the moment secara sendirian berhad! haha.. so jom layan gambar² nie!

DSC_9075 copy
costume wajib!

DSC_9077 copy
alahai terseksi plak laki I nih! T_____T

DSC_9086 copy
around 2 ptg (waktu Thailand) kiterog dah get ready utk check out!

DSC_9094 copy
tapi masih sempat lagi laki bini nie bergedikss santai!

DSC_9095 copy
Love birds tu mewakili kami dlm adegan ciuman! muahahaha...

DSC_9096 copy
Sayu nya hati kami nak meninggalkan tempat yg super duper awesome nie!


DSC_9100 copy
Binik:  Bee... nanti bawak I bercuti ke sini lagi ye?  if tak kat sini.. kite gie tempat yg ala² versi camgini pun ok!  I really fall in love with this type of honeymoon paradise!

Lakik:  bolehhh.. kalau you dpt cari resort yg with good offer camgini.. insyallah boleh!

Binik:  I lagiii yg carik??? cuba you plak yg carik!  penat okkk asyik I jerr yg buat homework bile tiap kali nak gi holiday!

Lakik:  masalah nya kalau I carik tak jumpa macam yg you jumpa!

Binik:  ye lahh.. ye lahh.. tak kisah lahh I carik pun takpe lahh.. janji you bayarrr! haha..

DSC_9101 copy
baru 3 hari 2 malam duduk dlm villa persis org kaya.. muke pun dah kembang semacam dah nampak gayanya! ohh.. serious aku tak leh jadi org kaya.. aku kene jadik bibik jerr.. biar dia kurang lemak skit!  hehehe....


sorry lah gambar cam lebih kurang sama tapi tak serupa sebenarnye! haha.. nak gak tepekkk kat sini sbb suke kat gambar² nie semua! :p
Tengah amik² gambar.. tepat jam 5 petang.. bell boy pun tiba di muka pintu utk jemput kami pulang! Tahu tak betapa bahagia & berharga nya sebuah percutian apabila dibenarkan check in ke bilik penginapan seawal jam 10 pagi & dibenarkan check out selewat jam 5 ptg.. or dlm erti kata lain, kiteorg boleh terus masuk bilik setibanya di resort dan dibenarkan late check out mengikut waktu flight departure! Flight kiteorg berlepas dari Puket pada jam 9:15 malam.. so, timing yg disarankan utk bertolak ke airport around 5 ptg sbb perjalanan dari resort ke airport mengambil masa lebih kurang 1 jam!

Alhamdulillah memang nak jadi rezeki kiteorg, dpt lah kiteorg stay kat dlm villa kami sampai kol 5 petang since villa kiteorg tu takde new guest to check in! If let say ade new guest nak check in.. memang kiteorg takde choice lah melainkan keluar jugak dari bilik pada jam 12 tengahari.. and then gie lah duduk kat lobby hotel ke or gie jejalan kat sekitar kawasan resort tu utk pass our time! So memang untung betol trip nie aku rasa sbb walaupun percutian sekadar 3 hari 2 malam aje.. tapi aku rasa cam bercuti almost 4 days 3 nights sbb dpt check in awal and check out lewat! hehehe...

Basically pada aku rules 5 star mcm ni yg kite kehendaki dari setiap tempat percutian.. Kalau bilik yg kite nak duduki tu memang available, jgn lah kedekut sgt nak bagi guess check in awal & check out lewat.. Tak rugi mana pun! in fact kalau ade blogger cam aku yg pegi bercuti nie akan bagi good remarks lagi to your hotel ye dak? hehe..

Tips nie aku dah banyak kali gak share ngan korang.. tapi aku nie kan ke terlebih rajin.. so aku share lah lagi sekali! kalau let say korang pegi bercuti dimana-mana.. jgn lupa just try your luck by asking for an early check in and late check out! kalau ko bernasib baik.. insyallah ko leh dpt masuk bilik awal if korang sampai ke resort tu awal and korang boleh keluar bilik lewat if korang punyer departure time lewat! kalau korang malu nak bertanya kat reception.. rugi lahhh jawabnye! hehehe...

DSC_9111 copy
Singgah ke lobby utk buat full settlement.. zaaaazzzsss ngan credit card aje.. balik Malaysia baru korek duit dlm bank utk buat payment! hahah..

DSC_9117 copy
Lajuuu betol Pak Supir aku naik tangga sambil kendong beg seberat 20kg tuh!

DSC_9119 copy
Phuketttt... Peace Yo!

DSC_9120 copy
another Good Bye peace!

DSC_9123 copy
kalau aku masih pregnant time nie.. trip nie akan menjadi our BabyMoon Trip!

DSC_9126 copy
Thumbs up to Impiana Private Villas Kata Noi, Phuket! 
TQ so much for such a wonderful hospitality & services during our stay here!!

DSC_9132 copy
lupa lah pulak yg kiteorg pegi bercuti nie dihari bekerja.. fuhhh.. memang pack betol!  jalan jammed bukan main sepanjang perjalanan nak ke airport!  itu pun rasa cam akan terlewat sampai ke airport, tapi disebabkan driver kiteorg nie ibarat mat rempit... fuuhh.. giler awal gak sudahnya kiteorg tiba kat airport! haha...

DSC_9134 copy
dekat tak dekat lah ngan Impiana Villas nie ade lah deretan kedai camgini.. kire walking distance memang boleh sampai lah ke area nie.. tapi kiteorg  tak jejak pun ke sini sbb asyik lah terperukk dlm villa sepanjang tempoh percutian!

DSC_9135 copy
nak shopping pun boleh.. memang banyak choice disepanjang jalan nie!

DSC_9137 copy
kot nak carik tour agent pun ade kat sini!

DSC_9140 copy
deretan kedai makan pun banyak kat sini.. boleh pilih yg mana suke!  nie en.teman snap dari dlm kereta je!

Ok.. nie nak citer part nangis!  korang janji jgn gelakkan aku ye!  kalau korang gelakkan jugak memang aku takmo kawan aaaarrr!  :p

Sebenarnye kan.. aku TerMenangis sewaktu dlm perjalanan ke airport Phuket!  serious aku pun tak paham kenapa aku boleh menangis??? hahaa.. tak pernah lah lagi aku pegi bercuti kat mana² before nie sampai aku boleh menangis bile aku tinggalkan tempat percutian aku tu!  tapi kali nie aku boleh menangisss ok! sadisss sungguh bile difikir-fikirkan balik! uhuhu..

Aku menangis mungkin sebab terkesan atas service yg diberikan.. dan jugak atas faktor keterujaan menginap disebuah resort yg pernah  menjadi impian aku selama hari ini iaitu utk bercuti di sebuah pool villa yg private dgn mengadap lautan yg membiru!  So bile dah dpt.. nak tinggalkan rasa tak sanggup pulak! haha.. ye lah entah bile lah lagi nak dpt peluang camgini! percutian camgini bukan boleh pegi selalu²... kalau pegi selaluuu confirmm rabakk pokett! uhuhu...

Pastu aku terfikir jugak.. sedangkan ke sini pun aku dah rasa camgini.. camne lah rasanya nanti kalau ke tanah suci kan? isshhh.. tak leh aku bayangkan lahh.. aku rasa kat sana nanti poket aku tak rabakkk tapi mata aku yg rabakkk sbb asyikk lah menangisss bile mengenangkan dosa² lalu! uhukk uhukk... Insyallah, satu hari pasti kami ke sana jua kerana itu adelah salah satu lagi tempat impian kami.. so doakan kami ye! 

DSC_8504 copy
Sebagai penutup entry.. terimalah beberapa lagi keping gambar utk melepaskan rindu domba pada tempat nie!

DSC_8520 copy
dari duduk atas katil..

DSC_8521 copy
membawak ke bawah katil!

DSC_8541 copy
gambar chomel kami yg dirakamkan via Iphone @ Impiana Private Villas!
Ade yg bertanyakan camne aku amik gambar berdua-duaan ngan en.teman kalu time bercuti!  ok.. majority gambar² kiteorg memang kiteorg snap secara sendirian berhad je.. kiteorg akan set up timing and then kiteorg shoot sendiri dengan menggunakan khidmat tripod!  ke mana saja kiteorg gie bercuti kiteorg mesti bawak tripod! ade gak terkadang kiteorg tak guna tripod tapi kiteorg letakkan camera atas meja lah.. atas kerusi laa.. so depends.. very rare kiteorg suruh org amikkan gambar kiteorg unless kiteorg rasa nak sergah someone tuk snapkan gambar kiteorg! hehe..

Ok.. ramai betol yg private message aku utk tahu berapa kos percutian ke Impiana Private Villas nie!  ramai betol yg teringin nak pegi bercuti ke sini nampak gayanye! hehe.. good goodd.. aku suke kalau korang leh ke sini coz tempat nie memang patot dilawati! 

So, serious koranggg nak aku reveal & berceloteh tentang harga pakej percutian di Impiana Private Villas nie?  hari tu baru teragak nak keep it as a secret! :p

 

Thursday, December 27, 2012

Pertama Kali Aku Pakai Bikini... Eh, Siapa Kata Wanita Islam Tak Boleh Pakai Bikini?


DSC_8827 copy
boleh aje pakai bikini kalau kite berada ditempat yg sulit.. persendirian & takdok org nampok!
*gaya jawapan ustaz azhar idrus*

Bikini tu my bff Zaa & Awien yg tolong belikan semasa diaorg pegi bercuti ke Phuket jugak which is a few weeks before aku punye trip nie! diaorg ke Phuket due to CST Production punyer company trip.. diaorg ajak aku pegi.. tapi apakan daya.. just selang a few weeks then trip kiteorg nie pulak.. diaorg buat plan nak ke Phuket pun at last minit.. biasalah si Lee tokey CST tu memang suka wat plan percutian terjah camgini kann.. haha.. so takde rezeki lah kami semua nak berjimba sesama lagi just like kat Bali pada bulan April yg lalu!

Pandai pulak my bff gie belikan bikini tu tuk aku.. saiz nya just nice ajee.. haha... and color dia pun sgt lah menarikkk! yea yea.. itu lah namanya BFF kannn.. they know my favorite color.. purple and pink are my 2 favorite colors.. and yes.. they managed to find such a gorgeous bikini in purple color with pinch of green color... serious I love it soo muchhh! and actually bikini tu comes in 3 pieces tau.. dia ade bra + panties + bottom skirt! bottom skirt nie kalau duduk bersantai-santai boleh lah pakai.. actually aku boleh gak beli bikini nie sewaktu aku kat sini.. tapi location villa nie jauh dari Patong yg mana Patong memang tempat paling best utk buat aktiviti shopping coz dia ade banyak varieties and harga pun berpatutan.. So since my BFF hari tu memang stay kat area Patong.. tu yg aku kirim kat diaorg je utk belikan bikini nie! 


Punya lah lama aku mengidam nak pakai bikini.. haha.. ye lah.. teringin jugak nak feeling ala² J-Lo or Beyonce yg bercanda dgn bikini.. so ini lah masanya... selepas 7 tahun melayari bahtera perkahwinan.. nie lah first time aku posing mauttt dlm pakaian bikini! korang nak tengok?? mesti korang tak sabar nak tengok kann... silap haribulan tak sempat baca pun apa yg aku membebel kat sini.. korang dah terus scroll downn utk tengok aku posing maut dlm baju bikini nie! hahahaha...


OK... please scrool down!


V


V


V


V


V


V


V


V




V

DSC_8804 copy
Tadaaaaaaaaa!! bikini ade didalam baju ini! :p
Ko gilerrrrr nak aku buat tiger show kat dlm blog nie?  It's P&C okkk.. aku buat tiger show direct depan en.teman jerrr... dan itu lah tujuan nya pun aku nak berbikini! muahahaha.. ye lah bila lagi nak merasa kan.. bikini tu tak salah.. boleh jer kite pakai bikini as long as kene pada tempat nya!  since this place is private.. so ini lah tempat yg sgt sesuai utk aku berBikini!  so lepas nie ade chan aku nak ajak en.teman pegi tempat² private camgini lagi so that aku boleh umpan dia ngan tunjukkan bikini! kalau pegi tempat public aku tak leh pakai bikini! hahaha.. 

btw, kalau korang nak tahu.. akibat si bikini nie lahh yg membuatkan aku dah terlupa nak bawak baju mandi Burqini aku okk! punyer excited nak mandi pakai bikini.. sekaliiii baju mandi muslimah sudah dilupa kan! kijammm sungguh pada diri sendiri! muahahha.. ye lahh.. dlm kepala hotak aku dah terfikir tempat private.. dah boleh pakai bikini.. so buat apa nak penat² bawak Burqini lagi.. sekaliiii dah sampai sini baru teringat yg macam mana aku nak amik gambar mandi manda dlm swimming pool nie??? huuuwwwaaaaaaaaaa!!! 

Lagi bertambah stress bile ckp kat en.teman aku terlupa nak bawak burqini utk amik gambar dlm pool dia kata.. dia pun dah terfikir dah waktu kat KL lagi.. waktu tengah buat packing baju.. dia pun heran  nape aku tak bawak burqini.. tapi dia kata dia terfikir tapi tak pulak tercakap dan tertanya kat aku time tu.. adoiyaii.. boleh plak dia diamkan diri.. kalau lah dia tanye kat aku time tu.. mesti aku dah bawak jugak dah burqini aku tuh!  T___T

DSC_8787 copy
akhirnya.. baju JumpSuit aku lah yg menjadik mangsa keadaan dan jugak bertindak sebagai penyelamat keadaan!

DSC_8788 copy
pheww.. sib baik aku tergerak nak bawak jump suit nie.. kalau takk.. mauu aku masuk kolam nie ngan suar jeans ngan cardigan bagai! takpe.. aku sanggup demi bergambar kenangan! hahahaha...

DSC_8758 copy
ni lah aktiviti kami selepas sarapan pagi di dalam villa nie..

DSC_8761 copy
Just chill out..

DSC_8763 copy
hang out..

DSC_8768 copy
and rest out!

DSC_8754 copy
wahhh.. dia dah get ready nak terjun pool tuuh!

DSC_8752 copy
Oh.. Bee... kamu semakin sasa lahh.. aaaauuuwww!!!

DSC_8770 copy
favorite pose dia!

DSC_8771 copy
feeling model dlm air ala baywatch! haha...

DSC_8772 copy
pool tak sedalam 5 meter.. kalau berdiri takat pusat je.. so kene bengkok kaki utk rendam badan! hehe..

DSC_8779 copy
hari kedua nie agak berawan.. cuaca panas.. tapi tak sepanas dan secerah cuaca pada hari pertama kami disini!

DSC_8781 copy
TQ so much my love... Thanks for everything.!

DSC_8786 copy2
dah takde aktiviti lain kat sini selain daripada mandi pool and chill out je dlm villa!  memang masa nie digunakan sebaik mungkin utk heart to heart talk!  sambil² tu sempat gak kiteorg berdua dok berangan kat dlm pool nie.. kiteorg berangan bile lah agaknya kiteorg boleh dpt miliki sebuah villa sebijik camgini?  memang impian kiteorg nak miliki villa seindah ini.. yg katilnya mengadap lautan membiru.. ade private pool di verandah.. dan juga beserta panorama yg cukup indah!  ok.. sekadar impian yg tidak bisa menjadi kenyataan... but seriously angan² itu sesuatu yg free.. indah dan mengasyikkan!  dan mana tahu rezeki dari Allah tiada siapa yg tahu kan? kalau ade lah rezeki memang aku beli sebijik villa kat sini.. hehehe...

DSC_8790 copy
I.LOVE.THIS.PLACE!

DSC_8791 copy
serah diri pada matahari utk dihitamkan!

DSC_8797 copy
saujana mata memandang!

DSC_8800 copy
sambil berendam.. sambil minum juice!

DSC_8805 copy
then sambung berendam lagi dan lagi sambil menikmati panorama yg indah ini!

DSC_8807 copy
hari tu ade yg bertanya kat aku.. camne rupe dibawah villa kiteorg nie kan?  ok.. ini lah rupanye.. ade 2 lagi villa di floor bawah!

DSC_8809 copy
then ade batu² laut yg original nie sebagai pagar resort!


DSC_8808 copy
hari dah pun menginjak ke tengahari.. so times up!  kalau sambung berendam memang best.. tapi nanti percentage kulit semakin gelap mula lah nak sentap! dah lah mandi pakai bikini.. lagi lahhh senang nak gelapkan seluruh badan..!

DSC_8824 copy
bile matahari semakin terik.. kite sambung berendam dlm bathtub pulak!  sungguh baju jump suit aku tu disarungkan semata-mata utk bergambar! hahaha..

Ok... nie versi bikini!
Peace Yo! :p

Syiokk woo mandi pakai bikini.. kalau tak caya cuba lahh.. tapi pastikan ditempat yg private and confidential ye! cam korang pegi honeymoon ke mana-mana.. kalau tempat tu ade bathtub.. dok lah berendam ngan laki sendiri dlm bathtub tu.. jgn lah berkemban kain batik or bogel teruss.. kurangg feel beb! hahaha.. kan dah tak pasal² terbagi tips rumahtangga! kalau laki ko tak layan.. ko sarung je bikini tu... biar lah dia nak kata buang tebiat ke apa ke.. janji ko sarung bikini and then teruss dok silang panggung dlm bathtub.. ko test tengok dia dtg tak datang??? hahahaha...  ehhh.. chopp.. ni utk honeymoon takpe anak² yer.. kalau ade anak tips nie tak leh pakai.. bahaya.. so carik jalan kalau dah ade anak.. pepandai lah korang fikir camne nak berbikini ngan laki sendiri di tempat yg private & confidential ok! :D


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails