COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 31, 2010

Sebelum Beli Sempat Bertanya.. KO ADE MICROWAVE TAK?


Sebelum pulang... sessi pemberian hadiah pun dilakukan... disebabkan hadiah tu hadiah bersama... so ade antara si pemberi-pemberi hadiah nie yg tak dpt tengok lagik camner rupe hadiah yg aku beli tu! Sapa si pemberi2 hadiah tu? hehehe... ok... aku, Za, Awien, Has & Cida (+ pasangan masing2 lah)


Kiteorg semua setuju tuk bagi hadiah secara bersama... kite tong2 arrr.... Mula2 tu semua org pun blurr tak tau nak bagi hadiah apa... Aku lagi lah blurrr ya amat kalu part2 nak beli hadiah nie... rasa cam biler nak beli tu... mesti tertanya tanya... "eh dia dah ade ker kalau bagi bende nie?" "ehh... ok ker kalau aku bagi yg ini?" hehehe.. nie memang penyakit azali aku kalau nak bagi hadiah kat org! hahaha....

End up diaorg semua kata aku pilih jerk lar apa yg rasa bersesuaian... So, biler aku dah pilih.. aku suruh Customer Service bungkus kan terus... maka harus lah kawan2 yg tong2 tu tak dpt tengok lagi apa kah hadiah yg diberikan... melainkan Za jerk yg dah tahu apakah hadiah yg aku nak kasik kat my fren nie sbb dia naik satu kereta ngan aku kann... so dah borak2 lah dlm kereta about it! tapi kawan2 yg lain tu memang tak tahu menahu pun apakah barang yg aku belikan tuk Deyna!

So, lepas dah bagi hadiah tu... terus aku suruh my fren nie bukak hadiah tu depan2 kiteorg gak.. so pendek kata bukan deyna jerk yg surprise tapi kawan2 yg tong2 for pressie nie pun dok suspen nak tengok apakah hadiah tu! hahaha....


DSC_0183 copy
Mommy Marrisa dok khusyuk baca wishing card!


DSC_0185 copy
Haha... memang my fren nie teruja ngan hadiah yg diberikan! :D


DSC_0186 copy
Nie apa cerita? haaa.. nie kes aku lak yg eksited sbb rupenyer my fren ni kata dia memang dah verangan2 pun nak beli barang tu.. tapi tak beli2 pun lagi.. end up kiteorg dah hadiah kan! so tu yg aku beraksi seperti "OH YESSS!" :p


DSC_0190 copy
time nie tetiba Marrisa melalak! gigih aku ngan ijat dok pujuk! yg mommy dah eksited nak tengok barang yg diterima! hahaha...


DSC_0192 copy
End Up baton bertukar tangan... aku kene serahkan baby to her mommy baru dia senyap! hehehehe...

Eh! Jap... Jap... korang dah tau ker apa ke bende yg we ollzz bagi kat Deyna tu? hehehe... moh kite close up sikit!


DSC_0196_a copy
Yup! It's Philips Avent Product Set!

Aku cam nak rakk ngan en. teman dok memilih barang apa lah yg sesuai nak diberikan pada my fren nie... almost 1 hour gak lah kiteorg spent time kat KLCC! aku bukan apa.. aku cuma takot kang beli2 kang.. kot2 dia dah beli ker... pastu terpikir.. takkan aku nak tanyer lak kat kawan aku nie... apa yg dia nak? or tanyer apa yg dia tak der lagi barang2 baby? hahaha... waktu tu memang dah nekad cam nak amik barang2 hamper jerk lar.. which ade baju2 and brg2 keperluan baby sekali... tapi tup2 aku ternampak lak akan Philips Avent Microwave Steam Steriliser nie... pastu tak abis kat situ tau.. lagi detail lak aku leh pikir! Isk! kalau aku beli nie... dah sah2 lah nak kene ade microwave baru leh guna bende alah nie... kalau tak camner nak guna? Korang tau aku wat apa? aku ngan slumber badakk jerk aku call si Deyna.. tanyer.. "eh frenn.... umah ko ade microwave?" Dia yg cam ala2 blurr menjawab.... "haa... umah aku sendiri ade lah microwave.. but umah mak aku nie tak der" aku jawab... "hah! tak kire lah.. janji ko ade microwave! hehehe" dia jawab.... "haa.. ade ade..."

Boleh gituuuu?? weell.. ngan aku nie nothing is impossible lah! hahaha.. aku belasah jerk! sbb aku tak nak nanti bagi2 org tak guna.. rasa cam tak worth it lak biler bagi kannn.. kite kalau nak bagi biarlah barang yg org leh guna kan barang tu sepenuhnye yer dak? So, biler dia kata dah ade microwave.. aku pun nekad amik jerk set philips nie.. walaupun dalam hati aku berkata... "kalau lah dia dah beli set nie... mamposs aku!" tapi demi menyedapkan hati sendiri.. aku kata... "takpe lah.. kalau dia dah beli pun tak pe... bende nie memang sesuatu yg sangat berguna pun.. lagi banyak lagi bagus actually.. senang gak tuk dia nanti" :p

Ikutkan hati aku nak jer aku amik yg jenis digital & elektrik sterilisers... tapi harga nyer pun agak Digital Steam Steriliser & Electric Steam Steriliser gak lah! hehehe... boleh tahann sehh harga barang2 philips Avent nie... tapi mahal2 pun berbaloi lah rasanyer ngan kualiti yg diberikan!


DSC_0194 copy
Mana ko nak dpt org kasik hadiah... pastu dia sendiri leh siap jadik promoter bagai? hahahaha...

Ok... apa pun.. aku puas hati gak lah sbb dpt bagi something yg diaorg lom ade or beli lagi... memang diaorg dlm perancangan nak beli barang tu katanyer... tapi masih lom berbeli.. so pucuk di cipta ulam mendatang lah kekdah nyer kannn! hehehhe...


DSC_0198 copy
Sebelum pulang... Group Photo harus ade! :D


DSC_0209 copy
Anyway... Congratulations once again to both of you my dear fren! Aku ngan Nuar sangat happy for both of you! Aku tau dengan kehadiran Marissa.. pasti kehidupan korang berdua lebih bermakna lepas nie! Be a good mummy & daddy keh! *HUGS*

p/s: esok2 kan kalau ade sapa2 nak kasik aku hadiah baby... jangan lah sengan nak calling2 & bertanyer... barang apa yg aku tak der lagi! tapi jgn korang tanyer apa yg aku nak taww... parahh korang nanti! hahahhahaa... :p

19 comments:

Lady of Leisure said...

heheheh... good idea neena... berguna barang tu.... avent is a good brand kan..
:)

Cik Yayang said...

Dalm bnyk2 gmbr dalm entry ni, gmbr paling best adalah aksi Neena "Oh yess" tu..kuikuikui..:-)

Liea said...

babe, tak dapat aku bayangkan your list nanti.. takda pun ko buat netri jek nanti, mana dah org book ko tanda, senang sket... hehehe

Iena said...

la... kowrang dah gi upanya... x dapek aku menjoinkan diri... :(

mrs.ecam said...

hahahhah aku x yah org tnya aku mntk jek sndri....tp aku berani mntk ngan akak aku jek la...kwn2 aku terima jek pe yg dieorg bg...kui3

eh nk tnya la...kwn ko yg len tu yg pki bj mlayu n bj kurung bagai 2 cam br blk nikah jek...bj putih sme lak tuh....de event pape ke??? hiiiii pis

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

avent nie gud product...kita pun nak uat list gak la...hehehehehe jap nak tnya baby..nak apa dari untie nin.?? :P

POSH76 said...

good idea...better tanya org tu apa yg dia takde...bagusla hadiah tu...u mmg have a good taste...lain dari yg lain hehe

hamper2 pun bosan gak hehe

Sofiah Shariff said...

eh...prasan tak, kwn neena sume berbaju putih~ (kalau x silap mate sofi lah...) heheh~

SURIA AMANDA said...

Wah Neena, dah bersalin dah Deyna erk..Kak Riz mmg mengikuti dia nyer blog..cuma lately ni jarang singgah blog dia...-Kak Long Lisa

NeenaAnuar said...

Lady:
yup! For babies memang bagus brand nie... :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
kekekekekeke.. Tettttttttt! :p

NeenaAnuar said...

Liea:
hah! good idea tu babe!! senang aku guna blog jerk kan.. hahahaha..

NeenaAnuar said...

Iena:
babe! sorry.. aku terpaksa pegi awal sbb aku this weekend tak der kat KL dah.. and then 2nd & 3rd week pun aku tak der kat KL.... akak bzz gilozz bulan 6 nie makcikkk.. so sorry sangat2 keh! bukan aku tak nak pegi ngan korang semua tau! tapi masa aku yg agak limited tu yg membuatkan aku terpaksa rushing & pegi dulu! sorry sangat yer babe!

NeenaAnuar said...

Ecam:
betoi2... kalau ngan family senang sikit nak mintak2 kan. tapi kalau ngan kawan2.. kalau dah dibagi.. amik jer.. tapi kalau diberi pilihan.. baik buat pilihan yg bijak! ahaksss! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
memang bagus product nie.. so make sure mama beli tuk baby nanti yer!

appaa?? baby nak apaa dari untie nin? Untie nin tak dengar lah! hahahahaha...

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe.. tu lah.. sometimes rasa cam alamakk boring nyer balik2 bagi barangan hamper & baju2 baby kan.. tu yg terpikir cam nak bagi bende lain tu! hehehe..

NeenaAnuar said...

Sofiah:
hehehee.. ha'ah dear... diaorg semua tu baru balik dari kenduri nikah! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
ha'ah sis! Deyna dah bersalin dah... cute kan baby dia! :D

btw.. thanks to you tooo coz sudi jenggah blog neena! :D

Nur Irfan Juezrie said...

oo.. akak..mahal tu sterelizer avent.. ju punya brand little bean je..tu je yg mampu utk irfan.. huhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails