COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 31, 2010

Marissa Qaisara Si Sopan Santun!


Bukan aku ngan Za jerk yg nak pegi jumpa new born... Kebetulan Hasra.. Cida & Ijat pun joint sekaki.. Ikutkan Awien & Rudy pun nak menjointkan diri.. tapi diaorg ade job... so tak dpt lah nak follow kiteorg that day!


So, janji ngan diaorg semua berkumpul kat Petronas Station @ Bukit Rahman Putra coz diaorg tak tau umah Deyna... then semua dah kumpul we ollzz konvoi beramai ramai ke umah my buddy @ Sungai Buluh!

Kiteorg sampai umah dia dah dekat kol 9 malam rasanyer... masuk2 semua org dah tak sabar nak jumpa ngan baby Marissa Qaisara! Hehehe...

DSC_0163 copy
Seeee... PUtih Gebusss Gebasss okkkkk... berat 2.95kg!


DSC_0165 copy
Lepas tengok baby yg sedang asyik tido.... sessi interview mummy dia pun dijalankan! hehehe...

Korang jgn felikks lak tengok some of them kat situ berpakaian serba putih naa.. nampak cam attend kenduri kendara lak kann.... actually all of them baru balik dari majlis kenduri akad nikah.. so lepas kenduri terus diaorg semua turun sama2 ke sungai buluh nie! hehehe...

Tapi kawan aku nie consider bertuah gak lah.. dari apa yg dia cerita kan pengalaman dia nak bersalin hari tu.. cam senang jerk segala perjalanan nyer! Alhamdulillah... Dia kata tak rasa sakit pun walaupun air ketuban dia dah pecah.. sampai doktor kena kasik ubat so that dia leh rasa contraction... lepas 3 kali terann... maka lahir lah si comel itu kedunia...

Itu pun dia kata.. sempat lagi dia baca majalah Pa & Ma sambil tunggu contraction! Try to recall camner cara2 nak bersalin! Ko memang sempooi ahh fren! Salah satu citer yg paling tak hagak2 buat kiteorg semua gelak terbahak-bahak that day.. biler dia citer yg si Shah (hubby dia) leh ckp ngan dia suruh "Tarik napass panjang panjang Naaa..." waktu dia try to push da baby! Hahahaha.. mahu tak terbelahak semua org gelak... sepatotnyer shah kene suruh isterinyer push lah kann.. nie tak.. disuruhnyer tarik napasss! camner baby nak kuar?? hahahaha.. takpe Shah! kiteorg semua amat memahami situasi si bapa di kala itu! hahahaha...


DSC_0176 copy
Kasih Ibu... Tak sangka frenn... ko dah pun bergelar mommy!


DSC_0172 copy
Ok.. tengok aksi ibu dan anak nie tengok jugak.. tapi korang jgn lupa tinjau2 kuih karipap & kuih badak yg terhidang diatas meja tu! fuhhh!! percayalaaahhh.... kuih2 tu sedaappp sesangatttt seh! especially kuih badak! pedas intinyer! sekali 3 ker 4 aku bedal! ahaksss!!!


DSC_0180 copy
Mana boleh Untie Nin tak kendong & posing2 ngan baby kannnn... harus di kelekkk buat seketika! :D


DSC_0177 copy
Marissa... jadik lah anak yg baik & solehah yer.... nanti esok2 ade rezeki Untie Nin... boleh lah Marissa kawan ngan anak Untie Nin.. pastu kot tersilap hari bulan... berbesan lak mummy & daddy with Untie Nin & Uncle Nuar! Eh? ahahhaa....

Ade sessi pemberian hadiah... kite continue in next entry lah yek! nanti panjang sangat lak entry nie! :D

13 comments:

POSH76 said...

syioknyer cantik sungguh baby marissa ni...tahniah yer

me too dok terpandang kuih2 tu hehe

Cik Yayang said...

Tak kekok langsung tgk Neena pegang baby...insya Allah pas ni giliran Neena pula yer..amiin...:-)

Yana@Nana said...

alah tiutyer baby tu.. nama pun best..

Liea said...

ala asal le streamyx kat umah ni tak leh upload pixx neena ni... takpa takpa esok pepagi mek sampai awal di office bukak blog mung dulu!!! heheheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tomeynyer....cute sangat.....harus la putih melepak..mummy n daddy dia pun putih..

mrs.ecam said...

ouhh terjwb sudah npe yg len pki bj putih cam nk nikah...aku bce n3 ko x ikot susunan...hekhek...niway congrate 2 your fren ek...

NeenaAnuar said...

POSH:
kuih tu memang sangat sodap taw babe! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
insyallah.. mudah mudahann.. aminnn! :D

NeenaAnuar said...

Yana@Nana:
tu lar tu! comei kan! :D

NeenaAnuar said...

Liea:
alololo.. ciannyer kat ko! sabar ek! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
memang potih melapak taw baby marissa nie! hehehe...

NeenaAnuar said...

Ecam:
hehehehe... tu lah.. lain kali baca dari bawah ke atas yek! jgn dari atas ke bawah! hahahaha...

Nur Irfan Juezrie said...

serius comey giler.. Marissa... tahniah tu kak Deyna.. welcome to the mommy club!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails