COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, November 14, 2016

10th Wedding Anniversary ~ Short Getaway di The Kayon Ubud BALI!

Lagi beberapa hari nak masuk Anniversary yg ke 11 tahun.. hari nie aku memaksa diri utk update our 10th wedding anniversary trip! hahaha... serious sebenarnya aku try very hard to update this entry! biasa lah bile dah start super duper busy with office work.. mood nak update blog pun mula lah kedaung skit sbb dah terlalu letih!  bile dah terlalu letih.. mula lah sel2 otak tak berapa nak bergabung utk update blog! hehe..

Tapi aku tetap paksa utk update percutian 10 years anniversary nie sebelum aku masuk ke fasa trip wedding annivesary yg ke 11 tahun pulak tak lama lagi! hahaha... 

IMG_6382 copy


Macam yg korang semua dah tahu.. or maybe ade yg tak tahu lagi.. takpe lah.. aku refresh kan lah balik... tahun lepas punyer wedding anniversary trip aku ngan en.teman go for a short getaway di BALI!      Kiteorg pilih resort The Kayon Resort yg terletak di daerah Ubud Bali!

Siapa yg dah familiar dgn BALI tahu lah Ubud nie kat mana... Ubud nie tempat dia sgt lah cantik dan romantik.. aku dah 2 kali stay dekat daerah Ubud nie... tapi stay di resort yg berlainan laa... first time waktu lepas kawin pada tahun 2005 kiteorg honeymoon and stay di Kamandalu Resort Ubud... then second time kiteorg stay di Bagus Jati Resort Ubud pada tahun 2012.. dan tahun lepas utk kali ketiga kiteorg stay di daerah Ubud dgn menginap di The Kayon Resort Ubud!  

Entah lah...  aku sejak pertama kali menjejakkan kaki di daerah Ubud nie.. aku memang dah jatoh cinta sgt2... kalau boleh setiap kali bercuti di Bali memang aku suke sgt nak stay dekat daerah Ubud nie... tapi sometimes yg membuatkan aku jadik malas nak stay kat area Ubud nie disebabkan perjalanan dia dari Denpasar memakan masa hampir 2 jam! huhu...

Actually kan... kalau ikut kan perancangan sebenar... utk 10 years wedding anniversary nie sebenarnya kiteorg bukan nak ke Bali tau... kiteorg punyer plan trip yg sebenar adelah trip ke Maldives nie hah! hahaha.. ok macam nie ceritanya... aku memang dah plan utk trip yg ke-10 tahun nie memang nak pegi Maldives and nak stay dekat Centara Ras Fushi nieeee... tapi disebabkan the Best Time To Visit Maldives adelah pada bulan April... so tu yg aku pergi Maldives pada bulan April tahun lepas tu.. kire nya like advance Anniversary trip laaa.. 

memang adelah jugak terasa mcm tak best pada mula nya.. ye lah rasa kalau boleh memang nak lah pegi Maldives tu pada timing anniversary iaitu pada bulan November kannn.. tapi nak wat camne.. aku tak nak lah bayar mahal2.. lepas tu pegi sana cuaca mendunggg jerrr.. tak best lah kann.. memang confirm2 rugii kalau pegi jugak pada waktu yg bukan the best time to visit that place!  

but at the end aku rasa aku telah pun membuat pilihan yg tepat dan bijak jugak lah.. memang trip aku ke Maldives pada bulan April tahun lepas adelah pada timing yg sgt ohsem!  till today sedikit pun aku tak ralat ataupun menyesal ebab travel awal dari tarikh annivesary yg yg sebenar.. hehe.. but yet ade untung nya jugak sebab aku dpt jugak celebrate aku punyer 35th Birthday kat sana! hahaa.. 

tapi aku nie bukan boleh.. bila tiba tarikh sebenar utk sambutan anniversary... aku mula lah tak puas hati kalau tak pegi vacation kat mana2... hahaha.. gedikk sgt Kak Neen nieh.. :p

alahhhh.. bukan nak pegi bercuti lama2 pun.. kejap pun takpe lah... janji ade short getaway!  since kiteorg dah sakan bercuti di Centara Ras Fushi Maldives as a pre-Anniversary.. so kiteorg just plan for a short vacation ke Ubud Bali bersempena memperingati our honeymoon trip di Ubud pada 10 tahun yg lalu.. wahhhhh gituuuuuu! hehehe..

Kiteorg ke Bali just for 3 Days 2 Nights.. betol2 short vacation kan.. haha.. jadik lahh.. nak lama2 pun buat apa.. kiteorg bukan nya keluar jejalan gi pegi buat aktiviti ke apa.. kiteorg memang betol2 nak berehat kat resort and tak nak keluar ke mana2!  so bile short vacation macam nie.. kite kene carik resort yg ohsemm skit utk spend our quality time at the resort.. so lepas google punyer google.. kiteorg pilih The Kayan Ubud Bali sebagai resort penginapan kami di Bali kali nie!

Ok cukup lah layan aku membebel buat masa nie.. moh lah layan gambar yg banyak and tak pernah skit nieh! hahah..

G0060008 copy

Bersiap sedia utk berlepas.. 3 jam dlm pesawat!

IMG_6334 copy

Setibanya di Denpasar Airport.. keterujaan tetap terserlah seolah-olah pertama kali baru menjejakkan kaki di Bali! ahhaa..

IMG_6336 copy

Part paling memeningkan... kene focuss carik mana nama kite! ahaha.. korang nampak tak nama Kak Neen kat dlm gambar nie?  adeee jelasss terpampang disitu! :D

IMG_6339 copy


Part paling best.. sampai2 jer pak supir dah tunggu kite and kite akan di layan seperti King and Queen!

GOPR0021 copy

Wifey & Hubby crusin' like a King & Queen! :p



Giler sempit jalan kat Bali nie.. tapi org2 Bali memang terror bawak kereta.. jalan sempit camgitu pun masih cool jerrr.. hehe..

GOPR0175 copy

Dah sampai pun.. this is the hotel lobby!

Since bilik pun tak ready lagi utk check in.. so kiteorg just lepak2 santai kat area lobby dan di tepi restaurant enjoying our welcome drinks!

GOPR0028 copy

IMG_6346 copy

ohsem view dari lobby hotel!  cantik dan sgt tenang disini.. that's all about UBUD!

GOPR0029 copy

Aku nak turun bawah ke area restaurant.. bukan main dia nak payungkan aku!  

IMG_6350 copy


ini baru betol 'Jangan Cakap Abang Tak Payung'! haha..

IMG_6360 copy

That's our cold towel & welcome drink!

IMG_6365 copy

sedappppppppppppp gilllsss air nie.. very refreshing gituu!

IMG_6377 copy

GOPR0034 copy

gambar berdua tu perlu! haha..

IMG_6379 copy

lepas minum2 tetiba staff resort datang kalungkan bunga!  aaauuuwww... yg nie lagi satu sebab why I love Baliiii..! 

IMG_6381 copy

IMG_6384 copy

IMG_6386 copy


Bilik masih tak ready lagi.. moh lagi kite posing gedikss lagi dan lagi! hahaha..

IMG_6391 copy

IMG_6389 copy


T-Shirt nie aku tempah last minit gilerr.. rasa nya less than 1 week kot!  jgn tanyer aku order ngan siapa.. sumpah dah lupa! haha.. tapi yg aku ingat aku order dari IG online seller!  jadi lahh buat kenang-kenangan Mr. Anuar & Mrs. Neena 10 Years as Hubby & Wifey! :D

OK macam biasa entry bercuti mesti lah akan ade entry berantai... haha.. ok in next entry aku akan bawak korang tengok villa ohsemmm yg kiteorg stay selama 3 hari 2 malam kat The Kayon Ubud nie okk... so cekidout!



4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happy moment sis

Anis Azalea said...

Tahniah dah 10 tahun kahwin nak masuk tahun ke 11. Semoga perkahwinan berkekalan dan dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah. ALLAH knows the best for us!

Intan Saffyna said...

hi,saya singgah follow awak :)

Adam said...

Tahniah. Nice article with beautiful photos.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails