COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, May 17, 2010

Hotel Batu Keras!


Pit stop kami yg terakhir sebelum pulang ke tanahair adelah di Hard Rock Hotel yang terletak di Kuta!



_DSC0105 copy
Nie merupakan salah satu tempat wajib tuk amik gambo kat HR nie!

We stayed here for another 3 Days 2 Nights! Nie merupakan our second visit to Hard Rock Bali.. first time stay kat sini was in 2008....


P1020693 copy
*archieve picture in 2008*
Tempat yg sama! tapi set up yg agak berlainan! hahaha...

Naper kiteorg pilih lagi sekali Hard Rock Hotel buat kali ke dua? sebab kiteorg suke kan location nyer yg stragetic... senang nak carik makan.. senang nak gie SPA! senang gak nak gie jalan2 window shopping... coz dia memang betol2 kat center point of Kuta town! everything was just nearby and in walking distance! Owh ade lagi naper aku sukekan HR nie... salah satuyer adelah...


_DSC0275 copy
Katil dia yg sgtt awesome! fuh.. memang enak bangat lah nak2 lepas balik dari wat SPA! selain dari tu tuk aktiviti2 sampingan bersama suami pun adelah tak dinafikan sangat bagus & memuaskan hati! hahahaa....

Bilik yg aku duduk tu bilik superior room jerk! cukuplah tu.. dah sakan2 kat Bagus Jati... takkan kat sini nak over2 gak lagi kannn.. hehehe.. tapi kat sini punyer superior room pun dah cukup mabeless dah lah... kalau korang tengok dlm gambar kat atas tu... kan ade like day bed kat ujung tu kan.... ibarat cam leh accommodate 4 org lah dlm bilik nie... 2 org tido atas katil & 2 lagi tido kat daybed! ehh.. jgn memain.. day bed tu selesa gak tau! hehehee...

Tapi aku agak frust coz this time aku pegi setting bilik dia dah tak der runner tulisan hard rock yg camgini....


P1020613 copy
*archieve picture in 2008*
Sib baik ade kenangan amik gambo camgini dulu.. hehehe....


_DSC0093 copy
@ our door room!

Sini memang ramai Malaysian lah... anytime jerk ko leh nampak org2 kite kat sana... and also mat salleh yg muda mudi nie pun ramai giler... diaorg memang suke lar stay kat sini sbb tempat nie happening habis! Tapi aku tak der lar berhappening mana... sbb aku tak koser nak memeningkan kepala aku yg dah tenang tu.... yg pening2 tu kalau ko lepaking kat cafe dia or kat pool dia.. memang siang2 buta diaorg pasang lagu kuat2.... cam disco! hehehe...

tapi aku ngan en. teman lebih prefer to spent our time just relax2 dlm bilik sambil2....


_DSC0286 copy
lepak2 kat day bed & balcony bilik sambil mengadap kawasan family courtyard di bawah sinun....

Nak tau apa yg ade kat family courtyard tu?? jom tengok nie.....


_DSC0111 copy
ade air pancut.... so bunyi air pancut nie leh dengar dari bilik kiteorg... sbb dia bukan ade satu.. tapi dia ade disetiap ruang balcony bilik2 yg berada di bahagian bawah! aku next time kalau pegi lagi aku mau request bilik yg bawah nie... so that aku leh bersantai camgini lak nanti! hehehe...


_DSC0113 copy
ade tempat main giant chess!


_DSC0120 copy
ade family big chair too! tapi jgn ingat kerusi2 tu lembut yer... itu batu taw! hehehe...


_DSC0116 copy
yup! this is the family courtyard garden!

Aku rasa ramai pun yg tahu akan HR nie merupakan satu tempat yg sinonim ngan music kann... so memang macam2 bende yg berkaitan ngan world music kite leh jumpa kat situ... kalau korang perasan tadi kat gambar aku yg berdiri sebelah pintu bilik tu... bilik kiteorg terletak under level Pop! So dia banyak kategori lah.. ade yg Jazz.. & ade yg Alternative.... kalau hagak2 nak bergambar ngan gitar yg banyak.... amik lah gambar cam en. teman nie hah!


_DSC0101 copy
Tak pandai petik gitar takpe... janji pandai posing & ade gaya seorang rockers! hahaha....


_DSC0107 copy
aku pun tak nak kalah! nakkkk jugak ngan gitar! tapi lagi besarrrrrrrrrrrrrrrrr punyeeeeeeeeeee! hehehehe...

Hari pertama kat sini kiteorg tak der buat apa pun... lepas check in... menidorr kan diri sekejapan which memang itu tujuaan utama tuk dtg sini.. hehehe.. then lewat petang we ollzz bersiap2 tuk dinner lak! Haaa! tempat dinner nie besttt!! check it out on da next entry keh! :D

21 comments:

♥ Vee Violet ♥ said...

suke pic you all atas katil (seluar kuning) ...
sweeeettt sgt... =)

Siti Shuhadah Zainol said...

mula tu terpikir jugak..hotel batu keras??..wah..nama hotel tu bukan main... sekali hard rock hotel daaaa..hehehe...

A D I A said...

oo bilik dia memang besar eh, my bro penah stay kat HR hotel ni. hmm bila la i nak sampai Bali ni, cam mearik sgt2 heheh.

i pun suka u pakai legging kuning tu. sesuai sgt dgn u :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kalu stay kat HR mesti wajib posing dekat gitar besar gedabak tue hehehehe...trade mark HR tue...

sisdee said...

suke le gambar2 nie..untung u kan dpt hliday bagai..gi le puas2 ek :)

kang dah ada anak..tgh2 baby tuuu..hahahahahah

[z@ck] said...

nice place..
=)

Lady of Leisure said...

wah i ingat lepas bagus jati neena balik rupanya sambung di hr lak yer... i sangat tak sabo nunggu entry spa tu.. hhee

Iena said...

mula2 izinkan aku gelak berdekah dekah dulu... hmmm... ok, skrg leh komen... aku klakar tgk gambar nuar 2008 vs 2010. cam ko gi tempat sama ngan laki yg berbeza... heheheee... *jgn marreee nuar...

nway, i love legging kuning ko tu jugak. aku pon suka pakai seluar kaler macam2 tp kuning achik x lps...

NeenaAnuar said...

Vee:
hehehee.. THanks darling! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahahaha... shu leh tertipu yek! :D

NeenaAnuar said...

Adia:
ha'ah.. quite spacious lah bilik di walau pun takat superior room jerk! anytime insyallah you boleh jer pegi sini dear...

thanks dear! camnie I leh beli lagi warna2 lain lak lah! hehehe..

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
betoi2... kalau tak.. tak sah nama nyer tuk ke situ! hehehe...

NeenaAnuar said...

Sisdee:
thanks sis! hehehe.. alhamdulillah.. ade rezeki sikit2... so reward lah diri sendiri... :D

kekekeke.. betoi tu.. esok2 kalau dah bertambah ahli.. jawabnyer tak leh nak ngada ngada ngan laki camgini kannn! ahakss!!! :D

NeenaAnuar said...

zack:
TQ! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehehe... kan I holiday selama seminggu hari tu.. so kat HR nie lah yg station terakhir for us! :D

SPA.. ade2... tapi biasa2 jerk.. tak der yg luar biasa pun! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
haaaa.. ko gelak lah... nanti dia tembak ko baru ko tau! hahaha... tapi itu baru sikit ko tengok muke nuar tu.... ko patot tengok on my old archive... gambo aku baru kawin & waktu berchinta ngan dia dulu... time tu aku rasa ko akan gelak lagi besaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr punnnnyaaa dari skg nie! hahahhaa...

wah! semua pakai suke ngan suar legging kuning aku tu yer! TQ tQ... lepas nie aku nak carik colour lain lak lah! :D

eynda said...

Cantik tempat tu :-)

POSH76 said...

wow mmg bessla replika kat hotel tu hehe

u menten dari dulu...cuma EN TEMAN jer lain cikit hehe

NeenaAnuar said...

Kak Eynda:
yea.. memang nice this place kak! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehhee.. en. teman memang year by year akan berlaku perubahan! hahahaha...

azzey said...

Neena: bila dh pnt keje, then ada rezeki lebih x salah kita menghargai diri kita dulu..bkn utk org lain.. utk kita juga..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails