COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 29, 2010

Setahun Jerk Lagi 60 Dah Dia!


Since my dad sangattt obses ngan percutian di kampung... wah obsess taww! hehehe.. ye lah... camner aku tak kata obses... my dad nie kalau boleh tiap2 bulan nak ajak balik kampung... sebab itu jerk lar satu2nyer tempat percutian yg boleh bagi dia ketenangan jiwa raga... however aku ni hanyalah seorang anak yg makan gaji.. waima.. adelah mustahil tiap2 bulan aku boleh bercuti and bawak dia balik kampung... ganu nie kalau dekat cam N9 ker... Sungkai ker... Melaka kerr... takper lah jugak! leh lerrr balik hujung minggu tanpa amik cuti panjang... ini perjalanan jerk dah makan masa satu hari... takkan lah nak pegi sabtu balik ahad kot... tak berbaloiii ahh!


OK... cukup panjang mukadimah akuu.... hakikatnyer aku nak bagi tahu yg disebabkan my dad nie sangat obses ngan percutian di kampung... so kiteorg adik beradik memang dah plan nak wat b'day dia kat kampung lar jugakk.. dah kebetulan balik kampung hari tu pun dalam bulan June kann.... walaupun b'day dia lom sampai masanyer lagi time tu... tapi he's veryyyy happy with the in advance birthday celebration! Kiteorg buat on da morning before checking out from Angullia and proceed back to KL! ;)


DSC_1749 copy
my dad tengahh tekunnn membaca apa yg tertulih atas kek tu! hehehe...


DSC_1747 copy
hasil nukilan anak2 nyer! :D


DSC_1751 copy
Dia tersenyumm girang selepas membaca kata2 itu! hihihi.....

Sib baik ade Secret Recipe kat KT... tanpa berlenggah kiteorg gie order kat sana! hehehe... kek tu sama sebijonnn cam my 30's b'day bash hari tuu... it's Blueberry Cheese Cake! cuma yg nie nan adoo gambar kat atas nyer! Kiteorg siap tanyer dia.. kek apa yg dia suke... then dia kata dia suke kek yg dia makan during my birthday hari tu! so apa lagi... teruss lah order yg dia suke tu! so yg surprise on that day for him adelah tulisan atas kek tu sajork! yg pasai nak beli kek tuk dia nie memang tak surprise langsung sbb dia dah tahu dah! hehehehee...


DSC_1754 copy
Semua org nyanyi ramai2 tuk Atok! "Happy Birthday to Youu.." "Selamat Hari Jadii.." "Allah selamat kan kamuuu" :D


DSC_1756 copy
FuuuuuuuHHhhhHhhhh!!!


DSC_1761 copy
Cake cutting!

So our breakfast that morning adelah cheese cake bersulam kan air teh-O! Sib baik abis gak the whole kek pagi tuu... kalau takk... fenin gak memikirkan camner nak bawak balik KL... sah2 kek tu bakal mencairr! hehehe... kalau ikutkan plan asal memang nak buat a day before during evening tea time... tapi ade yg dah tergolekk dokk ketiduraannn kekdahnyer.... hihihi...

Plan asal nak buat lah sikit sessi bergamboo with familia... tapi tak sempat sbb dah nak check out.. so a lil bit rushing...

Anyway.. to you my dear daddy...

I know you're verryyy lonely after she left us!

I know you're verryyy depresss after she left us!

And I also know that you're verryyy sad that she's no more longer with us while we're traveling to her home town!

However... you must not forget that you're still having...........


_DSC0854 copy
Your 3 Charlie's Angel here!!


_DSC0853 copy
And also your 3 lovely grand children are here for you!

Soooo... don't be upset! Coz we all are here to make you life more enjoyable & meaningful!

Okk.. just wanna share something here... Ade gak sesetengah mulut 'pot pet' yg tanyer about my dad.. tak nak kawin lagi ker?? Perlu ker my dad kawin lagi persoalan nyer sekarang nie?? memang kalau di ikutkan pada sesetengah keadaan mungkin perlu lah kott... bukan atas dasar seks tapi lebih kepada atas faktor peneman dlm kehidupan seharian... I know he is really lonely... ye lah.. anak2 pun sibuk ngan dunia pekerjaan... weekend baru ade masa nak bersamaa... bukan senanggg utk seorang lelaki hidup tanpa isteri di sisi.. nak2 like my dad who is veryyyy veryy depending orgnyer! so biler arwah mak pergi.. dia ibarat patah kaki...

Aku personally ibarat 50/50 kalau dia nak kawin lain... coz to me ade pro & cons lah! in case dia kawin at least ade lah dia peneman hidup yg leh jaga sakit pening & makan minum dia.... but on the other hands pulak I'm worried yg org tuu confirm takkan sama like my own mother which later on akan timbul masalah2 lain pulak!!

But what ever it is... hakikatnyer my dad sendiri memang tak nak kawin lain.. dia kata..


n1358689900_30032969_5613
His love is only meant for arwah mak! no body can take her place! :(

28 comments:

azzey said...

Neena: Your father look younger !!! Trust me !!!! Happy birthday to him......

yana2605 said...

emmm tp ayah sy kawin lain bila arwah mak meninggal dunia tak smpai 7 bulan...tak ramai lelaki mcm ur dad di dunia nie kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sesungguh kehilangan insan yang paling di sayangi..kadang2 xleh di tukar ganti dengan orang lain.....memang xkan sama....

♥ Vee Violet ♥ said...

sweet and happy family...
love the last pic of your parents...
al-fatihah to your mom...

Shu Shinju said...

Happy birthday to u..happy birthday to u.. happy birthday to uncle Jo.. happy birthday to u...

mmg uncle x nampak cam 59.. nampak cam 49 jer.. hehehe...

yg last tu agak touching la kak...huhuhuhu..

Mimy Hamid said...

sweetness..takpelah neena...dia tak mo kawen takpe..mmg dia sayang arwah mak ko ...korang pn more spend timela ngan dia..tgk korang pn jaga dia elok je..heppi tgk..hepi besday uncle

SURIA AMANDA said...

sebak tgok gambar yang last sekali...yup..can see his truly love...-kak long Lisa

-NiD's- said...

pakcik Johari...HAPPY BEFDAY TO u.....moga ALLAH merahmati perjalanan idup pakcik..
kakneena, pic yg lastu agak syahdu...
cinta sejati tue....

Deqna said...

Happy birthday to uncle Johari... yes he doesnt look like 59... semoga dikurniakan kesihatan yg baik dan bahagia bersama anak2 dan cucu2.

part last tu memang touching... itulah namanya cinta sejati..semoga kita juga mendapat cinta seperti itu dari pasangan kita kan.

Lady of Leisure said...

happy birthday to your dad.. semoga dia diberikan kesihatan yang baik, dirahmati Allah sentiasa..
:)

Iena said...

la, uncle johari dah nk masuk 60 dah? masih nampak macho di situ... kalo aku solo lagi, mau ajer aku jadi mak tiri ko beb. hahahahahhaa...

Cik Yayang said...

Even 60, ttp masih kelihatan tegap dan sihat badan nya...last part tu, mmg touching ler, ending lak ngn gmbr tu..apa2 smoga Uncle Johari terus berbahagia bersama2 anak2 dan cucu2 tersayang..:-)

POSH76 said...

terharu baca...ur dad mmg very loyal husbandkan susah nak cari taw...yg penting dia ada anak2 yg baik yg setia menemankan dia supaya dia tak rasa sunyi...nanti dpt org baru pun entah macamana...elok2 u all heppy ke lain lak citer nyer...

mrs.ecam said...

alaa sesehnyer word ko yg last tu...aku memahaminyer sbb aku pong dh xdek mak...org asyik la tnya knape x carikkn bpk aku tman...bpk aku x nk kawin lg ke n bla bla bla...aku bkn x carikkn...dh carik tp bpk aku yg x nk...x kn nk pakse lak kn...huhuhuhuhu

NeenaAnuar said...

azzey:
reallY? heheeh.. thanks beb! ;)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yup! itulah kenyataan nyer! :(

NeenaAnuar said...

yana:
owh.. so sorry to hear that dear.. takpe.. pasti ade hikmah disebalik nyer...

NeenaAnuar said...

Vee:
thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

Shu:
Thanks shu! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
yeaa.. itu pilihan dia kan.. aku pun bukannyer nak sangat dia kawin lain.. takot cam2 masalah lak nanti! hehhe...

NeenaAnuar said...

Amanda:
thanks kak long.. ;)

NeenaAnuar said...

NiD:
TQ dikkk! :)

NeenaAnuar said...

Deqna:
yeaa.. insyallah prenn.. mudah mudahann.. aminnn..

NeenaAnuar said...

Lady:
thanks lady! ;)

NeenaAnuar said...

Iena:
oitttt! ko sure ker dah be prepared nak kene dera ngan aku as anak tiri nie?? wakakkakaakaka...

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
thanks cik yayanggg.. ;)

NeenaAnuar said...

POSH:
alhamdulillah lar dear... tu la.. memang takot jadik citer lain lak nantikann..

NeenaAnuar said...

ecam:
sama lah bapak ko ngan aku kann! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails