COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, June 21, 2010

His Touch Yang Menjadik!


Lepas asar... aku, en. teman, mamat (anak buah) & my dad... pergi ke Pantai Batu Rakit! Pantai nie berdekatan ngan umah Pak Ngah.. naper kami ke sana? coz en. teman ade keje...


kerja apa? kerja apa lagi kalau bukan kerje menembak! tapi this time aku bukan lah official model utknyer... tapi pengantin baru tu lah model buat en. teman... diaorg 'employed' en. teman as their wedding photog on that day which lebih merangkumi kepada outdoor photoshoot! Wahh.. I looiiikkee lah this sessionnn!! dah lah cuaca sangatt baik... maka output gambar pun agak baik gak lah... kalau mendunggg... confirm gambar tak cantikk sbb gloomy!

Kalau ikutkan... if nak dptkan laut warna kebiruann... memang kene buat shooting tu during panas terikkkkk... sbb on that day memang lauttt punyer tone colour mabelessss abis!! tapiii... kiteorg semua tak sanggup beb! mau semua org hitam legammm nanti! silap2 fengsan! huhu.. so pasai tu kiteorg buat lepas asar... by then matahari pun dah turun sikitt which almost to sun set view....

Okk... moh ler layan gambo2 yg en. teman berjaya tembak hari tu.. sorry lah.. gambo yg di snap hampir 100++ korang tau takk.... sampai aku tak larat nak pilih tuk tempek kat sini.... so nie aku just pilih mana yg aku rasa the bestt di mata aku lah! hehehe... kalau ikutkan hati.. semua aku nak bubuh kat sini sbb semuanyer pada mata aku cunnn abiss (ceh! tak malu puji laki sendiri! :p) tapi apakan daya mata aku dah berpinarr menegoknyer... (yg benornyer jeleess pun ade gak tu.. sbb dia sendiri teringin nak wat wedding outdoor shotting camgitu tapi tak kesampaian... :p) hahaha... nanti kat FaceBook.. aku upload semua... haa.... kat situ korang leh tengk semua gambo yg beratus ratus tu yer! :D

Dah.. dah.. jgn bebel lagii.. layannnnnnnnnnnnn....


DSC_0690 copy
gambar nie aku suke sbb seolah olah menceritakan mereka akan sehidup semati hingga hujung nyawa!


DSC_0898 copy
dibawah pohon Rhu! suke sbb batang pokok tu nampak classic sangat!


DSC_0878 copy
Loves always!


DSC_0781 copy
aku suke gambar nie sbb nampak cam berada di padang pasir tapi ade air! hehehe.. then lagi satu sbb langit sangat cantik disebabkan awan yg berketol ketol!


DSC_0731 copy
nie pun aku suke sbb ber latar belakangkan pokok kelapa & cahaya matahari memancar ke arah mereka!


DSC_0697 copy
nie ngan bayang2...


DSC_0657 copy
simply love this candid shot! ;)


DSC_0607 copy
yg nie aku suke gak sbb unik nyer ditepian pantai ade sampan! :D


DSC_0738 copy
Owhh! last but not least! dlm beratus gambar yg en. teman snap hari tu... gambar nie lah yg menjadik my 1st choice b'coz gambar nie nampak sangattt classic!! baik dari segi angle... coconut trees as background.. moments... blue skies... white clouds.. & everything simply looks perfecto!! ni pada mata aku lah yer! hehehe...


Secara jujurnyer... this is the first time en. teman amik gambar aku tak banyak complaint! hahaha.. kalau takkkk.. siap lah aku membebel.. itu tak kene.. ini tak kene.... hihihi.. seriously... pada aku.... en. teman punyer touch this time memang menjadik if were to compare with other wedding photos yg penah dia shoot before! walaupun aku tahu en. teman masih lagi bertatih dlm dunia photography niee... apalah sangat hasil 'tangakapan' dia nie kalau nak compare kan ngan org2 lain yg lagi pro than him... tapi aku harus puji dia & berbangga coz dia mampu hasilkan satu sentuhan yg menarik camgini... lagipun kalau aku tak puji dia sapa lagi nak pujiii kannn! hihihii... :p

CONGRATSS BEEE!! *clap!! clap!!*

Owh yaa.. congrats jugak buat pasangan pengantin coz berjaya memberikan & menggayakan pose2 menarik selepas di berikan tunjuk ajar siapakah gerangan cikgu yg menunjuk ajar ku sifu tuu? .... mereka juga pandai berlakon dengan bersahaja supaya senang photog tuk captured natural @ candid shot! *clap!! clap!!* for both of you too!


p/s: lepas nie nak balik kampung.. aku nak wat wedding photoshoot camgini gak lah! jelessssssss tawww! :p


26 comments:

mrs.ecam said...

hahahhah...weh aku pong tingin nk wat phoshoot outdoor ni...jaman aku x jmpe lg...kt kan kawin taun yg same...heeeeeee pis

MiYOKO TACHIBANA said...

cntiknye gambo2 en teman amik..mmg marvellous laa...thumbs up, en. teman...congrats to sis neena sbb pandai beri komen gambo2 en teman tuu..

-NiD's- said...

akak...semua pic dia atas CHANTIK sngt...nice shoot...pandailaa EN.TEMAN......sok nie, blew bOOKing en.teman shoot untuk eveNt..ehehhe

Mimy Hamid said...

aku dah siap pilih tmpt outdoot tganu hehehe...tak sabaor lak rasa nak fotogedik

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

teringat masa kita kawen dulu pun outdoor buat dekat tepi pantai...hehehehe...
cantik la gud job en teman..teruskan usaha...

cikbedahlaser said...

thumbs up... ok satu lg thumbs up...

sy pon suke yg ade awan kepul2 tepi laut tu...
gmbr last tu klu d crop kan lg nice... oppss just my 2 cent...

Shu Shinju said...

kalau nak booking en.teman nanti leh x? tapi jauh sikit la penang ni... boleh x? boleh x?

SURIA AMANDA said...

sokong..thumbs up..leh x amik gambar outdoor Lisa pas ni..???yg penting nak preeeee...hahahaha

Lady of Leisure said...

bestnya ada gambar kawin di tepi pantai... laut pun nampak lawa giler..

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
hihihi... TQ deary! en. teman masih lagi banyak kene blajor nie.. and akak pun banyak lagi kene blajor camner nak comment gambo2 dia! ahakss!! :D

Balqies Arafia said...

Kak neena, one of my photographer friend is looking for 10 other photographers to join him for a big wedding end of the year, if abang nuar has a portfolio ke apa so I can show him and insyallah kalau ada rezeki he gets pick :D

balqies.arafia@gmail.com

NeenaAnuar said...

ecam:
betoi2.. apa kata ko buat tuk anniversary ko... confirm malatoppss! :D

NeenaAnuar said...

NiD:
hehehe... TQ very much dear.... insyallah... boleh jerk kalau nak booking! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
baguih... baguih... confirm vogue abis ko nanti! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
thanks sis! untung lah sis dpt gak merasa wat outdoorr di tepian pantai kann... :D
...

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
wahh... 2 thumbs up nie! hehe..TQ dear!

owhh! gambar yg last tu... memang saja en. teman amik camgitu.. coz dia suke ngna effect ala2 di kawasan tanah gersanggg gitu! dia kata boleh bagi mode dlm gambar! hai.. macam2 kan di mata photographer nie! anyway..thanks for your opinion! boleh diguna pakai gak tu! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
hihihi... insyallah boleh... apa salahnyerr... takkan tak der air minum2 kott??? hahahahaa.. :))

NeenaAnuar said...

Shu:
insyallah bolehh.... cumanyer kalau outstation nie akan ade extra charges lah... tapi tu boleh di runding.... hah! biler nak kawin nyer nie? hehehehee....

NeenaAnuar said...

Lady:
tu lah.. I menjeless gilerrr! hehehe...

POSH76 said...

wow mmg cantekla hasil tembakan EN TEMAN...tp kalu penganten tu senyum sikit lagi...lagi meletop hehe

azzey said...

Neena : iluv the last photo also......

Cik Yayang said...

cHUP!
Nak chup Neena sbg "ko-grapher" utk posing2...hahaha...

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehee.. thanks dear! perantin tu malu tucengg kott! hihih.... :D

NeenaAnuar said...

azzey:
thanks dear! :)

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hehehehee.. bolehhh jerkkk!! no hal! upah dia dpt 1 kek tiramusi pun jadik lah! hahahaa... :p

NeenaAnuar said...

Balqies:
owh! ok! thanks dear! will inform abg nuar about it and will keep in touch with you! thanks again yeah! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails