COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, June 28, 2010

Mari Meratah Cik Ketam!


Ingat tak pada entry
NIE? sakann kannnn kiteorg dok menyoping seafood! So now adelah masa dan ketika nyer tuk kami semua menjamah segala seafood2 itu!


Actually.. my dad memang suke ngan masakan restaurant di Angullia! Coz masakan yg disediakan more like home cooking! Soo.. all the seafood yg kiteorg borong hari tu... my dad dah serahkan pada pihak resort (Angullia) tuk masak sedap2 tuk kiteorg semua... hihihi... kirenyer kiteorg perlu bayar cost tuk pihak resort masak2 tu jerk lah since barang2 basah semua kiteorg dah beli... so a day before kiteorg balik ke KL.... all of us had such a wonderful dinner @ Angullia!

So here goes the menu.....


DSC_1717 copy
Sayur campur & ikan kerapu masak sweet sour!


DSC_1719 copy
Chili Crab & Udang masak cili berempah! (tak pedas mana pun! hehheheh)


DSC_1721 copy
Cik Tam yg dah di kerat ke pada dua bahagian supaya senang semua org meratahhh nyer nanti! :D


DSC_1725 copy
Kiteorg buat kat balcony bilik kiteorg jerk... mula2 nak gie lah makan kat restaurant dia senang sikit tak yah lah nak ber-setting2 camgini... tapi si Qaseh lak tidoo time semua org dah ready nak makan... so end up my dad suruh jerk org resort tu set up kan kat depan bilik kiteorg nie! so secara tak langsung privacy lah sikit! :D


DSC_1729 copy
okk... masing2 dah ready tuk memulakan upacara penderaan perot! :p


DSC_1730 copy
Bersyukur kepadaNYA atas rezeki yg dikurniakan kpd kami! at da same time kiteorg semua tak lupa pada arwah mak yg mana kalau dia ade bersama-sama kiteorg time nie.. for sure keadaan akan lebih meriahh coz she's a good eater & food lover! :(


DSC_1733 copy
Okkkk.... apa lagi yg ditungguu... makan sampai kenyang! :D


DSC_1734 copy
kenyang tak kenyang lah... sampai rambut aku pun dah terbarai! hahahaa....


DSC_1736 copy
tak yah ckp tahapp kekenyangan yg melanda diri.. tengok muke dlm gambo tu cukup! :p

Overall memang we ollzz tersangattt lah puas hati ngan masakan yg disediakan! It is really worth it! Chili Crabb tu adelah yg tersangattttttttt lah best giler!!! berjam jam kiteorg dok meratahh ketam tu.. sampai semua org naik semput! hehehe... and alhamdulillah... tak der pembaziran... everything was just nice! yg tinggal pun tang crab tu adelah kaki2 & sepit2nyer sahaja... semua org dah tak larat nak ratah lagi sbb dah kekenyangan makan isi2 dia ajer! hehehe...

And yg paling penting adelah my dad happyy with this makan2 session... coz everything was done according to his wish! :)

34 comments:

Shu Shinju said...

kak oiiii... sedapnya... kalau lah shu ade kat situ sekali...hahahaha....

-NiD's- said...

akak sedap nya.....tergugat iman....ahahahahhaha....
bertuah EN.JOHARI ada anak-anak yg ckup sayang dngan dia.....

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

penuh nyer pggan msg2 dgan kulit ketam,.....

A D I A said...

wowiee chili crab! i tgk pic pun dah terliur gila ni hehe. boleh ek suh resort tu masakkkan, lain kali nak try la. nampak cam u all sefamily makan besar. best nya cuti2 malaysia sefamily ni kann.

Mimy Hamid said...

so cooperate la ur family..setting arrangement dinner superb beb..walaupun makan mcm tu..

SURIA AMANDA said...

aik akak naper..mcm bukan muka kenyang jer..macam muka tgh sentap..

Cik Yayang said...

aDUHHH....TGK KETAM TU..
sgt...sgt...sgt...mmbuat ku terliur..
sedap nyer nmpak..saya adalah pgemar ketam yer, sila lah tau..:-)

mrs.ecam said...

waaaaaaaaaaa ketammmmmmmmm peberet akuuuuu....korang mmg btol2 mkn beso ek...huwaaaaaaaaa nk ketam gakkkkkkkkk

Nurhidayah Shamsury said...

sedap ye ketam tu kak neena..terliur seh

NeenaAnuar said...

Shu:
hehehehee... kalau lah shu ade sekaliiii time niee.. confirm lagi meriah! :D

NeenaAnuar said...

NiD:
adik pose ker hari nie?? hehee.. kalau pose sorrry nooooooooo! :D

NeenaAnuar said...

xkenalmakexchenta:
hahahaha.. tu lah pasal!! masing2 dah diberikan pinggan masing2 dah tu! :D

NeenaAnuar said...

Adia:
ha'ah... boleh jerk suruh diaorg masakkan.. then kite bayar cost diaorg punyer preparation tu jerk laarrr..

NeenaAnuar said...

Mimy:
alaa.. simple jerk tu dear.. setting tu pun org resort yg buatkann.. kite mintak diaorg yg arrangekan kat our balcony tuu.. :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
hahahaha... sentappp kekenyangannnn lerrr tuuu! :p

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
memang sedappp giler cik yayanggg oiii.. oh! nanti pasti di 'main table' ade ketamm kan! ahaksss! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
hihihi.. sekali sekaloo jerk beb makan bebesorr camgini... :D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hihihi... memang cedap dik! :D

Lady of Leisure said...

jelenya tgk neena meratah ketam.. long ago i cannot eat crab... kalau makan jer mata i bengkak... tensen giler bila my bro suka tayang ketam depan i.. tsk tsk tsk

Cik E said...

sedapnyeeeeee ketam tu....
tengok masing2 makan punya la banyak mesti puas kan....neena buat akak terliuq aje...hehehe

ratusiput said...

wah...ketam jugak...takble jadi ni...cam kenduri ko...ehehe..

Azmiezas said...

Isyhh!!..terliur nye akak..

akak ni memang peminat ketam, pantang nampak, mesti terliuq..

POSH76 said...

terserlah kepuasan masing2...mmg bessla kenduri ketam tu...berbaloi sungguh nak2 makan privacy kat balcony lagi bess beb

kak ina mail said...

Dah lamanya tak makan ketam.terliurlah tengok ketam bercili tu.akak pun suka kalau ketam masak cam tu.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nasib baik i bukan penggemar dan pemakan ketam...hehehehheehhe...

nairaariaa said...

oowhh...so jeles wif u sis,,,dpt mkn ketam n udang sbyk mungkin...huu...tp sblm tu,bace doa dl...wink...nak sket=)

NeenaAnuar said...

Lady:
oohh.. lady alergik yer.. sian...

NeenaAnuar said...

Cik E:
memang puasss betoii kak kiteorg makan time nie! kat sana jerk lar.. balik sini belum tentu leh makan camgini! huhuhu..

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hahahaha.. ramai yg makan ketamm kat skg nie! ;D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hehehe.. sama lah.. neena pun peminat cik tam! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe.. tu lah.. rasa berbaloiii bangat nie! :D

NeenaAnuar said...

kak ina:
best kan kak.. akak kan pandai masak.. for sure lagi sedap dari ni punyer lah! hehehe....

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
rugii nyerrrr sis! :p

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
heheheehee.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails