COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 10, 2010

Sapa Kata Lelaki Tak Berani Nak Pakai Warna Pink Camgini?


Okk... entry terakhir for my JB trip!


Around 12:30 tengahari... we ollzz semua dah tiba di rumah pengantin perempuan!


DSC_0256 copy
Org sekarang kawin... macam2 ade.... jeless aku tengok siap ade banner camgini.. nie yg buat nak kawin lagi nie! hahaha...


DSC_0257 copy
something unik di mata aku... bunga maggar yg dibuat dari straw!! kretif eh!


DSC_0281 copy
perarakkan pengantin lelaki! I loikkeee colour baju dia! berani kan?


DSC_0284 copy
Org Johor nyer style lain kann.... pengantin perempuan dia memang tak turun jumpa pengantin lelaki... sbb pengantin lelaki kene buat bayaran 'TOLL'...



moment kene bayar TOLL nie en. teman captured dlm version video.... kelakar gak aku tengok saat2 nie.... hehehe.... actually tak abis kat situ taww... pengantin kene lalu 2 TOLL.. toll ke dua tu dari pihak org dapur yg buat gotong royong.... siap bawak sendukkk lagi tu! hehehe...


DSC_0298 copy
biler dah bayar 'TOLL'... baru boleh duduk ngan bini sendiri! hehehe...

Serious aku salute abg sekupu aku nieee.... jarang wooooooooo org lelaki nak pakai warna2 yg agak garangg camgini.... biasanyer org lelaki nie kalau agreed nak pakai warna pink.. it's always in very veryyy light pink kan? but not my bro nie! aku pun cam agak terkujat biler tengok their constume on that day! but to mee it was really nice!! combination hitam & dark pink! memang malataoooppss!!!


DSC_0303 copy
Gambar kenangan bersama perantin harus ade!

Weehhh! koranggg!!! aku nak mintak tolong korang sikit nie... cuba bagi pendapat tuk en. teman pengarang buah hati jantong intan payong aku yg buchukk nie!! korang tau tak... baju kemeja batik yg dia pakai tuu... pada awalnyer dia tak nak pakai korang tau tak! dia kata dia nampak tua kalau pakai kameja2 camgitu!! tak ker berasappppppp aku dibuatnyer!! susah2 ah kakkk beli baju tu kat Noor Arfa Batik... boleh dia tak nak pakai.. infact baju tu bukan baju baru pun tauu.. baju lama around 2 years lah camgitu.. tapi dia jarang pakai sbb selagi tak kene paksa ngan aku! so apa kata korang tolong bagi pendapat ngan seikhlas hati sikit... ckp kat dia nie.. dia nampak tua ker muda??? (dlm hati aku kata.. memang dah tua ponnnnnnnnnn! hahahahaa....) But at last dia pakai jugak lah coz takot binik dia jadik singaaa betina yg mengauummmm kerana kelaparan nak melahap org! hahahahaha.... so tolong kasik pendapat yer! :D


DSC_0309 copy
Disebabkan abg mazeri quite close with my dad.. so permintaan dia adelah nak my dad to be at his main table! actually waktu tu kiteorg dah nak balik sangat dah.. dah siap salam2 semua org bagai.. rupenyer terpaksa di tunda sebab my dad kene settlekan upacara makan beradap tu dulu! hehehe... dari awal tak tahu pun yg my dad have to be there! tu yg sakan dah nak mintak diri tuu! hehehe...

Overall kenduri was greatt.. walaupun ade delayyyed sana sani.... but alhamdulilah cuaca sangat baikk.. tak panasss but mendungg jek! then on food wise pun bestt... aku tak nak share menu apa yg ade hari tu coz as usuallah kalau dah pegi org kawin.. harus lah ade nasi minyak.. ayam masak merah.. daging rendang and etc! tapi yg nie memang aku nak kene share ngan korang jugak lah! :D


DSC_0307 copy
Rojak Buah!!! Seriousssly kuah rojak tu sangattt lah mabelessssss okkkkk... pedasss.. manisss dan lengkap segala rasa seperti kuah rojak yg sebenar!! aku makan berpinggan2 tauu.. nasik aku jamah ciputtt jerk! waktu my dad tengah dok duduk kat main table.. sempat lagi aku jamah rojak nie buat kali terakhir sebelum berangkat pulang ke KL! hehehee... (sorry yek pada ibu2 mengandung kalau aku buat korang mengidam secara tiba2... hehehee...)

Lepas settle semuaaa... kiteorg pun direct balik ke KL... aku jugak yg drive all the way... alhamdulilllah.. tak der apa2 yg tak diingini berlaku atau pun di lihat... cuma yg tak tahannnnn... biler trapped kat area senawang sampai lah seremban biler kereta banyakkk cam nak mammmmmmmm...... so traffic was very very sloooowwwwwwww gile vavisss!! tu yg buat aku letihh cam nak rakkk tuh! itu kereta auto tuu.. kalau manuall tak tahu lah camner agaknyer... mau aku divert ke port dickson and stay one nite dulu kott kat situ! hehehe... but apa pun.. it was such a wonderful experience lah biler aku dpt drive pergi balik.... cam satu pencapaian yg patot dibangga kan nie! hehehee... walaupun penatt cam nak rakkkkkk disebabkan makan berlebihan & jadik pilottt KL-JB-KL... tapi aku really enjoy the trip! :D

p/s: Aku ade satu penyakitt.... Biler tengok org kawinnn... dan dannnnnnnnnn aku rasa cam nak naik pelamin lagi selagiii.. boleh gituuu??? Tapi biler mengenangkan tahap kepenatan yg dilalui which hampir2 meragutt malam pertama........ wooooooooopppppppppssssssssss.......... terusssssss kenselll! :p

24 comments:

Nur Irfan Juezrie said...

mmg meriah.. tp tang bunga manggar tu pun ju kagum la.. sgt cntik n kreatif..

mrs.ecam said...

yee org johor kli xdek tol cam x berseri majlis...heks...alaa ok jek aku tngk en.teman ko pki bj tu...kire de kaler fink2 tu ikot tema perantin kn...papepong bilionan tahniah tuk ko sbb berjaya drive KL-JB-KL...pnat tuuuuu.....hee

-NiD's- said...

HABAQ kat en.teman...ensem aih dia pakai bj tuh...kehensemam masiH jelas tepancar..tak nampak TUA laa...
lagikpun corak baju tun pn nice jaa....

en.teman takot tua ek kakNEEna...ekekekekke

Siti Shuhadah Zainol said...

waaa..sape kawin ngan anak dara johor..kena la standby duit byk2..hehehe...

en.teman x nampak tua pon.. ok jer.. sebab corak baju tu xde la meriah sgt cam yb/dato pakai.. just nice....

akak.. next anniversary naik la pelamin ngan en.teman.. ok ape... kan..kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xmiss plak..bunga manggar tue memang unik sangat kan...xpenah jumpa lagi pesen gitu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah la nak ke JB tue ada tol jugak kan..eheheh kena lagi toll kat umah kenduri.. :P..
eh xda la nampak tua pun..nampak matang jerk..hehehe..en shukri pun xsuka pakai baju gini..dia prefer pakai t-shirt jerk..bini jerk lelebey melaram laki haremmm tension btoi...
anyway colour tue memang nampak berseri la sis..naik sangat warnanya...suka la...

Lady of Leisure said...

hehe wah ada tol lagik, boleh pakai smart tag tak wakaka..

A D I A said...

my bro dulu kawin pakai pink jugak. ok je :) ikut kulit kot.

POSH76 said...

cantek pink itew....la ni kalu pandai matching apapun nampak cantik...hehe

I tengok nicela the batik...sbb corak dia bukan munger2 ....cam muzik2 gitu....ni kalu Mr Y tengok mesti dia mau pakai baju batik....hehe

Mimy Hamid said...

wow pink vs lelaki...sungguh berani wooooooo...pssst baju ko very the klasik..teringat filem 50-60an

azzey said...

Neena:mmg unik...baik dr baju pengantin sampai ke bg manggar..sumenye pink kaler...hu3....

SURIA AMANDA said...

cantik la bunga manggar tu...caya la bro..leh jugak pakai warna pink..laki Lisa jangan harap dia nak...

NeenaAnuar said...

Jue:
tu lah! akak pun kagum gak! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
memang aku flattt abis sbb kepenantangg yg amat bangat seh! huhhuhuhu...

NeenaAnuar said...

NiD:
hehehe.. tersenyummm ayu en. teman baca comment nida nie! hahaha... :D

memang pong takot tuaa dia tu! :))

NeenaAnuar said...

Shu:
betoi2... bukan takat tol highway jerk.. tol kat depan pintu umah pun nak kene bayo! :D

thanks for your opinion dear.. tu lah en. teman tu.. takott sangat! hehehe...

hahaha.. memang dah verangan aangan pun nie hah nak naik lagi sekali... huhuhu...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
tu lah pasal.. berapa banyak tol daaa.. hahaha..

en. teman tu jerk yg ober perasann cam lah dia tua sangat.. hahaha..

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yeaa.. betoi2.. very kreatif kan! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hahahahahahaa.....

NeenaAnuar said...

Adia:
yeaaa.. exactly! ;)

NeenaAnuar said...

POSH:
yup! i loike da combination too!

pasai tu I pilih design yg simple2 jerk tuk dia.. kalau pilih yg sarat barat.. confirm dia tak nak pakai! hehehe...

NeenaAnuar said...

Mimy:
memang berannn kannnnn! hahahaa....

huhuhu.. ala2 saloma gittuu! ahakkss! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehehe... veryy the matching gituu! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
hihih.. tu lah.. bukan senang org lelaki nak pakai warna pinky kann.. en. teman pun susah tau nak suruh pakai warna pink walau pun light pink! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails