COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 3, 2010

Tanah Lot Tour @ Bali in 2008


Kalau sapa2 pegi Bali tapi tak singgah ke Tanah Lot nie memang ibarat korang tak ke Bali lah gamaknyer! hehehehe... Tanah Lot nie merupakan salah satu tarikan utama pelancong2 yg datang ke Bali!


TANAH LOT
~Carved out of the landscape by tides, wind, and rain, the huge offshore sentinel rock of Tanah Lot supports a small but picturesque temple that is Bali's most photographed location. Only reachable by land during low tide, Tanah Lot Temple is the favored destination of most tourists to view the sun set as it retires behind the remarkable natural formation~


P1020530 copy
Kat main entrance!


P1020508 copy
Cam unik kat batu tu kan.. tetiba lak kat tengah2 tu leh ade lobang!


P1020511 copy
ni salah satu tempat wajib tuk amik gambar kat Tanah Lot nie... ramai giler tourist2 yg beratur nak duduk kat sini.. pastu gedik2 & posing larrr apa lagi! :p nampak tak kat bahagian bawah tuu.. punyer lah ramai umat kat situ!


P1020520 copy
Hah! Nie lah temple tanah lot! time kiteorg pegi nie air pasang... so tak dpt nak ke kawasan seberang kat temple tu.. coz katanyer kat situ lobang cam gua lah... kite leh tengok2 kat situ... tapi aku tak pegi pun... sbb air pasang.... tapi ade gak yg redah jerk air laut tu coz tak lah dalam mana... nampakkan ade a few of them dah pun menyeberang kat sebelah sana tuu... tapi buat nyer lah kalau tetiba air makin pasangg... dah tak pasal2 ko tak leh balik ke tanah besar.... amacam???? hah! duduk lah ko kat temple tu! hehehee....


P1020529 copy
Owh! Sunset di sini very veryyy da beautiful ok! kalau ikutkan leh dpt lagi cantik view sun set kat sini taw.. tapi time aku pegi nie musim hujan lah aku ingat... hari2 asyik mendung and gloomy jerk! but dpt tengok sunset seciput camgitu pun jadik lah! hehehe... :D


Kawasan tanah lot nie besar gak lah... dia ade cam kawasan tanah lapang and ade sesuatu yg sangatttt scarrryyyyyyyyyy disituuuu.... nak tau apa? tunggu kat next entry yek! tapi aku nasihatkan buat ibu ibu mengandung or sapa2 yg lemah semangat... baik amik langkah berjaga-jaga tuk tengok gambar tu nanti... kang kalau korang fengsan ker apa ker... jangan salah kan aku yer! :p

14 comments:

AKO @ retna said...

Salam,

PEstime rasa nya datang sini.. saja jenjalan... :)

tingin gak nak ke Bali tapi lom rezeki lagi kot.. anyway nice pics :)

salam kenalan

booh7979 said...

Hari-hari mesti singgah kat sini sebab tak puas nak tengok gambar2 Neena yang cantik tu...

Hmmmm bila lah ada chance nak pegi bali nie.....hehehehe

mrs.ecam said...

aku la tu ibu mngandung tu...tp nk tau gak pe yg scary amat tu...heee eh tmpt ni aritu msk tb la chef wan g sini...dlm rancangan msk2 die ape ntah nmenyer kt tb9...heeeee

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang sangat best dan cantik la sis kat tanah lot...

uwaaaaaaaaaaaa kita datang dah kuar dah N3 yang menakut kan tue..huhuhuhuhu...

POSH76 said...

cute la u mcm teenager gitu...tak sabar nak tunggu part yg scary...BALI ni mmg bnyk pantang...kalu period jaga2...I balik sampai demam...kenan antu laut ko hehe

Ms AiReEn MoHd said...

sgt chanteknyer..aku pun nak berjalan mcm ko ni la...semua tempat best best lelawa kan....ker kowang yg terror amik gambo....huhuhuh sungguh nak pg ni

Nur Irfan Juezrie said...

cntik sgt tmpat ni.. nice pics..

NeenaAnuar said...

AKO @ retna:
hi.. salam kenall...

thanks coz sudi singgah sini & sudi tinggal comment yeah!

takpe... insyallah satu hari nanti i'm sure you can go and visit bali! THanks! :D

NeenaAnuar said...

booh:
hehehehe.. TQ darling!! Don't worry just plan for your honeymoon later! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
chef wan memang suke buat rancangan masak2 dia kat bali niee... :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yeaaa.. memang cantikk view kat situ..

huhuhu... i'm sorrrryyy... :D

NeenaAnuar said...

POSH:
hohoho... mude betoii tu... thanks dear!

yess.... memang agak kerass kann certain places kat bali niee..

NeenaAnuar said...

AiReEn:
beb! nie pakai compact camera jerk tauu.. bukan guna DSLR pong! and yg amik gambar tu pun aku punyer tour agent.. so pendek kata memang tempat2 tu lawa! hehehee...

NeenaAnuar said...

Jue:
thanks dear! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails