COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 18, 2010

Tinggal @ DARA!


Walaupun aku ade ramai sedara mara kat Terengganu... tapi tiap kali balik kampung... tak penah kiteorg stay kat umah sedara mara... bukan sebab tak sudi.. tapi tak nak menyusahkan kaum keluarga... coz sedara mara kiteorg nie memang sangat2 welcome kedatangan kiteorg... so diaorg memang akan give the best service to us kalau turun ganu... siap breakfast... lunch... evening tea & dinner... semuanyer nanti akan disiapkan nyer... so kiteorg tak nak susah kan diaorg... to us dtg visit diaorg pun dah memadai... so tak der lah diaorg nanti bersusah payah nak pikirkan kiteorg yg reramai nie!


Lagi satu... kan aku dah kata tadi.. kiteorg kalau balik ganu.. dah rasa cam gie holiday... so dah sah2 lah suke suki jerk nak ke sana ke mari... nak tido kol berapa.. nak bangun kol berapa... ikut suke hati jerk... so kalau dok umah org.. takkan lah nak buat sesuka hati kannn.... macam mana pun kene gak jaga hati tuan rumah... takkan nak wat cam hotel pulak kannn... walaupun hakikatnyer tuan rumah mungkin tak kisah sbb kite bersedara.. tapi kalau dlm jangka masa yg lama harus kite sendiri rasa tak sedap...

So atas faktor2 itu lah biler tiap kali kami pulang ke kampung... kami akan menginap di hotel @ resort @ rumah penginapan! As for our first 3D 2N at Ganu... kiteorg tinggal kat sini....


DSC_0373 copy

Why aku duduk kat sini for 3 Days 2 Nights b'coz chalet nie dekat ngan umah Pak Ngah aku... so senang lah nak attend kenduri abg mazeri nanti... Anyway... Resort nie terletak betol2 bersebelahan ngan Kuala Terengganu Airport! ibarat jalan kaki pun sampai lah! Location dia jugak tak jauh dari Pantai Teluk Ketapang... tapi semenjak diaorg dah upgrade airport nie... pantai teluk ketapang tu dah kene tambak! sedih aku... makin jauh pantai tu dari resort...


DSC_0376 copy
Kiteorg stay kat Superior Room i.e. Sea View Room! ade 4 bilik kat situ... empat2 bilik tu family kiteorg conquer!


DSC_0375 copy
View from our room balcony...

Resort nie ade 2 jenis bilik jerk... satu standard & satu lagi superior.... yg superior nie mengadap laut... harga RM125 nett... kalau standard which not facing da sea berharga RM100....


DSC_0422 copy
nie antara standard room....


DSC_0368 copy
nie another standard room gak... mengadap pokok kelapa & kawasan perkampungan!


DSC_0419 copy
this is the room's interior!


DSC_0418 copy
toilet ok lar.. cuma water pressure very slow lah! tang tu aku kurang berahi sikit!

Pada aku... dengan harga RM100 @ RM125 nett per room per nite... not bad lah ngan service yg diberikan... kire dlm kategori selesa lahh... cuma tang bilik air dia shower nyer air tu jerk very slow... tu yg aku kurang gemorr... then, setiap bilik di lengkapi ngan ASTRO channel okk.. bukan takat standard hotel nyer channel taw... kire almost complete package... astro ria.. prima... channel sukan pun ade taw! yg aku perasan tak der hari tu channel movie box office HBO! but most of the other channels semuanyer ade! kire ok lar tu kann... jarang ade hotel or resort2 yg bagi package astro camgitu!

After check in... kiteorg gie jalan2 kat pantai teluk ketapang.... will update later keh! ;)

17 comments:

Jiejah @ Iza said...

wahhhhhhhhhhh seronoknya cuti² kat ganu :-D

♥ Vee Violet ♥ said...

class sungguh namanya...
:)

Siti Shuhadah Zainol said...

dah lama sgt x pi ganu... last shu pi masa darjah 6.. fuhh..lama giler tu..hehehe...

SURIA AMANDA said...

Dec nih nak bawak mak abah pi ganu..nak bercuti...seronoknya...alonggg..cepat planning...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kita baru 2 kali sampai ganu.teringin nak pegi lagi...wow DARA namanya..hehehe DARA ke??? tetttttt

Mimy Hamid said...

klu area ajil ko tau tak mana hotel lawa macam ni senang family aku nak stay tido untuk majlis bertandang

NurSolehah said...

wah.. bley la jmpa ni.. dkt je dgn umh.. =)

POSH76 said...

not bad gak hotel dara ni for family trip...takat nak tido jer ok aper hehe

kalu berduaan tak mo ler tak leh berendam dalam bath tub hehehe

NeenaAnuar said...

Jiejah:
hehehe.. balik kampung sambil bercuti! :D

NeenaAnuar said...

Vee:
hahaha... :D

NeenaAnuar said...

Shu:
owh! then you shud go again... now ganu dah makin maju dah! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
owh! Lisa kalau nak gie ganu jgn pegi during end of the year.. coz time tu musim tengkujuh taww.. so nak gie jalan2 susah sbb sentiasa hujan & banjir sana sini... the best time kalau nak jalan2 kat ganu during March - October on every year...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hehee.. takpe lepas nie bawak BB gie jalan2 kat ganu! leh mandi laut! :D

DARA INNNnnn lagi tu! hahahaha...

NeenaAnuar said...

Mimy:
owh.. ajil tu kawasan dia jauh dari laut... so kalau ko nak carik resort2 camgini memang susah sikit lah kot... homestay mungkin ade.. but not to suree lah!

if ko nak duduk area tepi pantai gak... yg paling dekat aku rasa area Marang... but you still have to travel to Ajil maybe around 1/2 hour of journey!

NeenaAnuar said...

NurSolehah:
hoho... kite terlepas dah nak berjumpaan nie! kalau tahu you duduk sana.. leh kite gie pekene cendol kat seberang takir! hehehe... :D

NeenaAnuar said...

POSH:
yup! tuk family trip & nak wat outing aktivity memang sesuai lah.. kalau nak berhanimunn memang I tak berapa nak suggest lah! :D

Nur Irfan Juezrie said...

akak.. not bad jugak la dara inn ni.. mcm best.. nti klu ju ke ganu.. harus singgah ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails