COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 18, 2010

Yang 1kg Dulu Tak Sempat Nak Turun Tapiiiii......


Aktiviti pebret biler balik kampung... bersantai tepi pantai & jalang jalang cariik makang! eh.. korang jgn tak tau.. aku pandai kechekk ganu taw! nak kata berabukk sangat tu tak lah.. tapi boleh lah sikit2... :p


Petang tu lepas check in saja mau amik angin bayu laut lah kengkonon nyerr... tup2 sakit hati lak tengok biler pantai teluk ketapang dah kene tambakkk sakann dah!


DSC_0387 copy
muke frusttt nungeng sbb pantai dah kene tambak!


DSC_0390 copy
aktiviti petang kat kawasan pantai nie memang ade kuda2 yg ber'gelimpangan'.. diaorg charge berapa hingget tah tuk take a ride.. dolu2 dlm tahun biler entah.. aku penah dah lah wat horse ride niee....


*archive picture*

Kalau petang memang ramai lah org buat aktiviti riadah kat kawasan niee... tapi now biler dah kene tambak.. cam dah kurang org sikit lah sbb tak leh nak piknik bagai! nie lah malaysia... bende yg elok memang cukup pandai kasik tak elok!


DSC_0398 copy
tepi pantai biasa lah ade org jual aiskrim... tapi nie reallll punyer aiskrim potong!


DSC_0399 copy
satu potong nie RM1!


DSC_0403 copy
aku tingin nak rasa yg perisa jagung... sedap gak home made aiskrim nie.. anak buah aku amik cokelat... yg tu tak best.. yg jagung nie best! hehehe.. aku syer ngan en. teman.. yg RM1 tu di bahagi ke pada 2... so sorang RM0.50! hehehee....

Lepas makan aiskrim.. kite tambah lagi berat badan ngan sessi makan ikan celup tepung!! fuhh!! inilah penyumbang terbesar terhadap kegemukkan aku setiap kali balik kampung!


DSC_0404 copy
Pengantin baru sempat lagi joint kiteorg makan ikang celuk tepung!

Location tempat makan nie betoi2 berhadapan ngan Dara Inn.. so pendek kata tak susah carik makan lah kat sini....


DSC_0408 copy
Sotong celup tepung...


DSC_0411 copy
Ikan celup tepung...


DSC_0414 copy
dan udang celup tepung!

Ketiga tiga celup tepung diatas telah berjaya menambahkan berat badan aku lagi 1 kilo!! seyes!! aku makan sampai kenyangg okkk.. sedapp punyer pasal... lagi pun fresshhh! harus aku kasik bedal cukup2.... so malam tak makan apa2 lagi dah! al maklum lah.. bende nie berminyak... so harus senang kenyang! *dlm hati nanges sbb cukup senang tuk menambah ... part nak mengurang cukup siksa! :( *


DSC_0406 copy
en. teman amik ABC! tapi still tak leh challenge yg kat Singgah Selalu! :p


DSC_0407 copy
aku cam biasa.. air kelapa tak leh tinggal! :D


DSC_0415 copy
hasil lahapan kami sekeluarga! :p

Malam tu semua membongkang tak ingat punyer... letih traveling + letih makan segala hasil laut celupan yg ade... next day bangun pepagi siap2 tuk ke majlis kenduri kawin lak!

41 comments:

Aini said...

Sotong celup tepung terengganu memang terbaik la.. tak leh lupa sampai sekrg..huhu

Berjalan sakan kak kajol kita sekarg ye =)

POSH76 said...

penganten baru pun ada....takper naik 1 kg ajer...no difference....beb sedapnyer sotong tepung tu...I pernah p beach ni...mmg bess tapi dah lama tak sangka lak dah ditarah lagu tu huhu
miss ganu gak hehe

MiYOKO TACHIBANA said...

sedapnye celup2 tuuu....kalo kt sini, ade sotong n udang celup tepung je

Mimy Hamid said...

aiskrim ptotong tu menarik minat aku...sebab aku dah lama tak makannnn...mana nk cari ek area KL ni

hanabanana said...

best nye mknn. heaven! (:

♥ Vee Violet ♥ said...

sotong goreng tepung asyik 'menggoda' vee sejak 4 hari lepas berturut2... hihihi...
neena ada kawan...
berat badan vee naik 5 kg now...
dunno apa dah jadi...
stress yg amat!
(T_T)

Siti Shuhadah Zainol said...

sedapnye...pas ni nak arrange trip gi ganu plak.. pekene ikan celup tepung..hehehe...

SURIA AMANDA said...

harus pergi nih..tgok gambar pun dah x leh tahan no....

ratusiput said...

huh licin seh...ehehe...

Lady of Leisure said...

hi neena wah berjalan sakan kat trg lak yer... lady dulu penah dok kat terengganu, seafood mmg heaven kat sana kan best sangat... petang2 kunyah kopok lekor tetpi jalan banyak jual... rindu nak ke trg lagi

nairaariaa said...

ni 1st pic sy tgk akak lepas rmbut...chantekk...huuu...mmg bes pom mknn tu semua...hee

azzey said...

Klau i .....ikang celup tepung tu x bp masuk....tp klu udang celup tepung tu leh layan lg.....he3....

Iena said...

entry ko buat jiwa aku meronta ronta nk blk kampung... even tu kg achik... aku dah perasan tu cam kg aku sebab KT mmg best!

NeenaAnuar said...

Aini:
memang syoikk kan seafood kat sana.. hehehe... jalan2 carik makan this time! hehehe...

NeenaAnuar said...

POSH:
now dah jadik 2 kg babe! silap2 3 kot! hahaha..

gie ganu jalan2 carik makan memang syokkk.. tu lah.. sedih taw tengok beach tu dah jadik camgitu! :(

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
owh.. tak der ikan yer? kat ganu ikan memang febret lah.. banyak.. and sangat fresh! :)

NeenaAnuar said...

Mimy:
kat KL mana ade cara tradisional camgini beb.. kalau ade pun aiskrim potong yg dah siap dipotong dari kilang jerk! :D

NeenaAnuar said...

hanabanana:
hehehe.. ganu memang mewah makang! ;)

NeenaAnuar said...

Vee:
dear.. kalau u nak puas makan fressh sea food with celup tepung... kene pegi ganu.. puas you makan.. and puas gak you tambah berat badan.. hehehe...

alahaii.. ciannyer.. 5 kg yer? takpe2.. jgn putus atas.. jom sama2 kite berdiet yerr! apa pun you still look gorgeous! ;D

NeenaAnuar said...

Shu:
yup! u shud visit ganu! tang jalang2 carik makang memang sangat heaven! but make sure pergi during nice weather in between March to October!

NeenaAnuar said...

Amanda:
hehehe.. nanti lisa leh gie hanimun ngan hubby kat ganu!

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hahahhaa.. nampak sangat pelahapp kan kiteorg! kekekeke...

NeenaAnuar said...

Lady:
hi dearr.. hehehe.. tak der lah jalan sakann.. tapi memang kalau kiteorg balik kampung.. memang aktiviti2 camgini takpenah tinggal! :D

ganu tak susah makan kann.. macam2 ade... nak2 keropok lekor dia memang pure isi ikan betol kannn! :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
cantik ker>?? hahaha.. serabutttt jerk time tuu! hehehe... thanks dear!

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehe.. I semua belasah.. sebab ikan2 kat sana sangat fressh taw! tak hanyir! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
hahahhaa... apa lagi beb! balik lar kg lagi sekali! aku nie pun cam dah ade rasa cam nak balik lagi jerk nie.. tak ;puas dok kat kampung hari tu! huhuhu....

azzey said...

Neena: iklu ikan mmg x leh layan if goreng ngan tepung....rs kembang je tekak....hi3....

Deqna said...

Neena, Shah tgk entry ni terus meleleh air liur dia...

sotong goreng tepung tuh.. pergghhhh
ais krim pon.... perghhhhh

aku ni dah lah pantai woi...

kak ina mail said...

ice cream potong cam tu dah lama tak makan, tengoklah kajol hisap ice cream cam tu.buat meleleh air liur.

sisdee said...

ala sedapnya sotong/udang salut tepung tu huhuhuhu........

sabo jelah :(

Nur Irfan Juezrie said...

sedapnya sume benda2 yg dicelopp tepung tu.. terliur saya...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hari tue dapat makan aiskrim potong cam tue dekat karnival jom heboh bukit jalil..sedapppppppppp sangat kan..heheheheh...mama kita pun suka buat ikan goreng tepung tue...kalu musim ikan melambak2 dekat kedah..hehehe...sebab murah kan..dah tue ikan banyak xtaw nak buat apa...mama buat goreng tepung tue la..heheh sedapkan..makan time petang2..pehhhhhhhhhhh

mizzura said...

aduhhh..sedapp tengok memalam cenggini....

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehee...

NeenaAnuar said...

Deqna:
OOpppss... sorry frenn.. takpe lepas pantang nanti ko belasah jerk apa ko nak makan yer! leh gie makan ngan shah with marrisa! :D

NeenaAnuar said...

kak ina:
heheheehehe.... skg kat KL mana nak carik yg ori camgitu kann.. :D

NeenaAnuar said...

sisdee:
hehehehe.. kat sana best kak sbb fressh giler! :D

NeenaAnuar said...

Jue:
hehehehe..

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
betoi2.. disebabkan fressh tu yg rasa sedapp sangatt kan! :D

NeenaAnuar said...

mizzura:
hehehehe... lapar yek? :D

Siti Asiah said...

ade lg aiskrim ni rupenya sekarang...time sy kcik dulu2 jer dapat makan pastu takde dah org jual, skg pegnant tibe2 tingin nak makan eskrim potong camni...katne yea eskrim ni jual?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails