COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 3, 2010

Dreamland Beach @ Bali in 2008


Okkk... hari ke-3 which merupakan hari terakhir kiteorg buat touring aktiviti kat sana.. memang pack... pegi pagi balik petang.. pegi pagi balik petang.. sib baik duduk hotel murah jerk time tu kat area Kuta.... waktu tu tak der lagi
Tune Hotel... kalau ade harus aku stay kat situ jerk.... hehehe....


So hari ke-3 nie kiteorg pegi visit area2 hulu Bali... atau pun lebih kepada ke arah selatan kepulauan Bali nie lah... Apa yg ade di situ?? owh! di kawasan itu sesunggguhnyer tersangattttttttttttt lah cantikkkkkkkkkkkkkkkssssssss sekali!!! Ok.. first aku share about....

DREAMLAND BEACH
~Dreamland Beach is a tourist place, located in the south of Bali in the area called Pecatu. Dreamland beach surrounded by cliffs, cliffs that rise high, and surrounded by coral reefs in the rather large around the beach. Location This beach is located in the complex Pecatu Graha Bali (Kuta Golf Resort Link) which is about 30 minutes from Kuta beach.

Dreamland beach itself is almost similar to the Kuta beach. White sand and coral crevice pitched into the scene so that the bait to be seen. Locations in the clean white sandy beach right in the narrow bottom of the steep wall of rock suitable for enjoying the sun or simply witness the sinking of the attractions peselancar. The waves that many large and high demand by the fans of water sports surfing (surfing), and Dreamland has made such surf spot for the new area of Bali~

Dah nama pun beach... maka gambar aku pun harus lah ditepian beach! :D


P1020559 copy
Memang sedih tol aku time nie.. cuaca tak bagus sangat lah... mendungggg sesangat!


P1020558 copy
Korang tak yah focus pada yg tengah berpelukkan tuu... korang cuba focus pada bukit @ cliff kat belakang org yg tengah berpeluk niee... kat situ ade exclusive resort taw... harga leh mencecah ribuaan satu malam... phew!!!!

Kat dreamland nie memang fofularr sangat tuk aktiviti surfing sbb ombak dia besar... tapi dlm gambar2 yg kiteorg tangkap nie semuanyer waktu ombak tu dah menghempas pantai! hehehe... coz cuaca agak tak bestt.. pasal tu jugak aku tak nampak org surfing during this time!

But seriously beach kat sini sungguh cantik! Dreamland nie merupakan one of the most beautiful beach @ bali! tapi tu lah sayangnyer susah sikit lah nak mandi manda sbb dia mainly for surfing aktiviti jerk coz ombak dia besar kann.. so tak sesuai lah tuk mandi manda.. kalu takat nak buat sun bathing okkkkkkkkkkk... aku tak yah lah nak ber-sun sun bathing nie... memang dah tersedia gelappppp dah punn! :p

Satu lagi yg aku frust time nie.... disebabkan cuaca mendungg... so laut pun jadik cam kelabu asap sikit! kalau ikutkan if let say cuaca panasss membahang nie... confirm biruuuuuuu gilersss scenery laut tuuu..... Owh... aku tak tahu lah korang tau ker tak.. cam aku dulu2 senggal sikit... selalu leh heran asal colour air laut tu leh bertukar tukar?? contoh cam aku pegi redang... ade hari biler panasss cantikkkkkkknyer air laut colour membiruuu gituuu... tapi biler hari hujan and cuaca ala2 mendung... terus permandangan air laut yg biru tu dah bertukar menjadi agak kelammm.. dah tak secantik waktu panass terik... biler dah lama2 tu aku discover sendiri... owh! rupenyer pantulan langit biru tanpa awan diwaktu panas terik tu yg memberikan satu reflection warna pada permukaan laut! :D

So after that tiap kali kalau aku bercuti tepi pantai.. asal cuaca mendung jerk aku pun ikut mendung sama.. sbb nyer laut tak cantik kata aku! hahahaha...


P1020552 copy
waktu nie angin kuat giler + langit pun dah semakin gelap.... tu pasal rambut en. teman dah cam ala2 rupe kucing kene tempik! hehehehe...


saksikan lah beberapa keping gambar gediksss santai kami disini! :D






Kat sini tak der apa aktiviti sangat lah.. mainly amik2 gambo jerk laaa... after spent almost 1 hour kat sini.. kiteorg gerak ke bahagian ujung batu pulak.... nak tahu kat mana?? korang tengok gambar kat atas nie.... nampak tak kawasan bukit cam tirussss ke tengah laut tu kannn... haaa.. kat bahagian itulah yg we olllzz pergi lepas nie... so check it out yeah! ;)

16 comments:

POSH76 said...

yessa Bali mmg tempat bess untuk surfing...ombak dia mmg sangat2 kuatkan....sambil tngk scenery yg sgt2 cantik tu tngk gak yg tgh poluk2 tu hehe

Mmg cantikla laut diakan...

Aini said...

tak bleh belah statement akak "rambut en.teman dah cam ala2 kucing kena tempik!"

haha.. ayat mengeletek perot. Nway, akak berisi sket time ni kan. Tp sekarng bukan men meletops lagi badan yek.. =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nampak langit gelap kan..sayang sangat..klu cuaca cantik..mesti bertambah2 cantik suasana time sis pegi tue.

A D I A said...

wahh serious cantik pemandangan dreamland beach dari atas batu ni... lomantik woo u n en. teman, sweet :) dituip2 angin bayu cam dalam video clip je..

IdzaLia said...

mesti kan kat situ... romantik sgt pic2 tu..sweet2.. hehe..

Lady of Leisure said...

cantik beach ni.... tapi nak mandi nampak besar lak ombaknya kan... apa2 pun memang cantik sangat.. thanks for sharing neena..
:)

Mya said...

rupa kucing kena tempik?
hehehe kelakar la u

Nur Irfan Juezrie said...

cantiknya laut... tambah2 dgn keadaan nk hujan tu... langit mendung.. cntik sgt ciptaan Allah..

NeenaAnuar said...

POSH:
yeaa... beach diaorg memang sangat sesuai tuk wat surfing aktiviti kan! :D

NeenaAnuar said...

Aini:
hahahahhaa.... memang betol pun kan rambut dia cam si kucing kene tempik?? hehehe..

ha'ah.. memang time akak sikit kegemukksss kan! :p

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yup! rasa cam ruginyer lah haiii pegi time nie! heheehe...

NeenaAnuar said...

Adia:
hehehehe... TQ lalinggg! :D

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
memang syokkk dok kat atas tu sis.. terpegunn jerk tengok kebesaran Allah S.W.T. .... btw.. thanks! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
u're most welcome dear! memang beach nie tak berapa sesuai tuk mandi manda.. for surfing memang the best lah sbb ombak dia besar kann... hehehe...

NeenaAnuar said...

Mya:
hahahahaha... betol lah kan?? Ngeeeeeeeeeeeeee... :D

NeenaAnuar said...

Jue:
betoi tuu.. memang cantikk kan.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails