COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, June 30, 2010

Cuaca Seakan Memahami Perasaanku!


Lepas beli kuih akok.. kami meneruskan perjalanan... sepanjang perjalanan... cuaca mendunggggg jerk.... sekali sekala hujan turun... kadang2 gerimis... kadang2 renyai renyai.... aku dah berpuluh kali balik kampungg... tapi tiap kali biler nak balik ke KL tu jugak lah perasaan aku akan jadik sayuu & hibaaa jerk! tak tahu kenapa... memang timbul satu perasaaan yg sangattt susah nak melepaskan terengganu dari pandangan mata aku! So pasai tu lah agaknyer cuaca hari tu pun cam sayuuu sayuupppp jerk... seolah2 memahami isi hati aku yg meronta ronta kalau boleh nak sambung cuti lagik & enjoy kat sana ngan lebih lama lagi! hehehee...


So kalau dah namanyer mendung... maka langit tidak lah cerah.. biler tak cerah... maka laut tidaklah kelihatan kebiruan! Aku kebiasaannyer kalau nak balik ke KL... memang akan singgah kat Kuala Abang nie... nak tau apa yg menarik kat situ... jom tengok!


DSC_1814 copy
Dia ade guest house... more a like home stay lah!

Tapi aku bukannyer nak duduk kat situ... tapi ingin menikmati keindahan pantai disitu!


DSC_1783 copy
Aku frussttttttt gilerrr gilerrrr punyer time nie... memang dah budgett baikk punyer konon2 nak photogedikkss abis lah kat sini ngan pantaii yg membiru! tapi malangnyer cuaca veryy the mooddyy lah on that day... matahari nan ado! so aku pun cam dah tak dak mood biler tengok air laut tak biruu... huhuhu... btw... cantik giler kan pokok kelapa yg condong tu! sila ingat pokok tu yer! :D


DSC_1787 copy
senyumm dlm keterpaksaan tu! okk.. nampak aku cam berada di tempat yg tinggi kann! memang kat situ ade bukit tinggi yg kite leh panjat and lepak2 kat atas tuu.. mainly org ramai stop kat sini sbb nak panjat bukit nie lah.. and ber-picnic.... lupa lak nak suruh en. teman amik gambo bukit tuu! takpe esok2 aku balik kampung lagi.... confirm aku singgah sini lagi... harap2 time tu laut membiru lah.. for sure aku akan snap gambo bukit tu pulak! :p


DSC_1790 copy
bersabar lah kamu wahai hati! huhuhu... frusttt nungeng lah kunun2... hehehe... aku suke pantai kat kuala abg nie sbb air laut dia bersih gilerr... kalau cuaca panass memang air laut tu kelihatan kebiru-biruan & kehijau-hijauan = turquoise!!! then... kat gigi2 air tu leh nampak ikan kecik2.... tapi sayangnyer tak berapa safe tuk org mandi manda lah....


DSC_1796 copy
Cheeeeeeeessssssssseeeeeeeeeee! :D


DSC_1805 copy
masih menanti ngan harapan matahari bakal terbit & menyinar! tapi hakikatnyer hampaaaaa!


DSC_1813 copy
ingat pada pokok kelapa yg condong tadi? yerr.. demi mendapatkan hasil yg terbaik.. saya sanggup men'daki' pohon itu beberapa meter! huhuhu... gayattt gak time nie! buat nyer tergolek! nayaaa jerk! :p

22 comments:

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

wah posing sajer..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang betoi kadang2 cuaca pun memainkan peranan penting dalam mood kita..klu cuaca mendung jerk..otomatik mood pun mendung jerk..klu cuaca terang cerah..cuaca pun terang benderang hapie jerk kan..

Nurhidayah Shamsury said...

besh perjalanan kak neena ni..

** ida tag akak

Iena said...

plg suka pikces yg last tu... terbaik!

Cik Yayang said...

Pic yg last tu cantik..
Tiba2 terbayang, kalau la Cik Yayang yg posing gitu, mau tergolek dah la...nasib ler Neena yg ringin tu yg posing cm gitu..:p

mrs.ecam said...

nape ko x panjat smpi atas jek pokok klapa tu pastu petik klapanyer pastu slruppp minum air die...ouhh nyaman...he hihihihi...tp mmg besh lah ganu ek...tp cume tu la....de certain2 pntai die x leh mandi...huhuuhuuhu

Shu Shinju said...

cantik giler pokok yg condong tu kan.. org yg tenggek ats pokok tu pon cantek giler....

rATu kEBaYA said...

cantik laut tu.. keadaan pantai pun lawaa..

POSH76 said...

mmg cantek tul pantai ni...mendamaikan...I suker ur picture dgn pokok kelapa...kelasss hehe

nairaariaa said...

hehe...luv to see u pics...haha...gmbar kat pokok condong tu mmg btol2 cantek la...ade gaya la sis...sebek tenet kat fakulti ok,dpt tgk sume pics..kat rumah smlm tak leyh,,,dpt jgk hari nie...hehe...bes nye bercuti...

Deqna said...

nice pic yg last tuh.. walaupun condong tapi tinggi gak pokok kelapak tu yer..

NeenaAnuar said...

xkenalmakexchenta:
hehehehe.. memang hobby! so tak leh nak dielakkan! :p

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
betoi betoi.. hehehee..

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hehehe.. Thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
Hehehee.. Thanks babe! jenuhh aku dok panjat pokok kelapak tu! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hahaha.. tak der lahh... ok jerk.. janji pandai control vuntutt! hehehee..

NeenaAnuar said...

ecam:
wakakakakkaaka... mengong arr ko! ko ingat aku berukkss nak panjatt sampai ke atas tu! :p

NeenaAnuar said...

Shu:
hohohohohoo... TQ! TQ! TQ! :D

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
memang nice kak tempat nie! ;D

NeenaAnuar said...

POSH:
memang relaxx lepaking kat sini dear... thanks! blushing nie! hehehe.. :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
thanks dear! muaaahhsss!!

NeenaAnuar said...

Deqna:
yeaa... memang tingggi giler... aku gayatt gak yg benoor nyer time tu! huhuhu...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails