COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, June 23, 2010

Angullia Beach House Resort!


Okk.. as promised.. this is the next pit stop kiteorg tuk penginapan di Ganu....


DSC_1770 copy
Resort nie terletak di Marang!

Kalau korang nak tahu... ini lah tempat yg menyimpan seribu satu kenangan terindah buat kami sekeluarga bersama-sama arwah mak! Kalau tiap kali balik kampung.... arwah mak memang suke sangat nak stay kat sini... pasai tu my dad kalau boleh tiap kali balik kampung memang ini lah satu satunyer resort yg akan dia duduki... kalau kiteorg nak stay kat tempat lain pun dia sanggup tak nak ikut coz semata mata nak stay kat sini....

Resort nie nak kata ade taraf resort berbintang bintang tu tak lah.... dia more like guest house which berkonsepkan umah ala2 kampung! Harga sangat2 affordable which is range from RM65 (kipas only) till RM250! Resort nie tak der swimming pool mahupun apa2 facilities yg menarik coz secara amnyer ianyer berhadapan ngan laut yg terbentang luas & jugak sebuah resort yg menyediakan penginapan mampu diduduki!


DSC_1681 copy
kawasan dia quite nice larr... memang sangat sesuai for family vacation!


DSC_1683 copy
one thing aku suke kat sini coz dia mengekalkan banyak pokok2 kelapa arounds the resort area..


DSC_1768 copy
Okkk.. resort nie dah lamaaa... orginal structure dia yg macam belah kanan gambar tu.. rumah yg dibina dari kayu.... but now diaorg dah upgrade little by little... so some of the rooms dah pun di transform kepada rumah batu yg mcm dlm gambar belah kiri tuuu....

Ok... rating yg aku boleh bagi pada resort nie takat 2 - 2 1/2 bintang jerk lar... coz resort nie tak der lah hebat mana punn.. coz TV pun tak leh dpt channel.. takat ade dlm bilik sebagai perhiasan jerk kekdah nyer... then dulu2 diaorg pakai umah kayu niee... aku tak tahan... selalu kene sinus coz kayu senang collect abuk... but now dah buat umah batu... aku rasa selesa lah sikit.. pasai tu this time kiteorg pergi... we choose to stay kat unit yg baru pulak!


DSC_1686 copy
Kiteorg ngam 4 keluarga... so this whole unit ade 4 bilik yg berdekatan ngan pantai & jugak dilengkapi ngan ruang balkoni!

En. teman dah terlupa nak snap gambo dalam bilik & toilet cam kat Dara Inn hari tu... takpe... korang leh jerk refer kat SINI tuk tengok interior bilik yg kiteorg diami ni! Pendek kata resort nie bagi such a basic facilities! If were to compare with Dara Inn & Angullia niee... personally aku lebih prefer Dara Inn punyer room lah... cuma sayangnyer Dara Inn punyer location tu yg tak bestt.. coz it is not a beach front! So tak sesuai tuk wat family vacation.. kalau takat nak stay for tours & visiting purposes ok lah kat Dara Inn tuu...

The only thing yg aku suke kat angullia nie adelah beach dia! Susah gak nak carik resort2 kat Ganu nie yg pantai dia leh mandi! kat KT lagi lah jangan harap... stay kat Primula walaupun beachfront tapi lauttt dia tak sesuai tuk bermandi manda! So pasai tu walaupun hati aku kengkadang cam berattt jerk nak stay kat sini coz tak berapaa nak berkenan ngan room dia... tapi biler mengenangkan faktor2 like my dad suke stay sini.. then banyak kenangan arwah mak kat sini dan jugak anak2 buah aku yg sangattt teruja nak mandi lautttt... so nak tak nak.. aku rela dlm paksa gak lah nak stay kat sini!

Nak tauuuu naper aku tak berapa favour ngan room dia? okk.. nie pada aku lah yer... bukan lah aku nie nak kan keselesaan sangattt but to me bende nie is common lah for a resort to provide kann... first and foremost like TV dlm bilik.. dia bagi TV tapi tak leh tengok TV sbb tak dpt siaran... waima apa kejadahnyer??? then toilet dia kengkadangg naik bauuu sikitt sbb dia punyer sistem pembentungan dia agakk kurengg proper lah aku ingatt... then lagi satu selimut dia bagii... yaaaaaaaaa ampunnnn... nipis nak mammmmm! gilo apo pakai air cond tapi selimut bagi yg jenis tuk org guna kipas jerk! serious nipisss giler!! last but not least tilam dia yg memang cukup hebat dlm menyakitkan tubuh badan aku! springg dia boleh rasaaa terjojoii tuu! But to some people bende nie maybe tak kisah kottt! tapi aku kisah lerrr! kite bercuti harus lah nakkan keselesaaan kann walaupun tak mewah! and all these things are such a basic things for a resort!

Tapi kos melepas harus adee... kalau dah nak grab pantai nyer.. maka harus lah dilupakan about kekurangan bilik2 nyer! So pandai2 ler bawak selimut & tilam sendiri! hahahaha....

Ok... wanna know more about this resort... you all may refer it HERE!


23 comments:

Cik Yayang said...

Happy tul tgk gmbr yg last sekali tu...

Jiejah @ Iza said...

betul neena , kalau nak duduk yg betul² tepi laun n bleh mandi main terjun tiruk dr tangga - kene lupakan keselesaan bab duduk di hotel ..
bg akak kalau dah ada ekon pun cukup bagus ..tv tu kadang x sempat tgk dah zzzzz sbb penat main air hehehe :-))

♥ Vee Violet ♥ said...

waahhh...
sangat happy...
:)

Iena said...

beb... ni lah satu2nya skill pose yg aku x lps2 lagi... adkah aku berat @ perlu ader teknik2 khas utk lompatan begitu... hu3

Shu Shinju said...

lompat tinggi tinggi sampai cucur atap....hahahaha...

Mimy Hamid said...

dari ko citer ni...tempat laur dah cantek tp bila ko citer keadaan dalam dia rasa tak best plak..tp pantai leh mandi teruja la plak aku...tq beb..tlg aku intai2 area ajil buleh ngak??

xkenalmakexchenta.blogspot.com said...

bestnyer..
bercuti jer kejr...

Azmiezas said...

bestnye..

lama dah akak tak tengok laut..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hapie.....bestnya...

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hehehe.. terujaa yg melampauu kekdahnyer! :D

NeenaAnuar said...

Jiejah @ Iza:
tu lah.. sedih tol kann... actually boleh diperbaiki kelemahan tuu.. tapi biasalah.. pihak resort nak untungg lebih nak wat camner kannn.. kalau negara luar leh buat.. why not us kan? bagi service yg terbaik pada harga yg terbaik.. betol tak? hehehehe...

yeaa.. neena pun tak kisah sangat bab tak der TV tuu... kalau nak tengok pun maybe time malam2 jerk lar kott.. but tang tilam & toilet memang tak leh berkompromi kottt! sbb tu bende yg paling basic tuu.. hihihihi.....

NeenaAnuar said...

Vee:
hehehee... anak2 buah happpy ok lagik.. yg mak2 buah nie yg tak tahan nie! hahahahaa....

NeenaAnuar said...

Iena:
alaaaaa.. senang jerkkk.. ko lompattt pastu suruh acik snap banyak2 kali.. tapi kalau ko pakai compact camera susah sikit kot.. sbb shutter dia slow.. but yet boleh kalau achik pandai capture at da rigght moment! bukan org melompat yg nak kene pandai dlm skill nie.. org yg amik gambo tu yg nak kene pandai budget masa nak click snap button! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
dah besar pandai baca kitab! hahahaaha...

NeenaAnuar said...

Mimy:
tu lahh.. aku memang kalau bestt.. ku kata best.. kalau tak best.. ku akan katakan tak bestt! hehehe...

ajil aku tak penah check lagi larrr apa resort2 yg ade.. lagi pun ajil tak der pantai babe! dia memang kawasan perkampungan jerk! yg paling dekat ngan ajil kalau nak carik kawasan pantai rasanyer pantai kat area marang & kelulut nie lah! sbb ajil ngan marang nie tak jauh.. around 1/2 journey jerkk kalau tak salah akuu...

NeenaAnuar said...

xkenalmakexchenta:
hhehehee.. ni trip sambil menyelam minum air nie dikk! :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hehehe.. gie lah jalan2 ganu kak! sure akak teruja tengok pantai dia! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yiipppppppeeeeeeeeeee! :D

Lady of Leisure said...

hhahahah suka sangat tengok pic lompat tuh...

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehee.. tQ dear! ;)

azzey said...

Neena: Mcm tinggi je gaya lompat tuh....ke pict yg wat cam tuh....x mampu nak lompat setinggi tu....ha3.....

hana syakira said...

sy pun ada precious memory kat situ...2 kali pegi 2005 & 2006...tmpt yg cukup berharga buat sy, sy kira....dh bertahun-tahun berlalu, sy still ingat tempat ni...setiap kali lalu marang, sy mesti akan tgk papan tanda angullia...insya-Allah mau pegi lagi skali...

Azuan said...

Nak tye post yg dah lama ni..toilet umah batu tu pun bbau jgak ke? klu umah kayu tu mmg stiap umah bbau.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails