COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 24, 2010

The Only Tokki Yang Aku Ade!


Next visit adelah ke rumah Kak Asmah! Dia merupakan my mom punyer cousin which merangkap kepada my datuk sedara punyer anak!



DSC_1675 copy
nie lah umah kak asmah!! besaqq! al-maklum laa.. hubby dia keje offshore! haruss lah massyukkk! hehehe... tapi kalau lah wat umah camgini kat KL... confirm harga tak kurang dari RM500,000! kat sana.... tak sampai RM150,000 pun tau! murahh giler!!!

Tapi waktu kiteorg singgah umah kak asmah.. dia tak der.... memang kiteorg dtg mengejut jerk sbb tak nak dia bersusah payah nak menyediakan macam2 makanan nanti... so kiteorg main terjah jerk.... walaupun kak asmah tak der... tokki (datuk sedara) aku ade....


DSC_1674 copy
kecikk jerk tokki aku kann!

Tokki We nie merupakan datok aku punyer adik lelaki yg paling bongsu... dia dulu seorang nelayan taw! Alhamdulillah.. till now dia kuat lagi tuk berjalan... cuma mata dia jerk yg agak kurang nampak... then yg lelain tu dia sakit2 tua gitu2 jerk lar....


DSC_1659 copy
Umur dia dah 80++ larr... but still boleh kenal org... leh berborakk... dan da best part... memori dia masih kental okkk.. jgn ingat dia dah nyanyokkk... no... no... noooo...... anda silap okk! :D

Satu yg aku tak leh lupa about Tokki We nie... waktu aku nak kawin dulu... dia penah ckp kat TokSu Wok yg kalau tak der sapa nak temankan dia turun KL tuk attend majlis kawin aku... dia sanggup turun sorang2 ke KL walaupun terpaksa naik bus sorang2! sedihhh, sebakk & terharuu aku dengarr statement dia tu korang tau takkk! :(( Waktu tu Kak Asmah tak dpt nak datang sbb dia ade hal... tapi punyer lah dia kuat nak turun KL.. sampai camgitu sekali dia ckp... End up dia turun gak ke KL tuk attend majlis kawin aku berdua naik bus ngan Tok Su Wok! memang terharuu giler aku weehh! kiteorg dah kata... tak yah datang lar kalau susah... sbb paham jauh kann.. kite just bagi invitation jerkk... tapi tu lah org tua yg kuat semangat persaudaraan dia kann.... so macam mana lah tiap kali aku balik Ganu.. aku tak singgah & visit dia? aku rasa cam aku adelah cucu yg paling kejammm & durhakaa sekali di donia nie! huhuhu....

Ok.... this is a few candid shoots yg en. teman berjaya tembak itu harii.... Let's picture do da talking! ;)


DSC_1663 copy


DSC_1660 copy


DSC_1662 copy
the expression can tell us his story!

Apa pun.. aku sayangg bangatt ngan tokki aku niee... walaupun tak selalu jumpaa.. tapi nie jerk lar satu2 nyer datok yg aku ade sekarang nie!

Lepas jumpa Tokki... kiteorg terus balik ke Angullia... tapi before that.. masing2 dah teringin nak minum air kelapa... so singgah ler kat pantai kelulut sebentar!


DSC_1677 copy
bestt biler dpt minum air kelapa ditepian pantai! :D


DSC_1678 copy
semua dok belasahh air kelapa tanpa mempedulikan cameraman! hehehe....

21 comments:

Nurhidayah Shamsury said...

sowi de hr yg bz myebabkan x jenguk blog kak neena..byk ye story harus dibace..kdg² pic kak neena tu lmbt sgt loading ye..huhu..

LiAnA said...

tetiba teringat arwah atok akak sob..sob.. kalau dia masih hidup mesti sebaya dgn tokki neena ni...
atok paling sportingg
alfatihah ...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya air kelapa...huhuhu...tengok datok tue..teringat dekat tok wan kita...

Lady of Leisure said...

sedihnya both atok i dah takde... :(
dulu masa atok sebelah my mom ada i rajin gi visit dia sebab rumah dekat...

Shu Shinju said...

muka tokki macam muka arwah tokwan shu...shu da xde tokwan..huhuhu..

a.j. said...

al7amdulillah... Allah masih memberikan tokki kekuatan igtn dah masih mampu menyayangi anak2 dan cucu ... =)

Benrauf 2.0 said...

alhamdulillah sihat lagi datuk awak.

A D I A said...

dear, org pantai timur semangat persaudaraan mmg kuat :) tabik tgk tokki we sanggup naik bas nak attend wedding u, kena ingat tu sampai bila2 :)

wah dtg mengejut umah cousin ur mum ye, klu org dtg umah i mau menggelabah i nak masak apa hehe.

Iena said...

tgk gambar ni... teringatkan arwah atuk aku... rindu sesangat sebab dia yg bela aku dulu... :(

POSH76 said...

Untung u ada atuk lg...i dua2 pun dah takde...org tua2 ni mmg suker kalu kita dtg melawatkan...

air kelaper mmg sedap nk2 tgh panas hehe

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hehehe.. takpe dear! sorry lah awak tak dpt nak view gambo... beratt sesangatt yer! huhuhu...

NeenaAnuar said...

LiAnA:
owh ye ker? al-fatihah buat arwahhh..

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
air kelapa memang cukup enak! hehehe... tok wan sis kat kedah yer?

NeenaAnuar said...

Lady:
I pun dah tak der atok & nenek dear.. now tompang kasih atok sedara jerk larrr...

NeenaAnuar said...

Shu:
owh ye ker? al-fatihah buat arwah tok wan shu yerrr...

NeenaAnuar said...

a.j.:
yup! syukur alhamdulillahh! :D

NeenaAnuar said...

Benrauf:
yeaa.. syukur alhamdulillahh... ;)

NeenaAnuar said...

Adia:
tu lah.. I pun terharuuu sampai ke hari ini biler teringat kata2 dia tuu!

NeenaAnuar said...

Iena:
sama lah kite beb.. al-fatihah buat arwah!

NeenaAnuar said...

POSH:
I ade atok sedara jerk nie dearr... my grandparents pun dah tak derr... tu yg now dok menompang kasih atok & nenek sedara jerk tu! huhuhu...

azzey said...

Neena; Sihat lg atuk sedara u.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails