COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, June 21, 2010

Belah Kami Pula Meraikan Mereka!


Citer balik kampung aku tak abis lagi kannn... hah! layann jerk selagi termampu yer! :p


On 12th Jun bersamaan hari sabtu... we ollzz semua bersiap2 tuk ke rumah PakNgah bagi menjayakan majlis menyambut menantu dia yg ke-8!


DSC_0421 copy
Tuan tanah nie kalau tak gedik mana sahh kannn.. sempat lagi posing dosing depan Dara Inn before bertolak gi umah pak ngah! fuhhh... cuaca sangatt lah hebattt on that day! giler terikk punyer matahari memancar.. tu yg leh nampak lauttt nunnn di hujung sana ala2 kebiruann gitu!

Kat terengganu nie biasanyer majlis tak lah semeriah di KL or JB or negeri2 lain di malaysia nie... nak2 pulak kalau sessi menyambut menantu... lagi lah veryy da simple gituuu.... kalau kawasan bandar maybe a lil bit grand lah kot.. but pakngah aku nyer umah terletak di kawasan kampung & di pinggir bandar.... so majlis adelah simple jerk... Tak der majlis sanding2 bagai... so kalau tak der sanding diaorg buat apa yek? Ok.. let pictures do da talking! :D


DSC_0445 copy
diaorg buat makan beradap....


DSC_0473 copy
dan jugak sessi bersalam salaman & berkenal kenalan with all families members...


DSC_0477 copy
Simple backdrop di pasang bagi menggantikan pelamin tuk photo session...

Tu jerk lar... very simplekan kannn... but simple2 pun meriah tauu... hehehehe... kat sana... masih lagi mengekalkan tradisi makan secara berasingan antara lelaki dan pompuan...


DSC_0458 copy
nie khemah org lelaki....


DSC_0459 copy
and yg nie khemah org pompuan.. tapi masuk jerk org bandar cam kiteorg... abis bercampur adukk org lelaki & org pompuan! hahaha... takpe.. kiteorg family members jerk ponn and makan pun biler semua tetamu2 dah pulang! :p


DSC_0557 copy
kasik minah nie enterprem sat!!! dia nganga molott sbb tahap kepanasan yg melampauu tu! dia tengah nak cakap... "Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......." (en. teman dah snap pic!) hahahaha...


DSC_0447 copy
see pengantin pun berpoloh polohh sakan dah!

Alhamdulillahh... walaupun cuaca panas terikkk... segala yg dirancang telah pun berjalan dengan baik... selamat dah lah abg mazeri & sue bergelar suami isteri... kedua-dua majlis pun berjalan ngan lancar... aktiviti terakhir sebelum bersurai hari tu sudah semestinyer adelah....


DSC_0563 copy
Families photos! saja nak amik gambo style gile2.. hehehe...

Kebetulan pada hari yg sama.. ade sorang lagi darah daging kami yg mengakhiri zaman bujang nyer.... Sib baik tak jauh dari umah pakngah... kire di area kuala terengganu jugak lah... cuma jalan nak ke rumah dia tu harus melalui jalan nak ke kuala berang.... so lepas dari kenduri umah pak ngah... kiteorg bertolak ke rumah pengantin kedua bagi memenuhi undangan mereka...


DSC_0589 copy
Tak hagak2 jammmed kat KT! cuti sekolahh.. hurmm.. camgini lah kekdahnyer!


DSC_0591 copy
dlm perjalanan ternampak signboard nie.. cam menarik lak nama "Kg. Atas Tol".. hehehe...

Okkk... sedara sedarah sedaging aku nie merupakan nenek sedara aku punyer cucu.. which merangkap dua pupu aku lah! sbb bapak dia tu bersepupu ngan arwah mak aku... korang paham ker? tak paham buat2 paham udah lerr! hahaha...


DSC_0594 copy
Pengantin perempuan tu lah pangkat 2 pupu ngan aku... baju dia lawaa bangat! very grand with da combination of red & black!


DSC_0596 copy
Nie lah dia nenek sedara aku yg masih menetap di terengganu... TokSu Wok nie merupakan arwah tokki (datuk) punyer adik perempuan yg bongsuu.... rupe TokSu sebijik cam arwah tokki... kalau rindu ngan tokki.. biler tengok muke TokSu... terus hilang rinduu.. :(

Kat umah pengantin nie kiteorg tak jamah apa2 pun... coz masing2 dah kekenyangan makan kat umah pakngah.. just jamah2 air & borak2 ngan TokSu..

Lepas dari umah pengantin nie.... kiteorg semua balik ke resort.... ade yg berehat... but ade gak yg tak berehat and continue with next aktiviti.. nak tau apakah aktiviti seterusnyer??? tunggguuuuuuuuuu! :D

19 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

umah kampung mesti ada tiang seri kat tengah2 tue kan..heheheheh terlindung xnampak separuh...kena lindung dengan tiang....

Shu Shinju said...

simple jer kenduri diorang kan... bagus tu.. save budjet..hehehe...

mrs.ecam said...

knduri blah laki mmg simple kn...tp kwn aku pompuan duk ganu pong simple jek manten jek...xpela yg pntg sume dh slmt kn...hah ko neena kompom blajan2 mkn angin jek ek...bestnyerrrrrrrr tingt dl br blaho kt ganu....best best

Mimy Hamid said...

mmg org ganu nya wedding sempoi kan tak de kerusi ...aku masa pestime gi kenduri tganu...pun terkejut ...uiksss meja takde...ehhe tapi tganu la plg best ecehhh mentang2 la bakal aku org tganu kannnnnnn

A D I A said...

simple majlis dia tapi meriah ngan tetamu la :) i like cutting baju u :)

Iena said...

aku nyer kenduri nyambut nantu dulu lagi sempoi lenggam... mana ade backdrop bagai... mmg adat dorang xder kenduri grand2 utk nyambut nantu... sama la ngan kelantan...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
ha'ah.... rasa kalau boleh time nak amik gambar tu cam mau alih jerk tiang yg kat tengah2 tu! hehehehe...

NeenaAnuar said...

Shu:
yeaa.. memang simple abis! hihi...

NeenaAnuar said...

ecam:
hahaha... kaki ku tak reti dok dendiam arr beb! :p

NeenaAnuar said...

Mimy:
hihihihi... diaorg memang camgitu.. but now slowly diaorg dah menjurus ke arah moden sikit lah kott..

NeenaAnuar said...

Adia:
yea... tatapp maintain meriahh! itu yg penting! :D

hehehe... thanks! baju tu I beli ready made size S and it was just nice and fits my body very well! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
ha'ahh.. ade yg tak der backdrop langsung pun adee... kesian ko kann! hehehe..

POSH76 said...

tengok gathering2 reramai gini ...seronok la terasa cam kat kg masa my OPAH ada lagi...untung u ada kg...ganu lak tu .. hehe

azzey said...

Neena : Mmg musim kenduri skrg ni.....on that day u kat terengganu (12/6/2010)... i plak kat kedah. Attend kenduri kawen gak & family holiday.....he3..

ziera said...

hye kak ena...
im ur silent readers...huhu..ampon penunggu camera..hehe...
just na bgtau..actually kg atas tol tu ...kg eman manan tau...ex-husb akakkogy(fauziah a. daud)..e pon baru tau je coz my b bgtau mase i follow him bblik k dier kat gong badak,k.trengganu

NeenaAnuar said...

POSH:
alhamdulillahh.. i pun menompang kg my late mom jerk dearr....

NeenaAnuar said...

azzey:
owh ye ker... hihihi.. so tu yg gie jejalan sampai ke perlis tu yer! hehehe...

NeenaAnuar said...

ziera:
hi dear! thanks coz sudi baca my blog! OOoooOOo.. baru tau itu kg emang manangg yer? hehee... thanks for da info keh! :D

azzey said...

Neena: taw x pe.....dh mmg kaki jalan pon....he3.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails