COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, June 9, 2010

Lady In Black!


Lepas Maghrib.... we all dah get ready and bersiap siap tuk ke majlis akad nikah.... Biler dah bersiap... mana sah kalau takder aksi syok sendiri nie! :p



DSC_0232 copy



DSC_0233 copy


Dah.. cukup lah tu.. org lain yg nak kawin.. org lain lak yg sibuk berposing! hehehe... a lil bit info about my wardrobe nie... baju nie merupakan baju raya aku 2 tahun lepas... aku memang suke pakai kain ikat2 camgini... kain tu aku beli jerk satin kat Euro Moda sepanjang 2 1/2 meter.... then baju tu aku beli kat Ampang Point dalam bulan puasa... so banyak lah kiosk2 yg jual baju kebaya nyonya camgini... Aku sekali pandang memang teruih terbekenan ngan combination warna sulam dia tu...

Baju nie kalau nak pakai memang rumit sikit... tang baju tu dia tak der butang @ hook tau... so kalau ade brooch leh lah pakai.. cam aku tak suke nak pakai brooch tuk baju2 yg ade sulam camgini sbb rasa cam rugi lah tertutup bahagian lipatan lidah sulam tuu.. so aku pakai jarum penitii... nak tau sapa yg tolong jelujurr kan jarum penitii tuuu?? sapa lagi?? semestinyer lah en. teman! :D

Then satu lagi.. tang kain ikat tu pun agak leceh lah... dia nak kene main pintal2 then baru ikat kalau nak dpt hasil camgitu.... biasanyer aku pakai buckle tapi boleh pulakkkkkkkk on that day aku terlupa nak bawak buckle clip tuk kain pario tuu! sib baik ade option tuk mengikat... so sapa yg tolong ikatkan??? en. temannnnnnnnnnnnnnnn jugakkkkkkkk! hihihi... pasal tu dia cukup scarrryyyyy biler tengok aku nak pakai baju2 teknologi tinggi camgini.... coz dia dah tau.. dia lah yg akan menjadik pak andamnyer! hahahaha.....

30 comments:

Aini said...

Santek! Bagus nye en teman akak tu yek, pandai mengandam ngandam cam ni.. =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang...nak pakai baju n kain cam gini memerlukan tahap kesabaran yang tinggi skit..nak siap jerk ngalahkan pengantin masanya..heheh ye la mana nak ikat kain tue lain kan..mana leh ikat sesuka hati jerk..kang ada yang tertanggal kang..hehehehhe

Alida Ali said...

ctk sgt badan....jeles lak hehe...

mrs.ecam said...

pasni kompom en.teman lg terer bab2 nk pki bj berteknologi tinggi nie ek...leh la die jd pereka pesen plak...hekhek

Siti Shuhadah Zainol said...

shu xleh pakai kain pario tu.. x sampai 5 min kang lain jadiknye..hahahaha....
tapi, akak shantek sgt...serius..

POSH76 said...

cantekla beb i like i suker kalu u buat entry pasal wardrobe sbb nak tips...tingin gak nak pakai cam ni tapi tang lipat tu fail...leh kasi tutorial ker...hehe

Azmiezas said...

akak pun suka kebaya..tapi.....

sekarang ni dah tak muat dah.....(rasa mcm nangke kena bungkus jer kalau akak pakai kebaya..)..hahaha..

Aida a.k.a Beardot said...

hehehe..cian suami akak..silap2 lama suami akak jadi pak andam...hah cam ne tu kak???

tapi jelujur jarum tu tak tercucuk badan ke kak???

Iena said...

aku pon ade selai baju kebaya cenggini... tp kain tu aku pakai buckle jer tp x jadi cantik cam ko ni... ajar la mak cik neh...
#nway, baju itu mmg cantik!

MiYOKO TACHIBANA said...

cntiknye bj kebaya nyonya sis nii..teringin sgt nk pakai kain pario yg ikat2 tuu..tp, tak reti...

as usual, sis sgt gorgeous n cntik.. :) i like ur pose.. ;)

CuppyCakeMommy said...

sangat cantik en.teman mengikat..haihhh..kamu berdua mmg suit to each other..sorang model,sorang amik gambar.sorang mengikat n sorang lagi terikat..hihih

Mya said...

duhhh lawanya baju u...
u pun lawa sangat! ini seriyus!

i mmg tak dapek la nak pakai kebaya gitu dah. tersembul2 isi perut hehe

Awien Ghazi said...

isteri siapa yang chantek sangat nie?? kajol pun kalah.

ten fingers thumbs up... hhahaha :D

Nur Irfan Juezrie said...

sian.. abg nuar.. apa2 pun lyankan aje kak neena ye abg nuar??

azzey said...

Neena: tak ke tecucuk jarum peniti tu kat perut....kang kes naye plak...hi3...

NeenaAnuar said...

Aini:
heheh.. thanks! boleh lah di harap dia tu dlm waktu2 kecemasan! hahah...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
tu lah! betoi tu sis! heheehe...

NeenaAnuar said...

Alida:
hehehee.. thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
TQ darlingg!! muaaahsss... alaa.. kalau betol cara ikat kain tuu... mesti shu leh pakai nyer! cuba lah nanti! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
wakakakakakakkaa....

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hehehee... neena pun tak tahu sampai biler leh pakai kebaya begini kakk! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
Owhh! ok ok.. nanti I wat totorial kat sini yer! :D

NeenaAnuar said...

Aida:
ok apa.. leh wat side income under pak andam lak! hahaha...

owwhh! jelujur halus2 insyallah tak tercucukk.. but at times akan terasa jerk lar sikitt2 jerkk cam tercucukk.. but tak kuat lahh! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
lagi sorang nak blajo! nanti2 aku wat tutorial kat sini yerr! hehehe... Thanks babe! :D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
thanksss darlingggg! muaahhss!! nanti akak wat tutorial yerrr! pasnie confirm adik leh pakai camgini! :D

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
hahahaa... suratan & kebetulan kot sis! :D

NeenaAnuar said...

Mya:
thanks dearrry! muaahhhss! :D

NeenaAnuar said...

Awien:
hohohohoho.. blushingg abis nie! thanksss darling! muaahhsss!!

NeenaAnuar said...

Jue:
hahahahaa.. layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
takkkk... kene pandai jelujurr jerk penitii tu! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails