COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 22, 2010

Lepas BBQ... Sambung T.T. Pulok!


Kalau balik kampunggg.... jgn harap nak dapat chan merasa kelaparan! perot harus bersiap sedia tuk di dera!!


Kalu di siang hari makang nasi minyok... malang (malam) kite bantai BBQ session pulok!


DSC_0932 copy
anak2 & menantu pak ngah bertungkus lumus membakar bahan2 mentah!

BBQ dinner nie memang satu acara tradisi kalau ade kenduri kawin kat umah pak ngah! kalau siang makan nasi kenduri.. belah malam kat umah pak ngah akan ade BBQ dinner! last year waktu abg mazelan kawin... aku dah missed this session coz aku gie Gold Coast.. so tak dpt joint diaorg... but this time aku memang dah bersiap sedia tuk mendera perot aku secara bersungguh sungguh! hehehe...


DSC_0950 copy
ayam & ikan pari sedang di panggang!


DSC_0944 copy
kami yg setia menanti tuk melahap bahan2 BBQ yg sedang di bakor.... semua tengah kelaparan time nie! hehehe....


DSC_0934 copy
ikan pari yg sudah siap di panggang! Perrrrrgggggggghhhhhhhh!! dia punyer marinate (perap) tu di buat special oleh akak sepupu aku a.k.a anak pak ngah yg sulung! memang mabelessssssss abisss okkkkk!! ngan pedas2 dia ... ngan manis2 dia... memang tip top lah!! aku siap leh kata kat kak long yg dia leh bukak kedai jual ikan bakar! serious weeiiii!!! tersangatt lah sedappp!


DSC_0936 copy
ayam punyer perap pun not bad! bestt!!


DSC_0960 copy
now masa tuk makangg! sumpah perott akuu mintak pertolongan malam tu! yg dalam pinggan tu eksyen jerk tuk posing.... hakikat sebenar dah berapa kali bertambah tuuu..... hahahaa.... (iskk! now rasa cam terliurr jerk biler teringat waktu makan nie! sedap nyer!!! huhuhu)


DSC_0954 copy
nie dessert! kek cukelattt tu memang yummiesss abiss ok!! giler punyer moistt! and yg cam air puding tuu... aku tak sure apakah namanyer... tapi dia cam campuran susu cair with jelly like nata de coco! sumpah tak tipu jugak yg tu pun sedapppp nak mammmm.... tak manis and it was just nice da taste! walaupun ade susu cair.. sepatotnyer jelak or muak kann.. tapi kak long memang chef terhebat lah... dessert nie pun dia buat mabeless abis! nak jerk rasanyer aku bawak dia datang KL wat business masak2 kat sini! hehehe....


DSC_0956 copy
time nie kali ke empat kottt aku ke meja dessert tuuu! tiap kali pegi pakai pinggan baru... sbb konon2 cam baru first time nak makan lahh... eeeeeeeeeiiiii... buruk perangaii kan! hahaha.....

Lepas abis BBQ session.... masa tuk pulang ke rumah penginapannn.... perott dah boncit tahap babunn.... so masa tuk melelapkan mata jerk! tapi before that... my untie (busu) ajak gie pekene teh tarik lak kat coffee house Dara Inn! heheee...


DSC_0976 copy
En. teman ngan teh tarik nyer! org kuat menembakkk lah katakan! hehehe...


DSC_0981 copy
From left: my untie (busu), my cousin (dik yan) & me... time nie dah pukul 12 tengah malam dah... but yet kiteorg lepaking sambil gelak2 sakan! hahaha.... nie lah baru namanyer holiday! kalau tido awal2 bukan holiday lah namanyer! lain lah kalau berhanimunn kann! hahaha....

12 comments:

Iena said...

tobat aku nyesal dtg blog ko hr ni... dlm puasa2 ni la iman aku rase cam tipis jerk... sabor2...
teruk cikidout blah dr blog ko ni...

Shu Shinju said...

kek cekelat tu menyelerakan.. dan2 teringin kek cekelat..huhuhu...

Nurhidayah Shamsury said...

sedap ye...

Cik Yayang said...

Blog Neena ni dah leh jadik blog makanan gak la...jalan2 carik makan..:-) asal yang neena blog jer, smua nya nmpak sedap, cmner nih?

Nur Irfan Juezrie said...

wah.. mmg best bbq.. akak seyes terliur tgk ikan pari tu.. siap dgn akak ckp mmg sedappp!!! tk thn...

NeenaAnuar said...

Iena:
hohoho.. ko puasa kaa hari nie? sorrry yerrrrrr pren! hehehe...

NeenaAnuar said...

Shu:
gie carik moist cokelat kek kat SR cepat! hehee...

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
memang lelehh air liur! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hahahaa... ye ke?? kuasa D90 kotttt... :p

NeenaAnuar said...

Jue:
hehehee.. but seriously memang sedap dik! tak tipu taw! :D

POSH76 said...

mmg bessla tengok ramai2 camni..actually is not about makan2 tu tapi bila2 dah ramai2 mmg seronok kan...kene kasik "UPAH" kat en teman...gambo cantik2 belake hehe

NeenaAnuar said...

POSH:
tu lah...memang betoi dear.. seronookkk biler dpt berkumpul ramai2 camgini.. bukan senang pun I nak kumpulkan my family vacation camgini... selalunyer tak menjadikk jer! hehehe....

hihihi.. 'upah' tuk dia memang selalu ade jerkk! hahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails