COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 8, 2010

Confirm Singgah Selalu!


Waktu stay kat JB dulu... aku mula kenal ngan restaurant.....



DSC_0044 copy
Singgah Selalu!

Boleh dikatakan every week at least sekali dlm seminggu kiteorg akan pegi makan2 kat restaurant singgah selalu nie.... macam sangat sesuaii ngan nama yg diberi.. confirm kalau sekali dah makan kat sini.... pasti korang akan singgah tuk kali ke dua... ke tiga dan seterusnyer!! Hehehe..

Tapi tu 7 tahun dulu... memang semua makanan kat restaurant nie sedappppp & yummmmmmmmiesss sangat! But now ade kawan2 aku yg kata singgah selalu dah tak macam dulu.. makanan dah makin tak bestt!

But semangatt meluap luap nak makan kat singgah selalu sentiasa ade dlm hati aku nie.. pasai tu biler aku tahu jerk yg aku akan ke JB... dlm kepala hotak aku dah set... first thing yg aku nak buat biler sesampainyer di JB adelah nak kene pegi makan kat singgah selalu.... :D

So on that day... lepas check in hotel semua... kiteorg semua gie makan tengahari kat Singgah Selalu... nak gak tengok & rasa sendiri... jauh mana perubahan yg berlaku pada restaurant nie!


DSC_0048 copy
Lunch Time menu & Dinner Menu adelah berlainan yer... belah malam menu dia lagi besar & lagi banyak choices!


DSC_0047 copy
Banyakk giler menu dia.. sampai tak tahu nak makan apa! hehehe...


DSC_0049 copy
Semua org dah buat pilihann.. my dad masih lagi fenin nak makan apa! hahaha...


DSC_0051 copy
aku biasalah.. kalau travel luar KL nie.. memang aku suke minum air kelapa jerk! en. teman amik lai chee kang! anak buah aku amik air epal! my dad dah sah2 air kelapa lar kann....


DSC_0058 copy
Okkk.. this is my dish! Nasi Goreng Isi Ketam!!

Memang betol lah org kata... singgah selalu dah tak macam dulu!! aku memang dah aimm kalau gie singgah selalu.. confirm aku makan nasi goreng isi ketam dia! sbb waktu 7 tahun dulu.. aku boleh dikatakan almost once a week akan makan nasi goreng ketam nie!! nak tau naper?? coz dia memang bubuh betol betol original punyer isi ketam!! bukan yg crabb stick tu yerrr.. pasal tu dulu aku kata singgah selalu bestt... coz mana nak carik tempat yg jual nasi goreng isi ketam ngan harga RM6 then isi ketam yg fresh bertaburan dlm nasik... tapi this time aku agak kuciwaaa biler isi ketamm nyer tak nampak langsung.. tapi isi telorr yg banyak bergelimpangan! uhukkk.. uhukkk.. but harga tetap maintain RM6! How ever on taste wise... aku rasa singgah selalu masih boleh dikategori kan sebagai restaurant yg bestt lah! walaupun isi ketam tak der.. tappi rasa nasik goreng tu best if were to compare ngan nasi goreng at some restaurant in KL ni sometimes!


DSC_0062 copy
En. teman.. my dad & my nephew... makan Cantonese Fried Kuey Tiow... Punyer lah banyak menu kat situ... at last diaorg bertiga pilih menu yg sama! ishh.. ishh.. ishhh... Rasa not bad lah... sedap jugak! Yg hitam tu apa?? Haa.. yg tu kiteorg order Daging Rusa masak Black Papper! Saja tuk buat ratah ratah.. kiteorg tak nak makan kenyang2 sangat.. sebab malam nak makan nasi kenduri kannnn....


DSC_0063 copy
Nak tau rasa daging rusa black papper nie???? Owwwhh!! sangattt mabelessssssss!! lembut daging nyer & hot hot black paper tu memang malatoppss!

Kesimpulannyer pada aku... singgah selalu nie much muchh better lah dari restaurant kat KL nie... rasa makanan & choices of food dia pada aku lebih baik kalau nak dibandingkan ngan some restaurant yg ala2 singgah selalu nie kat KL... walaupun ade certain menu dia yg cam dah tak berapa nak puas hati makan for example nasi goreng ketam tuu.. tapi dari segi rasa... aku puas hati and confirm kalau anytime aku turun JB lagi.. aku akan singgah restaurant singgah selalu! and confirm jugak aku tak order nasi goreng isi ketam tu lagi dah... but aku akan order daging rusa black papper tu pulak tuk dimakan ngan nasi putih! :D

Kalau korang nak tau kat mana location singgah selalu nie.. dia betol2 kat kawasan Danga Bay and just a few meters away dari Tune Hotel Danga Bay JB!

p/s: ade satu menu yg aku tak dpt nak makan during lunch time nie... tapi aku belasah di tengah malam... will share it later yeah! ;)

25 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

oleh kerana shu x lunch hari ni.. sgtlah sakit hati ok tgk menu2 diatas..huhuhuhu...

Iena said...

aku masih bermastaution kat JB dulu, mmg singgah selalu menjadi tempat singgahan utk menyinggah bersama chenta hati... aku suka tomyam dia...
tp gi br ni, singgah selalu dh x sekick dulu tp tetap menyinggah kalo ke sana

mrs.ecam said...

nsi grng isi ketam??? pes time dngo nih.....uhuuhuiii terliuq....

♥ Vee Violet ♥ said...

sangat menggugat keimanan orang yg nak berdiat dear...
heheheh

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahhaa... sorrry.. tak tau lak shu tak lunch tadi... takpe.. malam nie kasik pulun naaaaaaaaaa... :D

NeenaAnuar said...

Iena:
yup... tomyam dia pun best.. dulu aku selalu gak makan.. but this time tak sempat nak rasa coz too short of time..

exactly! kalau let say turun turun.. menyinggah ke sini sudah pasti! :D

NeenaAnuar said...

Vee:
hahahaha... ampunnnnn... :D

NeenaAnuar said...

Ecam:
haaa.. tu lah.. kat KL tak der kannn??? :D

Lady of Leisure said...

singgah selalu ni femes kan.. terliur tengok nasi goreng ketam dia..

Nurhidayah Shamsury said...

rambut kak neena cntik..hehehe..

POSH76 said...

tak pernah gi sini....nak terai ler nanti especially nasi goreng ketam tu marvelous hehe

A D I A said...

wahaha 3-3 ordr cantones fried keuytiau ye, ni mesti jenis follow memfollow and malas pk ni heheh. i penah makan kat sini dear, malam2 lagi penuh. i rimas skit hhhe.

babe i rasa otw ke melaka i nampak van/lorry kecil putih yg terjunam kat curam tu. is it somewhre before exit bandar mahkota nilai tu?

kak ina mail said...

restoran singgah selalu ni cam famous je.daging rusa, dah lamanya tak makan.ada sekali dulu makan kat restoran khyber.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah nampak cam menarik tertarik jerk menu tue...klu sampai jb one day..harus cari singgah selalu nie..

My Small Bakery & Catering House said...

Salam kenal.

Nak order cheese tart/muffin..jemput singgah blog siti yer. :)

azzey said...

Neena: Nak rasa nasi goreng ketam..meh cini dtg tpt i (kajang ) kat area sg khantan..mmg ada 1 kedai..MALEE CLASSIC..mmg dia boh ketam real punya....seekor...

NeenaAnuar said...

Lady:
memang famess la kat JB.. dulu2 sedap lah lady dia punyer nasik goreng ketam tu... now dah tak best dahh...

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hihihihi.. thanks dear! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
kalau you ke JB.. jgn lupa singgah sini taw! :D

NeenaAnuar said...

Adia:
ha'ah... kalau malam lagi crowded gilerr...

owhh! tak... nie van rusa warna hijau muda...

NeenaAnuar said...

kak ina:
haa'ah kak.. agak femes gak lah kalau kat JB....

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yes! you shud stop here! :D

NeenaAnuar said...

My Small Bakery & Catering House:
thanks! ;)

NeenaAnuar said...

azzey:
ooo... dia kasik sekor yerr... I lagi suke kalau dia keluarkan isi2 ketammm tu dari kasik sekor! but leh try lah tempat you nanti kalau betol sedap! :D

azzey said...

Neena: Haah sekor...dtgla try....bkn jauh pon....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails