COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 24, 2010

Janji Pada Diri Sendiri Tak Ditepati!


Lepas breakfast roti canaiii... we all terus proceed ke satu tempat yg wajibul tuk di singgah biler tiap kali balik kampungg...


Dari KL memang dah pasang niat dan telah pun berjanji pada diri sendiri yg aku takkan buat apa2 sessi penyopingan di sana! Tapi malangnyerrrrrrrr aku tewasssssssssssss!!! aaaaaaaaarrrrrggggggggggghhhhhhhhhh!!!!!!! *tapi dlm hati suke benor nyer sbb dpt shopping! hehehehee*

Mana lagi tempat penyopingan yg paling hebat di Ganu kalau tidak lain dan tidak bukan.... PASAR PAYANG!!

Asal nyer adik & akak aku yg nak wat shopping... aku memang tak der apa nak carik sangat punnn... kalau beli pun takat nak carik serunding & gajus jerk! Tup2 waktu follow akak & adik aku jalan2 kat bahagian kain2... mata hati ku telah pun TERrrrrrrrrrrrr-be-kenan ngan satu kain nieeeeeee!!


DSC_1514 copy
aku suke gilerrr ngan yg warna putih niee! but adik aku kata yg biru tu pun cantik gakk.. tapi hati aku sesungguhnyer telah jatuh cintaaa pada yg putih nie... ibarat jatuh cinta pandang pertama lah kekdah nyerrr... sekali pandang terus jatuh hati! huhuhu....


DSC_1511 copy
dok berpikir pikir... nak beli ker takk... nak beli ker tak niee....


DSC_1512 copy
mencebikkk kerana hati sangat2 berbelah bahagi dikala itu... dlm hati juga berkata.. kalau aku tak amik rugi nie! hahahaa...

Naper hati aku berbelah bagi sangatttt nak beli ker tak kain nie coz aku memang dah nekadd tak nak beli apa2 material lagi kat sana... bukan sebab tak bagus.. tapi dlm simpanan sendiri sekarang nie dah ade 2 kain sutera batik yg dah pun aku beli lebih kurang hampir 3 tahun yg lepas... but till now masih belum berjahit! hahahaa.. tu yg memang confident giler tak nak shopping kain lagi dah tuuu... tapi tup2 biler tengok kain putih nie... camm entah lahhh... hati aku sangat2 berkenan ngan corak bunga batik ditambah pula ngan tone colours pada bunga2 yg digunakan.. nampak cam sweeeeetttt giler kain tuu! *terdetik gak kerisauan di hati biler tersukaa benorr ngan kain putih nie! iskk!! nauzubillahh! tak baik percaya perkara2 camgitu kannn!*


DSC_1513 copy
memang dahh fall in love abiss minah nieee... tak dpt nak diselamat kan lagii... :p


DSC_1517 copy
aku test jadik patong sat! Cantikk takkk?? hehehee....

Actually aku nie biasanyer tak suke kalau nak beli apa2 barang yg diaorg wat as display items! tapi korang paham2 jerk lar kannn... kain batik lukis nie mana ade duplicate copy! dia veryy exclusive kannn coz satu contengan batik hanya ade pada setiap satu kain jerkk... so ko takkan jumpa org kedua yg pakai kain sama cam ko! but yet... dia ade cam klon lahh.... aku ade lah tengok kain yg masih lagi dlm bekas plastik which diaorg tak wat as display items.. tapi biler aku bukak & tengok cam tak berapa berkenan di hati lah... walaupun ianyer dari jenis kain yg sama berwarna putih... tapi tang lukisan batik & tone warna yg dilukis tu yg aku tak berkenan... mata hati aku tatappp berkenan yg ade kat patong tu jugak! abis nak tak nakk.. prinsip tak nak beli display items terpaksa di abaikan!


DSC_1515 copy
checking session!

Since aku dah nakk jugakk yg kat patong tuu... so harus lah aku buat check up ke atas kain tu secara detail & 100%! kot2 ade slack kat mana2 leh aku rejectt... and terusss berkata pada diri sendiri.... "aaaaaaaaahhhhh.... selamat duit aku sbb kain tu rosak!" hahahahaa.... TAPIIIiiiii!!! memang kain tu nak jadik milik aku lah kekdahnyer! leh lakk cantikk bukan main lagii.. tak der secalit kotor pun... walhal putihh tuu! Isshhh... Isshhh... Isshhh... :p


DSC_1520 copy
Yeaaahhhhhhh!! Gottcchaaa!!!!

Satu jerk yg aku notice kalau pegi time2 peak cam cuti sekolah niee... harga tersangattt lah susah nak reduce... tawarrr pun dpt ciputtt jerk! takat kurang RM20! puas aku tawarrr... tetap susah nak kurang! Selalu aku pergi time2 non-peak... best jerk wat kerja tawar menawarr... takpe laaaa... nak wat camnerr... biler hati sudaa sukaaaaaaaaaaaaa!!! :p

p/s: pada pemenang2 my b'day gift.... sorryyy sangat2 keh atas kelewatan pemberian token korang... bukan aku sengaja nak lewat2 kan.. tapi aku beli hadiah korang tu kat Ganuu... so tu yg jadik lewat tuu... hehehe.... Insyallah dlm masa terdekat nie aku akan post kan pada korang2 semua yerr!! :D

21 comments:

SURIA AMANDA said...

cantikkkkk....buat kebaya pun cantikkk...tapi kalau sutera deorang ckp elok wat baju kurung..kalau x rugi sebb mahal kan...

POSH76 said...

I pun berkenan kaler white tu...blue ada kureng sikitla...cantek tu sutera ganu hehe

Shu Shinju said...

berapa $$ tu kak? cantik la..

Lady of Leisure said...

cantiknya neena... putih tu mmg menawan lady pun suka...

Cik Yayang said...

CAntik...
Lebih cantik kalau wat baju terus, then pakai bulan 10 nnti...sempat lagi ni...ada 3 bulan lagi nk tempah baju..wakakaka...

Alida Ali said...

Cantik sgt kain tu...kalau dah jadi baju mesti lagi cun...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

cantik la sis...sutera nie better buat baju kurung jerk kan..sebab leh pakai lama...

Jiejah @ Iza said...

mmg cantik menawan ;-))

rATu kEBaYA said...

cantik batik tu..

Iena said...

blk hari tu aku tersambar dua... dlm kata tidak tu...
so, aku fhm apa yg ko alami tu... :)

NeenaAnuar said...

Amanda:
tu lah... memang dah verangan2 nak wat baju kurung gak lahh... sbb kalau wat kebaya memang rugi kan!

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe.. thanks dear! citarase kite sama! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
akak dpt RM180 shu! dia kurang RM20 jerk! huhuhu...

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehee.. thanks dear! sama lah kite punyer citarase kan! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
wakakakakakaka.. I loiikkee that statement! :D

NeenaAnuar said...

Alida:
hehehe.. thanks sis! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
tu lah tu! memang nak wat baju kurung jerkk pun rasanyer! ;D

NeenaAnuar said...

Jiejah:
thanks sis! :D

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
TQ sista! ;)

NeenaAnuar said...

Iena:
wakakakakkaa... tau takkpee!!!

azzey said...

Neena: Right choice! Klu I pon sure pilih yang kaler putih tuh....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails