COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 18, 2010

Attend Wedding @ Family Vacation!


Salammm to all my beloved readers! Thanks to all of you yg mendoakan aku cepat sembuh... alhamdulillahh.... peroott aku dah semakin baik sekarang nie... now masa tuk balik to my normal diet coz dah seminggu over limit of food intake! hehehe...


Ok... ade yg dah tahu and ade juga yg tak tahu which maybe korang terlepas tuk baca my previous entries yg mana aku dah pun mention yg I balik kampungggg starting last friday.... Aku balik kampung nie bagi menghadiri my cousin's wedding... ingatkan wedding yg aku attend kat JB hari tu... tu belah pompuan... so now turn belah my cousion bro (Mazeri) lah pulakk kat Terengganu!

Terengganu nie merupakan arwah mak punyer kampung.... arwah dilahirkan di Kg. Seberang Marang... dan sempat bersekolah rendah di sana... then tak lama lepas tu arwah tokki (datok) & tok (nenek) yg sememang nyer org jati terengganu dah berpindah ke Seremban... so arwah mak pun sambung sekolah di Seremban... aku nie org bandar.. di lahirkan di KL... so dah sah2 tak der kampung... so menumpang lah kampung arwah mak.... sib baik masih ade pakcik... makcik... tok sedara & nek sedara yg masih tinggal di Terengganu... so boleh lah dpt feelings2 org yg seronokk nak balik kg! Jgn ingat aku suke & bangga jadik org bandar yerrr!! sesungguhnyer aku jelesss ngan org yg ade kampung!! Pasai tu tiap kali kalau balik Ganu & Perak (kg en. teman)... confirm aku eksited abis! :p

Kebetulan all my family members dapat balik ke kampung this time! Kalau arwah mak ade must be more fun & enjoyable! Bukan senang nak kumpulkan semua org balik camgini.... so since dah ade peluang camgini... we all buat family vacation sekali! tapi korang jgn tak tahu yg kiteorg kalau balik kampung ganu nie tak penah rasa cam balik kampung biasa2... coz tiap kali berada di sana tiap kali tu feeling holiday pasti ade... maybe disebabkan panorama indah disepanjang perairan terengganu tu yg membuatkan feeling berbeza! Bluewish sea... fishing village... & 1000 of coconut trees... that was really scenic!

Last friday... seawal pukul 7:30 pagi kami dah bertolak ke Terengganu.... kami berkonvoi sebanyak 3 kereta.... aku, en. teman & my dad satu kereta... my elder sister 1 kereta & my younger sister in another car! Kiteorg janji tuk breakfast di hentian Genting Sempah.... sbb anak2 buah nak breakfast kat Mc'D... so biler kanak2 ribena dah ikut... semua uncle & untie pun kene ikut lahh! hehehehe.....


DSC_0350 copy
Qaseh sibuk nak pegang patong Mr. Ronald Mc' Donald!

Lepas breakfast... kami meneruskan perjalanan dengan melalui Lebuh Raya Pantai Timur! Aku cukup menyampah ngan highway nie punyer R&R @ Perhentian! tak se-best Plus Highway di Lebuhraya Utara Selatan! ngan air tak der... toilet busuk & kotor giler!! memang sah2 project nie makan duit haram banyakk!


DSC_0358 copy
nice view along the journey! oh ya... again aku jadik pilot tuk KL-KT route! :D


DSC_0361 copy
Berhenti sebentar di Tol Jabor!

Then we olllzz meneruskan perjalanan... next stop di Mesra Mall @ Kertih! Berhenti for lunch... and first time kiteorg semua ke sini... so for the first impression... mall dia OKK.. macam2 adeee.. yg TAK OKKK harga makanan cam harammm!! mahall nak mammmpoooss!! serios aku tak tipu! makan kat food court jerk taww... tapi hargaa.. makkk aiiiii... memang melampau & tak masuk dek akal lah! abg ipar aku amik sekor ikan + kuah lemak + telor masin sikit... = RM8! mahalll kan?? ikan kecikkk giler tuu... bukan besar pun! pendek kata aku tengok kat situ semuanyer harga tak kurang dari RM7 lah! dah lebih kurang KLCC dah kekdah nyer!! Ye lahhhh! pahamm lah naper mahal camgituu... mentang2 lah mall tu terletak kat tempat & kawasan petronas... so dia tekann lah harga kaw2 punyer kat situ... kan org2 petronas nie kaya!!!! So takat below than RM10 per plate tu tak der apa lah tuk diaorg kottt! Kesian gak kat org2 kampung kat situ.... confirm berpikir-pikir 3-4 kali nak makan kat situ kann....


DSC_0365 copy
Aku order Black Papper Sizzling! Harga RM7.50... rasa memang malatoopsssssssssss! pedasss & sangat2 memenuhi citarasa aku... so tu yg korang leh tengok muke aku tersenyumm gumbira tuu.. kalau tak jgn harap.... dah lah mahal.. ditambah plak ngan tak sedap... confirm muke aku cam cuka kekdah nyer nanti... :p

Lepas lunch.... we ollzz teruskan perjalanan sampai ke Kuala Terengganu.... kereta leh tahan banyak gak on da road.. al-maklum lah cuti sekolah.. but nasib baik tak der any accident.. if not confirm jammed teruk.... sesampai jerk di KT.. terus check in ke rumah penginapan di sana... will continue in next entry yeah! ;)

23 comments:

Nurhidayah Shamsury said...

sonok ye kak neena back..story lg tau..x sbr nak bace..

Iena said...

aku even dh baper puluh kali duk lalu dpn Mesra Mall tu xpernah sekali pon tergerak ati nk berenti @ nyinggah... dh muak ngan shpng mall kat KL... blk ganu skali skala kite carik kelainan sket... hehhehe

POSH76 said...

ooo gi cuti yer patut ler lama hilang....meh kasik update taw...windu laa hehe

lady XOXO said...

alorrr.. ada sambungan.. ni yang BESH.. macam drama ar sis.. besh2... im waiting... wah wah.. MCD MCD... tak leh2 on DIET... ahahha.. so noxt entry ok sis..

SURIA AMANDA said...

seronok pi jenjalan selalu kan...akak dah tgok gambo kahwin Lisa lum? sure belom kan...sedihhhh...

Siti Shuhadah Zainol said...

sonok kan jenjalan nek highway ni.. nak2 plak ramai2 ngan family member... best sgt..shu suka giler..

rATu kEBaYA said...

nak g makan nasi kenduri lah ni kekdah nyer..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnya dapat balik kg ramai2 cam tue kan..konvoi dengan adik beradik lak tue..memang sangat2 enjoy..

NurSolehah said...

sy pun org teganu..

eqbalzack said...

lama menghilang ni neena...hehe

♥ Vee Violet ♥ said...

meriahnyeee....
:)
terserlah kegembiraan neena makan sizzling tue...
^^
i miss you neena...
cepat update blog macam dulu balik...
:)

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hehehe.. don't worry dear.. story akak nie takkan abis dlm satu entry nyer! hehehe...

NeenaAnuar said...

Iena:
aku pun kalau ikut kan tak nak makan @ singgah mesra mall tu.. bak kata ko lah... dah muak ngan mall2 kat KL nie hah! tapi since aku travel balik kg hari tu hari jumaatt.. so ko paham2 jerk lar... kat sana kalau hari jumaat kan mati.. semua tempat tutup... semua kedai2 makan kampung tutup due to their public holiday! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehehe... balik kampung cum cuti2 malaysia! :D

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
hahaha... biasalah akak mung ini dear! mana boleh abis citer bercuti dlm satu entry jerk! ahaksss!!! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
alololo... jgn lah sedih!! akak dah tengok dah... sorry lah lambat tengok & lambat nak tinggal comment!! apa pun.. lisa sangattt cantikkss on your big day! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
tu lah.. akak pun seronottt bangatt.. coz bukan senang kiteorg semua nak dpt peluang camgini... hehehe...

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
yup! then bertukar jadik cuti2 malaysia! hehehee...

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yup! exactly! peluang camgini bukan selalu leh dpt... coz nak kumpul kan org2 yg berkerja shif pun susah gak tu! :D

NeenaAnuar said...

NurSolehah:
really? ganu kat mana dear?

NeenaAnuar said...

eqbalzack:
hehehe... winduu neena ker abg eq? hahaha...

NeenaAnuar said...

Vee:
hehehe.. tu lah.. sib baik sedap... pasai tu leh senggeh camgitu...

I missed you to darling! ;)

Nur Irfan Juezrie said...

wow..bestnya konvoi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails