COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, June 23, 2010

Menu Wajib!


Lepas tengok sun set... aku ngan en. teman bersiap siap tuk ke sebuah gerai yg terletakk tidak jauh Angulliaa.... dia dekat2 ngan Restaurant Saga jugakk.... betol2 terletak di tepian pantai & along da main road!



DSC_1492 copy
Inilah dia Warung MakDe yg menjual nasik dagang as the main menu for breakfast!


DSC_1487 copy
Mokcik nie dah cukup kenal ngan aku.... nak2 ngan arwah mak... dia pun sedih biler dpt tahu yg arwah mak dah tak derr... sbb arwah mak without failed tiap kali balik kampung.. mesti beli nasi dagang dari kedai makcik niee... siap amik nombor talipon lagi tuk buat booking sbb kalau lambat sikit jerkk... confirm abis nasi dagang dia....

On that day kiteorg tapauuu jerk tuk bawak balik ke resort sbb nak simpan tuk makan tengahari.... korang jgn risau.. aku selalu beli ngan makcik nie & siap bawak balik ke KL lagi on da last day... tahann tuu sampai ke malam.... alhamdulillahhh.. tak basii....

Abis kalau dah simpan nasik tengahari.... pagi breakfast apa? Haaa... pagi kiteorg breakfast nie!


DSC_1509 copy
Roti Canaiii!!

Aku & family memang tak penah missed tuk makan roti canai mabelesss kat area Pasar Marang nie biler tiap kali balik kampung! Ibarat cam perkara wajib dilakukan lah! hahaha....


DSC_1496 copy
Kat sini ade a few roti canai stall tauu... tapi yg aku makan nie adelah dari Warung Pak Man!


DSC_1506 copy
Inilah dia Pak Man yg sedang ligat menebarkan roti nyer! :D

Sapa2 tak tahu pasar marang kat mana.. meh sini aku bagi tau... kat marang ade jetty nak ke pulau kapas... korang pegi kat area jetty tu... confirm korang takkan missed tempat niee... ade small building warna purple just next to da jetty! senang kan? :D

Apa yg bestnyer roti canai pak man nie? entah... pada aku dah biasa and dah muakk giler ngan roti canai kat KL nie yg majoritinyer dari air tangan mamak! kari pun kari mamak! So.. yg ganu niee.. dia punyer roti canaii sangatt enak! nak2 roti telor! aku order 2 keping hari tu tau! (salah satu punca aku gemuk gak nie! :p) then kari dia yg da bomb tu yg tak boleh blah tuu.. kindda different type of taste.. alaa.. more to curry melayu lah senang cakap... hihihi....


DSC_1510 copy
memang mabelesss! everybody enjoys it! :D

14 comments:

Mimy Hamid said...

hamboi cuti cuti makan saje..sedap lak tu..takpe heaven kan dpt nikmati makan best...aku mmg jenguk marang la pasni ..kata ajil dekat kan ngan marang

IdzaLia said...

cuti2 ye neena... best2..

NeenaAnuar said...

Mimy:
ha'ah... tak jauh pun beb ajil ngan marangg... so nanti jgn lepaskan peluang tuk singgah makang2 camgini ye nanti! :D

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
heheeh... asalnyer balik kenduri sedara kawin sis.. last2 jatoh holiday keluarga sekali! hehehe...

Yaniez said...

yummmyyyy.... :D

nairaariaa said...

lamanye tak makan nasi dagang...windunye nak blk kg lg,....huu..alasan

Lady of Leisure said...

sedapnya tengok lauk pau kat kedai makcik tu.. syok tengok neena bercuti... esp part makan2 ni hehe

POSH76 said...

bagus taw u rekomen tempat2 ni senang kalu i nak gi ganu...ganu mmg food heaven..hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aduhhhhhhhhh perut dah lapar tengok hidangan kat sini..huhuhuhuhu

NeenaAnuar said...

Yaniez:
wink! wink! :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hehehee.. best kan nasik dagang! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehee.. makann adelah salah satu terapi waktu bercuti kann! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
heheh.. no prob beb! esok2 kalau u ke sana.. jgn lupa singgah sini yer! ;D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hikss.. hikkss...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails