COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, June 9, 2010

Majlis Menghampiri..........


On Saturday nite... berlansungnyer majlis akad nikah my cousin kat rumah pengantin perempuan di Kg. Pasir Johor Bahru... plan asal katanyer nak bernikah dlm kol 9 malam.. lepas Isyak lah lebih kurang... sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..... kol 10:30 malam baru start majlis akadd nikah! Huhuhu... aku sendiri tak sure atas sebab apa majlis tertunda... apa pun yg pasti... majlis telah pun berjalan ngan sempurna walaupun ianyer menghampiri waktu masuk bilik tido! hihihihi....


Rombongan keluarga pihak pengantin lelaki i.e. my Pak Ngah’s families turun dari Kuala Terengganu ngan satu bas persiaran! Wahh.. happening abiss aku kata... meriaaahhh wooo aku tengok diaorg turun dari bus malam tu! Hehehe....

Ye lah.. Pak Ngah aku ade 10 org anak.. so satu bus tu memang leh dikatakan hampir penuh ngan seluruh anak beranak dia jerk.. then ade gak lah plus sedara mara dari terengganu yg nak turut serta ke majlis di JB hari tuu...

So... jom tengok gambar di sekitar majlis akad nikah malam tu yerr...


DSC_0084 copy
Bus rombongan yg membawa ahli keluarga dari terengganu.... nie diaorg tak der lah direct dari KT.. diaorg dah sampai JB lebih kurang timing aku jugak lah.... diaorg semua stay kat salah satu asrama penginapan kalau tak salah aku...


DSC_0083 copy
Sessi kumpul2 kan sedara mara... ramaii giler tuuu!


DSC_0101 copy
Oh.. ah akak yg mengiringi pengantin lelaki dari belakang! :D


DSC_0096 copy
Wah! segak tol abg sekupu aku nie! :D


DSC_0098 copy
Pengantin lelaki & keluarga disambut dengan percikkan bunga api! memang meriah abiss! aku terkezutttttttttt badakk biler tetiba jerk dengar letopannn!


DSC_0103 copy
Sebelum naik ke atas rumah pengantin perempuan... empat lagi bergedik ngan my lil cousin Azyan! :D


DSC_0105 copy
barang2 hantaran dari pihak kami...


DSC_0187 copy
barang2 hantaran dari pihak pengantin perempuan.. sesungguhnyer perempuan dan pink tidak dpt dipisahkan! hahaha...

Belah pengantin perempuan dah ade dia punyer own official photographer (OP) malam tu... so en. Teman just amik gambar for our own keeping jerk lar.. nanti kat belah ganu baru en. Teman yg akan jadik OP.. wah... confirm sibuk laki aku nanti! And dah sah2 jugak aku bakal teerkene tempias nyer!


DSC_0113 copy
Aku suke ngan pelamin dia.. Sweet jerk...


DSC_0111 copy
semua tengah sabar & tenang nak menunggu sessi akad nikah...


DSC_0190 copy
COmeii tak adik nie.... nama dia Aliyah! dia memang dari kechik sangat chubby! aku tiap kali jumpa dia memang gerammmmmmm jerk ngan dia.... dia nie kire pangkat anak buah gak lah tuk aku... dia cucu kepada my pak ngah yg juga merangkap anak buah kepada abg mazeri... ala2 anak dua kupu lah gitu ngan aku.. hehehehe...


DSC_0133 copy
Saat yg mendebarkan.. memang leh nampak lah abg mazeri sangat chuakk ketika ini...


Aku a lil bit frustt on the setting of putting the pengantin... sepatotnyer pengantin lelaki tu lah yg duduk depan pelamin.. bukan tok kadi tuu... so org semua nak amik gambar memang susah tau.. dah abis semua gambar dok fokus vontuit pengantin and tok kadi yg interprem lebeyy! Kalau pengantin lelaki yg duduk di depan pelamin.... output gambar pun pasti lebih menarik sbb pengantin berlatar belakangkan pelaminnn...

Tapi takpe lah aku pahammmm.... dlm satu2 majlis tu mesti ade pro & cons sana sini.. ikutkan aku.. nak jerk bagi tahu diaorg and suruh diaorg pusingkan pengantin tuu... tapi dah sah2 ko bertandang umah org.... takkan lah ko nak memandai2 sangat kannnn? Silap2 hari bulan kanggg mau kene halau! Hehehehe...


DSC_0140 copy
End up en. teman guna skill ambik gambor dari jendela umah! hahaha....

Alhamdulillah... dengan 2 kali lafazzz.. sah lah abg mazeri memiliiki buah hati pengarang jantung nyer.... yg klakor waktu dia nak akad tuu.. punye lah dia gabraa... firstly dia ckp bukan main lajuu... then dia sendiri leh tak ingat apa yg dia sebut at part jumlah mas kahwin! Hehehe.... siaannn.. pahamm... darah gemuruhkannn.. asalnyer dia memang dah set nak bagi RM80 tuk duit mas kawin.... tup2 last minit katanyer dia tukar ke RM82...

Owh! Abg sepupu aku nie memang fanatik abiss ngan nombor 82 nie... nak tau sebab apa?? Sbb kereta dia bernombor 8282... van yg dia bekerja pun nombor 8282 then nombor motor dia pun 82... actually nombor motor 82 dia tu.. dia beli dari my dad... tapi tak der lar beli harga yg tinggi melangitt pun... just buat pertukaran nombor jerkk kat JPJ.... actually kereta proton iswara my dad memang asal nyer bernombor 82... so biler abg mazeri nak beli motor.. dia punyer nak kekal kan segala galanyer no 82... tu yg dia mintak no 82 dari kereta my dad tu! Hehehe... sib baik sedara.. kalau org luar.. confirm aku suruh my dad bubuh harga tingggiii melangit! :p



DSC_0142 copy
Sessi bacaan takliq!


DSC_0147 copy
pemberian mas kahwin....


DSC_0150 copy
upacara batal air sembahyang...


DSC_0153 copy
sessi first kisss harus ade! :D

Majlis akad selesai lebih kurang hampir pukul 11 malam! Pas tu baru kami di jamu ngan nasi ayam... gambo nan adooo.. coz masing2 dah kebulurann nak makan jerk kekdah nyer! Hehehee...


DSC_0159 copy
muke dua org 'kanak kanak' riaang yg dah tak sabar nak gie terjah nasik ayam!


DSC_0171 copy
yeay!! makan timeee!! takyah carik aku.. sbb aku dah hanyut ngan nasik ayam! hahaha...

Pengantin sempat gak lah buat majlis berinai kecil malam tuuu... and aku diberi peluang tuk menepung tawar pengantin... so apa lagik.. amik peluang tuk membaling bunga rampai & mencurahkannnn air mawarr kat pengantin lerr.. biar diaorg lencunnn sikit! Hehehehe....


DSC_0172 copy
Very cute couple! I loikkee their pelamin & baju pengantin! sweet pinky gituuuu...


DSC_0174 copy
Lagi satu yg aku suke.. tang kasut Sue.. veryy seksiiiii! aku geram ngan en. teman... aku ade bisik kat dia... suruh close up sikit tang kasut kat kaki Sue tu.. leh lak dia tak snap! haih!!


DSC_0180 copy
Pengantin berserah diri jerk time nie... abis diaorg kene baling ngan bunga rampai & lencun tapak tangan aku curah air mawar! hahahaha..... ateeeeeeeeeee... bilernyer pong nak buli pengantin kannnn! :p


DSC_0184 copy
apa pun.. lepas kene buli.. ucapan tahniahhh harus diberikan pada mereka yg di rai...


DSC_0164 copy
Sessi polok cium Mak Ngah & menantu barunyer....


DSC_0193 copy
Okkk.. masa untuk pulanggg.... aku sorang jerk yg static kat situ... pasal tu gambar aku tak goyang! org lain semua tengah dok bergerak ke hulu ke hilir... hehehee....


DSC_0198 copy
Rombongan kami berangkat pulang kira2 jam 11:54 malaam dari rumah pengantin perempuan....

Kiteorg pulang ke hotel kahhh??? hahahahhaa.. tak der makne nyerrr... will story in next entry yeah! ;)

24 comments:

mrs.hanibunny said...

PRENNNN awat tak genap kul 12 malam daaaaa...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah dah lewat nyek akad nikah..memang time tuk masuk tido dah tue..hehehehehehh...tetttttttttttt nak2 lak pengantin baru kan.. :P

mrs.ecam said...

tngk org kawin kompem memori ms kawin dl terbayang2...ouhhh hik3

POSH76 said...

Tahniah pada mempelai....cantikla depa serba serbi soft pink gitu...hehe

-NiD's- said...

wah chOMel pengantin tuh pINk kaler...BTW selamat pengantin baru ok....

to si BLACK KEBAYA....fuh...cun melecun aih..eehehehe

Lady of Leisure said...

neena, cantik la u berkebaya hitam.. suka tengok nampak ayu giler..
:)

IdzaLia said...

musim org kawin kan skrg... byk undangan kenduri kawin lia dpt..
tahniah ye utk sepupu neena.. ^__^

Aini said...

waaa.. nak kawen jugak =)

♥ Vee Violet ♥ said...

neena comel giler...
vee phobia nak ke majlis kawen sebab orang akan taanyaaaaaa aje...
hehehe

Siti Shuhadah Zainol said...

SELAMAT PENGANTIN BARU TO ABG SEKUPU KAK NEENA & ISTERI... MOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT.. AMIN.....

Nur Irfan Juezrie said...

bestnya jadi pengantin.. tingat zaman kawin dulu. .rasa mcm nk ulang je lg sekali.. anyway.. slmat pengantin baru to the pengantin.. smg bahagia slu..

azzey said...

Sweet pinky...congrates to them..

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
hahahhaa... kene tanyer tuan rumah lerrr! :p

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hahahaha.. betoi2.. :D

NeenaAnuar said...

ecam:
sudah semestinye!! hihihi..

NeenaAnuar said...

POSH:
tu lah.. i pun minatt giler color baju depa.. very sweettt gituu..

NeenaAnuar said...

NiD:
hahahaha... terselitt gak yerr yg black kebaya tuu! malusss I taww! :p

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehe.. Thank Q darling! :D

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
tu lah.. cuti sekolah kannn.. ramai tul yg naik pelamin! hehee.. thanks sis! :D

NeenaAnuar said...

Aini:
kawinnnnn... jgn takk kawinnn.. rugiii wooooo!!! :D

NeenaAnuar said...

Vee:
hehee.. thanks dear.. takot? nie mesti org tanyer biler nak kawin kann.. siann vee! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
thanks! ;)

NeenaAnuar said...

Jue:
tu lah kannn.. aku pun ade feeling yg sama! ahaks!

NeenaAnuar said...

azzey:
TQ! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails