COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 29, 2010

Lekorrrr 008!


Lepas check out from Angulliaa... we all buat banyak pit stop sebelum sampai ke kL! hehehe... tu agenda biasa kiteorg tuuu... tak penah lagi lar kalau kiteorg balik naik kereta... then balikk teruihh jerk ke KL! :D


First.... tak sampai 5km keluar dari Angulliaa.. kiteorg dah berhenti kat.....


DSC_1772 copy
sini.....

Sapa yg dah lama follow blog aku maybe leh ingat lah kott tempat nie... coz last year waktu aku balik kg... aku dah penah citer pasal tempat beli keropok lekor niee... this is our favourite spot tuk beli keropok lekor! yup! kat Ganu memang melambak2 org jual keropok kannn! tapi so farr this is the only outlet yg memenuhi citarasa kiteorg kalau nak beli kerepok lekor... maybe ade tempat2 lain yg lagi bestt kott dari apa yg aku rasa niee.. but so far aku tak ketemu lagi... aku dah penah cuba a few places... termasuk lah keropok 007 & keropok losong... but lepas cuba yg 008 kat kelulut niee.. memang we all suke ngan taste dia... memenuhi citarasa kiteorg lahhh.... org lain aku tak sure lah diaorg suke ker takkk.. tapi dari apa yg aku tengok.....


DSC_1773 copy
Cam ramai gak lah yg sukee... giler punyer ramaii org beratur time nie! nak2 cuti sekolah... kalau hari2 biasa pun leh dikatakan agak ramai.. apa tah lagi biler musim2 cuti kann....

Nak kata famous ker idak kedai dia nie.. leh tahan gak lah kott... sbb kedai nie penah masuk newspaper (lupa lak nak suruh en. teman snap gambo yg tergantung kat kedai dia tuu) dan jugak setiap pekerja ade uniform khas & name tag!


DSC_1774 copy
time nie akak comeyy nie tak pakai uniform... tapi dia pakai name tag jerk! :D

Kiteorg tapauu bawak balik kL.. aku beli tuk MIL a few packets & jugak tuk aku sendiri... tahannn wooo kerpok nie... aku simpan dlm freezerrr.... berbulan bulan pun leh makan lagii.. janji simpann jerk dlm freeezeer tuuu! owh.. aku beli yg dah siap bergoreng punyer yerr.. bukan yg rebus! so simpan jerk ber-frozen yg dah bergoreng tuu.. nanti biler2 nak makan.. bawak keluarr & kasik hilang beku dulu... then goreng jerk balik... insyallah.. rasa kerpok nie so farr tak penah berubah lahh yg aku penah makannn... pasai tu aku suke ngna kerpok kat 008 nie... one thing texture dia tak kerass... coz dia tak guna banyak tepong... around 80 - 85% adelah ikannn.. tu yg buat kerpok tu lembuttt sangattt... then lagi satu aku suke coz dia tak hanyirr... which boleh membuatkan aku makannn.. dan makannnn.. dannn makannnn sampai kenyang! hihihihi...


kerpok
naaahhh!! aku hidangkan korang ngan keropok 008! gambar nie aku cilok dari archive picture aku! :D

p/s: kalau korang tau ade kat mana2 lagi keropok lekor yg sedap kat ganu.. jgn lupa roger2 aku yer! ;D

22 comments:

Nurhidayah Shamsury said...

sos kt ganu TERBAIK..sdp sbb wat sndiri kan..

MiYOKO TACHIBANA said...

dapnye...dapnye..terliur niii...

nk kena g ganu la cmniii..cari kepok lekor...

Mimy Hamid said...

yeah yeah aku suka makan sini...ko juga rekomen kannn...smpi aku tershasul sebut kelukut..encik awak aku puas pikir apa kelutkut...terbaekkk

SURIA AMANDA said...

sedap!!!!rasa mcm nak balik umah jer dah ni pi goreng kopok lekor yang MIL lisa beli...

Lady of Leisure said...

kopok lekor oo7 kat kuala ibai ngan kopok lekor kat losong sedap jugak neena..
:)

Cik Yayang said...

Keropok lekor Trg, mmg tak leh lawan mana2 kopok ar...kalau kt KL ni..tepung jer banyak! kan? Yer yer jer ckp kopok lekor ori dari trg, kita tgk pn tau la ori ke idok...ermm..lama nya tak pekena keropok lekor ori dari trg nih...:-)

kak ina mail said...

keropok lekor best, tapi takut nak goreng yang mentah tu.selalu beli dah siap je.dari pantai timur punya keropok lekor sedap.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya keropok lekor....

POSH76 said...

harus cari ni....kepok lekor ganu mmg tak leh lawan kat mana2 la...KL nyer hampeh kerasss tak sedap hehe

nairaariaa said...

hehe...yg nie pom i loike...penah jgk beli kopok kat kelulut...kopok lekor sedap gilerr...haritu beli kopok kering,n smlm stok kopok da habes...sob3x...baik punye kopok la...huu

azzey said...

Neena: Mesti terasa sgttttt ikannye kannnnnn.....

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
yeszza! exactly! ;D

NeenaAnuar said...

MiYOKO:
haa.. gie bercuti ke ganu cepat! hehehe..

NeenaAnuar said...

Mimy:
hahahahahaha.. lawak lah ko beb!

NeenaAnuar said...

Amanda:
hehehehe... so dah makan lom? :D

NeenaAnuar said...

Lady:
yup! I know that dear.. tapi biler dah cuba yg 008 kat kelulut niee.. terus dah berpaling arahh terus ke sini! coz tekak nie rasa yg nie lagi bestt... hehehe.. thanks lady! ;D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
yezzza! exactly! ganu punyer kerpok adelah yg terbaikk kan! ngeeeee! :D

NeenaAnuar said...

kak ina:
neena pun kalau beli yg dah siap bergoreng punyer... yg mentah tu cepat rosak tau..

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
yumm... yummmm! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
yessszzaa! ganu adelah yg paling asli gituuu!! hehehe..

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hehehee... bestt kan ganu nyer keropok lekorr... originallll abis!! ;D

NeenaAnuar said...

azzey:
yup! sudah semestinyer! ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails