COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, June 11, 2010

OWHHH!!! I WAS SHOCKED & HE MADE IT!!!


Selepas hampir 5 tahun berkahwin.... kelmarin en. teman telah membuat satu kezuuuuuuuuuuuuuttttttttannnn berukkkkkkkkkkssss buat diriku!


Serious! Memang aku terkojottt abis!! Hampir tercengang aku dibuatnyer! Nak tau naper????

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........................




DSC_0338 copy
Beratttt weeiii jambangan bunga nie... almost 1 kg aku rasa!


DSC_0339 copy
Akuuuuuuuuu menjerittttttt sekuat kuatnyer dalam hati jerk lar biler terima bunga nie kelmarin! nak jerit kuat2 nanti org kata aku giler lak! :p


DSC_0343 copy
6 kuntum mawar merah yg masih segarr!! maksud.. I LOVE YOU! I LOVE YOU! hahahaa.. pandai2 jerk aku reka sendiri! :p


DSC_0345 copy
Bukan bunga semata.... tapi siap dengan my favourite chocolate! :D


OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aku cam tak percaya yg sesungguhnyer laki aku ker yg antar bunga nie kat office semalam??? Hahahaa.. tapi itulah kenyataan nyer!!!

Okkkkk.. maybe ade yg kata cam aku mengadaaass lebih kan... “Elehhh!! Dpt bunga camgitu pun nak kecoh! Org selalu dapat lah!! Tak kecoh pun!” Haaaaaaaaaaaaaa!! Pasaiiii aku tak selalu dapat lah aku nak kecohh lebih hari nie!!

Meh sini aku nak habaq maiii... sesungguhnyer... aku nak story kat korang yg en. Teman nie bukan lah mat bunga org nyer.... so dlm erti kata lain... dia tak lah seromantik mana orgnyer.. tapi pada aku dia ade sense romantik yg buat aku sukaa.. tak perlu lah nak berjiwang jiwang karatt sangat... coz aku leh jadik rimas!!

Tapi biler aku dah kata aku tak suke org berjiwang karat tuu... tak lah pulak semestinyer dia tak payah kasik bunga langsung!!!!!!!!! Naluri kewanitaan & keperempuanan aku tu masih meneballl okkkkkkkkkkkkkk!! Memang lumrah perempuan suke dengan bunga kanN??? Ade ker perempuan yg tak suke ngan bunga??? Well... maybe ade lah kottt!

Kalau korang nak tahu.... kali terakhir aku dpt bunga dari en. teman waktu my graduation day in 2001... waktu tu memang syiokk abisss... my parents kasik satu jambak bunga... and en. Teman kasik satu lagi jambak bunga... and dua2 was in my favourite colour.... i.e. Purple & Pink! :D

So since that moment.... memang aku tak penah terima apa2 jambangan bunga dari dia... walaupun sekuntum! Serious!! Aku tak tipu niee!! Ko jgn harap lah dia nak kasik bunga! Yg aku nie dok verangan rangan lah kunon2 dia nak kasik aku jambangan bunga during wedding anniversary celebration ker.... or during aku nyer b’day kerr... atau biler2 masa jerk lah!! So kesudahannyer... aku hanya verangannn yg tak bersempadan kekdah nyer! Hahaha...

Disebabkan kami sentiasa mengamalkan sikap demokrasi & bebas dlm bersuara & memberi pendapat dlm rumahtangga.... so satu hari tu aku penah lar tanyer dia....

“Bee! Naper you tak suke bagi I bunga yek??? I teringin arrr.... Jeles tauu tengok org lain selalu dpt bunga dari pasangan diaorg!”

Dia jawab...

“Entah!! I rasa bagi bunga nie cam satu pembaziran lah! Beli mahal mahal... lepas 2-3 hari... matiii... tak ke rugi tu?? Dari I bagi you bunga... baik I belanja you makan org belikan you barang2 lain yg boleh you guna pakai!”

Aku jawab....

“Ye laa.... memang betol lah.. bunga nie sometimes cam pembazirann.... itu kalau beli selalu mungkin lah.... tapi nie sekali sekala.. setahun sekali pun di kire pembaziran ker? You tau tak... feeling dia camner biler dapat bunga nie???"

Dia jawab...

“hah camner?? Cam kera dpt bunga???”

Aku jawab...

“Hah lebih kuranggg arr tu! Tapi serious nie Bee!! You nie kan... you tak tahu tau... camner & bagaimana perasaaan biler dpt bunga nie... Ok I nak tanyer you naper biler melawat org sakit .. org kasik bunga... naper kalau nak deco rumah sometimes org guna fresh flowers? Sebabbbbb.... bunga nie memberikan satu perasaan yg sangat tenang... aman.... happy... teruja.... kasih sayang.... romantic touch dan macam2 lagi lah yg membahagiakan! You paham tak?”

Dia jawabb....

“mmmmmmmmmm...... camtu I kasik bunga taik ayam jerk lar... bunga jugak tu kan?”

Aku......

“*&@#%^!*&*%!@&$#*”

Haaaa.... pasal tu lah naper aku cam kera dpt bunga semalam! Sebabnyer.. aku memang dah buang jauh2 dari sudut hati aku nie.. yang adelah mustahil untuk aku terima jambangan bunga dari en. teman! Tapi itu tidak bermakna aku kecik atiii atau marah pada dia sbb tak penah bagi aku bunga.... coz aku cuba tuk memahami apa yg dia rasa.. and at the same time aku respect dia punyer pendirian.... walaupun hakikatt nyer dlm hati nie.. melompat2 cam berukkkkkkkkkkkkk nakkan sejambak bunga! Hahahaha....

But apa yg specialnyer semalam sampaikan en. Teman leh bagi sejambak bunga pada aku yerrrr???? Haaaaaaaaaaa... Jeng.. Jeng............. Jengggggggggggggggggggg................

Punca nyerr... aku merajokkkkk + sentappp + emo ngan dia pagi semalammmm.... biasalah kannn... sedangkan lidah lagi terigigit.. ini kan pulak kami yg selalu gigit mengigit antara satu sama lain nie! Hehehehe... Walhal selama hari nie bukan tak penah sentap punnnnnnnnn..... tapi issue semalam like a lil bit special sikit arrr.... wah! Sentap pun boleh special2 yek? Hahaha... ingatkan abis kat situ jerk emo aku.... masuk office.. pepagi dah ditambah lagi sentap.. biler ade yg ‘menjual ikan’!

Soooo.... during almost lunch time kalau tak salah aku... tetiba ade org ding dong office and carik ‘neena johari’.. well aku ingatkan biasalah.. org nak promote hotel ker.... or org nak antar brochure2 ker.... tup2 sekaliiiiiiiiiiiiiiii aku tengokkkkkkkkkkk! Tu diaa.... jambangan bunga!!

Time tu... dalam kepala hotak memang tak terpikirkan en. Teman langsung taww!! Aku teruss terpikir secret admirer mana lah pulak yg nak ngorat aku bini org nie! Hahahha.. then teruss teringat kat mamat yg cuba nak ngorat aku last week! Owh part nie aku belum ceritakan lagi yerr... memang nak citer.. tapi tak sempat lagi lah... okk.. will try to share with you guyss later keh! Hehehe...

Soooo... disebabkan aku macam kera dapat bunga semalam.... so korang layan lahhh gambar2 nie yerrr!! hehehehe.....


DSC_0336 copy
uuuuu... what a surprise!


DSC_0319 copy
harumm tol bau bunga mawar nie!


DSC_0320 copy
tiap kuntum aku ciummm...


DSC_0323 copy
gerammmm... kalau boleh nak bawak tido jerk rasanyer! over kannn! :p


DSC_0326 copy
masih cam tak percaya... laki aku ker yg bagi nie??


DSC_0329 copy
Yeay!!!!!!!!


DSC_0332 copy
Loiikkee the love ballon!


DSC_0333 copy
Korang layan kan jerk minah niee... sbb entah tahun biler lagi dia boleh gedik2 ngan bunga camgini....


DSC_0334 copy
suke... happy... gumbira... yeay! hoyeh!! :D


DSC_0335 copy
Okk... ni macam mas kahwin... 100% saya yg punyaaa! hahahaha...

Owh sila lah tahu yg perasaan aku kembaliii segar bugarr cam bunga tu jugak!! hatii terus sejuukk beku! hehehe.... and terasa seperti waktu zaman2 berchinta pulakkk.... walaupun aku terasa gak lah cam satu pembazirannn coz aku tahuu sejambak bunga camgituu bukannyer seploh duapoloh ringgit.... tapii percayalah it's worth it when it can overcome your 'hot' feelings! satu perasaan yg sangatt mekarrr teruss bersemi dlm hati nie.... bak org kata... 'dalam hati ade taman' ahaakkkss!!!!


DSC_0342 copy

"TO YOU MY BAY BEE!! TQ SOOO MUCHH FOR SUCH A WONDERFUL & LOVELY ROSE HAND BOUQUET..... SORRY FOR EVERYTHING AND TRUST ME.... I WILLL ALWAYSSS LOVE YOUU TOO DARLING!!!"


DSC_0347 copy
okkk... bunga dah dpt... now masa sessi berbunga bunga untuk si pemberi bunga pulak! mandii... wangi2 kan badann.... pastu apa lagiii biler lampu dah separuh malap camgitu! paham paham sendiri udah lerrrrr!!! :p


p/s: lepas nie kalau nak dpt bunga camgini lagi.... kene tunggu lagi 5 tahun lah gamaknyer! sbb dia awal2 dah warning.. jgn ingat lepas nie asal merajok jerk leh dpt bunga! * aku terus buat muke kesian!*

46 comments:

-NiD's- said...

best,,best,,...chantik sngt...jambangan bunga tuh....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaahahha en teman nie sama cam en shukri la...sepanjang kita mengenali dan kahwin nan dia..skali jerk dia kasi kita bunga..pas tue jangan nak harap dah la..sampai la baru2 nie..i cakap...nak bunga..dia cakap.ok nanti kita g CH nyek...uwaaaaaaaaaaaaaaaaa gila xromantik kan laki aku nie..nak g beli bunga kat CH jerk...
anyway cantik bunga tue sis...i loooiiikkkeeeee

Cik Yayang said...

Hihi..
Kelakar la ayat En.Teman yg last sekali tu..ahaks! :-))

mrs.ecam said...

hahahahha...well aku pong sme la nin...bile ntah nk dpt bunge...stemen en.teman sme cam en.somiku la...bazir...bek bli mkanan...tp huuuuuu aku ske bunge...blk nie aku nk suh en.somiku msk tngk blog ko n bce...ahaks...mne tau kan terbukak ati die nk bg aku bunge...wiii wiii wiiii

POSH76 said...

bessnyer dpt munger.....kalu I pun mau terperanjat tuceng...yelah Mr Y pun sgt susah mau kasik munger hehe

Siti Shuhadah Zainol said...

wah...bestnye dpt bunga ngan coklat...

shu baru nak suggest kat akak soh merajok selalu... pastu leh dpt bunga..
sekali en.teman da warning da !!! hehehe....

Iena said...

how so sweet dear... kehepian bila mendpt bunga tu mmg sgt lalalala kannnn...

kak ina mail said...

bestnya dapat bunga ngan coklat.akak pun kalau dapat cam ni dari laki kita, memanglah terkejut.sebab dah tahu laki kita jenis tak romantis.nanti sah-sah kita cakap dia buang tabiat pulak.

nairaariaa said...

huu...mmg en. teman nie sweet sgt...n loving...
lame tak jenguh kat blog nie...bz ckt, da byk da entry baru...huu...bile la sum1 nak bg sy bunga nie...haha

Ms AiReEn MoHd said...

alalala suker nyer die....mmg sweet tapi gambo tu aku pelik..en teman dtg opis ker tangkap gambo ko tu....ngeeee sukerr aku ni hah dr dulu sampai la ni tak penah dpt pun bunga....kalau aku tanye skang nanti boy jawap u ni kan dulu me da bg fresh flower 9 dulang ngan adiah memacam lagik..tak ingat ker??..huwaaa die flash back time nikah plak dah!!....ok aku senyap terus sebelum aku naik hangen ngan jawapan boy tu...

Lady of Leisure said...

hehe i faham betapa happynyer bila dapat bunya.. macam tu lah i rasa everytime my hubby kasi bunga.. hehe

mrs.hanibunny said...

wei... ku tunggu jugak hang peluk en teman macammana hang peluk bunga tu.. wakakaka.... apa lagi??? next entry... kui kui kui...

[z@ck] said...

olololooooo..
serious sweet gila...ni yg nk jadi beruk gak ni.hahahahaha..

biasa la perempuan.tipu la kalau tak suka bunga ros.

Nurhidayah Shamsury said...

nak sekuntum??? X luak kan..heheheheh

Mya said...

wah! bestnya... jeles jelesss.. :D

Liea said...

babe , aku pun rasa bunga tu pembaziran, tapi kalau sekali sekala dapat memang best woooo!!! bila turn aku plak ni?!!! **kata tak suka bunga kan?!! tapi nak gaks LOL**

mekchu said...

of course kena gedik lebih.. bukan selalu bleh dpt.. kes merajuk yg berbaloi baloi.. 2-2 dpt hasil.. ekekeke..

mizzura said...

yelah..teman L saya juga begitu..susah nak bagi bunga...satu hari nanti pasti akan dapat macam sis neena..sabar dulu :-)

nairaariaa said...

akak..lupe la samada da gtaw akak lum yg sy tag akak untuk award blog plg cumel...amek la kat cn...tq..he

link: http://butterflyinpurple.blogspot.com/2010/06/award.html

Mimy Hamid said...

aku sampai skrang tak pernah dpt bunga tau...nampak nya aku nak buat merajuk la....hihiih

SURIA AMANDA said...

Lisa pun x pernah dapat bunga macam akak..mesti best kan...bila la nak merasa...

azzey said...

Neena: Sape plak yg jd cameraman amik gbr u nagn bunga tuh...xkn en teman pon ada kt office masa tu kot....he3....

cikbedahlaser said...

errr...akak amik bunga je la...
coklat bak sini...ekekeke

klu suami sy....mintak bunga..
dia akan bg bunga dr tisu..
ye... dlu masa dating...
setiap klu g makan..die akan gulung2 tisu tu jd bga.. pastu bg sy....
huuhuhuhuhu ade la dr xde...

NeenaAnuar said...

NiD:
hehehe.. thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:

hehehe.. tu lah.. kat CH murah kannnn.. en. teman pun penah kata camgitu gak kat kite! hehehe..

Thanks sis! ;)

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
kekekekekeke... pandai dia kannnn... :D

NeenaAnuar said...

Ecam:
hehehehee.. haaa... cuba cuba.. mana tau menjadik taktik ko tu! ahaakkss!

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehee.. Mr Y pun sama yer... takpe... mana tau satu hari nanti dia pun buat surprise camgini kannn! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
hahahahhaa... tu lah.. pandai en. teman kannn! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
memang pongg!! makin bervungga vungga hatii aku skg nie! ahakss!

NeenaAnuar said...

kak ina:
hehehehe... betoi tu kak! :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hihihi.. insyallah.. satu hari nanti.. for sure your hubby akan bagi bunga camgini gak! :D

NeenaAnuar said...

AiReEn:
takder apa yg pelik nyer errynn.. aku bawak balik bunga nie kat umah lerrr.. pastu suruh en. teman snap gambo aku malam tu jugak!! hahahaha.... so semua gambar2 aku posing tu adelah di dalam umah aku yerr! hehehe....

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehee.. yeaaa.. lady kan selalu dpt bunga camgini from your lovely hubby! :D

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
hahaha... takyahhh! dia dah selalu aku pelokkk.. baik aku pelokk bunggaaa tu duluu puas2! hahaha...

NeenaAnuar said...

z@ck:
hahahahaha.... betoi222... :D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
heheheh.. bolehh bolehhh.. :D

NeenaAnuar said...

Mya:
hehehehe... jgn lah jeless darling! mana tau esok2 your turn pulak! :D

NeenaAnuar said...

Liea:
tu lah... memang kalau selalu like satu pembaziran lah... kalau 5 tahun sekali tuu ok lagii kott! hehehe...

NeenaAnuar said...

mekchu:
heheheheeh.. tu lah tuuu! memang berbaloiii habis nie! ;D

NeenaAnuar said...

mizzura:
insyallah... akak doakan for you yeah! :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hehehe.. thanks yeah! nanti akak buat! ;D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehhee.. apa lagiii! injett lah cepat! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
memang bestt feeling dia lisaa.. takpe.. mana tau esok2 hubby lisa tergerak hati nak wat surprise camgini kat lisa kann! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
en. teman lahhh dear... sapa lagii! hehehe.. i bawak balik bunga nie ke rumah.. tak nak lah tinggal kat office... so biler dah balik umah.. terus suruh en. teman snap gambo2 tu semua malam2 buta! ahaksss!! :D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hehehehee.. boleh2.. eh ok la tuu.. bunga tisu lagi kretif tuu! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails