COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 10, 2010

A.B.C. 2!


Lepas abis kenduri nikah... Paksu aku kata nak gie pekena teh tarik! Then dia tanyer kat mana yg best! Aku bukan lah penggemar teh tarikk... tapi disebabkan aku nak pekene satu bende yg memang aku dah lama sangatttt aimmm since ever 7 tahun lepas... so aku teruss jerk suggestt... kat Singgah Selalu.... hehehehe... lagi pun singgah selalu 24 jam.. so senang sikit.. kalau nak carik tempat lain tengah2 malam buta tuuu... aku memang tak tahu lah kat mana nak mencariknyer punn.. and also singgah selalu just on the way back to our hotel dan jugak berdekatan ngan umah pengantin....


Then.. biler aku kata majority food & drinks kat singgah selalu quite yummmyyy... terusss my uncles & unties semua pun cam excited gak lah... coz diaorg tak penah lagi pegi ke restaurant singgah selalu nieee... hehehe...


DSC_0202 copy
giler lah singgah selalu niee... memang happening abisss!! kol 12 tengah malam masih penuhhh ngan customer!

Aku punyer menu malam tuuuu adelahhhhhhhhhhh.............................


DSC_0210 copy
ABC SPECIAL!!!!

Fuhhhhhhhhhhh!!!! kalau korang nak tahuu... aku nie bukan lah penggemar ABC sangat!! cendol okkkk... but not ABC! coz selalunyer biler aku makan ABC nie aku selalu frusttt ngan rasa dia yg manissssssss jerk lebih! lemak masam masin semua ke lautttt!! But not at singgah selalu... aku rasa ABC dia masih mantopp seperti 7 tahun yg lalu!

Ikutkan hati nak order nak ABC nie waktu makan tengahari ngan nasi goreng ketam tuu.. tapi perooott dah kenyang sangat ngan air kelapa... tu yg malam nie aku tak melepaskan peluang tuk order ABC Special nie! Kiteorg order satu jerk dulu... so semua org rasa with the ABC round around the table! hehehehee...


DSC_0228 copy
Dimulakan dengan org yg tak sedar diri dah kol 12 tengah malam tak hagak2 makan bende camgini! :p


DSC_0217 copy
En. teman pun tak ketinggallan...


DSC_0211 copy
then... followed by my other family memberss!! semua orgg suke giler ngan ABC nie! hehehe... So disebabkan ramai yg sukee.... aku kasik jerrr yg tu kat diaorg...


DSC_0226 copy
and aku order lagi satu!!!! hehehehe... korang tengok betol2... tak sama tau warna air gula dia yg aku order first time tu ngan yg second time nie... yg first kuning merah... yg second merah hijau! :D


Memang terbaikkkk lah ABC kat sini... so far aku tak boleh jumpa lagi lah ABC yg sesedap ini kat mana2.... maybe ade.... but aku jerk yg tak tahu and tak jumpa lagi lar kotttt.... puassss hati aku dpt belasah hampir 2 mangkuk ABC.... ye lah.. rasa lemakkk dia... manis dia yg just niceeee... isi2 perott like kacang merah.... buah kabung.. kacang tanah.. dan lain2... semuanyer dia tak kedekut lah! ditambah pulakk ngan aiskrim yg really gorgeous kat bahagian menara ABC tu! fuuhhhh! memang tak terkata lah pendek kata! hahahaha... Biasanyer kalau dah ade aiskrim + air gula yg berwarna warni tuu.. mesti lah manissss giler kan?? nie tak tau.. rasa manis dia justt nicee and lemak2 susu & aiskrim tu terasaaaaaaaaa sangaaaaaaaaattttttt!! :D


DSC_0209 copy
Sesungguhnyer aku telah pun berjaya menambahkan berat badan when I used my quote... "NO DIET DURING VACATION" :p

22 comments:

Siti Shuhadah Zainol said...

uuuiiiii...sedapnye ABC tu... tp, jauh nye kalau nak pekena...huhuhu...

mekchu said...

hai neena..

gotcha!! neena kena tag psl world cup.. jenguk blog for details ye..

Atiqah Adnan said...

bestnye abc.. qah pun suke..
kat melaka takde yang special gini..
kat s.alam ade..

mrs.ecam said...

adoia ko ni....adoi...dh ku rs nk minum ABC lunch ni...plan asal nk blasah cendol jek...huuuuuuu

Nurhidayah Shamsury said...

wah...sdp ye..tp kt tmpt ida lg tinggi ABC die..dgn icecream 3scop..cewah promote tmpt sndiri..hahahah

-NiD's- said...

kakneena, cheQ telIoq nie..sib bek tak pretnen kalO dak mahunya g singgah selalu untuk dapatkan ABC nie....sungguh sedapnya.....

POSH76 said...

sajer jer tau buat tingin....dah ler jauh mana nak cari ABC sesedap tu....huhu

agree balik vacation ON DIET...haha

Nur Irfan Juezrie said...

mmg npk sedap.. huhu..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sis..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kejamnya..mana nak cari ABC macam tue kat sini..uwaaaaaaaaaaaaaaaa nak jugak..nak jugak...baby tengok la untie nin nie..kejam hoke... :P

Lady of Leisure said...

mak ai tinggi abc nyer hehe.. i tak reti makan yg tinggi cenggini, kalau tinggi sangat kene hubby makan dulu dah rendah baru i berani makan ehehe

azzey said...

Neena: Same to me.... klu holiday or blk kampung...mmg diet jd yang terbawah sekali.....ha3...

NeenaAnuar said...

Shu:
tu lah... akak sendiri dah rasa jauh dari KL nie.. apatah lagi shu! hehehe....

NeenaAnuar said...

Atiqah:
ha'ah.. kat shah alam kat seksyen 2 kan?

NeenaAnuar said...

mekchu:
aiyoK!!! hehee.. ok ok... thanks sue.. nanti neena buat yer! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
belasahh jerk beb! :p

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
ehh.. ok lar tu.. promote jgn tak promote.... esok2 akak leh terjah ke sana lak! sharing is caring kann! hehehe...

NeenaAnuar said...

NiD:
sib baikk tak preqnent! kalau dakk jenuh laaa! hihihi..

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehee.. I pun sampai sekarang dok teringin lagi nie! :D

NeenaAnuar said...

Jue:
sedappp bangatt dik! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
alolololo.. im soryyy! cuba sis carik kat shah alam seksyen 2.. tak salah kat situ ade ABC special camgini....

NeenaAnuar said...

Lady:
hahahaha.. sweet lah you dear! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
hihihi.. betoi2.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails