COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, June 22, 2010

Lain Yang Di Plan.. Lain Yg Jadik!


Terengganu memang terkenal ngan seafood lah kan... so since my dad's birthday just around the corner... and he simply lovess seafood... so kiteorg adik beradik dah plan nak celebrate b'day dia kat sana... coz my dad nie memang suke sangattt balik kampung.... dia kalau bercuti gie tempat2 lain tak nak!! yg dia nakk pegi kalau gie holiday only to Terengganu! mungkin banyak kenangan bersama arwah mak dulu! yeaa.. we all had a great time at kampung when she was around! Ibarat ingat kampung akan teringat lah arwah mak!! :(


So.. plan asalnyer memang kiteorg adik beradik nie nak beli lah seafood and then suruh org resort masakkan.. which my dad memang dah tahu pun akan plan kiteorg nie... nak surprise dia tak leh... sbb dah sah2 dia akan follow jerk ke mana kiteorg pegi kann...

Tup2 last minute atas sebab2 tertentu my dad lak yg buat surprise kat kiteorg! hahahaa.. betoi2 punyer surprise nie! hehehe... Actually it was daddy's WISH!! dia kata dia yg nak belanja according to his WISH!!! So nak tak nakkk.. kami anak2 kene menurutt perintah lah kekdah nyer! hehehe....

So one of da evening.. kiteorg pergi wat sessi membeli belah!


DSC_1038 copy
Rombongan cik neena pergi membeli ikan!


DSC_1036 copy
memang terujaa aku tengok seafood kat sana!! semuanyer fressshhhh nak mammmm!!


DSC_1033 copy
misi utama adelah nak grabb cik tam @ cik ketam! so apa yg ade kat situ abiss semua kiteorg borong! hahaha...


DSC_1042 copy
Sekilo baru RM18 tuuuuuuuu... murahhhhh weiiiiiiiii!!! aku beli kat KL sekilo RM32 tau!

Then kiteorg gerak ke satu lagi kedai yg tak jauh dari gerai yg pertama nie sbb nak tambah pembelian cik tam! hehehe... memang kiteorg semua dah plan nak kenduri ketam beramai ramai nanti! alhamdulillah... ade gak ketam kat kedai lagi satu tuuu... tambah lagi berapa kilo entah... aku tak berapa nak ingat dah... Then kiteorg beli ikan & jugak udang kat situ!


DSC_1048 copy
ikan yg baru tak sampai 1/2 jam di tangkap... kiteorg ternampak ikan kerapu dlm plastik beg tuu.. terus my dad sambarr sekor which memang ade sekor jek pun ikan kerapu kat situ! nampak tak yg berbintik2 tuu.... haa.. tu lah dia si kerapu! hehehe.....


DSC_1051 copy
udang pun murah.. saiz agak besar gak lah... harga tak berapa nak ingat dah.. but still murah lah if were to compare with KL kann...


DSC_1054 copy
Yezzzzaaa!! Inilah hasil borongan kami!! My dad paid around RM150++ rasanyer... for 1 medium size of kerapu... 1.5 kg udang & more than 2 kilos of crabs! :D

27 comments:

Iena said...

apa nama tempat ko beli segala mak nenek seafood ni beb?
#jiwa aku semakin melonjak lonjak nk blk kampung...

Cik Yayang said...

Hihi..kelakar baca komen Iena..
Org ganu sndiri pun cam tak tahu bila baca blog Neena kan, smua nya nmpak sedap...Apalah gamak nya entry "makanan" Neena selepas ni yer...slrrupppp...lum apa2 dah terbayang2 dah..:-)

Nurhidayah Shamsury said...

besh de family hepy mcm ni kan

Shu Shinju said...

wah...fresh betul tgk seafood kat situ..
kat mana tu kak?

fatenton said...

if you pegi kudat atau tawau seafoodnye lagiii fresh.. ketam sekilo rm5 je :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tue la bestkan kan..dok kat kampung dekat nan laut nie..seafood memang fresh dan murah...

Nur Irfan Juezrie said...

mmg best seafood dia... fresh!

mrs.ecam said...

hah cpt2 aku nk tngk pe jadik kt cik tam tu....gelojoh tol aku kn,.hikhik

NeenaAnuar said...

Iena:
owh.. lupa lak nak mention kat entry! hehehe.. alaaa... dia banyak ade kat kawasan perkampungan tepi pantai... cam yg aku pegi nie kat area kampung & pantai batu rakitt.... kalau kat maranggg pun ade gak.. kat area kelulutt tuu!

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hehehee... entry makanan?? tungguuuu! :D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
alhamdulillahhhh.. tapi dlm happy pasti ade sessi bercakar cakaran gak! hahahaa...

NeenaAnuar said...

Shu:
yg nie akak pegi kat perkampungan nelayan batu rakit... tapi kat ganu memang banyakk tempat2 leh beli ikan freshh camgini shu!

NeenaAnuar said...

fatenton:
hohohoho... tu lah tak penah sampai ke sana lagii! haruss ke sana nieee! jeless tol dengar RM5 jerk sekilo! confirm I kenduri makan ketam 7 hari 7 malam! hehehe.. thanks dear! :)

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
tu laa.. kalau laaaaa kat KL camgini! oowhH! heaven sungguh!

Lady of Leisure said...

sedapnya seafood fresh2 bakar manis jer kan..

NeenaAnuar said...

Jue:
memang sangat fressh jue! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
sabaqqq! esok lah aku sambung! hehehe.. :p

azzey said...

Neena: Rombongan cik neena ni ada bau2 bacnag tak nagn rombongan cik kiah kat tv tuh...:P

Mmg fresh & murah2 le seafood kat situ...

Azmiezas said...

Amboi..sedapnya dapat makan ketam..

mesti manis sangat kan??

POSH76 said...

beb kat ner ni...pandai jer u cari lobang...mak aii cik ketam adalah sgt murah...nampak fresh lak tu....hehe

Mimy Hamid said...

ohh aku br nk tanya tmpt ni kat mana ..ina dah tanya maka aku dah tau kelulut tu kat mana..wajib aku blk tganu aku nak cari pot fresh seafood...bestnyaaaaa

NeenaAnuar said...

azzey:
haa... lebih kurang arr tu! hahaha... :D

NeenaAnuar said...

Lady:
yeaa.. memang manisss lady! :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
ha'ah... manisss bangat isi2 nyer kak! puas makan! hehehe...

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe... kan I dah jawab tadi kat pertanyaan Iena.... tapi takpe.. you punyer pasall.. i jawab lagi sekali! :D

Nie kat area kampung nelayan batu rakit... memang byk org jual yg fresh2 camgini tepi jalan tau kat sana! dari lauttt direct to da stall and they do sell it on da spot! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
haaa.. kat kelulut pun ade beb! confirm en. awak tauu nyer lah.. tak jauh dari ajil punn.. :D

SURIA AMANDA said...

fresh gilos la...harus menjeles ngan kak neena nih....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails