COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 10, 2010

Now In MarOOn Kebaya!


After breakfast... balik bilik... terus bersiap siap tuk ke majlis kenduri & terus get ready for check out... coz after kenduri kiteorg terus gerak balik KL...


Jom tengok ah kakk bersiap jom! :p


DSC_0243 copy
MAKE UP base dah pakai.. bedak dah pakai.. now tempek eye shadow....


DSC_0245 copy
then calit maskara... draw eyeliner.. brush up with blusher... put lipstick... then last but not least... spray the Skin Face Charged Water Spray!


DSC_0253 copy
Dah siap!! Comeyy tak saya? hahaha..... alaa... aku bukannyer pandai makeup mana punn.. sikit2 boleh lerrrr....


DSC_0246 copy
Ok... nyonya nie dah ready nak gie kenduri dah! :p

Okk... baju kebaya nie sangat2 nostalgia and ade banyak sentimental value for me!! baju tu kalau korang nak tahu... berumur hampir 6 tahun gak lah... lamaaa tuu.. but alhamdulillah.. i still can fit in it! and yg sentimental nyer baju nie... arwah mak aku yg bagi kain sarung dia tuuu... kain tuu arwah mak beli kat Bangkok.. dia pegi ngan puspanita trip office dia... so dia belikan aku kain nie as ole2 dari sana... kain tu dlm bentuk kain ela taww... so aku ngan arwah mak pegi Harrisons tuk beli kain lace tu tuk di buat baju kebayaa.... and aku suke giler ngan kain lace tuu sbb dia jenis yg tebal and ade quality... sekarang cam dah susah sikit lah nak carik lace2 camgini!

Aku really missed my tailor yg buat baju nie... dia now dah berhenti menjahit sbb dia dah hidap sakit belakang & pinggang yg teruk.. ye lah... bertahun tahun dia menjahit kann.... aku dpt kenal tailor nie pun dari arwah makkk... mak yg selalu antar baju2 dia kat Ah CHoo (nama tailor)... dia chinese... tapi memang terror giler menjahit.. biler pakai baju2 yg dia jahit.. memang rasa sangat2 comfortable! and I simply like the cutting! semua baju2 yg Ah Choo jahit semuanyer terletak cantikk sangat kat badan! tu yg membuatkan aku selesa biler memakainyer!! and also rasa cam tempah kat butik mahal2 jerk cara jahitan & output dari Ah Choo!

Tapi sayangg... now aku dah tak leh carik lagi dah tailor cam Ah Choo nie! aku hanya sempat tempah around 5 pasang baju jerk kot ngan Ah Choo.. after that terus dia stop due to her sickness! anyway... kalau ade antara korang ade tailor yg bagus bagusss.. jgn lupa sharing2 with me yeah!! coz till now aku masih mencarik tailor yg sesuai ngan citarasa aku!

Biler dah siap2... sementara nak tunggu family Busu checking out from da hotel... kiteorg sempat lah posing2 dulu kat lobby hotel! hehehe...


DSC_0248 copy


DSC_0251 copy
male model baru aku! :D


DSC_0255 copy
Ok.. all of us dah ready nak ke kenduri kahwin! :D

20 comments:

Iena said...

tang ko leh sarung lg baju pas 6 years agak mengagumkan aku...
kalo kurung aku x heran... ni kebaya beb... mmg terbukti ko hebat dlm mementenkan body solid ko tu... big claps...

Siti Shuhadah Zainol said...

amboi comey nya dia....!!!!!!

Atiqah Adnan said...

pergh cantik.. red kebaya..
hee~susah dah nak cari tailor yang best..ade pUn sume dah demand da tak moh jahit dah..

Nurhidayah Shamsury said...

pkai la spek mata hitam..pastu berdansa..hahahah

azzey said...

Lucky my mother is a tailor...so x yah penin2 fikir nak anto baju kat mane...he3...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kain lace tue teringat my mama punya baju...huhuhuhu same kaler cam baju sis nie jugak..tapi xmuat la kita nak pakai..pinggang dia ramping sangat...huhuhuhuhu orang dulu2 kan pinggang pehhhhhh mana nak dapat skrang cam tue kan..

Liea said...

camtiknya... kalaula badan saya macam cik Neena... cantik sangat

POSH76 said...

wah cantek banget ni...i like the fitting & the kaler...serba serbi comeila hehe

6 tahun punyer tu bagus2 menten ajer hehe

Mimy Hamid said...

6 tahun yg lalu nya baju ko leh sarung........!!!!!!!!!! best tull..tabik spring toing toing

cikbedahlaser said...

nasib bukan red kebaya...
harus berpuaka baju tu nti...
uhuhuhuhuhuhuhuu

aah la.. 6 thn maintain je... klu sy... bju 6 thn lepas.. sudha masuk stor...

NeenaAnuar said...

Iena:
buat masa nie alhamdulillah.. masih leh fit in larr.. esok2 tak tau beb! hehehe..

NeenaAnuar said...

Shu:
huhuhu.. toceh! toceh! :D

NeenaAnuar said...

Atiqah:
betoi2... i really missed my tailor! huhuhu... btw thanks! :D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
hahahaha.. leh ganti saloma kannnn! :p

NeenaAnuar said...

azzey:
untung you! :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hehehee... memang tak leh challange org dolu2! :D

NeenaAnuar said...

Liea:
huhuhu... TQ darling! ko pun ade kecantikkan ko tersendiri beb!

NeenaAnuar said...

POSH:
alhamdulillah.. takat nie masih leh maintain... hehehe.. TQ dear! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hohoho.. sampai bertabik niee.. tq babe! :D

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hehehehe.. akak pun tak tahu biler lah gamaknyer 'dia' nak masuk dlm stor! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails