COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Thursday, June 3, 2010

Aku Berani... Korang Berani?????


Cehh!!! Velagakkkk lah sangatt kanN??? :p


Dlm berani2 tu pun kecoooooooooooottttttttt tak hengat sebenarnyer! huhuhu... apa yg berani sangat tuuuu??? keh lah.. malas nak ckp banyakk... korang tengok lah sendiri yerr...


TAPI PERINGATAN!!!!!

PADA SAPA2 YG LEMAH SEMANGAT TUU BAIK AMIK LANGKAH BERJAGA-JAGA DULU.... MAYBE LEH PANGGIL ORG LAIN DULU TOLONG TENGOKKAN... KALAU ORG TU TENGOK OK.. MAYBE KORANG LAK LEH TENGOK LEPAS TU.... HUHUHUHU.... (ceh macam lah scarrry sangatttt!!! :p)



Okkk.. are you ready peoples????????


Rite!!!! Keep onnnnnnnn rollinggggg beybeh!


V


V


V


V


V




P1020518 copy
Tengok muke aku sudah! itu jerk dah menunjukkan betapa scarryyy nyer aku time tu! tinggal tak terkencing dlm seluar jerk lagi!

Ko tengok.. pandai tak laki aku??? dia bagi tang kepala kat aku... tang ekor dia amik... buat nyer ular sawa tu nak ngappppp... dah tentu2 aku adelah manusia pertama yg di ngeeeeppp nyer! huhuhu....

Owwwhhhh!! sila lah tahu bahawa-se-nyer... aku tersangatttttttttttttt sangatttttt lah geli geleman ketika itu! ko tengok tang tangan aku sudah! macam aku nak cekik jerk ular tu! itu adelah tindakan luar kawal kekdahnyer.. sib baik lah ular nie terlatih... buat nyer dia emo that day... confirm silap haribulan aku dah arwah!

Itu betollllllll betolllllllll punyer ular sawaaaaaaaa okkkkkkkkkkk... bukan main mainnnnnnnnn.... actually kat kawasan tu adelah org bali nie dia carik makan... ala.. cam kite gie kat langkawi kat cable car tu pun ade kann.. sapa2 nak bergambar ngan ular.. bayar lahh... diaorg siap ade instant printer lagi tuuu.... dia snap gambo ko... lepas tu dia masukkan dlm instant frame... alamakkk.... lupa lak aku nak suruh en. teman amik frame gambo tuuu hari tu.... tapi kat gambar dlm entry nie ... ade lah nampak sipi sipi gambar kiteorg tuu.....

Hah.. nie aku copy gambar dari entry tu.... nampak tak frame kat belakang yg berwarna merah tuu.... so diaorg jual lah kat kite dlm RM30 kalau tak silap aku... kat frame tu ade lah tulisan Tanah Lot ~ Bali!

Sempat gak lah kiteorg dok interview tuan / owner si ular sawa tuu... org tu kata.. ular tu datangnyer dari Sabah! amboi.. jauh betol ular sawa tu berjalan yerrr.. hehehe... sessi interview tu mengambil masa almost 1/2 jam lah jugak sbb dlm masa tu aku dok berpikir pikir... nak ker tak amik gambar ngan pak sawa tu.... pikir lagi... nak ker takk.. tak ker nakk... tak ker nakkk... hahhahaa.....

Aku mula2 cam tak berapa berkenan gak lah nak amik gambar ngan si pak sawoo matang nie... tapi en. teman entah apa tebiat aku pun tak tau... setahu aku dia lagi penakot dari aku! hahahahaa... tup2 hari tu dia lak lagi berannnnni lar plak kekdahnyer! so bagi tidak menguciwakan hati suami.... maka beta yg menurut perintah lah...

Tapi aku nie kan... dlm takot2 tu... aku ade satu perasaan yg ingin mencuba taw! pasal tu lah aku leh naik roller coaster superman kat Gold Coast hari tu! hehehe... parasailing pun aku penah buat kat Bali waktu first honeymoon dulu... cuak cuakkk jugak... tapi dlm hati berkobar2 nak mencuba.... pasai aku nie kan seorang yg sangat2 adventurous! :p


P1020517 copy
Time nie muke dah tak kejonggg sangat dah.. aku dah start rasa syiokk lak pegang si sawoo matang nie hah! :p

Percaya lah.. itu lah pertama kali aku merelakan ular sebesar itu meliliti tubuh gebuzzz ku! dulu kat langkawi cable car.... dah hampir2 gak nak amik gambar ngan ular.. tapi at last tak jadik sbb masih kecotttt... but skg tidak lagi selepas aku memikul pak sawoo nie hah... anytime jerk kalau org nak suruh aku posing ngan ulaqqq.... I'm ready bebehhh!!!! *fuhhh velagak tol statement minah nie* :p

p/s: saja kat gambar yg first tadi tu aku bubuh saiz lebih besar dari biasa.. supaya korang boleh merapati ular sawa tu seperti mana aku merapati nyer juaa! :p

28 comments:

mrs.ecam said...

hahahahha aku pnah pgang la tp kt zoo ngara la...laki aku yg pikul aku pgang ekor die jek..jadik la kn...kulit die rs licin2 n lembik2 kn tp still geli geliman laa...tabik kt ko leh pgang lme2 heeeee

hanabanana said...

fuiyooo. terbaiklah :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eeeeeeeeeeee meremang bulu roma nie ha sis..bukan setakat bulu roma jerk nie..smua bulu dah meremang dah ha...takutttttttttttttttttttttt...siap scroll laju2 tue kat gambar tue..xbrani nak usha...lelebey..eeeeeee.....terasa2 kat leher nie ha..

joijoi80 said...

ularrrrrrrrrrrr.??? OMG.. di bayar 5 ribu mungkin buatla..kalo x ..x yahla..

cukupla pengalaman masa skolah rendah tgh ronda2 naik basikal..sekali dengar bunyi berdesir, toleh blakang skali tengok encik tedung dah berdiri sama tinggi beskal org dewasa bukan beskal yg rendah tu..
macam x cukup kaki pecut basikal..masatu kalo azizil hasnan ader pun kalah kot..

Iena said...

adoiiiiiiiiii... nak tercirit aku tgk gambo ko pegang ular ni. kalo hakue?! mintak hampun mintak maap ler... x sanggup mak nok!

ratusiput said...

yarabbi..aku mmg fobia ngan ular k...pnh skali aku terjumpa anak ulo melekat kat tembok luo umah aku dulu...pastu 2 mggu ari2 aku sik terbayang2 umah aku byk masuk ulo...fobia...aku imagine kan kalau kena patuk tu..takde ampun2 dh..jalan trus...iskk selisih..!mntak djauhkan..!~

Siti Shuhadah Zainol said...

eeeee...geli...takut..kecut...semua ada.. klu shu tobat x pegang..huhuhu..

POSH76 said...

wat suspen ajer ingat gambo antu tadi....eee tak takut tapi gelila.....nampak frame gambo tu walaupun kecik...bagusla u simpan sumer gambo tu....mesti berat pak sawa tukan....hehe

nairaariaa said...

eeeiii...gelinyerr dgn ularr...huu2...tp leyh tgk la muka akak yg cuak tu dlm senyuman...haha,ape2 pom,akak mmg berani...

IdzaLia said...

mak oii... besauu nyaaa.xpa sekurang2 nya dpt pengalaman snap piz dgn pak ular ni.. hehe

[z@ck] said...

erk..geliiiii

Mya said...

err.... errrr... tak berani. huhu

Nur Irfan Juezrie said...

akak oiii.. confirm ju tak berani.. tgk ular dlm tv pun takuttt....

cikbedahlaser said...

aargghhh...
jgn kan nk pegang...dgr perkataan ULAR je saya dah geli geleman...
owhh gmbr akak tu sy skip... scroll laju2.. x sgup nk tgk..owhhh

ok..tabik..akak berani

NeenaAnuar said...

Ecam:
ha'ah.. memang rasa cam licin & sejukkkk jerk kann.. geli tatap gelii beb.. tapi nak bergamboo punyer pasall.. ku tahan jooo! hahaha...

NeenaAnuar said...

hanabanana:
heheheehe... :D

NeenaAnuar said...

PuRpLeLiCiOUs:
hihihi.. sorrryyyyyyyyyy moommmyy...

NeenaAnuar said...

joijoi:
hohohoho.. yg tu memang scarrryy giler laaa... kalu ular tedungg I pun tak beraniii.. takat ular sawaa nie leh lagi lah... sbb dia tak patokk.. most2 pun dia main belitt jerk.. lagi pun ular nie jenis yg dah jinakk.. so dia tak aggresive.. so tu yg berani sikit nak pegang tu.. hihihihi....

NeenaAnuar said...

Iena:
hahahaha...

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hihihihi.. aku pun takott nak mammmm gak ngan ulaq.. tapi entah naper time tuu.. terlebeyyy berannni lar pulakk! maybe semangat touristt kuat sangatttt kott! hahaha...

NeenaAnuar said...

Shu:
hehehehehe...

NeenaAnuar said...

POSH:
memang geli geleman kannn... owh.. dia tersangat lah berattt... kalau sorang tak tercarry dia kott...

I memang simpan semua kenangan2 tuu... rugii lak rasanyer kalau abaikan camgitu jerk... hehehe...

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hahahaha.. memang cuakkk giler vaviss time tu... tapi dlm hatii ade buaya yg cuba nak memberani kan diri jerk! kekekke...

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
hehehehe.. betoi betoiii.. :D

NeenaAnuar said...

z@ck:
:D

NeenaAnuar said...

Mya:
hehehe.. I pun tak beranii.. tapi tiba2 kat situ leh jadik berani lah pulak! hahaha..

NeenaAnuar said...

Jue:
hehehehee...

NeenaAnuar said...

cikbedahlaser:
hehehe.. tak terkata ker dearr? hahaha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails