COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Friday, July 31, 2009

LK - KT - KL


LK - KT - KL = Lake Kenyir... Kuala Terengganu... Kuala Lumpur... eh cam formula lar pulak yerr.... hehehehe...


OK.. last entry for percutian aku di lake kenyir.. nak close the story already.... so, lepas check out dari lake kenyir hari tu... we ollzz tak terus balik KL coz flight malam pada pukul 8:40 malam... so masih ade masa tuk lepak2 kat area KT...


Sepanjang perjalanan dari LK ke KT....



Terjumpa lagii si raja buah nieee.... memang pantang tol kami2 niee... cam alergikk jek biler nampak org jual durian di tepi jalan....
Bee... tak tercucuk duri ker kat lubang hidung you tu?? hehehe....



Besar betol buah durian nieee... berat gilerr... even tangkai dia pun besarrr bapak!


Oh yaa... sebelum kami proceed ke KT, we ollzzz singgah dulu di Marang.. i.e. my late mom punyer kampung kelahiran.... Kalau korang nak carik keropok lekor yg paling best kat area Marang nieee... singgah lar di sini yerrrr.. Keropok Lekor 008 di Kelulut... Location dia betol2 kat main road @ Pantai Kelulut... Aku memang regular customer lar kar kedai niee... asal balik kg, memang akan beli keropok lekor kat kedai nie jerrr....


Tempat nie memang famous lar... Keropok bersusun2 bertingkat2.. Ade 2 lane.. Lane yg aku berdiri tu keropok yg telah digoreng... Lane yg belah kanan tu keropok yg telah direbus...
Waktu nie memang tak ramai org sbb hari Isnin kann... kalu nak tengok tempat nie penuhhh... haa.. pegi lar time musim cuti sekolah @ public holiday... memang panjang que nak beli keropok niee...


Yg ku bungkus bawak balik... bawak balik jugak... yg makan tetap makan kat sana... hehehee... Kebetulan we ollzz tak makan t/hari lagi after check out from Tasik Kenyir... so, apa lagi.. semua org tengah kelaparan di waktu itu.... belasah keropok lekor sampai RM10.... hehehehe.. banyak tuuu leh dpt tuk RM10...


Keropok Lekor 008.. memang bestttttttttttt..... lembutt..... gebuuuzzzsss.... & enak sekali!
Keropok kat sini... 95% pure isi ikan sesaja... pasal tu lembuttt sgt2... even bungkus bawak balik sampai KL pun.... simpan dlm fridge... then goreng balik... still lembutttt & fresh!! Kalu cam kat KL nie nama jer kerepok lekorr... tapi 99% tepung!!


Muka kepuasan!
Puas apa?? Puas sbb dpt makan keropok lekor yg orginal! huhuhuhu....


Biler perot dah kenyang ngan keropok lekor... we ollzz lepak2 sambil menghirup udara segar di tepian pantai....



Nampak tak ade pulau kat sana tuuu... yg kecikkk tu lar Pulau Gemia... then disebelah dia tuu yg agak terselindung ngan anak pokok kelapa itu adelah Pulau Kapas... cuaca agak berjerubu ketika itu... so gambar pun cam kabur jekk.. tak berapa jelas...


3 sederet pohon kelapa...


Ok.. lepas lepak2 kat tepian pantai... we ollzz singgah sat umah PakNgah aku kat KT...


Sesampai nyer kami... MakNgah aku dah siapkan macam2 makanan dahh... ade kuih karipap & Mee Hoon Goreng... Susah2 jer MakNgah aku tuuu... tapi dia nyer air tangan memang besttt... sedapp...


Haaa... pencuci mulut... bolehh??


Wahhh... aku makan tak hengat dunia lar waktu tuuu... boleh jekk perott aku menerima buah durian tu walaupun dah kekenyangan ngan keropok lekor & mee hoon goreng!


Apa lagi lar yg PakNgah aku buat tuuuu.... perot ku dah tak larat lagi dah nieeee... ade lagi yg nak dikaitkan nyer tuuu....


See.. my daddy dah tersandar kekenyangan dahhh.... PakNgah aku tadi tu dok mengait buah rambutan lar pulakk.... adoooiii makan lagiii... phewww!!


Makaaa... kalau korang ingat kan di entry aku awal2 hari tu aku ade kata yg aku tak berapa sihat kannn?? haa... nie lar akibat nyerrr.... dok melantak buah durian + rambutan cam nak rakkkkk.. harus lar badan aku kepanasan... maka suhu badan pun naik sedikit di tambah pulak ngan migrain dtg menyerangg... tak per lar... sekali sekala pun nak enjoy makan2 camgini kann... so biler sakit... ku tahan kan jua larr... huhuhu....


OK.. now time to go homeeee... Good By KT...


Welcome Back to KL...
Adoiii larr... asal balik KL jer mula lar aku naik pening... terus secara otomatik pale ku pusing!!
Anyway.. gambar kat atas tu aku amik dari atas flight... just before landingg.. waktu nie permandangan begitu cantiikkkk sekali... cuaca cerah di malam harii... very clearr can see KLCC & kawasan sekitar KL.... memang cantik betol view waktu tuuu... pandang ngan mata kasar memang cantik ... tapi biler aku amik gambar ngan camera.... errmm... not really nice lar... takat bolehhh larrr.... hurrmm.. harus ku pertimbangkan DSLR nih!! errrmmm...... :\


To all my readerss... sorry sesangattt yer coz aku tak dpt nak bawak balik keropok lekorrr tuk korangg.... memang teringat kat korang semua... tapi tu larr... paham2 jer lar yerr.. keropok lekorr nie brg yg tak tahan lama... lagi pun aku naik flight kann.. so agak susah sikit larr... anyway, next time kalau ade peluang aku balik kg lagi.... aku borong keropok lekor pastu aku buat open house just tuk makan keropok lekorr... OK?? hehehe... kite namakan... Pesta Keropok Lekorr.... huhuhu...

8 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang nak kena rembat DSLR satu kot nie...heheheh bernas gak idea tue sis..open house mkn kerepok lekor...buat ala2 port luck tue setiap sorang satu menu...

fealize_eleanoer said...

wahhhh...

sama la den pon borong kopok lekor mase ade event sukan kt ganu rituh...

siap sedekah jiran2 lagik...wakakaka...giler pemurah...

oppss...lupe nk perkenalkan diri ku ini...

me the kak andam vouge from Sri Bridal...makeup artist Suki Cida...hakhakhak!

slmt berkenalan.

NeenaAnuar said...

Purplelicious:
huhuhu... kene yek? hahaha.. harus suami ku happy nih! ngeh.. ngeh.. ngeh..

ha'ah kannn.. buat port luck.. good idea tuuuu.. *wink*

nasaoji said...

asben kt slalu p o/sttn kat t'ganu - kemaman..kompem bl kopok lekor..

jdnyer, klu p pasar mlm kat uamh, jgn harap nak bl kat ctu..katanya, penipu...

mner taknyer, tepung je lebih, kann...

Deqna said...

nampaknya begitulah kan.. kita kena pertimbangkan jugak DSLR tuh.. kamera aku lagi lah.. rasa nak balik kat dinding jer sekang nie.. asik hang ajer..

NeenaAnuar said...

fealize_eleanoer:
Hi.. Salam Kenal Sis...

ohh.. u pun suka ngan keropok lekor yerr... bagus2.. sedekah dpt pahala & amal jariah kannn...

anyway, u memang vogue pun... hehehe.. Thanks for dropping your comment here and singgah2 lar selalu yer...

NeenaAnuar said...

nasaoji:
memang punnn.. kalau kat KL niee memang semuanyer penipu.. semuanyer tepunggg jerrr.. isi ikan langsung tak dak! huhuhu...

Deqna:
haaa.. tu lar pasal! hehehee.. nanti kalau kite dah ade rezeki.. maybe kite leh shopping DSLR sama2 ker kannn.. mana tauuu... :))

Superstar said...

hish... tgk kopok lekor sama durian tu... boleh tergugat imanku dibulan posa ini... oh kuatkanlah iman..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails