COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 24, 2010

Trim Sikit.... Pastu Buat Relaxer Treatment.... Then Baru Buat Digital Perm!


Setelah hampir 2 tahun aku tak potong rambutttt.... akhirnyer.... aku korbankan jugak rambut aku sikitt... sebab nak kasik nampak new hair cutting.... lagi pun kalau aku tak potong.... kat bahagian bawah rambut tu dah nipiss sangatttt since aku potong in 2008 sebab waktu tu aku nipiskan rambut...

Now rambut aku dah cukup panjang... so nak potong pun tak worry sangat.... lagi pun biler rambut dah mencecah ke pinggang... nak maintain terramatlah payah... dah lah lebattt gilerrr... then kasarr plak tue biler original hair dah tumbuh....  memang sangat susah nak manage.... last aku buat relaxer treatment & digital perming was in the beginning of this year..... ade gak yg bertanyer camner buat relaxer treatment & digital perm tuu... ok now aku nak sharing2 ngan korang yek....


DSC_2059 copy
Nie rupe rambut aku sebelum di korbankannnn......


DSC_2062 copy
sedihhh wooooooooooooo nak di potong... walhal bukan potong pendek pun... just wat layer trim jerk!


DSC_2065 copy
Ni hasil selepas di potong.... tak nampak sangat perbezaan nyer kan?  kementot sikit jerk lahh.....


DSC_2091 copy
nie rambut aku yg telah terkorban.... banyakk gilerrrr kannn??? leh dijadikkan 1 rambut palsu dah nie....


DSC_2077 copy
ok... lepas rambut dah di potong... baru lah buat relaxer treatment!


Kot2 ade yg tak tahu apa itu relaxer treatment... meh sini aku nak story... relaxer treatment nie... dia cam ala-ala rebonding... tapi output dia nanti tak de lah straightttt melepekkk cam kalau kite buat rebonding... aku memang tak suke wat rebonding.. sebab nanti biler rambut original tumbuh... nampak cam sakaiii.... nyampah... so that's why better buat relaxer nie... coz biler rambut original aku yg ketak ketak nie tumbuh... so tak de lah obvious sangat nampak perbezaan antara rambut rebonding & rambut original aku....


DSC_2086 copy
dan inilah rupenyer selepas membuat relaxer treatment.....  waktu basah @ lembap memang nampak agak straight.. tapi nanti biler rambut dah kering... dia akan nampak ade wave and flowww.....


DSC_2093 copy
ok.. lepas dah buat relaxer... now masa utk buat digital perm pulak.....


DSC_2094 copy
lepas dah buat digital perm... consider rambut ko dah siap... so rambut di basuh... then bubuh cream, moose or serum pada rambut yg lembapp... then satu kerja yg perlu ko buat adelah twist2 your own hair camgini... bende nie kite leh jerk buat sendiri.. no problemooo... but make sure buat waktu rambut basah & lembap and then biarkan dia sampai kering... kalau boleh clip it... kalau korang buat digital perm nie.. tapi malas nak curl2 kan sendiri camgini... confirm takkan menjadik rambut curly korang tu nanti...


Cam aku lebih suke guna serum dari moose sebab moose akan buat rambut korang kering... then korang kan penah gak tanyer aku dulu biler tengok rambut aku curly curly tu adekah rambut aku sendiri original begitu ker... haaa.... nie lah jawapannyer.. rambut orginal aku tak lah curly... but ketak2 kasorr... so tuk dpt kan output curly curly ... tu yg aku buat digital perm hanya di bahagian bawah rambut and yg bahagian atas rambut aku buat relaxer treatment....

Nak tengok finishing part of my hair do???


DSC_2100 copy
Taaadaaaaaaaaaaaaa.... Comeyy tak? Ngeeeeeeeeeeeeeee....... rambut dah beraya dulu gittuuuuu.... :D

Btw aku saje nak tanyer gak pendapat korang....  rasa2 aku berambut straight yg with relaxer treatment tu lagi vogue @ wat cam gini yg relaxer kat atas and curly kat bawah nie lagi vogue da vassss!! hahahaha.... pasann sungguh! :p 

48 comments:

Iena said...

aku sgt suka ngn rambut baru ko neh! hampir x kenal aku jmp ko hr tu... u look younger 5 years!
*bodek dah... sila tambah kuantiti kuih pelita si salleh tu! hahahhaaa

azzey said...

Neena: chanteq gak bl rambut dh kering.....dh lm nak simpan rambut panjang, tp tak kesampaian...bila pjg sikit jerk dh nk potong...x blh thn...pnsssss & pening!

lady XOXO said...

wow... peewittt.. lawa ler sis.. cam model dah nie.. eheeeeee.. cun n comei sis.. tak sabar ar nk raya ... eheeeeee rambut baru.. baju raya mana2? nk ushar jap.. eh bz body lak wina..wakakka

mekchu said...

u know or not.. i'm the one yg gilakan relaxer nih.. mmg tak suka rebonding.. after kenal ngan sorang senior stylish nih, terus aim dia aje.. but tak pernah try for digital perming..

dah wat appointment for relaxer merdeka day nnti.. agak bosan rmbut ni sama je fesyen sejak azali.. if i go for perming tu, apa komen??

perming tu permanent or what?

MaDaM LiEzA said...

suka lagi tengok yg lepas relaxer treatment tu... nampak meletops..... he he apepun neena mmg cute.. & manis gitu...

Aini said...

yup sokong... lepas buat relaxer treatment tu nampak ayu... huhu

mrs.hanibunny said...

hahaha si nuar lena tak tido?? wakakaka.... cun beb... ko elok buat rambut gini kot sbb aku dah bayangkan rambut ko leper.... not nice not nice... tumb up!

Mimy Hamid said...

aku suka rambut baru ko..sila jgn tukar dah...aku nk tgk sampai bosann....beb aku kena gak rebonbon..relaxer tak jadikkk nok..tak lurus yg aku suka...hehe..aku lurus nmpk selim...kahkah

POSH76 said...

beb thanks for sharing aku bab rambut ni laju jer...I pun nak terai ler digital treatment tu...I prefer ur hair yang curly2 tu sheksi hehe

Shu Shinju said...

u look so gojes la kak... serius!! shu ade plan gak nak wat rebonding tuk raya ni.. pas tgk entry ni..dah tukar pikiran.. nak wat relaxer treatment.. kalau rebonding betul ckp akak.. rambut baru tumbuh jadi x cantik kan...

mrs.ecam said...

cumel cumel...aku ske rmbut yg curly2 kt bwh tuh...mmg vouge de vass gitu kan...aku nk gek wat gitu tp rmbt aku x pnah lak aku nk bela pnjg2 gitu....ghimas...heeeee

-NiD's- said...

CuN..CUN....yg bawah skali tuh....suka tau,,,
persis KAJOL.....

Deqna said...

rambut aku pun dah panjang gak nie.. lama giler tak potong.. pun bercadang nak perm kan rambut.. last perm rambut sebelum kawend dulu.. tapi takut nak wat sbb takut nanti keguguran rambut..almaklumlah tak lama lagi marissa nak menyembur dah..

ko stret ok, curly pun ok...dua2 nice

Nurhidayah Shamsury said...

cantik rambut baru akak

Queen said...

dua2 nice neena...betul2..jangan rebonding..my fren ade sorng tu rambutmemang jenis ketak2...so dia buat rebonding tau...memang kalau rambut baru keluar je dia akan ikat je..sebab tak bagi nampak ketak tu...

neena..u look great both way....tapi nik lagi suka yang first...baru kita boleh geng...heeee

Azmiezas said...

Yg bawah tu lagi cun melecun..

makdara TERDIVA said...

memang cantik...mcmni rupanye digital perm..nak buat gak..tp rambut x cukup pjg lg..huhu!

melin melinda said...

Neena, berapa kos untuk relaxer ye?

I biasa buat rebonding n I memang tak suka effect rebonding...sebab lurus kejung..i suka rambut i beralun je....

my original hair pun mcm you...ketak2...eiii..geram seh...

ratusiput said...

dedua lawa rambut ko...sweet je muke ko...cume tgk kesesuaian majlis je la mana satu rambut nk guna..ehehe...aku tringin gk nk perm2 ni tp kai tudung kan...susah skitla...

Mya said...

curly paling lawa!!!

[z@ck] said...

nice one sis =)

mummysyafie said...

nina..thanks alot..lama dah akan tertanya2 apa itu relaxer treatment.

selama ni wat rebonding je sebab rmbt akak pun macam nina..kasar sikt..so bila wat rebonding..n rambut baru tumbuh....mmg la nampak weird..hihihi

nak tahu price kalau wat relaxer treatment ni..n kalau tambah ngan digital perm total berapa. nak wat juga before raya..need ur advise dier..nanti komen ka blog akak pasal price tu yer..tengkiu..tengkiu...suka bila dah taw camni

Lady of Leisure said...

hi gojessss... hehehe.. thanks for this entry itu hari mmg ada lady tanga cemana neena buat rambut curl kat bawah tu.. :)
lady suka yang rambut lurus tu nampak sangat ayu.. to me rebonding dengan rambut hitam adalah terbaekkk... yang curl tu no doubt memang sexy, esp kalau curl plus colour.. :)

Just Call Me Bitt said...

owh cun la tu tak terlalu lurus..hehehe i like..yup dua2 nice..

NeenaAnuar said...

Iena:
podah cit!! itu maknenye ko suke tapi jeless! hahahaa..

aku rasa ko dah terlebih makan kuih pelita nie beb! kekekeke....

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehee.. thanks! memang sometimes rambut panjang nie panas dan merimaskan! ;D

NeenaAnuar said...

lady XOXO:
TQ darling! :D

nanti akak sharing2 baju raya akak pulak yek! :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
yea.. me too.. tak suke rebond.. but like relaxer jerk..

wah.. jgn lupa sharing2 rambut baru mekchu nanti kat blog yek! confirm lawooo niee... kalau u nak try for perming.. i think its better for you to try it out once.. kalau suke, leh continue wat lagi lepas nie.. if not just discontinue jerk... :D

yup! perming is permanant.. but kene wat keje skit lah.. coz u need to twist it on ur own in order to make it curl! ;D

NeenaAnuar said...

MaDaM LiEzA:
hehehee.. thanks dear for you view! muaahhss!!

NeenaAnuar said...

Aini:

hehehee... TQ dear! nanti lepas2 nie leh wat camgitu lak! ;D

NeenaAnuar said...

mrs.hanibunny:
hehehehe.. TQ babehh! ;D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hehehe... thanks babe!! ko memang sesuaii ngan rebond! keep it up! ;D

NeenaAnuar said...

POSH:
hehee.. TQ dear.. leh jerk u try... rambut u cantikkk lagi dari rambut I tau... :D

NeenaAnuar said...

Shu:
TQ darling!! haa.. shu try ler wat relaxer nie pulak... mana tau shu suke! ;D

NeenaAnuar said...

ecam:
hihi.. TQ beb.. memang kalu nak wat camgini perlukan rambut yg agak panjang.. :D

NeenaAnuar said...

NiD':
huhuhu... TQ dearr!! :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
hehehe.... harus ko pun akan berambut baru raya nanti kan..

tq frenn.. ;D

NeenaAnuar said...

Nurhidayah:
thanks dear! ;)

NeenaAnuar said...

Queen:
hehee.. TQ dear.... memang betoi.. kalau rebond nak kene ikat jerk as dia dah grow kann.. :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hehehee.. TQ sis! ;D

NeenaAnuar said...

makdara TERDIVA:
heheehe... TQ dear! memang kalau nak wat camgini memerlukan rambut yg agak panjang.. then biler curl baru dia tak nampak kementot sangat! ;D

NeenaAnuar said...

melin melinda:
kat tempat yg I buat nie around RM160 for relaxer sahaja....

hihihi.. takpe.. maybe lepas nie u leh cuba wat relaxer lak! then kite leh geng! ;D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hehee.. TQ beb.. tu lah kalau ade occasion yg sesuai... leh jerk aku pi straight kan..

takpe beb.. wat tuk en. kitol ko lerr... :D

NeenaAnuar said...

Mya:
huhuhu... TQ dear! ;D

NeenaAnuar said...

z@ck:
TQ darling! ;)

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
u're most welcome sis! ;)

haa.. takpe.. so lepas nie akak leh wat dah rambut cam neena nie! so leh wat relaxer tuk rambut raya nanti! ;D

price kat tempat yg neena wat nie around RM160 laa.. tapi kat tempat lain maybe lain price nyer.. so it depends.. yg digital perm tu pulak tambah lagi RM160... so total dua2 tu around RM320... suke gak kalau akak wat camgitu... so kite leh geng! hehehee....

NeenaAnuar said...

Lady:
hehehe... TQ darling!! rambut lady pun cantik gakk.. nak2 colour dia.. suke! ;D

NeenaAnuar said...

Bitt:
TQ deary! muaahhss!! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails