COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 9, 2010

Lada Ikan Goreng!


MIL aku selalunyer dia kalau nak goreng ikan... just bubuh garam & kunyit jerk... which is memang sodap dah tuu... tapi resipi arwah mak aku lain sikit... dia ade penambahan pada garam & kunyit tadi..


DSC_1054 copy
bawang merah & bawang putih ditumbuk /diblendkan... then campurkan dengan cili boh & kunyit....


DSC_1057 copy
then garam secukupnya....


DSC_1062 copy
maka inilah hasil ikan goreng ku! Ikan goreng nie aku buat tambah lauk utk lauk kari kepala ikan tu... sebab kalau harapkan kepala jerk mana ade isi sangat kannn... :)


MIL aku suke ngan lada ikan goreng aku nie... siap tanye resipi lak kat aku... hehehe... Aku ngan MIL memang sempoi..... sama2 dok main tukar2 resipi... :D

26 comments:

Azmiezas said...

mesti sedap ikan goreng ni..bak sikit..

Queen said...

final nampak macam ikan goreng biasa je..tapi kene cuba nieyh..manalah tahu..pasni yabang makin suka makan ikan goreng...heee

ikiqzana said...

akk pon klu goreng taruk serbuk kunyit gan garam jer..

bole cuba ni..

Shu Shinju said...

wah.... sedapnye... shu plk sejak2 ni goreng ikan tambah serbuk cili & serbuk cukup rasa maggie.. goreng kasi basah2...fuhh.... meleqattt....

mummysyafie said...

ni kalau makan ngan nasi panas dari beras wangi ni..layannnn

Mia-Ina said...

bagus idea ni..mia suke..

Lady of Leisure said...

neena dear.. your ikan goreng and kari kepala ikan ni seriously nampak bebetul menyelerakan.. i dah la peminat setia kari kepala ikan ni

mekchu said...

lauk mcm ni mmg mekchu suka.. gulai2 agak kureng..

CuppyCakeMommy said...

i dah try semalam..mmg besh..thanks neena..nanti bagilah resipe yang simple and best camni lagi ya

suezen said...

eheh.....cam sedap je..nnt i try!

Iena said...

ikan goreng cenggini pastu cicah sambal belacan mkn ngn nasik panas2... mmg meletop beb!

azzey said...

Neena: cili boh tu klu kita gantikan dgn cili yg kita blend blh ke Neena?

POSH76 said...

tak pernah lagi terai camni nanti nak terailaaa hehe

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hehehe... bagi address kak.. nanti neena courier! :D

NeenaAnuar said...

Queen:
hehehe.. nampak sama.. tapi rasa insyallah lain! :D

NeenaAnuar said...

ikiqzana:
ha.. cuba jgn tak cuba tau! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
makk aii... serbuk meggi? nie betoi lain dari yg lain nie! hehehe.. leh cuba gak! :D

NeenaAnuar said...

mummysyafie:
betoi2... confirm terangkat! :D

NeenaAnuar said...

Mia-Ina:
hehehe.. thanks dear! nanti cuba yek! :D

NeenaAnuar said...

Lady:
huhuhu... thanks darling... tapi lady lagi hebat memasakk kann... :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
sama laa.. neena suke lauk yg kering2 gak.. :D

NeenaAnuar said...

CuppyCakeMommy:
hehehe... ok dear.. insyallah will share it here later! :D

NeenaAnuar said...

suezen:
try jgn tak tryyyy... :D

NeenaAnuar said...

Iena:
memang confirm terduduk biler makan camgitu kannnnnnnn.. hahaha....

NeenaAnuar said...

azzey:
boleh dearrr.. sama jerk cili blend & cili boh tuu! hehehehe....

NeenaAnuar said...

POSH:
hehehe... u cuba lah.. mana tau kot2 you & mr.Y berkenannn.. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails