COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 16, 2010

Kotak Kering & Lensa Lebar Yg Disambar Nya Dahulu....


Baru dengar guruh di langit..... sepantas kilat dia sudah mencurahkan air keluar dari tempayan... fuh! sib baik ade black and white... kalau tak risau gak aku kalau dia buat tabiat camgini... duit lom confirm masuk account... dia dah shopping sakan dahh! tapi sepanjang 5 tahun kawin ngan en. teman... dia bukan lah seorang yg boross... dia beli apa yg perlu jerk.... dan dia jugak bukan lah seorang yg kaki shopping... tapi semenjak dua menjak dah berjinak-jinak dlm dunia photography nie... dia punyer wish list nak menyoping memang banyak! dan yg banyakkk tu semuanyer about photography jerk! tensiiiiii aku tau! lagi menambahkan geram biler aku ajak dia shopping baju raya... or baju nak keluar jejalan.... tak mo lak dia shopping! gggrrrrrrrrrrrrrrr........


Sehari selepas dia dpt surat itam putih about Arrears (kenaikkan gaji tertunggak)... teruss dia ajak aku pegi Digital Mall kat PJ... lepas kerja... teruss zaaaassss ke sana.. sib baik lah belom start puasa lagi hari tu... kalau tak.... confirm kejongg aku tak berbuka... ye lah.. kalau dah duduk kat dlm kedai camera nie... bukan leh kejap2 tau... dia membelekkk sama cam kite membelek time shopping!


DSC_1913 copy
Dia beli Dry Box!

Korang jangan ingat kite org pompuan jerk nak beli almari @ kotak simpanan barang2 kemas & accessories... sila lah tahu yg camera pun memerlukan almari! Tapi memang penting sangat lah dry box tu tuk simpan segala tok nenek camera gadgets yg dia ade skg nie... sbb kalu tak... once camera @ lense dah berkulat... tiada gunanyer lagi... so baik lah amik langkah keselamatan kannn... mahal gak tau dry box nie.. dia ikut saiz... kalau lagi besar... lagi mahal lah harganyer... en. teman beli yg medium saiz jerk....

Dry box nie menggunakan elektrik & meter digital tuk kawal suhu kelembapan dlm kotak nie... so kulat tak kan tumbuh... actually negara kite yg mengalami cuaca lembap nie yg nak kene pakai dry box nie bagai... kalau cam kat negara yg beriklim kering... cam kat Aussie... diaorg tak yah nak risau tentang kulat nie semua... sebab cuaca diaorg tak lembap.... keringggg sentiasa....

Biler tengok dry box nie... terus rasa cam nak ade satu almari baju yg berkonsepkan digital camgini... so far tak der terjual lagi dipasaran lah.. kalau ade confirm mahal nak mammmmmm sebab besar gedabakk kann... tu yg no choice terpaksa lah aku pakai thirsty hippo sajork!

Biler dah tengok2 dry box tu.. ingatkan dah settle lah leh balik... sekaliiiii dia sangkut lagiiii! sabarrr jek la!


DSC_1920 copy
sib baik lah cina yg menjual nie cute... kalau tak confirm aku dah sekeh kepala dia sebab racunn laki aku tuk beli wide lens nie pulak!

Wide Lens nie penting gak dlm kerja2 photog dia... pasal tu aku pun tak der lah nak menghalang biler dia kata nak beli... sebab berguna pun tuk dia.... kalau dulu dia beli tele-lens... skg dia beli wide lens pulak sebagai pelengkap bahan2 tembakkan dia nanti... and secara tak langsung gambar2 aku pun akan bertambah-tambah lah variety nyer nanti... hahaha... lagi pun kalau pakai wide lens nie yg paling syok waktu gie holiday... tak yah susah2 nak suruh org amikkan gambo in case nan ado tripod... just pegang sendiri confirm2 leh masuk muka kami berdua + view yg lebih meluasss sebagai background nyer! :D

p/s: takpee.... aku kasik chan dia shopping barang dia dulu... barang aku lom ketemuan lagi nie... kalau jumpa harus aku ngappp!!! :p

18 comments:

Azmiezas said...

Neena..sekali-sekala, kasi chance la pulak En.Teman nak shopping..hehehe..

nairaariaa said...

huu...serius jgk kal laki shoppe kan/...hehe...

IdzaLia said...

kalau dah minat mmg sanggup berhabis kan.. hehe..bagus neena sbgai isteri sokong minat en teman tu ye..

Deqna said...

wah bertambah collection en. temann nie... takpe lah fren.. dia kan dapat durian runtuh.. haruslah nak menyopping itu ini kan...

Lady of Leisure said...

wah lense raya gitu

[z@ck] said...

nanti bt wishlist sis yg tertunggak kasi kat dia plak untuk tunaikan..heheh

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
hahahaha... memang kasik chan pun kak.. bukan selalu pun dia shopping cam kite nie kann! :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hahaha.. lagi cereweettttt yg sebenarnyer! :D

NeenaAnuar said...

IdzaLia:
hehehe... alhamdulilllah kak... :D

NeenaAnuar said...

Deqna:
tu arr.. aku layann kan ajer.. jgn ade bahagian aku.. udah lerr.. hakkk. hakkk.. :D

NeenaAnuar said...

Lady:
hahaha.. lens pun nak beraya gak yek! :D

NeenaAnuar said...

z@ck:
good idea! thanks! ;D

Nur Irfan Juezrie said...

shopping jgn tak shopping.. duit tgh byk..huhu..

POSH76 said...

Lelaki ni kalau shopping sekali mesti barang mahal punyer...mesti meriah lagi tngk gambo2 u hehe

NeenaAnuar said...

Jue:
hehehee... tapi kene berpada-pada gak nie! :D

NeenaAnuar said...

POSH:
betoi tuu.. dia punyer shopping mengalahkan org pompuan taw! :D

azzey said...

Neena: x pe2 neena.....shopping utk aset ms dpn.....he3....

NeenaAnuar said...

azzey:
huhuhu... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails