COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Wednesday, August 11, 2010

Ke Kunang-Kunang Restaurant Lagik Sekali!


Disebabkan masing2 tak puas makan
tak puas makan sbb banyak sangat menu yg sedap... :p kat Kunang-Kunang during my dad's birthday celebration on last July... we ollzz adik beradik plan for another trip to Kunang-Kunang on last Friday nite....



DSC_1026 copy
Our Daddy pun joint sekali! :D

Hari Jumaat memang crazy like a monkey punyer jammed!! kalau ikutkan memang tak nak wat plan hari jumaat malam... tapi nak wat camner sbb adik ipar aku keje shift malam... so kebetulan dia cuti hari tu... tu yg we olllzz procced jugak on that nite.... Aku sampai dulu kat Kunang2.... sementara menunggu adik & akak aku sampai... cam biasalah.... sempat jugak lah kiteorg wat aktiviti sengall kiteorg niee.... :p


DSC_1015 copy
en. teman ngan air pebretnyer... sirap bandung soda!


DSC_1014 copy
aku pun nak gakkkk air favourite en. teman tuuu.... memang mabelessssa lah air nie... kiteorg order 3 gelass okkkkkkk... yg lagi satu tu share sorang setengah gelas! hehehee...

Actually ade lagi a few pictures yg disnap sementara tunggu my other sisters... tapi yg tu aku share kat entry lain lerr... now nak share citer makan jerk duluuuuu..... :p


DSC_1025 copy
my dad order Nasi Goreng Petai Pedas! I tellllllllllll youuuuuuuu...... gilerrrr sedappppp nasik goreng petai niee okkk! aku rasa sikit dari my dad punyer pinggan... memang leh kasik 2 ibu jari ke atas lah! so lepas nie.... harus pegi sini lagi ke sini tuk makan nasi goreng petai pedas nie pulak! :p


DSC_1042 copy
En. teman order Kunang Kunag BeefSteak! this time kurang pedas sikit... tapi stilll sodap! :D


DSC_1046 copy
This is mine! Orden Blue Chicken... Hari tu adik ipar aku yg order menu nie... so aku pun rasa lah sikit... memang sedap! tu yg aku order this time.... di hidangkan ngan black paper sos.. and then dalam isi ayam tu ade melting cheese tau.... bestttt bangatt!! :D


DSC_1050 copy
Untie Nin tak suke baked potato... so Qaseh kasik bedal itu potato! :D


DSC_1048 copy
semua org dah sampai.... tapi tengok lah pada rupe masing2... tensionnn habisss sebab jalan jammed punyer pasal... hehehee... aku tak tension sebab jalan jammed.. tapi aku tension dok tengok air 'pink' aku tu dah nak abis! hahahaha.... :p

Tempat nie memang best lah! aku sukeeee sangatt ngan environment dia.... very cozy! tempat camgini lah yg aku sukee... bukan saja menyediakan tempat makan yg menarik... but they also offer such a good food.... majority of the food aku dah try dah kat kunang-kunang nie... seriously ianyer sangat2 memuassskan hatii and just up to my taste! So lepas nie harussss pegi lagi ke sini... sebab nak try menu2 yg lain pulak! :D

Korang kalau nak gie berbuka puasa kat sini... aku rasa it's worth it... aku rasa diaorg offer buffet ramadhan sepanjang bulan puasa nie... harga aku tak berapa sure.... maybe korang leh calling caling Kunang-Kunang yek!

Selamat berbuka puasa you ollzz! ;)

29 comments:

Cik Yayang said...

Apa lagi..next destination for gathering berbuka la pulak kan..tahun ni nyer agenda lum ada lagi kan? :-)

Cik Yayang said...

Add lagi satu komen...
Aku duk tertelan air liur tgk menu2 korang ni, dah la now kul 5.20 ptg already...mmg rasa cm la la ni nk g kt tpt kunang2 ni..tp mikir nk masuk MRR2 tu..tak pe la..kim salam...:-)

Lady of Leisure said...

neenaaa air pink tu i wajib minum kalau pi kunang2.. hehe.. imagine dulu i kerap giler pi situ sbb study kat uia dekat giler kan..
sirap bandung soda tu perfect kan.. semua rasa cukup.. uwaaaaaaaaaaa... tetiba nak ajak husband pergi sana.. hehe

mizzura said...

errrrr...lapar nih...

Alida Ali said...

Mcm menarik je makanan2 kat situ...

suezen said...

hehee..i love kunang2 too...makanan dia not bad..x pernh try lagi gordon blue tuh...tp tgk mcm lagi sedap than secret recipe je:P:D

ieda said...

seronok kannn dpt makan ramai2 mcm nieh .. gather2 mcm nieh bukan dpt selalu .. bulan puasa masa terbaik utk gather2 niehh :))

rATu kEBaYA said...

neena orden blue chicken tu paling menarik..

Mimy Hamid said...

yer aku suka kunang kunang...food dia sgt sedap...aku suka sotong crispy dia..adeh tak tahan ni..dah la bulan pose...neena ko makan sekeluarga sama di tempat aku makan gak..kira nya montot dah jejak kerusi tu..hehehe

booh7979 said...

Suka lah dengan tempat tu nampak mcm best..makanan tu buat aku lapar hehehhe..anyway selamat berpuasa dear.

azzey said...

Neena: sory Neena nak ty lagi....kat mana Restoran ni.....dl dh tanya tp lupa.....he3....

POSH76 said...

Ni yang terpanggil nak pi sana..I nak order sama mcm u punyer nampak yummy hehe

Iena said...

aku duk lalu lalang kat dpn tu x pernah jin kunang2 nk tarik aku masuk sana... pas tgk entry ni terus rase cam meronta ronta nk gi sana beb... dah jatuh kpd hukum HARUS dah ni... ;)

syra said...

cik neena, nk tanye ade contact no kunang2 x? saye try call thru website tu xdapat

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
udah adaa dong.. seperti tersedia maklum! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hehhe.. takpe.. cik yayang pegi during weekends lar senang.. situ kalau hari kerja memang parah sikit...

NeenaAnuar said...

Lady:
yezza! exactly babe! i pun kalau ke kunang2.. memang confirm akan order air pink nie.. as u said lah.. rasa dia sangat lengkap! :D

NeenaAnuar said...

mizzura:
huhuhu.... nanti pegi ler bukak pose kat sini! :D

NeenaAnuar said...

Alida:
memang menarik sis.. nanti ade masa try ler singgah! :D

NeenaAnuar said...

suezen:
hehee.. sedap kan.. i kat SR tak penah rasa lagi.. maybe nak try lepas2 nie.. :D

NeenaAnuar said...

ieda:
betoi2.. susah nak kumpulkan semua org ade dlm satu2 masa.. :D

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
yuup! :D

NeenaAnuar said...

Mimy:
hahahaha... cool! next time kite plan tuk ke sini together2 lak yek! :D

NeenaAnuar said...

booh:
hehee.. this place is awesome.. nice environment with nice food toooo! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
dia dekat shell along MRR2.. before exit nak ke kuantan/UIA..

NeenaAnuar said...

POSH:
heheh.. pegi lah dear.. u kan suke JJCM>.. :D

NeenaAnuar said...

Iena:
yerrrrrrrr.. harusss pergi okk! :D

NeenaAnuar said...

syra:
owh.. I dulu penah contact no yg kat website dia tuu.. and dapat.. maybe u kene call after 2PM maybe..

ratna said...

kunang2 mmg best.. tak order sotong goreng dia ker.. giler sedap gak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails