COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Monday, August 16, 2010

Dia Punyer Durian Dah Runtuh! Aku Biler Pulak???


40,000 PEKERJA BANK DAPAT DURIAN RUNTUH!


KUALA LUMPUR: Lebih 40,000 pekerja bank akan menerima durian runtuh antara RM3,700 dan RM12,000 sebagai bayaran tunggakan hasil rundingan perjanjian bersama (CA) di antara Kesatuan Kebangsaan Pekerja-Pekerja Bank (NUBE) dan Persatuan Bank-Bank Perdagangan Malaysia (MCBA).

Setiausaha Agung NUBE, J Solomon, berkata sebahagian daripada tunggakan akan dibayar sebelum Aidilfitri dan bakinya dalam tempoh 60 hari bermula semalam, iaitu tarikh perjanjian ditandatangani.

Beliau menyifatkan CA yang berkuat kuasa dari 1 Januari tahun lalu hingga 31 Disember 2011 sebagai yang terbaik dalam sejarah NUBE kerana ia membuka ruang baru selain menawarkan faedah baru kepada pekerja.

Antara faedah itu ialah cuti bersalin 90 hari berkuat kuasa semalam, elaun sara hidup, peningkatan umur bersara daripada 55 kepada 57 tahun, dan faedah perubatan sehingga RM25,000 setahun dilanjutkan selama tiga tahun selepas bersara.

Faedah lain ialah kenaikan gaji secara menyeluruh sebanyak sembilan peratus, kenaikan gaji tahunan sebanyak 21 peratus dan elaun makan dinaikkan 20 peratus.

Solomon juga memuji persatuan kerana berjaya mencapai persetujuan dalam masa kurang setahun.

Sementara itu, Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia mengalu-alukan CA baru sektor bank dan menggesa agar majikan sektor lain mengambil langkah serupa.
Kami khususnya menggesa sektor perkilangan dan perladangan agar menyediakan suasana bekerja yang lebih baik dan faedah bagi pekerja mereka, kata Naib Presidennya, A Balasubramaniam Said.


Wwwwwwweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! Alhamdulillahhhhhhhhhhhhhhh..... syukurrr sangat sangatttt.... rezeki hari raya tahun nie.... dan jugak utk kehidupan kami yg mendatang.... :D

Tu bukan duit bonus.. tapi tu duit tunggakkan kenaikkan gaji... dia punyer bonos is coming soon in Decemberrr..... Wwwwwwwwwwwwweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lagi sekaliiiiiiii! hahahahaa....

So skg nie... kerja aku tiap2 hari tak der lain melainkannnn........................

V


V


V


V


V



_DSC0777
Pelok... cium... bodek... amik hati & jugak bagi service yg terbaik selama 24 jam.... :p

Duit tunggakkan gaji dia nie lebih banyak dari duit bonos dia... so kalau nak pawww... baik aku pawww dia sekarang! Tapi aku ade satu masalah sekarang nie.... masalahnyer aku dah naik tak tahu nak paww apa dah dari dia... errrmmm.... korang ade idea takk? Tolong suggest sikit! :D

36 comments:

Queen said...

ceceececece...idea servis ti top 24 jam sangat menarik.....heee....

percutian?..diamond?..aset dalam ASB 2 kali ganda..hahhaha

=)

Iena said...

bodek lebey beb! bodek dulu... nk pow aper tu kedian pk! hhehehee

mekchu said...

ohh dia seorang pekerja NUBE ke?? baru tau.. part cuti bersalin 90 hari tu terrbaik ahh.. tp mcm tak mendatangkan sebarang keuntungan pulak kan.. hehehe

ratusiput said...

ahahaha...jahat ko!!!ehehe...simpan beb...utk umah baru ko sok..

Shu Shinju said...

abg shu pon semalam dia gtau... dapat arears...time to bodek dia la..hahaha...

kak.. gi bercuti lagi la... kali ni mintak nak gi europe lak..hehehe...

Mya said...

best nyaaaa...
bank negara nie taktau la ada ke tak.. senyap sunyi jer... hu hu...

neena, i ada tag u. nanti rajin2 datang blog i buat tag ek :)

ikiqzana said...

wahh.. neena rezeki tuk hari raya.. best nyer.

SURIA AMANDA said...

apa kata suh dia belikan keta baru ke...atau pun DSLR sebijik mcm dia tu ke...akak kan suka tembak2..?ok x idea lisa?

azzey said...

Neena: Alhamdulillah....rezeki.....x yh pau apa2......mintak je duit tu ba in dlm akaun u.....he3....

L@n@ said...

hi dear.. kalau i lah kan, i mintak brg kemas.. ehehe .. hubby kalau bg brg kemas nilai kasih sayangnye lebih terasa.. itu bg i lah .. ade org zaman skrg nih xbrp minat dgn brg kemas..

Cik Yayang said...

Alhamdulillah..
Rezeki korang kan...ermm...time ni la leh fikirkan utk rumah..hihihi...dan spend skit utk bercuti..as usual la kan, korang kan suka ber-honeymooon tiap kali anniversary..apa lagi, MATTA FAIR pun dah tak lama..:-)

mrs.ecam said...

perghh smpi dh x tau nk paw ape ek...ko paw die tuk bg aku wit tu...hah bernas x idea aku...ngeh3

joijoi80 said...

wow..bestnya..dapat tempais tuh... jek2 la apa yg patut...

Azmiezas said...

Ini baru betul2 durian runtuh..
Neena,..dah fikir dah ke nak paww ape??....best kan!!..

peluk Neena jgn tak peluk..kalau akak pun akan buat benda yg sama..hahahah...

nairaariaa said...

huu...bess nyerr...bodek2 msti mau shoppe byk2...hee~

[z@ck] said...

wuih..byk tu..boleh buat down payment keta lagi sebijik..
hehehe

NeenaAnuar said...

Queen:
hahahaha... wahhh.. best gak your idea.. errrmmm.. akan gi pikirkan.. thanks yek! :D

NeenaAnuar said...

Iena:
hahaha.. tau takpe! :D

NeenaAnuar said...

mekchu:
yeea mekchu... hehehe... tu lah pasal yg cuti bersalin tu sangat merugikan kannn... takpe lah at least ade gak benefits yg lainn yer dak! :D

NeenaAnuar said...

ratusiput:
haaa.. betoi2.. yg tu pun harus dipikirkan jugak tuuu! :D

NeenaAnuar said...

Shu:
apa lagi shuu.. sila lah bodek lebih2 dari abg shu! hehehe..

owh.. percutian tu insyallah... tapi nak sampai ke europe tu kene pikir empatploh kali! heeeeeeee.....

NeenaAnuar said...

Mya:
kalau you dpt jugak.. raya sakan lah nanti yek! :D

owhh.. ok.. thanks dear! ;D

NeenaAnuar said...

ikiqzana:
hehee.. alhamdulillah kak.. rezeki tahun nie! :D

NeenaAnuar said...

Amanda:
kereta baru? errrmm rasanyer akak yg tak nak kott.. sbb tak mo continue ngan bebanan hutang yg berpanjangan! hehehe..

errmmm DSLR tu cam ok gak.. thanks for the idea! thanks ye! :D

NeenaAnuar said...

azzey:
hehehee.. yg tu dah selalu wat... thanks anyway! :D

NeenaAnuar said...

L@n@:
hehehe.. TQ dear for the idea... akan dipertimbangkan nanti! :D

NeenaAnuar said...

Cik Yayang:
hehehe... thanks cik yayang.. memang tuk rumah dah jatuh dlm categori wajib.. and percutian tu dlm kategori haruss! hahaha....

NeenaAnuar said...

ecam:
hahahahaa.... sabarr jerk la aku! :p

NeenaAnuar said...

joijoi:
hihihi... tu lah pasalll... :D

NeenaAnuar said...

Azmiezas:
lom terpikir lagi kak nak mintak apa.. tu yg mintak idea tuu! hehehe..

pelukkk tu dah wajib dah kakkK! :D

NeenaAnuar said...

nairaariaa:
hehehehehee... :D

NeenaAnuar said...

z@ck:
huhuhu... tak der lah banyak sgt... boleh lahh... :D

Nur Irfan Juezrie said...

wah..bestnya.. dpt durian runtuh.. tahniah..

POSH76 said...

wow bessnyer murah rezeki u berdua...paw jgn tak paw...paw yang berat2 sikit pun takper hehe

NeenaAnuar said...

Jue:
hehehe.. alhamdulillah.. rezeki dear...

NeenaAnuar said...

POSH:
alhamdulillah beb.. pau tu harusssssss... pelan2 kayuhhh naaaaaaa.... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails