COPYRIGHT WARNING!

ALL IMAGES ARE THE SOLE PROPERTY OF http://neenaanuar.blogspot.com. ANY REPRODUCTION, REPRINTING AND REPUBLISHING OF ALL IMAGES FROM THIS WEBPAGE, WITHOUT THE SOLE PERMISSION OF THE BLOG OWNER ARE EXPRESSLY FORBIDDEN! (Kalau anda mencuri, anda berdosa! Saya tak nampak, tapi Allah Maha Mengetahui!)

Tuesday, August 17, 2010

Sehari Sebelum Puasa Pun Boleh Tempah Lagi Di Pusat Baju Melayu Busana Dendini!


Senang jerk jadik org lelaki nie yek... nak tempah baju raya.. sehari sebelum puasa pun leh tempah lagik... kalau kite org pompuan nie jgn harap lah! majority tailor semua dah 'tutup kedai' 2-3 months before start puasa....


Tahun lepas punyer baju raya en. teman beli ready made jerk... tapi tahun nie dia tempah.. itu pun selepas di paksa... kalau nak tunggu inisiatif dia sendiri nak gie tempah baju raya?? jgn lah ko bermimpii dik nonnnn....


DSC_1900 copy
ukuran harus tepat yer bang... kalau tak kang kene reject! :p


DSC_1903 copy
tang porottt dia tu kasik besar sikit takpe bang... sebab skg nie dia punyer perott tak reti2 nak mengundurr.... dia tahu nak makin majuu ke depan jerk!


DSC_1901 copy
En. teman wat tempahan kat Pusat Baju Melayu Busana Dendini.... terletak di tingkat paling atas dlm bangunan Ampang Park... kat sini memang khas tuk jahit baju melayu jerk...

Kalau korang nak tahu... Busana Dendini niee... dia ade dua outlet.. satu yg kat tingkat atas tu utk org lelaki... and lagi satu ade kat tingkat bawah (ground floor) kat dlm shopping mall Ampang Park nie gak... kat situ lah aku beli tudung aku yg ala-ala dato' CT yg berwarna hitam tuu.... kat outlet dia yg kat ground floor tu memang jual mainly tuk kaum2 pompuan lah... cantik2 gak tudung dia kat situ.. ade quality lah....


DSC_1909 copy
Disebabkan aku dah ade yg hitam... skg aku beli yg putih pulak! owhh... inilah penyopingan pertama ku tuk hari raya yg bakal menjelma tak lama lagi... ahakssss!! :p

16 comments:

suezen said...

hehehe....tudung putih..nmpk sweet2 gitu..tudung hitam nmpk kelas:P

mrs.ecam said...

vahhhh sjak pose x g lg ke ampang park...dh de jualan tuk rye ek...heeeeeeeeeee

L@n@ said...

raya sakan uuu ... hihi

rATu kEBaYA said...

cantiklah tudung tu.. suci bersih je putihnya kan..

azzey said...

Neena: Nice tudung for the Sweet person like u.....hi3....

ratusiput said...

uishh boleh tempah lg...handalnye...kalau kat jb ni ko jgn harapla...boleh tu mmg boleh tp sampai masa kang baju ko kompem lum siap...ehehe...aku pnh skali.lum siap tu satu hal...pastu kain aku leh ilang.bila jumpa dia dah buat patern lain sbb dia igt org lain yg punye...perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!nk je aku jahit satu badan dia!

~ataicha~ said...

iya ke sehari sebelum raya leh tempah.. sempat ke?

NeenaAnuar said...

suezen:
huhuhu... TQ darling! :D

NeenaAnuar said...

ecam:
daahh beb.. biasalah ampang park.. kan sentiasa ade jualan hebatt jerk memanjang! :D

NeenaAnuar said...

Lana:
hehehehee... :D

NeenaAnuar said...

rATu kEBaYA:
thanks akakkk.. ;D

NeenaAnuar said...

azzey:
TQ dearrr! ;)

NeenaAnuar said...

ratusiput:
hmm.. kat KL nie pun ade gak tailor2 yg camgitu beb... memang hagin gilerrr lah kalau kene camgituuu kannn!

NeenaAnuar said...

ataicha:
bukan sehari sebelum raya... saya rasa saya tulis sehari sebelum puasa kat entry nie! hehehehe.. :D

POSH76 said...

Nasib baik ada yang nak terima tempahan...tp lelaki ni senang readymade bnyk..lagipun pakainyer sekali...pastu pakai baju nyer ajer...hehe

NeenaAnuar said...

POSH:
ha'ah... kalau i pun suke jerk carik ready made... tapi u jgn tak tahu.. en. teman nie cukup cerewetttt dlm pemilihan baju! huhuhu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails